Nieuw te streamen in september

Het is september, en het einde van de zomer is in zicht. Er zullen weer meer redenen komen om binnen te blijven, maar gelukkig is daar genoeg te beleven. De streamingdiensten voegen weer van alles toe aan het aanbod en dit is een selectie daaruit.

Prime Video

De John Wick-spinoff The Continental (22 september) is een driedelige serie die duikt in de ontstaansgeschiedenis van het iconische hotel voor huurmoordenaars. Door de ogen van een jonge Winston Scott voert de serie terug naar het grimmige New York van de jaren '70, waar hij geconfronteerd wordt met het verleden. Hij trekt een spoor van vernietiging door de mysterieuze onderwereld van het hotel, vastbesloten om het te veroveren en uiteindelijk de macht te grijpen.

Ook een spin-off, maar dan van een bestaande Prime Video-serie (The Boys): Gen V (29 september). Hierin volgen we de eerste generatie superhelden die zich bewust zijn van het feit dat ze superkrachten hebben verworven dankzij het middel 'Compound V', dat bij hen is geïnjecteerd. De jonge superhelden gaan op de universiteit de strijd aan om zich fysiek en moreel van elkaar te onderscheiden. Al snel beseffen ze dat ambitie vraagt om opofferingen en dat er een dunne lijn zit tussen goed en kwaad. Als de duistere geheimen van de universiteit boven water komen, moeten de studenten bepalen wat voor soort helden ze willen zijn…

In The Wheel of Time (seizoen 2, nu drie afleveringen te zien) ontdekt Rand al'Thor dat hij de Dragon Reborn is - een gevaarlijk figuur uit de geschiedenis die voorbestemd is om de wereld te redden... of te vernietigen. Terwijl hij worstelt met zijn groeiende krachten en toenemende waanzin, moet een leger van krachtige vrouwen hem beschermen tegen de Dark One. Hoewel Rand dacht dat hij de Dark One had vernietigd, is het kwaad nog steeds in de wereld aanwezig. In het tweede seizoen krijgen de vijf jonge vrienden van de Two Rivers te maken met nieuwe dreigingen. 

Ook op Prime Video in september: Elvis (nu te zien), Sitting in Bars with Cake (8 september), The Resort (seizoen 1, 12 september) en Below Deck (seizoen 1-4, 15 september).

HBO Max

Het derde seizoen van Starstruck (nu te zien) volgt Jesse, die in Londen woont en in de plaatselijke bioscoop werkt, terwijl ze haar nieuwe leven als single verkent. Twee jaar na de breuk met filmster Tom navigeert Jessie door de druk van het volwassen leven en wordt ze geconfronteerd met de gevolgen van haar eigen keuzes terwijl haar vrienden doorgaan naar de volgende fasen in hun leven. Jessie vraagt zich af waar ze echt naar op zoek is.

De BBC-serie Wolf (14 september) is een intense misdaadserie vol horror en gifzwarte humor, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mo Hayder. In een afgelegen huis in Monmouthshire, Wales wordt de rijke familie Anchor-Ferrers het slachtoffer van de wrede spelletjes van een psychopaat. Wanneer Detective Inspector Jack Caffery een aanwijzing ontdekt die hem naar de Anchor-Ferrers kan leiden, is het de vraag of hij op tijd bij het huis zal zijn. 

In haar eerste HBO stand-up special, Sam Jay: Salute Me Or Shoot Me (24 september) betreedt comedian en schrijver Sam Jay (Pause with Sam Jay) het podium in Brooklyn Steel voor een hilarisch openhartige discussie over het omarmen van onze verschillen, de stress van langdurige relaties en de kracht van empathie. De Emmy-genomineerde comedian is onlangs verloofd en vertelt openhartig over het leven met haar toekomstige vrouw en de onbekende stress van het zijn van 'de man', de grimmige realiteit van trash day en meer. Behendig toont ze haar gespreksstijl en bespreekt ze op een geestige manier de uitdagingen van het leven en de samenleving in het algemeen - uiteindelijk spoort ze ons aan om empathie voor elkaar te hebben, ondanks onze verschillen.

Donyale Luna: Supermodel (14 september) gaat over het opmerkelijke leven en de carrière van Donyale Luna, het eerste zwarte model dat de cover van zowel Harper's Bazaar (1965) als Vogue (1966) sierde. Ondanks het doorbreken van barrières in de mode-industrie, het uitdagen van de heersende schoonheidsidealen en het beïnvloeden van de cultuur in de late jaren 1960 en vroege jaren 1970, blijft Luna grotendeels onbekend. Haar oeuvre is verbluffend evenals haar samenwerkingen met een aantal van de belangrijkste modefotografen van de 20e eeuw.

Ook toegevoegd in september: de Discovery+-documentaireserie Who Killed Biggie and Tupac? (13 september), de Britse comedyserie The Outlaws (seizoen 2, 26 september), de politieserie East New York (26 september) en animatieserie The Freak Brothers (seizoen 2, 27 september).

Netflix

Deel 5 van animatieserie Disenchantment is nu te zien op Netflix, en maandag wordt seizoen 11 van The Walking Dead toegevoegd. Andere nieuwe seizoenen deze maand zijn, onder andere, Kung Fu Panda: The Dragon Knight (seizoen 3, 7 september), Top Boy (ook seizoen 3, 7 september), Virgin River(seizoen 5, deel 1, 7 september), Selling the OC (seizoen 2, 8 september), Surviving Summer (seizoen 2, 15 september) en Sex Education (seizoen 4, 21 september).

De Nederlandse film Happy Ending is nu te zien. Nadat ze één jaar samen zijn, stelt Luna voor om een derde persoon bij hun seksleven te betrekken. Maar dit zet haar relatie met Mick volledig op zijn kop. Komen ze hier samen uit of betekent dit het einde van de relatie?

In de Japanse komedie Once Upon a Crime belandt Roodkapje op het koninklijk bal met Assepoester midden in een mysterie. Kan ze de zaak oplossen vóór middernacht?

Ook te zien deze maand: Fifty Shades Darker (4 september), What If (7 september) en The Talented Mr. Ripley (15 september).

Apple TV+

De series Foundation en Invasion lopen in september nog door met nieuwe afleveringen (Foundationeindigt deze maand) en The Afterparty heeft nog één aflevering (6 september) om het tweede seizoen af te ronden. Ook Physical is nog niet klaar; nieuwe afleveringen verschijnen elke woensdag, net als Strange Planet, dat eind deze maand het eerste seizoen afrondt.

In september begint ook het derde seizoen van The Morning Show (twee afleveringen op 13 september, daarna wekelijks tot 8 november). De toekomst van tv-zender UBA wordt onzeker en loyaliteiten worden tot het randje uitgedaagd als een techreus interesse toont in een overname. 

The Changeling (drie afleveringen op 8 september, daarna wekelijks tot 13 oktober) is een achtdelige serie met LaKeith Stanfield (die ook executive producer is), gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor LaValle. Omschreven als een sprookje voor volwassenen is het een horrorverhaal, een fabel over ouderschap en een reis door een New York waarvan je het bestaan niet kende. 

In de komedieserie Still Up (drie afleveringen op 22 september, daarna wekelijks tot 27 oktober) volgen we een tweetal slapelozen die in de nachtelijke uurtjes geen geheimen voor elkaar hebben, behalve de gevoelens die ze voor elkaar koesteren.

De film Flora and Son (29 september) is Flora (Eve Hewson) in oorlog met haar tienerzoon, de dief Max. Aangemoedigd door de politie, die betoogt dat Max een hobby moet zoeken, vist ze een gitaar uit een vuilniscontainer en ontdekt ze dat wat voor de één afval is, voor de ander dient als een redding.

SkyShowtime

Sinds afgelopen maand kunnen abonnees van Ziggo Movies & Series ook een selectie uit het SkyShowtime-aanbod bekijken. Later dit jaar wordt volledige toegang tot het aanbod toegevoegd, door klanten een login voor de streamer te geven.

De 10-delige misdaadserie Poker Face is één van de nieuwe toevoegingen aan SkyShowtime op 15 september (twee afleveringen, daarna wekelijks). De serie, door schrijver en regisseur Rian Johnson (Knives Out) geïnspireerd op klassiekers als Columbo, volgt het avontuur van Charlie Cale (Natasha Lyonne), de human lie detector, die op de vlucht slaat voor haar duistere casinobaas en onderweg in aanraking komt met kleurrijke personages en buitenzinnige moordzaken.

Codename: Annika (exacte datum onbekend) is een Fins-Zweedse misdaadserie. Het verhaal volgt Emma, een Finse fraudeonderzoeker die undercover een veilinghuis in Stockholm infiltreert om de connecties van het bedrijf met een beruchte witwasser genaamd Blanko te onderzoeken. Om onopgemerkt te blijven, creëert Emma een valse identiteit: Annika. Annika is een onbezonnen socialite die leeft voor wilde feestjes, drugs en alcohol; de tegenpool van de rustige en beheerste Emma die altijd haar hoofd koel houdt. Door in deze onstuimige rol te kruipen, gaan er deuren open naar de verborgen wereld van kunstfraude in de high society. Maar om Annika te worden, kan Emma niet langer haar ogen sluiten voor de confronterende herinneringen uit haar verleden.

The Winner (wekelijks vanaf 4 september) is een Tsjechisch-Slowaakse gezinscomedy over Viktor Hudák (Ady Hajdu), de premier van een fictief klein Europees land die zijn politieke carrière beëindigt en terugkeert naar het gewone leven. Maar wanneer zijn opvolger het hele beleid waar hij een leven lang aan heeft gewerkt, radicaal omvergooit, beseft hij al snel dat hij als ex-premier maar weinig macht heeft. In een poging om te laten zien dat hij nog steeds relevant is, probeert hij thuis, waar hij met zijn vrouw en drie dochters woont, de touwtjes in handen te nemen. Na jarenlang weg te zijn geweest komt de wereldvreemde ex-premier thuis bij een gezin dat zich prima redt zonder hem. De vrouwen in zijn leven blijken veel sterker te zijn dan alle politieke tegenstanders met wie hij als premier te maken heeft gehad.

Nieuwe films in september zijn onder andere Cocaine Bear (10 september), Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves (15 september), TÁR (17 september) en Assassin Club (29 september).

Disney+

De remake van The Little Mermaid is vanaf 6 september te streamen. De film is gebaseerd op de animatieklassieker over Ariel, de jonge zeemeermin met een hang naar avontuur. Ariel is de jongste en rebelse dochter van koning Triton die dolgraag wil weten hoe de wereld boven water eruit ziet. Als ze stiekem een bezoek aan het oppervlak brengt, wordt ze smoorverliefd op de knappe prins Eric. Ondanks het verbod van haar vader, besluit Ariel haar hart te volgen en sluit ze een deal met de boosaardige zeeheks Ursula, maar daardoor brengt ze wel haar leven, en haar vaders kroon, in gevaar. 

No One Will Save You (22 september) is een psychologische scifi-thriller over Brynn Adams, een creatieve en getalenteerde jonge vrouw die is vervreemd van haar gemeenschap. Ze is eenzaam maar optimistisch, en vindt troost binnen de muren van het huis waar ze is opgegroeid, tot ze op een nacht wordt gewekt door vreemde geluiden van onmiskenbaar buitenaardse indringers. Wat volgt is een confrontatie vol actie tussen Brynn en talrijke aliens die niet alleen haar toekomst bedreigen, maar haar ook dwingen om haar verleden onder ogen te zien.

Bertie Gregory reist de wereld rond om het dagelijks leven van buitengewone dieren te laten zien zoals dat nooit eerder. Gewapend met de modernste technologische aparatuur, trotseren hij en zijn team extreme omstandigheden om de uitdagingen te vangen die deze dieren te verduren krijgen. De serie Animals Up Close with Bertie Gregory (13 september) toont alle momenten waarmee hij en zijn team worden geconfronteerd, waar zij ondertussen zich aanpassen aan onvoorspelbare dieren in het wild in de afgelegen omgevingen waar het filmen zelden verloopt zoals vooraf gepland.

Nella, een redactieassistente, is het zat om het enige zwarte meisje binnen haar bedrijf te zijn, dus is ze blij als Hazel wordt aangenomen. Wanneer Hazel, The Other Black Girl (serie, 13 september), echter snel carrière maakt, belandt Nella in een neerwaartse spiraal en ontdekt ze dat er iets sinisters gaande is in het bedrijf.

Verder nieuw deze maand: I am Groot (seizoen 2, 6 september), Mr. Mercedes (3 seizoenen, 20 september) en Justified: City Primeval (6 september). En natuurlijk lopen series als Ahsoka, Futurama en Only Murders in the Building nog even door, met wekelijks nieuwe afleveringen.

Update op 4 september: informatie over Disney+ toegevoegd.