Weghorst schiet Oranje naar winst op EK voetbal tegen Polen

Het Nederlands elftal heeft met de nodige moeite de eerste groepswedstrijd op het EK voetbal gewonnen. Tegen Polen kwam het nog wel achter, maar wonnen dankzij een laat doelpunt van invaller Wout Weghorst met 2-1.

Het Nederlands elftal begon goed aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor Oranje, maar keken na een kwartier toch tegen een achterstand aan. Vanuit een corner kopte Adam Buksa bij de eerste paal raak en kon het Nederlands voetbalelftal in de achtervolging. En de ploeg van bondscoach Ronald Koeman kreeg ook de nodige kansen en uiteindelijk zou de 1-1 ook vallen. Nathan Aké onderschepte halverwege het veld en gaf de bal aan Cody Gakpo, die met het nodige geluk de gelijkmaker binnenschoot.

Na de gelijkmaker bleef de ploeg van bondscoach Ronald Koeman beter en kreeg vlak voor rust via Gakpo en Depay goede kansen, en vooral de kans van Gakpo mocht erin na een goede aanval.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Nederland begon nog wel goed aan de tweede helft, maar daarna kwam Polen beter erin en werd daarin een aantal gevaarlijk. De wedstrijd leek op weg naar een gelijkspel, maar dankzij Wout Weghorst won Oranje alsnog. De invaller kreeg ietwat de bal gelukkig voor zijn voeten en twijfelde niet en zette de 2-1 op het scorebord. In het slot was Polen nog dicht bij 2-2, maar dankzij een goede redding van Bart Verbruggen won Oranje hun eerste groepswedstrijd.