Nieuw te streamen in juli

Maand in, maand uit voegen de diverse streamingdiensten wisselende hoeveelheden nieuwe content toe, in de hoop abonnees te behouden. En er zit ook regelmatig voldoende leuks tussen, dus wij kijken nog wel even door! Deze maand kun je onder andere de volgende nieuwe titels of nieuwe seizoenen zien op de grotere streamers in Nederland.

Prime Video

In het tweede seizoen van Neil Gaimans Good Omens (28 juli) worden we opnieuw meegenomen in de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de engel Aziraphale en de demon Crowley. Nadat ze de Apocalyps hebben weten te voorkomen genieten ze nu van een rustig leven in het bruisende Soho in Londen. Echter, hun vreedzame bestaan wordt verstoord wanneer de verwarde aartsengel Gabriel plotseling voor de deur van Aziraphale's boekwinkel staat zonder enige herinnering aan wie hij is of hoe hij daar is beland. Terwijl Crowley wantrouwig is over de reden van Gabriels komst voelt Aziraphale zich gedreven om het mysterie achter Gabriels toestand op te lossen.

Seizoen 2 van animatieserie Invincible verschijnt op 22 juli. Mark Grayson lijkt een normale tiener te zijn behalve dan het feit dat zijn vader, Nolan, de krachtigste superheld op aarde is. Kort na zijn zeventiende verjaardag begint Mark zelf krachten te ontwikkelen en leert hij hoe hij ze moet gebruiken met hulp van zijn vader.

The Summer I Turned Pretty keert op 14 juli terug voor een tweede seizoen. Vroeger keek Belly uit naar haar terugkeer naar Cousins Beach, maar nu Conrad en Jeremiah om haar hart strijden en de kanker van Susannah is teruggekeerd, twijfelt ze of de zomer ooit weer hetzelfde zal zijn. Wanneer een onverwachte bezoeker de toekomst van Susannah's geliefde huis in gevaar brengt, moet Belly haar vrienden bij elkaar brengen en uitzoeken waar haar hart nu werkelijk thuishoort.

Wanneer zijn militaire eenheid in The Covenant (28 juli) wordt aangevallen door Taliban-strijders, raakt de Amerikaanse leger-sergeant John Kinley (Jake Gyllenhaal) ernstig gewond. Met de Taliban op hun spoor, riskeert de lokale Afghaanse tolk Ahmed (Dar Salim) zijn eigen leven om de gewonde John over kilometers zwaar terrein naar veiligheid te brengen. Maar de reis van de twee mannen is pas net begonnen.

HBO Max

Full Circle (13 juli) is een miniserie van de hand van Steven Soderbergh (en geschreven door Ed Solomon). De serie vertelt over een onderzoek naar een mislukte ontvoering waarbij lang bewaarde geheimen worden onthuld die meerdere personages en culturen in het hedendaagse New York City met elkaar verbinden. De hoofdrollen worden vertolkt door Zazie Beetz, Claire Danes, Jim Gaffigan, Jharrel Jerome, Timothy Olyphant, CCH Pounder, Phaldut Sharma, Adia, Sheyi Cole, Gerald Jones, Suzanne Savoy, Ethan Stoddard, Lucian Zanes en Dennis Quaid.

Het derde en laatste seizoen van de docuserie How to with John Wilson (29 juli) volgt documentairemaker en zelfbenoemde "angstige New Yorker" John Wilson terwijl hij zijn missie van zelfontdekking, verkenning en observatie voortzet, en hij het leven van zijn mede-New Yorkers filmt terwijl hij probeert dagelijks advies te geven over zes nieuwe bedrieglijk eenvoudige en willekeurige onderwerpen. Voortbouwend op seizoen twee nemen de afleveringen onverwachte wendingen, terwijl John door een nieuwe reeks onderwerpen navigeert, waaronder; hoe je een openbaar toilet kunt vinden, hoe je moet trainen en hoe je je oren kunt schoonmaken

De tweedelige HBO-documentaire The Golden Boy (25 juli) van Fernando Villena vertelt het verhaal van Oscar De La Hoya: een Olympische gouden boksmedaillewinnaar, een held in zijn geboortestad en een rolmodel voor zijn Mexicaans-Amerikaanse gemeenschap in Oost-Los Angeles. De La Hoya, bijnaam "The Golden Boy", werd met zijn goede uiterlijk, charisma en oprechte verhaal van het winnen van Olympisch goud voor zijn stervende moeder, een nationale bekendheid en een superster, zowel binnen als buiten de ring. Maar alles was niet wat het leek te zijn achter die gepolijste façade.

Netflix

Volume 2 van seizoen 3 van The Witcher is beschikbaar vanaf 27 juli, nadat volume 1 afgelopen donderdag is toegevoegd. Terwijl de vorsten, magiërs en beesten van het continent met elkaar strijden om Ciri te vangen, duikt Geralt met haar onder, vastbesloten om zijn pas herenigde familie te beschermen tegen degenen die hen dreigen te vernietigen. Yennefer krijgt de verantwoordelijkheid om Ciri te helpen met het beheersen van haar magische krachten. Dit leidt ze naar het beschermde fort van Aretuza, waar ze hopen meer te ontdekken over de ware aard van Ciri’s magie. In plaats daarvan ontdekken ze dat ze beland zijn in een slagveld van politieke corruptie, duistere magie en verraad. Ze moeten terugvechten, alles op het spel zetten - of het risico lopen elkaar voor altijd te verliezen.

Van de makers van Bird Box, is er het vervolg Bird Box Barcelona (14 juli). Nadat een mysterieuze kracht de wereld terroriseert, probeert Sebastian te vluchten en te overleven. Terwijl hij zijn weg probeert te vervolgen ontmoet hij andere overlevenden. Ze ontdekken dat er een nog grotere dreiging op hun staat te wachten.

In de documentaire WHAM! (5 juli) herbeleven George Michael en Andrew Ridgeley de opkomst van hun carrière bij Wham! van beste vrienden in de jaren '70 tot popiconen in de jaren '80.

Er zijn nieuwe seizoenen van The Lincoln Lawyer (seizoen 2, deel 1, 6 juli), Too Hot to Handle (seizoen 5, 14 juli), The Beauty Queen of Jerusalem (seizoen 2, 14 juli) en Sweet Magnolias (seizoen 3, 20 juli).

Apple TV+

De verfilming van Isaac Asimovs Foundation-boekenserie vervolgt met een tweede seizoen, dat start op 14 juli. Het seizoen start ruim een eeuw na de finale van het eerste seizoen, terwijl de spanning stijgt in het heelal. Terwijl de Cleons hun stabiliteit kwijtraken is een op wraak beluste koningin plannen aan het maken om het Keizerrijk van binnenuit te vernietigen. Hari, Gaal en Salvor ontdekken een kolonie van Mentalics met psionische krachten die wel eens de pyschohistorie zelf zouden kunnen veranderen. De Foundation heeft inmiddels hun religieuze fase bereikt, verkondigt het woord van de Kerk van Seldon in de buitenste regionen van het heelal en leidt tot de Tweede Crisis: oorlog met het Keizerrijk.

Nieuwe personages in dit seizoen worden gespeeld door Isabella Laughland (Brother Constant), Kulvinder Ghir (Poly Verisof), Ella-Rae Smith (Queen Sareth of Cloud Dominion), Holt McCallany (Warden Jaegger Fount), Rachel House (Tellem Bond), Nimrat Kaur (Yanna Seldon), Ben Daniels (Bel Riose) en Dimitri Leonidas (Hober Mallow). 

De misdaadcomedy The Afterparty keert op 12 juli terug met een nieuw seizoen. Ook hier is er een moord die moet worden opgelost en zal elke aflevering (het zijn er in totaal 10) worden verteld vanuit het perspectief van een ander personage en gebruik maken van een ander genre en visuele vertelstijl. Terugkerende castleden zijn Tiffany Haddish, Sam Richardson en Zoë Chao, met nieuw in dit seizoen Elizabeth Perkins, Zach Woods, Paul Walter Hauser, Poppy Liu, Anna Konkle, Jack Whitehall, Vivian Wu, John Cho en Ken Jeong. 

In The Beanie Bubble (28 juli) zien we Zach Galifianakis, Elizabeth Banks, Sarah Snook eb Geraldine Viswanathan. Waarom begon de wereld plotseling knuffeldieren als goud te behandelen? Ty Warner was een gefrustreerde speelgoedverkoper totdat zijn samenwerking met drie vrouwen zijn unieke idee veranderde in de grootste speelgoedrage in de geschiedenis. The Beanie Bubble is een inventief verhaal over wat en wie we op waarde schatten, en de onbezongen helden wiens naam niet verschenen op het hartvormige labeltje.

En eind juni ging Hijack van start; die serie gaat in juli nog door met wekelijks nieuwe afleveringen.

SkyShowtime

Ghosts Of Beirut (2 afleveringen op 3 juli en 2 afleveringen op 10 juli) onthult hoe de 21-jarige Mughniyeh (ook wel bekend als The Ghost) bekend werd als ‘s werelds meest gevaarlijke terrorist en verantwoordelijk was voor meer Amerikaanse doden dan elk ander individu voorafgaand aan 9/11. De serie wordt verteld vanuit een Amerikaans, Israëlisch en Libanees perspectief en volgt Mughniyeh van zijn jeugd in de sjiitische sloppenwijken van Zuid-Beiroet tot het ontwikkelen van een zelfmoordterroristen-complot. Het drama is gebaseerd op uitgebreid onderzoek van nog steeds geclassificeerde gebeurtenissen en beslaat tientallen jaren. Met real-life interviews met prominente CIA- en Mossad-agenten, brengt de serie de onrust van Beiroet in de jaren tachtig in verband met het spionagespel van het moderne Midden-Oosten.

Juan Carlos: Downfall of The King (vier afleveringen, wekelijks vanaf 3 juli): Juan Carlos I van Spanje, de Spaanse koning tot aan zijn troonsafstand in 2014, zou de geschiedenisboeken ingaan als een held, maar een decennium aan schandalen deed echter weinig goeds voor zijn reputatie en de toekomst van de monarchie. Van het per ongeluk neerschieten van zijn broer tot het witwassen van geld en corruptie: de onderste steen komt boven in deze indrukwekkende docu-serie. Met exclusieve informatie van de naaste vertrouwelingen van de koning, inclusief spraakmakende interviews met zijn langdurige minnares Corinna  Zu Sayn-Wittgenstein, is dit het allesonthullende verhaal van de publieke ondergang van een icoon.

Babylon (6 juli) is een origineel verhaal van Damien Chazelle dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920, met hoofdrollen voor Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, en een ensemblecast bestaande uit Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart.

Wanneer Dean, een filmmaker die met zichzelf in de knoop zit in Marcel the Shell with Shoes On (3 juli) naar een Airbnb verhuist, ontdekt hij al snel dat hij niet alleen is. Marcel, een schattige schelp van 2,5 cm groot, woont daar al met zijn oma Connie en hun pluisdiertje, Alan. Marcel en Connie, die ooit bij een bloeiende gemeenschap van schelpen hoorden, zijn de enige overlevenden van een mysterieuze tragedie.

Puss in Boots ontdekt in Puss in Boots: The Last Wish (7 juli) dat zijn passie voor avontuur zijn tol heeft geëist: hij heeft acht van zijn negen levens erdoorheen gejaagd, waardoor hij nog maar één leven over heeft. Puss gaat op een epische reis om de mythische ‘Laatste Wens’ te vinden en zijn negen levens te herstellen.

Note: Disney heeft nog geen informatie over Disney+ in juli aangeleverd. Mocht dit nog volgen, dan zullen we het bericht bijwerken.