FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 juli 2008

Bussemaker wil koopkrachtverlies verzachten

Chronisch zieken en gehandicapten die in een verzorgingshuis zitten zullen minder zwaar getroffen gaan worden door een nieuwe regeling voor vergoeding van ziektekosten. Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) beloofde de Tweede Kamer dinsdag deze groep tegemoet te komen.

Door de nieuwe regeling zou deze groep er 9 procent op achteruit gaan, becijferde het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) vorige week. Bussemaker zei hiervan geschrokken te zijn. Ze wil het verlies beperken tot 4 procent.

Kip legt keuken in de as

Een kip heeft dinsdagavond voor 150 duizend euro aan schade aangericht in een huis in Den Haag. Tijdens het braden van het beest brak brand uit in de keuken. Niet alleen het pand op de tweede etage werd omruimd: ook veertien omliggende huizen moesten worden verlaten, meldt de brandweer. Niemand raakte gewond.

De kip draaide rond 20.45 uur rondjes in de braadoven. Toen de bewoner een vreemde lucht rook en de oven open trok, kwam er een steekvlam uit. Daarop vluchtten de twee bewoners het huis uit. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen aan de achterkant het huis uit. De keuken brandde helemaal uit.

Webber beter dan verwacht

Mark Webber is bij Red Bull Racing bezig aan een van zijn beste jaren tot nu toe. Eerder was dat het jaar 2005, toen scoorde hij met BMW-Williams 36 punten. Nu heeft de Australiër er in de eerste acht races al achttien.

"Het seizoen verloopt momenteel beter dan verwacht", zo meende Webber. "Aan het begin van het seizoen zagen we dat we dit jaar veel sterke tegenstanders hadden. Die teams zijn nog steeds erg sterk, maar de cijfers liegen niet. We doen het erg goed en we hopen de vierde plaats in het constructeurskampioenschap vast te kunnen houden. Dat ik tot dusver een zeer betrouwbare auto heb gehad, heeft zeker geholpen. Niet veel teams zijn dit jaar zeven races op rij in de punten gefinisht."

"Het zal niet gemakkelijk worden om tot het einde van het seizoen zo betrouwbaar te blijven, maar we hopen in ieder geval dat een slecht weekend nog zo lang mogelijk uitblijft", vervolgde hij. De Red Bull-coureur verwacht dat in het tweede deel van het seizoen de concurrentie wel toeneemt. Webber: "Renault heeft dit jaar nog niet optimaal gepresteerd en ik verwacht tijdens de rest van het seizoen dus nog wat meer tegenstand van dit team. En er zijn nog een paar andere rijders en teams die ook nog niet het achterste van de tong hebben laten zien."

Het Red Bull Racing-team van Christian Horner heeft al 24 punten binnengehaald, van Webber en teamgenoot David Coulthard samen. Ze worden gevolgd op een punt door Toyota.

Loting eerste en tweede voorronde CL

Vandaag is de loting verricht voor de eerste en de tweede voorronde van de Champions League. Welke clubs de degens zullen kruisen zie je hieronder.

Eerste vooronde, speeldata 15/16 en 22/23 juli

#ThuisUit
1Linfield FC (NIR)NK Dinamo Zagreb (CRO)
2Valetta FC (MLT)FC Artmedia Petr¸alka (SVK)
3FC Dinamo Tbilisi (GEO)NSÍ Runavík (FRO)
4FC Santa Coloma (AND)FBK Kaunus (LTU)
5S.S. Murata (SMR)IFK Göteborg (SWE)
6Llanelli AFC (WAL)FK Ventspils (LVA)
7Anorthosis Famugusta (CYP)FC Pyunik (ARM)
8FK İnter Bakı (AZE)FK Rabotnicki (MKD)
9Tampere United (FIN) FK Budućnost Podgorica (MNE)
10F91 Dudelange (LUX)NK Dom¸ale (SVN)
11KS Dinamo Tirana (ALB) FK Modriča (BIH)
12FK Aktobe (KAZ) FC Sheriff (MDA)
13Drogheda United FC (IRL)FC Levadia Tallinn (EST)
14FC BATE Borisov (BLR)Valur Reykjavík (ISL)

Tweede vooronde, speeldata 29/30 juli en 5/6 augustus

#ThuisUit
1Rangers FC (SCO)Winnaars wedstrijd 4
2SK Brann (NOR)Winnaars wedstrijd 6
3Winnaars wedstrijd 8FK Partizan (SRB)
4Winnaars wedstrijd 9Winnaars wedstrijd 2
5Winnaars wedstrijd 7SK Rapid Wien (AUT)
6Winnaars wedstrijd 10Winnaars wedstrijd 1
7Panathinaikos FC (GRE)Winnaars wedstrijd 3
8Winnaars wedstrijd 5FC Basel 1893 (SUI)
9Winnaars wedstrijd 12 AC Sparta Praha (CZE)
10Winnaars wedstrijd 13FC Dinamo Kyiv (UKR)
11RSC Anderlecht (BEL)Winnaars wedstrijd 14
12Beitar Jerusalem FC (ISR)Wisla Kraków (POL)
13Fenerbahçe SK (TUR)MTK Budapest (HUN)
14Aalborg BK (DEN) Winnaars wedstrijd 11

FOK!games: Voorspel Wimbledon en win, dag 3

FOK!games nodigt je uit om mee te doen met hun sportprijsvraag. Wat kun je winnen? Goodies van de nieuwe tennisgame Top Spin 3!

Sinds vrijdag 20 juni ligt de tennisgame Top Spin 3 in de winkels. Dit deel moet een meer realistische tenniservaring geven dan ooit, doordat je nu ook rekening moet houden met de achterzwaai. De game koos een mooie tijd om te verschijnen, want momenteel is ook het meest bekende tennistoernooi ter wereld gaande: Wimbledon.

Inmiddels nemen al een week de beste spelers ter wereld het tegen elkaar op op het heilige gras. Vele toppers als Djokovic, Sharapova en Ivanovic zijn al gesneuveld in de eerste week, maar er is de komende tijd nog genoeg te zien en beleven. Deze uitleg is er natuurlijk niet zomaar, in samenwerking met Take Two heeft FOK!games namelijk vijf Top Spin 3 goodiepakketten te vergeven met daarin en t-shirt, polo en zonneklep. Wat je daarvoor moet doen? Simpel.

Ga naar het FOK!gamesbericht en kijk daar voor de exacte spelregels. Er wordt elke dag een wedstrijd uitgekozen die de volgende dag op Wimbledon gespeeld wordt, vandaag is dat Nadal tegen Murray. Om kans te maken op een prijzenpakket moet je de uitslag van die wedstrijd voorspellen in een reactie op het FOK!games-bericht, voor 2 juli om 16:29 uur. Degene die de uitslag goed heeft of er het dichtste bij zit, wint een goodiepakket.

Elke dag is er één goodiepakket te winnen. De prijsvraag duurt van maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli. De vijf winnaars zullen op zaterdag 5 juli bekend gemaakt worden.

Kijk dus voor meer informatie over deze prijsvraag op FOK!games.

Buffel keert terug bij oude club

Thomas Buffel keert terug bij Cercle Brugge. Bij die Belgische club was hij in dienst tot hij in 1999 vertrok naar Feyenoord.

Bij Feyenoord voetbalde hij, met een tussenstop van twee jaar bij Excelsior, tot 2005. Toen vertrok Buffel naar Glasgow, maar het laatste seizoen kwam hij maar weinig in actie. Slechts eenmaal mocht hij in de basis starten van trainer Walter Smith, vier keer kon hij komen opdraven voor een invalbeurt. Onder huidig Birmingham City-trainer Alex McLeish was hij eerder wel succesvol. Afgelopen winterstop was er sprake van een verhuur aan 1. FC Köln, maar die transfer ketste af op financiële problemen.

Via Cercle Brugge hoopt de spits zich weer in de kijker te spelen van grotere clubs. Hij heeft een contract getekend voor drie jaar.

Honden worden ziek van 'vies water'

Na een bezoek aan het terrein van de Hengelose Ikea, kwamen enkele honden ziek thuis. Het blijkt dat de viervoeters met dit warme weer verkoeling hebben gezocht in de poeltjes die zich op het terrein bevinden. Reden genoeg voor het Waterschap Regge en Dinkel om borden op het terrein te plaatsen, waarop wordt geadviseerd niet meer in de poeltjes te baden.

Woordvoerder Astrid Boudrie heeft geen flauw idee wat er met de honden aan de hand is. Wel staat als een paal boven water dat de mysterieuze ziekte te maken heeft met de waterkwaliteit van de wadi's. Deze zou door het warme weer sterk zijn afgenomen. Het waterschap heeft overigens nog niet meer meldingen uit Twente binnengekregen.

 

Transfer Jenner en Molhoek afgerond

Vitesse heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Zowel Julian Jenner als Rogier Molhoek komen op huurbasis naar de Arnhemse club, die bij beide spelers een optie tot koop heeft bedongen. Jenner en Molhoek komen van AZ.

"Ik wil bij Vitesse weer lekker voetballen en samen met de club de weg omhoog vinden. Dat ik hier weer op mijn favoriete positie mijn kwaliteiten kan tonen, was een belangrijke reden om voor Vitesse te kiezen," aldus Jenner. Bij Vitesse zal hij als rechtsbuiten gaan opereren, daar waar hij onder Van Gaal vaak rechtermiddenvelder was. De 24-jarige stond afgelopen seizoen vijf keer in de basis en viel zestien keer in, en wist slechts drie keer te scoren.

Technisch directeur Marc van Hintum is content: "Hij kan zeker uitgroeien tot een publieksspeler. Het is duidelijk dat hij een heel goede voetballer is, technisch goed en met specifieke kwaliteiten. Wij willen dominant en attractief voetbal spelen en Jenner past perfect in dat plaatje."

Molhoek kwam afgelopen seizoen uit op huurbasis voor NAC Breda, waar hij in 26 duels drie doelpunten maakte. NAC wilde graag verder met de middenvelder, maar hij koos toch voor Vitesse: "Uiteindelijk is het gevoel het belangrijkst. De mensen bij Vitesse en ook het toekomstplaatje spreken me erg aan."

Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ vertelt dat beide spelers niet weg hoefden, maar zelf kozen de club te verlaten: "Zowel Jenner als Molhoek hoefde niet op zoek naar een andere club. Het zijn twee spelers die zeker niet weg móesten, maar zelf hebben gekozen voor een vertrek. Bij AZ hebben ze zeker voldaan, maar de concurrentie op hun posities is groot. Bij Vitesse hebben ze meer perspectief op speeltijd," aldus Brands.

Rasmussen twee jaar geschorst

Michael Rasmussen is voor twee jaar geschorst wegens het ontlopen van drie out-of-competion dopingcontroles voorafgaand aan de Tour de France van 2007. De wielerbond van Monaco heeft dat vandaag bepaald.

Vorig jaar leek Rasmussen op de eindoverwinning in de Tour af te stevenen, maar werd vier etappes voor het einde door de ploegleiding van de Rabobank uit de Tour gehaald en op staande voet ontslagen. Rasmussen reed op een Monegaskische licentie, vandaar dat die wielerbond de strafmaat mocht bepalen. Rasmussen zal tegen het besluit in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Morgen volgt in Utrecht de uitspraak in de zaak die Rasmussen heeft aangespannen tegen Rabobank. Hij beweert onterecht te zijn ontslagen omdat de ploegleiding op de hoogte zou zijn geweest van het feit dat Rasmussen de dopingcontroles had gemist.

Henri van der Aat, voormalig interim-directeur van de Rabo-ploeg en vertegenwoordiger van de bankploeg in de zaak, vindt de uitspraak niet meer dan logisch. "Rasmussen heeft de UCI op het verkeerde been gezet door te liegen over zijn verblijfplaatsen. Daarop staat volgens de regels een schorsing van twee jaar. Maar het is bizar dat deze uitspraak elf maanden op zich heeft laten wachten. En ik vind het triest voor de organisatoren van de Ronde van Frankrijk dat dit minder dan een week voor het begin van de Tour naar buiten komt."

Voor het hele verhaal over Rasmussen kun je de special nog eens nalezen: Nasleep Rasmussen.

Bevalling werd Britneys zusje bijna fataal

De geboorte van Maddie Briann is moeder Jamie Lynn Spears bijna fataal geworden. Een keizersnede heeft uiteindelijk het leven gered van Britneys jonge zusje.

Jamie Lynn had namelijk te kampen met een aandoening waarbij de moederkoek zich dichtbij de baarmoederhals vastzet Hierdoor had zij zoveel last van bloedverlies dat zij een poosje op de rand tussen leven en dood balanceerde.

"Jamie Lynn was heel erg bezorgd. Het was teveel voor zo´n jong meisje", wist een bron te vertellen.

Rutten houdt hoop op Engelaar

Schalke 04 heeft tot tweemaal toe te horen gekregen dat FC Twente niet van plan is om Orlando Engelaar te laten gaan. De Duitse club geeft de moed echter nog niet op.

"Wij willen Orlando en hij wil naar ons. Daarom hoop ik dat FC Twente en Schalke 04 binnenkort tot een akkoord komen," aldus Fred Rutten op de clubsite van Schalke 04. Het laatste bod van Schalke 04 bedroeg naar verluidt 5,5 miljoen euro, FC Twente zou echter acht miljoen euro verlangen.

[Tour] Kanshebbers en afwezigen

Aanstaande zaterdag start in Brest de 95e editie van de Tour de France. Al ruim voordat de Tour-karavaan de eerste kilometer gereden heeft zijn er al genoeg randzaken de revue gepasseerd. Wat we nog kunnen verwachten in deze editie van de Tour blijft afwachten.

De grootste wielerronde ter wereld begint dit jaar in Brest. Was het voorgaande jaren de gewoonte om met de proloog te beginnen, dit jaar dienen de renners gelijk 197,5 kilometer te koersen om te eindigen in Plumelec. Niet aan de start staat de winnaar van vorig jaar Alberto Contador. De Spanjaard rijdend voor Astana is niet welkom, steker nog, het hele team is niet welkom. Dus ook geen Levi Leipheimer en Andreas Klöden. Tom Boonen moet ook verstek laten gaan. Hij werd kort geleden voor de tweede keer met cocaïnegebruik in verband gebracht en mag van de organisatie van de Ronde van Frankrijk niet starten. Alessandro Petacchi, die andere supersprinter, is absent door een schorsing die de Italiaan kreeg opgelegd door het Internationale Sporttribunaal. De sprinter die in de vorige Tour twee etappes won, Daniele Bennati, moet verstek laten gaan wegens een blessure. Thomas Dekker, kampend met een vormcrisis van formaat, en Robert Gesink, vierde in de Dauphiné Libéré, zijn voor Nederland de grootste afwezigen.

Rijst de vraag wie er wel mee fietsen. De grootste kandidaat om op de Champs D'Élysées gehuldigd te worden is Cadel Evans. De Aussie werd tweede vorig jaar achter winnaar Contador. Alejandro Valverde is in potentie ook een winnaar. De Spanjaard werd in juni nog kampioen van Spanje door voor Oscar Sevilla en Oscar Pereiro Sio (twee outsiders) te finishen. De Italianen Damiano Cunego en Riccardo Riccò zullen mogelijk ook van zich doen spreken. Cunego weet wat het winnen van een grote ronde is (Ronde van Italië) en Riccò presteerde deze lente uitstekend in de Giro d’Italia. Tot slot, Denis Menchov, de Rabo-Rus. In de Vuelta a Espãna eindigde hij tweemaal als nummer één in het eindklassement, in Frankrijk kon hij nog geen potten breken (vorige jaar 18e op 18’57”. Wellicht dat dat dit jaar wel mogelijk is, één voordeel heeft Menchov: hij hoeft niet te concurreren met Rasmussen. De Rabobank wil zijn contract graag verlengen, de Tour is een mooie gelegenheid om te bewijzen dat die verlenging terecht is.


De dopingperikelen en alle andere randzaken rondom het wielrennen de laatste jaren hebben de sport uiteraard geen goede publiciteit opgeleverd. Door de heksenjacht en onredelijkheid van diverse anti-dopingorganisaties maar ook de ASO zijn veel prominente renners niet aanwezig in Brest. Het uitsluiten van de complete Astana-equipe en Tom Boonen zonder gegronde reden is uiterst dubieus. Wat er tijdens de aankomende 95e editie allemaal nog boven water komt en of er weer een omvangrijke dopingaffaire zoals vorig jaar met Rasmussen en Alexander Vinokourov komt blijft koffiedik kijken.

Clichématig is één ding wel zeker:de Tour wacht op niemand.

Oltmans laat Evers en Kessing thuis

Bondscoach Roeland Oltmans heeft zijn hockeyselectie voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Middenvelders Floris Evers en Eby Kessing zaten nog wel in de voorselectie, maar zijn nu afgevallen.

Verdediger Sander van der Weide moet nog bewijzen dat hij fit genoeg is. Hij miste afgelopen week de Champions Trophy door een dijbeenblessure. Anders neemt Oltmans alsnog Wouter Jolie mee. Die verving afgelopen week al v.d Weide op de Champions Trophy en blijft voorlopig met de groep meetrainen.

Recordinternational Jeroen Delmee en sterspeler Teun de Nooijer gaan in principe als middenvelders mee naar Beijing. "Die eerste positiekeuze voor Jeroen en Teun had uiteraard consequenties voor het selectiebeleid", lichtte Oltmans dinsdag in Nieuwegein toe. "Daardoor moesten er twee middenvelders afvallen."Volgens Oltmans kwam het negatieve nieuws voor Evers en Kessing maandagavond niet als een daverende verrassing. "Ze wisten waarschijnlijk wel dat ze bij het groepje van kandidaat-afvallers zaten. Beiden hebben mij de afgelopen periode niet kunnen overtuigen."

De selectie:
Guus Vogels (HGC), Taeke Taekema, Geert-Jan Derikx, Timme Hoyng (Amsterdam), Thomas Boerma, Laurence Docherty, Teun de Nooijer, Ronald Brouwer (Bloemendaal), Robert van der Horst, Jeroen Delmee, Rob Reckers, Matthijs Brouwer (Oranje Zwart), Rob Derikx, Rogier Hofman, Roderick Weusthof (SCHC), Jeroen Hertzberger (Rotterdam). Laatste olympische ticket voor Sander van der Weide (Real Club de Polo) of Wouter Jolie (Bloemendaal). Als reservekeeper buiten het olympisch dorp: Jaap Stockmann (Bloemendaal).

Güiza beslist deze week over toekomst

Mallorca-spits Dani Güiza wil deze week beslissen over zijn toekomst. De Spaanse international wordt al enige tijd in verband gebracht met een eventuele overgang naar Fenerbahçe.

SkySports bericht dat Güiza, die binnenkort in het huwelijksbootje stapt, waarschijnlijk niet naar Fenerbahçe zal vertrekken, aangezien de Turkse club niet bereid leek om het gewenste bedrag voor de spits te betalen. De waarde van Güiza wordt geschat op 15 miljoen euro. Diverse Engelse clubs zouden ook interesse hebben in de aanvaller.

"Ik wacht af tot ik de formele aanbiedingen binnenkrijg, die kan ik bekijken en daarna kan ik met Real Mallorca beslissen. Wellicht wordt de beslissing niet deze week bekend gemaakt, omdat de zaak helemaal afgerond moet zijn," aldus Bermudez, de zaakwaarnemer van Güiza.

'Scolari mag 375 miljoen euro besteden'

Naar verluidt mag de kersverse Chelsea-coach Luiz Felipe Scolari van zijn baas Abramovich 375 miljoen euro aan versterkingen spenderen. Het contracteren van Deco door Chelsea zou slechts een begin zijn van twee maanden die vol staan van transferonderhandelingen met grote namen.

Mogelijk wordt Ronaldinho na Deco voor Chelsea de tweede grote aankoop van deze zomer. Abramovich bezocht op Euro 2008 meerdere wedstrijden. Wellicht probeerde hij daar talenten te ontdekken. Ook Ricardo Quaresma en Robinho zijn mogelijke toekomstige versterkingen voor Chelsea.

Hurst: "Engeland kan Spanje verslaan"

De Engelse voetballegende Geoff Hurst denkt dat het nationale elftal van Engeland in staat is om het kampioenselftal van Spanje te verslaan. De Daily Mail bericht dat Hurst, die in 1966 wereldkampioen werd met Engeland, van mening is dat het elftal van Spanje niet veel sterker is dan dat van Engeland.

"We verschillen niet zoveel van Spanje. Het was een ramp dat we ons niet wisten te kwalificeren voor het EK, maar de twee landen die ons versloegen, Rusland en Kroatië, waren erg goed. Als we morgen tegen Spanje zouden spelen, zouden we ze kunnen verslaan," aldus Hurst.

Chinees handelt in dooie muggen

Een Chinese man is een lucratief handeltje begonnen. De man is namelijk een webwinkel begonnen waar hij muggenlijkjes aan de man probeert te brengen. En met succes, want in twee dagen tijd zijn er al meer dan tienduizend muggen over de virtuele toonbank gegaan.

Zoals meestal met briljante ideeën kwam ook dit lumineuze idee uit de hemel vallen. Nin Nan uit Sjanghai zat al een hele tijd te bedenken hoe hij nu klanten naar zijn online juwelierszaak moest lokken. "Terwijl ik nadacht, sloeg ik met een flinke pets een mug dood. Zo is het idee ontstaan".

Voor zes Yuan, hetgeen neerkomt op zo 'n vijftig eurocent, is men de trotse bezitter van een heus muggenkadaver. Dankzij reclameslogans als 'Gedood door mensenhanden’ en ‘Kan gebruikt worden voor wetenschappelijke studies’ vliegen de lijkjes de winkel uit. Bijna 250.000 mensen hebben al een kijkje genomen in de webshop.

Met de vele kijkers heeft Nan's muggenwinkeltje ook veel adverteerders getrokken. Ook zijn er al twee werkgevers in de Chinees geïnteresseerd. Hij weigert nu echter voor een baas te werken nu de zaken lopen als een tiet. Hij wil dan ook nergens op ingaan, want zijn grootste doel is nu beroemd worden. En dat lijkt hem aardig te lukken.

Suárez Uruguayaans sportman 2007/'08

Luis Suárez is uitgeroepen tot Uruguayaans sportman van het jaar 2007/2008.

De spits van Ajax werd door bijna 400 journalisten gekozen boven Richard Mascaranas (wielrenner) en Pablo Cuevas (tennisser). Suárez mag nu een jaar lang de titel Charrúa de Oro dragen. Bij Ajax speelde Suárez afgelopen seizoen 33 wedstrijden en scoorde daarin zeventien keer. Bovendien gaf hij veertien assists.

Taormina schrijft geschiedenis in Beijing

De Amerikaanse Sheila Taormina doet in Beijing voor de vierde keer mee aan de Olympische Spelen. Dit lijkt op het eerste gezicht niks bijzonders, ze wordt echter de eerste vrouw die op drie verschillende disciplines heeft deelgenomen.

Taormina maakte in 1996 in Atlanta haar olympisch debuut in het zwembad. Op de 4x200 meter vrije slag won ze met de estafetteploeg goud. Daarna maakte ze de overstap naar de triathlon. Daarin werd ze in 2004 wereldkampioen en nam deel aan de Spelen van Sydney 2000 (zesde) en Athene 2004 (23e). Na Athene ging Taormina zich toeleggen op de moderne vijfkamp (pistoolschieten, schermen, zwemmen, paardrijden en hardlopen).

Taormina is door de Amerikaanse vijfkampbond met nog twee atletes voorgedragen voor Beijing. Ze is echter wel zowel de hoogst geklasseerde Amerikaanse in het tussenklassement van de Pentathlon World Cup (9e), als in de Pentathlon world ranking (25e), en zal naar alle waarschijnlijkheid op basis van die ranking geselecteerd worden.

[WBD-Jun] Dubbel Nederlands succes

De ongeplaatste Lesley Kerhove heeft in het juniorentoernooi op Wimbledon de derde ronde bereikt, ten koste van Linda Berlinecke (15). Ze won in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-2.

De Duitse gaf goed partij aan Kerkhove in de eerste set: 85 % van de eerste services was in, tegen maar 49 % voor de Nederlandse. En ondanks dat beide meiden maar ongeveer de helft van winners op die eerste services maakten, sloeg Berlinecke de minste onnodige fouten.

De tweede set ging aardig gelijk op, maar Kerkhove wist Berlinecke toch een aantal keer te breken. De Nederlandse sloeg meer winners op haar eerste service. Ook de derde set wist ze naar zich toe te trekken.

Als tweede geplaatste Arantxa Rus had minder moeite met Zi-Jun Yang uit Hongkong. Het werd 6-3 en 6-0 en ze gaat daarmee ook naar de derde ronde. Met een slechtere eerste service wist ze er wel meer winners eruit te halen. De tweede set werd het eerste servicepercentage een stuk beter. En haar tweede service liep helemaal goed. Rus stond slechts zeven punten in die tweede set.

Bij de jongens werd Xander Spong al eerder uitgeschakeld in de eerste ronde door de Australische Mark Verryth.

Rellen in Mongolië na verkiezingen

In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbataar zijn vandaag duizenden woedende mensen de straat op gegaan na de uitslag van de parlementsverkiezingen van afgelopen week. De zittende communistische Mongoolse Revolutionaire Volkspartij won bij de verkiezingen 45 van de 76 zetels in het parlement.

Toen de uitslag bekend werd, trokken aanhangers van de concurrerende Democratische Partij naar het hoofdkantoor van de communisten en staken deze in brand. Brandweermannen die het vuur probeerden te blussen werden bekogeld met stenen. De oproerpolitie gebruikte onder meer traangas om de menigte te verdrijven.

Oppositieleider Tsakhia Elbegdorj gaf al eerder vandaag aan de verkiezingsuitslag niet te accepteren. "Niemand heeft behoefte aan zo’n uitslag, en deze zal, in overeenstemming met de wet, dan ook worden bijgesteld."

Premier Sanjagiin Enkhbayar ontkent de geruchten over ongeregeldheden bij de verkiezingen. "De verkiezing verliep vrij en eerlijk. We vragen iedereen om nu meteen te stoppen met deze chaotische protesten." Volgens internationale waarnemers verliepen de verkiezingen inderdaad eerlijk. Wel erkennen zij dat er door een nieuw kiessysteem enkele procedurefouten zijn gemaakt.

Om de orde te herstellen heeft premier Enkhbayar de noodtoestand uitgeroepen. Vier dagen lang mogen burgers na 22.00 uur niet meer de straat op, is het verboden om bijeenkomsten te houden en mogen alleen staatsmedia nog verschijnen en uitzenden.

Mongolië is sinds 1990 één van de weinige democratieën in Centraal-Azië. De communistische partij regeert het land al bijna een eeuw lang, met slechts een korte onderbreking van 1996 tot 2000.

Protest bij het hoofdkwartier van de Mongoolse Revolutionaire Volkspartij
Protest bij het hoofdkwartier van de Mongoolse Revolutionaire Volkspartij

 

Fan blij met klap van Amy Winehouse

Een 25-jarige fan die afgelopen zaterdag door Amy Winehouse is geslagen, is daar erg blij mee. "Niet iedereen kan zeggen dat hij door Amy Winehouse is geslagen", aldus de tevreden James Gostelow.

De Engelsman denkt dat het allemaal door een misverstand kwam. "Iemand achter mij gooide een hoed naar haar. Toen ze naar beneden keek, zag ze mij naar haar kijken." Wat volgde was een hardhandige aanraking met de vuist van Winehouse. Gostelow hield er een grote blauwe plek aan over. De vergevingsgezinde fan heeft ook niets dan goed over voor de werkelijke dader. "Ik zou graag de werper van de hoed willen bedanken."

De FOK!top5 en het FOK!elftal

Nu het toernooi ten einde is en de Spaanse equipe gehuldigd is in Madrid wordt het tijd om de FOK!top5 en het elftal bekend te maken. Hieronder vind je de besten volgens de FOK!sportcrew.

De top 5 doelpunten:

1. Arjen Robben (Nederland - Frankrijk 3-1)
2. Wesley Sneijder (Nederland - Frankrijk 4-1)
3. Robin van Persie (Nederland - Roemenië 2-0)
4. Zlatan Ibrahimovic (Zweden - Griekenland 1-0)
5. Wesley Sneijder (Nederland - Italië 2-0)


Het elftal:

[WBD] Serena makkelijk verder

In slechts 51 minuten veegde Serena Williams de Poolse Agnieszka Radwanska van de baan: 6-4 en 6-0. De Amerikaanse volgde het voorbeeld haar zus Venus, en staat daarmee ook in de halve finale.

Had Radwanska eerder nog gestunt door in de vierde ronde Svetlana Koeznetsova te verslaan, tegen Williams kwam ze gewoon te kort. In de eerste set kon de Poolse nog wel aardig bij blijven, maar de Amerikaanse stond nooit achter.

Wat betreft het percentage eerste services dat in was, gingen de dames gelijk op. Maar wat betreft de winners op die eerste service, was Williams duidelijk beter: 84 % tegen 53 %. Ook wat aces betreft was ze oppermachtig: maar liefst elf aces, tegen nul van Radwanska.

In de tweede set was Williams van de buitencategorie. Ze maakte bijna geen fouten en sloeg de ene winner na de andere. Ze maakte alle winners op de eerste service. Radwanska stelde tegen die volle 100 % een schamele 36 % over.

In de tweede ronde won Serena ook al van het zusje van Radwanska, Urszula. Williams moet het in de halve finale opnemen tegen de Chinese Jie Zheng.

Man heeft te dikke kop voor pasfoto

Het heeft even geduurd, maar het is Jan Meijer uit Steenwijk uiteindelijk toch gelukt zijn rijbewijs te laten verlengen. Een overijverige gemeenteambtenaar wilde namelijk de pasfoto's van de Overijsseler niet accepteren, omdat hij het hoofd van Meijer te groot vond.

Een maand geleden toog de beste man naar het stadhuis, om daar nieuwe pasfoto's te laten schieten. "Maar volgens de ambtenaar pasten die niet op het rijbewijs", zo vertelt hij. Hierop ging Meijer opnieuw in het pasfotohokje zitten. Ditmaal ging hij zo ver mogelijk naar achteren zitten om maar zo klein mogelijk over te komen. Maar ook deze plaatjes werden niet goedgekeurd. Om van het gezeur af te zijn, liet hij een fotograaf maar nieuwe foto's van zijn kop maken.

De dag erop ging hij opnieuw naar het gemeentehuis, om daar bij een andere ambtenaar eerst de oude pasfoto's in te leveren. Tot zijn verbazing keurde deze ambtenaar de oude kiekjes in een keer goed. "Komt dit wel goed?", vroeg Meijer dan ook. Waarop de ambtenaar droogjes antwoordde: "Nou als uw hoofd al te groot is, is dat van mij dat zeker!"

Eindelijk heeft de Steenwijker dan toch zijn nieuwe rijbewijs in huis. Zelf vindt hij dat het wel meevalt met zijn postuur. "Ik geef toe, ik ben niet de dunste. Maar er zijn mensen op mijn werk met nog veel grotere hoofden", zo verklaart hij.

[WBD] Eerste Chinese in 1/2 finale grand slam

Een volgend hoofstuk in het Chinese sprookje is aangebroken. Jie Zheng haalde als eerste Chinese de laatste vier op een grand slamtoernooi. Ze won van Nicole Vaidisová met 6-2, 5-7 en 6-1.

Na eerdere zeges op de als eerste geplaatste Ana Ivanovic en Ágnes Szávay (15), werd nu ook de Tsjechische opgerold. De 24-jarige Zheng speelt op een wildcard en liet vandaag haar tegenstandster de fouten maken. Maar liefst 39 fouten kwamen op het conto van Vaidisová, terwijl de Chinese daar de helft (18) tegenover stelde. Ook het aantal dubbele fouten was voor Vaidisová twee keer zo veel als voor Zheng: zes tegen drie.

"Dit is ongelooflijk", jubelde de nummer 133 van de wereld."Elke keer denk ik, dit kan ik nooit winnen, maar toch lukt het me. Ik verras hier ook mezelf mee." Ze zal het in de halve finale op moeten nemen tegen Serena Williams.

Amerikanen grootste drugsgebruikers

Amerikanen zijn de grootste consumenten van cannabis en cocaïne ter wereld ondanks de hoge straffen die er in de VS staan op drugsgebruik. Dat blijkt uit een internationale studie die is gepubliceerd door het online wetenschappelijke magazine PLoS Medicine.

16,2 Procent van de Amerikanen heeft wel eens cocaïne geprobeerd en 42,4 procent heeft marihuana gebruikt. Op de tweede plaats volgt Nieuw-Zeeland met 4,3 procent cocaïne- en 41,9 procent marihuanagebruikers.

Nederland, met zijn liberale drugsbeleid, komt volgens de studie op 1,9 procent cocaïnegebruikers tegen 19,8 procent marihuanagebruikers. De Australische wetenschappers gebruikten voor hun onderzoek gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO over 54.068 mensen uit zeventien landen.

Student vindt kikker in diepvriesmaaltijd

De Belgische Ken De Volder zal voortaan nog wel een paar keer goed kijken alvorens zijn tanden te zetten in een diepvriesmaaltijd. In een pak bevroren spruitjes van Iglo trof de Belg namelijk een heuse kikker aan. Ken had de spruitjes onlangs gekocht en trof bij het opwarmen ervan ineens het beestje aan. De poten van de kikker zaten er niet bij, die waren waarschijnlijk tijdens het oogstproces al verloren gegaan.

Na lang wachten heeft de student eindelijk een antwoord terug gehad op zijn schrijven naar de fabrikant van de spruitjes. Iglo neemt het incident zeer serieus en heeft excuses aangeboden. Verder wil een manager persoonlijk met de jongen afspreken, om een boompje op te zetten over de kwaliteitssystemen van de diepvriesgigant.

Gelukkig schiet de arme student er financieel niet bij in. Toen hij het doosje terugbracht bij de supermarkt, heeft deze hem zijn geld teruggegeven.
 

Kikker in spruitjes
Wat een groot spruitje lijkt, blijkt een kikker. Eet smakelijk!

Meer foto's zijn te vinden in het bronartikel


Met dank aan nutkenz en lawine.be voor de submit.

[WBD] Nerveuze Dementieva door naar laatste vier

Jelena Dementieva heeft de halve finale bereikt van Wimbledon. De Russin won met 6-1, 6-7 (6), 6-3 van Nadja Petrova.

Na de uitschakeling van Ivanovic, Sharapova, Jankovic en Koeznetsova is Dementieva als vijfde geplaatste speelster de hoogst geplaatste.

De door John van Lottum gecoachte tennisster speelde tegen Petrova lange tijd overtuigend, maar in de tweede set sloegen de zenuwen toe. Ondanks een 5-1 voorsprong verloor ze die set in een tiebreak, waar ze twee matchpoints liet liggen. Ook in de derde set leek het mis te gaan, maar die wist ze uiteindelijk toch naar zich toe te trekken.

Dementieva, die op Wimbledon voor het eerst de laatste vier bereikte, zal in de halve finale uitkomen tegen Venus Williams.

[WBD] Venus schakelt 'Rosmalen-winnares' uit

Amerikaanse Venus Williams bereikte vandaag voor de zevende keer in haar carrière de halve finale van Wimbledon. De houdster van de titel won met 6-4 en 6-3 van de Thaise Tamarine Tanasugarn.

Tanasugarn heeft een goed grasseizoen, ze wist het toernooi van Rosmalen te winnen en schakelde in Londen grote namen als Vera Zvonareva en Jelena Jankovic uit. Williams was te sterk, ook al bood de Thaise heel goed weerstand.

Het oudere zusje Williams pakte in allebei de sets snel een break voorsprong. Tanasugarn maakte het haar nog wel lastig vanaf de baseline, maar had op kritieke momenten niet voldoende in huis. Williams wist met harde services de Thaise om de oren te slaan. Ruim 40 km/uur verschil zat er tussen de twee dames.

Nu ook Serena Williams door is (zie ander Wimbledon-bericht vandaag), lijkt een gehele Williams-finale bij de dames niet ondenkbaar. Venus gaat voor haar vijfde titel.

Hans van Doorneveld overleden

Hans van Doorneveld is maandag na een lang ziekbed overleden. De Amsterdammer was als speler en trainer actief in het Nederlandse profvoetbal. Van Doorneveld werd 67 jaar.

Als voetballer debuteerde Van Doorneveld al op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Stormvogels, waarin hij samenspeelde met bekende spelers als Henk en Cees Groot. Later kwam hij nog uit voor KFC en FC Zaanstreek. Uit die laatste club ontstond later AZ '67.

Als trainer was Van Doorneveld werkzaam bij Haarlem, Fortuna Sittard, AZ, Sparta en De Graafschap. Zijn beste prestatie leverde hij begin jaren tachtig, toen hij Haarlem naar Europees voetbal leidde. De ploeg werd in 1982 als promovendus vierde in de eredivisie. In het UEFA Cup-toernooi werd Haarlem uitgeschakeld door Spartak Moskou. De uitwedstrijd in het Loezjniki-stadion werd ontsierd door één van de grootste rampen in de geschiedenis, waarin volgens de officiële cijfers 66 mensen de dood vonden. Naar verluidt zouden echter honderden mensen zijn overleden door verdrukking op weg naar de uitgang van het stadion in Moskou.

Afellay: "Situatie Boulah had invloed"

Ibrahim Afellay is de eerste speler die openlijk reageert op de situatie rondom Khalid Boulahrouz en het duel met de Russen. Twee dagen voor het duel met Rusland overleed het te vroeg geboren kindje van de verdediger.

Het hield de groep constant, bewust en onbewust, bezig en meerdere spelers trokken naar het ziekenhuis om de familie Boulahrouz te steunen. De verdediger zelf gaf al snel weer aan hoe dan ook te willen spelen en tegen Rusland kwam Boulahrouz dan ook in actie.

Het tekent het karakter van de Kannibaal, maar invloed had de droevige gebeurtenis zeker. "De situatie rond Boulah is van invloed op me geweest. Van dichtbij heb ik de tragedie beleefd. Zoiets is het allerergste wat je kunt meemaken," aldus Afellay in Elf Voetbal.

Terim verlengt contract


Fatih Terim heeft zijn contract bij de Turkse bond verlengd tot medio 2012. De 54-jarige oefenmeester dacht na het EK even aan stoppen bij Turkije en liet doorschemeren naar Italië te willen, maar kwam afgelopen vrijdag al terug op zijn besluit.

"Wij hadden nog een verbintenis met Terim tot medio 2010, maar deze is nu verlengd tot 2012," aldus bondsvoorzitter Hasan Dogan in Der Kicker. Terim stond gedurende het EK nog onder druk, maar na het bereiken van de halve finale was hier uiteraard geen sprake meer van.

MVV haalt Turkse routinier

MVV heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Turkse middenvelder Bülent Akin. De routinier komt van Istanbulspor.

De 29-jarige Bülent kwam in het verleden uit voor topclub Galatasaray en beleefde een kortstondig Engels avontuur bij Bolton Wanderers. Hij veroverde met Galatasaray alle denkbare prijzen in Turkije en kwam met die club tevens uit in de Champions League.

MVV-trainer Fuat Çapa is in zijn nopjes met de komst van Bülent: "Bülent is een middenvelder met een enorm loopvermogen. Hij heeft een schat aan ervaring en zijn palmares is indrukwekkend." Als geboren Belg spreekt hij bovendien de Nederlandse taal.

De Graafschap haalt De Ridder

De Graafschap heeft er weer een nieuwe speler bij. De Belg Steve De Ridder verruilt AA Gent voor de club uit Doetinchem. De aanvaller tekende voor vier seizoenen.

De 21-jarige De Ridder werd door zijn club AA Gent de afgelopen twee seizoenen uitgeleend aan Hamme. Bij die club wist de aanvaller 22 keer te scoren in vijftig optredens. De Belg is de zesde aanwinst voor de Superboeren.

Vuurwerkregels voorlopig ongemoeid

Vuurwerk afsteken mag de komende oudejaarsdag nog steeds de hele dag. Het kabinet is nog altijd van plan om de afsteekperiode in te perken naar 18.00 tot 02.00 uur, maar het gaat niet lukken om dat nog dit jaar te regelen. Dat heeft minister van Vrom Jacqueline Cramer (PvdA) dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Het kabinet had een besluit over de afsteektijden in mei al uitgesteld. Een commissie onder leiding van de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf moet eerst advies uitbrengen. Het gaat daarbij onder meer om de vraag hoe kan worden voorkomen dat handhaving van de nieuwe afsteekregels ten koste gaat van de inzet van de politie, terwijl die juist tijdens oud en nieuw hard nodig is. Ook wordt een enquête gehouden onder de bevolking naar 'het ervaren gevoel van onveiligheid'.

Vuurwerk afsteken mag nu op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur. Het kabinet wil dat beperken vanwege de grote schade die tijdens de afgelopen jaarwisseling is aangericht als gevolg van vuurwerk

Vrouw wint begrafenis

Tijdens een honkbalwedstrijd heeft een 60-jarige vrouw uit Texas 'de begrafenis van haar dromen' gewonnen. De gelukkige winnares liet weten niet van plan te zijn de prijs snel op te eisen.

Tijdens de eerste divisie honkbal deed Elaine Fulps mee aan een lugubere wedstrijd. Deelnemers waren gekleed in het zwart of waren verkleed als magere Hein om tijdens de pauze deel te nemen aan een baardrager-race, mummywikkelen en een grafredewedstrijd. Een begrafenisondernemer sponsorde de wedstrijd.

Uit alle deelnemers werd willekeurig een winnares gekozen. De prijs, een begrafenis ter waarde van bijna zevenduizend euro, hoeft niet direct geïnd te worden. Pas wanneer Elaine komt te overlijden zal de beloning worden uitgekeerd.

Mama's junkfood slecht voor kind

Vrouwen die er tijdens de zwangerschap of borstvoeding slechte eetgewoonten op nahouden, kunnen de gezondheid van hun kind langdurig benadelen. Dat suggeren althans nieuwe rattenstudies.

Het bleek al eerder dat ratten waarvan de moeder junkfood kreeg tijdens de zwangerschap en borstvoeding, zelf later ook meer trek hadden in een vette hap. Maar zelfs wanneer de kids op een gezond dieet werden gezet, bleken ze een groter risico te lopen op diabetes dan ratjes met een gezonde moeder. De nakomelingen van de fastfoodmama's hadden een hoog vetgehalte in het bloed en rond de belangrijke organen, zelfs toen ze al volwassen waren.

Volgens professor Neil Stickland is er geen reden om aan te nemen dat hetzelfde niet ook voor mensen geldt. "Mensen delen een aantal fundamentele biologische systemen met ratten, dus er is een goede reden om te verwachten dat de effecten die we zien bij ratten, mogelijk ook bij mensen voorkomen." Andere wetenschappers waarschuwen niet te snel verregaande conclusies uit het onderzoek te trekken, maar menen wel dat moeders moeten beseffen, dat wat ze eten tijdens de zwangerschap van invloed kan zijn op het kind.

Man snijdt penis minnaar af

Een ietwat jaloerse man heeft in de Filipijnse stad Manilla de penis van zijn minnaar afgesneden. Hij spoelde vervolgens het geslachtsdeel door het toilet.

De 35-jarige man had gehoord dat zijn 21-jarige vriendje mogelijk ook relaties met vrouwen had, en daar was hij niet erg gelukkig mee. Toen hij hem slapend aantrof in hun hotelkamer, pakte hij een mes en sneed daarmee de penis van de jongen af. Na zijn daad wilde hij met het mes zelfmoord plegen, maar zijn zwaargewonde vriend wist hem het wapen af te pakken.

De man werd opgepakt en zijn vriend werd door hotelmedewerkers naar het ziekenhuis vervoerd.

CDA wil 5 miljoen extra parkeerplaatsen

Tot 2020 moeten er minstens 5 miljoen parkeerplaatsen bij komen in Nederland. Er moet een flink aantal extra brede en goed verlichte speciale parkeerplaatsen komen voor vrouwen, zodat die makkelijk de boodschappen of een autostoeltje kunnen in- of uitladen.

CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans stelt dat in zijn nota 'Stilstaan bij parkeren'. In het AD wijst Koopmans er dinsdag op dat het aantal auto's de komende jaren stijgt van 7 naar 9 miljoen. ''Stapelen kunnen we ze niet, maar we willen ook dat onze kinderen buiten kunnen blijven spelen''.

Op dit moment zijn er tussen de 9 en 12 miljoen openbare parkeerplaatsen in Nederland en circa 3,5 miljoen op eigen erf. Volgens Koopmans moeten gemeenten niet alleen zorgen voor meer parkeerplaatsen, maar ook duidelijk maken wat ze met de opbrengst doen. Automobilisten zullen zich minder ergeren aan de parkeertarieven als het geld gebruikt wordt voor bijvoorbeeld een nieuwe parkeeragarage.

Juni dodelijkst voor troepen Afghanistan

Juni was de dodelijkste maand voor buitenlandse militairen in Afghanistan sinds de val van de Taliban in 2001. Het is ook de tweede maand op rij dat meer buitenlandse militairen omkwamen in Afghanistan dan in Irak.

In juni kwamen in het Centraal-Aziatische land door gevechten en ongelukken 45 mensen om het leven, blijkt uit officiële cijfers. In Irak sneuvelden vorige maand 29 militairen. De meeste militairen kwamen om door bermbommen die afgingen toen zij in hun konvooi of patrouille langsreden.

Het hoge dodental komt volgens een ISAF-woordvoerder door het groeiende aantal internationale militairen in het land. Zij wagen zich bovendien in nieuwe gebieden.

EK tot aan de finale dopingvrij

Het EK in Oostenrijk en Zwitserland is vermoedelijk zonder dopinggebruik gespeeld.

De dopingtests die tot de EK-finale zijn uitgevoerd zijn alle negatief, meldt het Oostenrijkse laboratorium dat de tests heeft uitgevoerd.

Het materiaal dat na de finale is afgenomen, moet nog worden onderzocht. De UEFA nam in samenwerking met het internationale antidopingagentschap WADA zo'n 300 tests af.

Bijleveld: racistisch geweld Antillen zorgelijk

Staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties) vindt de uitbarsting van racistisch geweld op Curaçao vorige week zorgelijk. ''betreur het dat deze situatie heeft kunnen ontstaan'', zei de CDA-bewindsvrouw vanmiddag in de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw heeft contact gehad met de premier van de Nederlandse Antillen. Ze vindt dat de Antilliaanse regering goed heeft gereageerd op de geweldsuitbarsting en verwacht dat er nog aanhoudingen zullen volgen.

Een demonstratie tegen het financieel toezicht op de Antillen liep in de nacht van donderdag op vrijdag uit de hand. Veertig demonstranten richtten zich tegen onder andere stagiaires uit Nederland. Een Curaçaose man met een lichte huidskleur werd aangevallen en liep een schedelbasisfractuur op.

De demonstranten werden aanvankelijk aangevoerd door politieke oppositieleiders. Bijleveld noemde hun rol ''op z'n minst dubieus''.

De Tweede Kamer veroordeelde het geweld op Curaçao. CDA-Kamerlid Bas Jan van Bochove sprak van een bizarre situatie. Het stoort hem dat juist op de overzeese eilanden, waar ze geregeld klagen over een raciale benadering, dit soort geweld plaatsvindt. ''Ergerlijker kan het niet.''

Ujfalusi definitief naar Atlético Madrid

De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar vanaf vandaag is het officieel: TomᨠUjfalusi gaat naar Atlético Madrid.

De Tsjechische verdediger kwam de afgelopen vier seizoen uit voor Fiorentina, maar verlengde daar zijn aflopende contract niet omdat hij een nieuwe uitdaging wilde.

De 30-jarige Ujfalusi kan zich nu op gaan maken voor een avontuur in Madrid, waar hij een driejarig contract ondertekende.

Ujfalusi was tijdens het voorbije EK nog aanvoerder van Tsjechië.

Mede door het ontbreken van spelverdeler TomᨠRosický was het EK na de voorronde echter alweer voorbij voor de Tsjechen.

'Pavlyuchenko of Huntelaar naar United'

Volgens The Daily Star ziet Manchester United Roman Pavlyuchenko en Klaas-Jan Huntelaar als mogelijke nieuwe spitsen voor het aankomende seizoen. Eerste optie is nog altijd Dimitar Berbatov, maar de Bulgaar van Tottenham Hotspur is waarschijnlijk te duur voor United.

De 27-jarige Pavlyuchenko werd nog niet eerder in verband gebracht met de kampioen van Engeland, maar zijn sterke EK heeft ertoe geleid dat meerdere clubs de Rus in het vizier hebben.

De aanvaller scoorde drie treffers voor Rusland, maar viel daarbij ook op door zijn beweeglijkheid en stijl van spelen. Op dit moment komt Pavlyuchenko uit voor Spartak Moskou.

Als alternatief voor Pavlyuchenko wordt Huntelaar gezien. De 24-jarige aanvaller van Ajax lijkt met zijn club niet tot een akkoord te komen over een contractverlenging en de kans bestaat dat hij deze zomer nog vertrekt.

Huntelaar scoorde tijdens het EK één treffer, maar kwam ook slechts in één duel in actie.

Exclusieve content voor Playstation 3 in Fifa 09

Er zijn games voor de Xbox 360, er zjin games voor de Wii en er zijn games voor de Playstation 3. Daarnaast heb je natuurlijk de bekende multiplatform-games die op alle drie uitkomen. Deze verschillen vaak niet veel van elkaar op wat kleine dingetjes na.

Sommige developers vinden het nodig om exclusieve content voor één van de consoles in hun game te stoppen. De meest bekende is natuurlijk Grand Theft Auto IV die (als alles goed gaat) in de herfst exclusieve content krijgt voor de Xbox 360.

In een interview met Gamespot heeft David Rutter iets gezegd over de nieuwste versie van Fifa die dit jaar zal verschijnen. Volgens Rutter zal er in de versie voor de Playstation 3 namelijk een exclusieve mode in zitten. We weten er verder nog niets over maar Rutter heeft gezegd dat we snel meer zullen horen over deze extra functie.

CDA wil moslims aan zich binden

Nederlandse moslims kunnen met een gerust hart naar het Christen Democratisch Appèl (CDA) stappen. De christen-democraten hebben het beste met hen voor, zo zegt CDA-Kamerid Madeleine van Toorenburg vandaag in een interview met dagblad De Pers. Van Toorenburg, die namens haar partij de portefeuille Integratie beheert, zegt dat moslims vaak dichter bij haar partij staan dan ongelovigen. ''Het ligt voor de hand dat zij voor ons kiezen. We hebben veel overeenkomsten door religie. Moslims staan vaak dichter bij ons CDA’ers dan mensen die niet geloven.''

Van Toorenburg zou graag zien dat op het komende CDA-congres een imam het woord zou voeren. ''Ik denk dat het heel waardevol kan zijn. Ik geloof niet dat mijn partijgenoten bezwaar zouden maken. Een imam op het congres moet kunnen. Ik denk niet dat mensen schrikken als hij praat over de overeenkomsten, over binding.''

Volgens de christen-democrate moet het CDA duidelijker maken dat het zijn inspiratie haalt uit religie. Op die manier wordt de partij aantrekkelijker voor moslims, die nu nog vaak kiezen voor coalitiepartner PvdA.  Volgens haar hebben moslims ook niet veel te zoeken bij de sociaal-democraten. ''Ik denk dat moslims bij ons meer vinden dan bij de PvdA. Het lijkt bij de sociaal-democraten wel alsof geloof geen enkele rol mag spelen in de politiek.'' De ‘C’ van het CDA  mag er volgens Van Toorenburg zeker zijn, maar ''je hoeft er niet op te tamboereren''.

De laatste tijd is er binnen de PvdA een luidruchtige stroming ontstaan die pleit voor ongebreidelde vrijheid van meningsuiting en groter incasseringsvermogen van de Nederlandse moslims. Promineten CDA'ers als premier Jan Peter Balkenende, minister Hirsch Ballin en Tweede Kamer-fractievoorzitter Van Geel ageren juist tegen het kwetsen van religieuze gevoelens van moslims. CDA-minister Hirsch Ballin (Justitie) wil zelfs het wetsartikel op smalende godslastering eigenlijk uitbreiden, net als zijn voorganger en partijgenoot Donner.

Volgens De Pers klinkt op CDA-bijeenkomsten in den lande steevast de roep om ''binding'' tussen christenen en moslims. Een prominente CDA’er weet het dagblad zelfs te melden: ''Het christendom van het CDA is een handige kapstok waar je veel aan kunt hangen. Wij willen de moslimelite wel binnenhalen.''

'Lang achter pc: rsi-risico niet groter'

Langdurig achter de pc zitten verhoogt de kans op rsi niet. Stefan IJmker concludeert dit naar aanleiding van zijn onderzoek naar rsi-klachten in relatie tot computergebruik. Morgen promoveert hij aan de VU medisch centrum in Amsterdam.

Tot nu toe werd er algemeen aangenomen dat langdurig computergebruik een oorzaak van arm-, nek- en schouderklachten, beter bekend als rsi, kon zijn. IJmker volgde twee jaar lang 2.000 kantoormedewerkers om een verband aan te tonen tussen rsi en computergebruik. De onderzoeksgroep vulde elke drie maanden een vragenlijst in en een programma op hun pc registreerde hoeveel tijd er met de computer werd gewerkt.

De resultaten toonden aan dat er geen direct verband bestaat tussen hoeveel tijd er aan computerwerk wordt besteed en rsi-klachten. Mensen die geen zin hebben in het werk en eentonig werk uitvoeren, hebben wel een verhoogde kans op rsi-klachten. Ook als mensen in het verleden rsi-klachten hebben gehad, lopen zij meer kans op nieuwe klachten; tot wel vierhonderd procent.

Een combinatie van (negatieve) factoren speelt ook een grote rol bij het al dan niet ontwikkelen van rsi-klachten. Het gaat dan met name om weinig variatie in werktaken, computer en telefoon tegelijk gebruiken, lage waardering van het werk, overmatige toewijding aan het werk en doorwerken tijdens de pauze. IJmker adviseert om negatieve factoren allemaal tegelijk aan te pakken.

 

Rookverbod voorlopig niet opgeschort

Horeca-eigenaren eisten vandaag de opschorting van het rookverbod dat sinds middernacht van kracht is. Het kort geding was aangespannen door stichting 'Red de Kleine Ondernemer'. Zij eisten dat het verbod voor kleine horecaondernemingen wordt opgeschort tot 1 januari. De rechter besluit morgen of het verbod tijdelijk wordt opgeschort tot de uiteindelijke uitspraak, volgende week woensdag.

De gemoederen liepen vandaag hoog op bij de rechtbank. De 64 beschikbare zitplaatsen in de rechtszaal waren namelijk lang niet genoeg. Zo’n 50 bezoekers moesten de uitslag buiten afwachten.

De stichting eist de opschorting omdat ze bang zijn dat veel kleine horecaondernemingen over de kop gaan. Veel van deze kleine zaken hebben namelijk niet de ruimte om een aparte rookruimte in te richten en kunnen zich de doemscenario’s al voorstellen.

"We hebben onderzocht hoe het rookverbod in Engeland uitpakte. Daar sluiten nu vier pubs per dag. In Schotland zijn sinds de invoering van het verbod zeven jaar geleden vierhonderd kroegen gesloten", aldus Wiel Maessen, secretaris van de stichting. Hoewel het rookverbod volgens hem niet de voornaamste oorzaak van de sluitingen is, is het wel ‘een goede tweede'.


Wil je meer lezen over het rookverbod, lees dan de special. Je kunt ook de columns lezen over het rookverbod. We hebben zowel een voorstander als een tegenstander.

'Galileo' is duurste aankoop EU ooit

Europa's eigen satellietnavigatiesysteem Galileo wordt de duurste aankoop ooit voor de Europese Unie. Bedrijven kunnen vanaf vandaag meedingen naar de aanbestedingen, die in totaal zo'n 3,4 miljard euro zullen omvatten.

Vanaf 2013 moet het systeem operationeel zijn. Dertig satellieten zullen dan gratis te gebruiken zijn voor navigatiedoeleinden. Europa wilde een eigen systeem, om niet afhankelijk te hoeven zijn van het Amerikaanse Global Positioning System (GPS). Galileo wordt in samenwerking met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gebouwd en is nauwkeuriger dan GPS.

Veel verschillende bedrijven moeten gaan meebouwen aan Galileo. Ook Nederlandse bedrijven komen in aanmerking voor een opdracht. Zo zei Dutch Space uit Leiden mee te dingen naar de bouw van zonnepanelen voor alle satellieten.

Veroordeling directeur SE Fireworks definitief

De veroordeling van Ruud Bakker voor de vuurwerkramp in Enschede wordt niet opnieuw bekeken. De Hoge Raad heeft het herzieningsverzoek van de mededirecteur van SE Fireworks dinsdag afgewezen. De nieuwe feiten die Bakker aandroeg, hadden volgens de raad in 2005 niet tot een andere veroordeling geleid. Bakker heeft de celstraf van een jaar inmiddels uitgezeten, net als directeur Willy Pater.

Het gerechtshof veroordeelde de directeuren in 2004 in verband met de ontploffing. De Hoge Raad bevestigde dit vonnis in 2005. De advocaat van Bakker diende eind vorig jaar een herzieningsverzoek in. Uit nieuw onderzoek zou blijken dat SE Fireworks niet schuldig is aan de ramp. Zo zou het zware vuurwerk op het terrein normaal gesproken niet gelijktijdig exploderen. Ook zou de brandweer de ramp in mei 2000 uit de hand hebben laten lopen door deuren van opslagplaatsen te openen. Die informatie werd achtergehouden door het Openbaar Ministerie en dus had het OM volgens advocaat Mayke Goris niet-ontvankelijk moeten worden verklaard.

De Hoge Raad denkt niet dat Bakker was vrijgesproken als de nieuwe feiten bekend waren geweest. De raad wijst erop dat het bedrijf opzettelijk veiligheidsvoorschriften heeft overtreden. Zo was er te veel zwaar vuurwerk op het terrein, waren er geen werkende sprinklerinstallaties, geen brandwerende deuren en werd vuurwerk opgeslagen op plaatsen waar dit niet mocht. Dat het zware vuurwerk normaal gesproken niet tegelijk ontploft, betekent volgens de raad niet dat dit nooit kan gebeuren. Dit alles bij elkaar heeft volgens de raad meer bijgedragen aan de ramp dan het openen van de deuren door de brandweer. Ook zou het niet aannemelijk zijn dat dit bewust door het OM is achtergehouden.

'Staatsgreep Turkije verijdeld'

Turkse autoriteiten hebben vandaag zeker twintig mensen aangehouden. Zij worden ervan verdacht een staatsgreep in Turkije voor te bereiden. Onder de arrestanten zijn twee gepensioneerde generaals, een zakenman en een journalist. Dat meldden Turkse media vanmiddag.

De gearresteerde mensen zouden gelieerd zijn aan de ultranationalistische beweging Ergenekon. Die groep wil de strikte scheiding tussen kerk en staat in Turkije beschermen.

De arrestaties vonden enkele uren voor het begin van de rechtszaak tegen regeringspartij AK plaats. Die rechtszaak wordt door procureur-generaal Abdurrahman Yalcinkaya gevoerd met als doel de partij verboden te krijgen. Volgens critici, onder wie legerleiders, streeft de partij naar een te grote invloed van de islam in de politiek.

Sinds haar aantreden voert de populaire AKP een gevecht met de seculiere elite (waaronder leger en justitie) die vreest dat de AKP van premier Recep Tayyip Erdogan het land langzaam maar zeker wil islamiseren. Erdogan ontkent de aantijgingen en zegt een conservatieve partij te leiden vergelijkbaar met christendemocratische partijen in West-Europa. Bij de laatste verkiezingen kreeg de AKP 47 procent van de stemmen.

Aanklager Yalcinkaya drong zoals verwacht vanmiddag voor het Constitutionele Hof aan op een verbod van de AK-partij. Hij legde na afloop van zijn bezoek aan het hof geen verklaring af. Donderdag komen juristen van de AK naar het Hof ter verdediging van de regeringspartij. De wortels van deze hervormingsgezinde partij liggen in de Turkse versie van de politieke islam.

Russisch model pleegde zelfmoord

Het Russische model Ruslana Korshunova heeft zelfmoord gepleegd, dat heeft een onderzoek uitgewezen. Uitspraken op haar blog lijken de conclusie te ondersteunen.

 

Regelmatig liet Ruslana op haar blog berichten achter. Zo schreef ze in maart: "Ik ben een bitch, een heks. Het kan me niet schelen wat je zegt... Ik weet waarom mijn andere relaties niet goed uitpakten, omdat ik onvoorspelbaar ben. Ik voel me zo verloren. Zal ik mijzelf ooit terugvinden?" In één van haar laatste reacties laat het model echt blijken last te hebben van een gebroken hart. "Het doet zo'n pijn, net alsof iemand een stukje uit me heeft gerukt, daarop heeft staan stampen en het daarna heeft weggesmeten."

De berichten geven het gebroken hart en de eenzaamheid van het topmodel weer, hetgeen hoogstwaarschijnlijk heeft geleid tot de zelfmoord. Een afscheidsbrief is niet gevonden. Vrienden kunnen er maar moeilijk in geloven: "Dat kan niet waar zijn. Ze hield juist zo van het leven." De wereld heeft volgens haar vrienden een geweldig mens verloren.

Ruslana had de laatste dagen last van haar maag en was veel gewicht kwijtgeraakt. "Ik denk dat ze het gewoon heeft opgegeven", zei Artem Perchenok. In de laatste nacht van haar leven keken ze samen naar de film Ghost.

Komend weekeinde weer drukke wegen

Vakantieverkeer zal ook komend weekeinde voor drukte op de wegen zorgen. De ANWB verwacht flink veel vertraging op de Europese routes. Vooral zaterdag staan er veel files, aldus de toeristenbond.

Nu in het zuiden van Nederland de schoolvakanties beginnen, zullen zo'n 750.000 Nederlanders op pad gaan. Circa 425.000 reizen naar het buitenland, de rest blijft in eigen land. In Nederland leidt de uittocht volgens de ANWB niet tot grote problemen op de weg. Vrijdagmiddag begint de avondspits wel extra vroeg.

De extra drukte binnen Nederland concentreert zich voornamelijk op de wegen naar populaire bestemmingen op de Veluwe en naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland, aldus de Verkeersinformatiedienst.

Vakantiegangers die naar het buitenland vertrekken moeten vooral zaterdag rekenen op veel verkeer. Net als vorig weekend zijn de routes door de Alpen vrijdag en vooral zaterdag de grote knelpunten. De verwachting is dat de wachttijden voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland en voor de Tauerntunnel in Oostenrijk enorm zullen oplopen. De vertraging kan zaterdagmiddag oplopen tot wel vier uur. De extreme drukte op de Europese wegen barst pas half juli los, verwacht de ANWB.

In Frankrijk worden op de routes naar het zuiden files verwacht. Knelpunten zijn de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orléans-Spaanse grens. Op de Autoroute du Soleil, tussen Lyon en Valence rijdt het verkeer op dit soort dagen langzaam over zo'n 50 kilometer. In Bretagne is het bij de start- en finishplaatsen van de Tour de France extra druk.

In Duitsland wordt het filerijden op de wegen in het zuiden. Vooral rond de steden Stuttgart, Neurenberg en München staan zaterdag lange files. In België zijn zaterdag files te verwachten op de belangrijkste weg naar de kust: de E40 Brussel richting Oostende.

Nederlands slavernijverleden herdacht

Enkele honderden belangstellenden hebben vandaag in het Oosterpark in Amsterdam herdacht dat Nederland 145 jaar geleden de slavernij afschafte.

Premier Jan Peter Balkenende, de Amsterdamse Burgemeester Job Cohen en vertegenwoordigers van de Nederlandse Antillen, Suriname, Aruba en Ghana legden kransen bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. In een toespraak veroordeelde Balkenende het Nederlandse slavernijverleden. ''Het was een schaamteloze episode in onze geschiedenis, een smet op het blazoen van ons land.''

De minister-president vroeg ook aandacht voor nog steeds bestaande vormen van slavernij. ''Wereldwijd krijgen 126 miljoen kinderen dagelijks te maken met fysiek geweld en mentale onderdrukking. Kinderarbeid is een schandvlek van de 21e eeuw, een immens onrecht waar we snel een eind aan moeten maken.''

Burgemeester Cohen riep de Nederlanders op de historie onder ogen te zien. ''Het is tenslotteónze geschiedenis, hoe beschamend die ook is. Desondanks verbindt die geschiedenis ons met velen die van verre komen, maar die nu in ons midden wonen'', aldus Cohen.

Op 1 juli 1863 schafte Nederland na tweehonderd jaar de slavernij af in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. In Suriname kregen toen 33.000 mensen de vrijheid, op de Antillen waren dat er 12.000. Maandag werd in Amsterdam ook al het slavernijverleden van de hoofdstad herdacht, waarbij onder meer werd stilgestaan bij het feit dat Amsterdam een derde van de aandelen in de West-Indische Compagnie bezat. 

Woordvoerder Mugabe: Verhang jezelf

De woordvoerder van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft tijdens een top van de Afrikaanse Unie in Egypte gezegd, dat het Westen zich niet moet bemoeien met de politieke situatie in zijn land. Hij raadde westerse critici vooral aan "zichzelf duizend keer te verhangen".

George Charamba is al jarenlang de officiële woordvoerder van Mugabe. Hij zei vandaag tegen een groep journalisten dat Mugabe niet zal opstappen. "Is dat geen vreemde vraag? Hij is net een paar dagen geleden beëdigd en nu verwacht je dat hij aftreedt?" Volgens Charamba heeft de oppositie een 'campagne van geweld' gevoerd en worden degenen die daartegen hebben opgetreden (de huidige regering) daarvoor bekritiseerd. Dat is de omgekeerde wereld, meent de woordvoerder, en hij snapt niet dat "het Westen zo geobsedeerd is" door de situatie rond het al dan niet aftreden van Mugabe.

Charamba ziet ook oplossingen: Zimbabwe moet zelf mogen bepalen hoe haar toekomst eruit komt te zien. Hij meent dat de Zimbabwaanse bevolking, zonder westerse inmenging, zelf het beste weet wat goed voor het land is. Charamba ziet niets in een samenwerking met de oppositie, zoals in Kenia is gebeurd na bemiddeling van Kofi Annan: "Kenia is Kenia. Zimbabwe is Zimbabwe".

Japanners bestraft voor bekladden Dom Florence

Tien Japanners die onlangs hun namen schreven op de koepel van de Dom van Florence zullen in hun land worden bestraft. Het betreft negen studenten en een docent van verschillende universiteiten. De studenten wacht mogelijk schorsing en/of verwijdering van de universiteit. De docent dreigt zijn baan te verliezen.

Andere Japanse toeristen ontdekten de namen van hun landgenoten, waarop zij foto's maakten en opstuurden naar de Japanse media. Grote kranten en tv-journaals besteedden er uitgebreid aandacht aan, totdat de schuldigen uiteindelijk werden gevonden. Drie studenten uit Kyoto lopen het risico dat zij van de universtiteit worden gezet. De docent mag in ieder geval het honkbalteam niet meer coachen en wordt misschien zelfs ontslagen.

Voor de zes studenten van de vrouwenuniversiteit van Gifu zit er wellicht een nieuw reisje richting Florence in. Zij zijn sowieso voor twee weken geschorst, maar de universiteit overweegt ook hen terug te sturen om de boel schoon te maken.

Piquet wist dat het goed kwam

De afgelopen paar weken werd er volop gediscussieerd over hoe lang Nelson Piquet jr. nog in een Renault zou zitten. De Braziliaan stelde zwaar teleur in de eerste paar races, maar in Frankrijk snoerde hij alle critici de mond door als zevende te finishen. En wist zijn teamgenoot Fernando Alonso voor te blijven.

"Het is een geweldig gevoel om mijn eerste punten op zak te hebben. Hier was ik sinds het begin van het seizoen al op aan het wachten. Het duurde iets langer dan ik wilde, maar de eerste races van het jaar waren gewoon niet makkelijk voor het team", vertelde Piquet. "In Frankrijk vielen alle puzzelstukjes echter op hun plek. We hadden een weekend zonder problemen en konden de auto gedurende het weekend steeds verder verbeteren. Ik voelde me erg goed in de auto."

"Ik hoop dat ik deze lijn kan vasthouden tijdens het tweede deel van het seizoen", vervolgde de bijna-23-jarige. "Ik moet daarbij wel zeggen dat dit resultaat niets heeft veranderd bij mij. Ik wist namelijk de hele tijd al waartoe ik in staat was en dat alles op een gegeven moment wel goed zou komen. Maar nu ik meer ervaring heb, denk ik wel dat het tijdens de tweede helft van het seizoen nog wat beter moet kunnen gaan."

"Ik heb echt ontzettend veel geleerd tijdens mijn eerste acht races. En elke seconde die je in de auto zit, leer je weer iets bij. Hierdoor krijg je ook steeds meer vertrouwen in de wagen. Het is een natuurlijk leerproces, dat kost nu eenmaal tijd. Mijn doel voor komend weekend is om nog meer punten te scoren en opnieuw net zo goed te presteren als mijn teamgenoot. Het wordt echter wel zwaar, aangezien de teams in de middenmoot erg aan elkaar gewaagd zijn. Een paar tienden kan het verschil zijn tussen de achtste en de zestiende plaats", aldus Piquet.

Technisch directeur Bob Bell heeft alle vertrouwen in Nelsinho.

Verdediging hoogste prioriteit bij Ajax

Ajax zal zich de komende weken gaan focussen op het aantrekken van een centrale verdediger. Met het vertrek van boegbeeld John Heitinga naar Atlético Madrid is er een gat ontstaan in de Amsterdamse achterhoede.

Technisch manager Danny Blind benadrukt in de nieuwste editie van Sportweek dat Ajax absoluut een nieuwe centrale verdediger nodig heeft. "De opvolging van Heitinga heeft inderdaad de hoogste prioriteit," aldus Blind. "Die moet en zal ingevuld worden. Verder willen we ons voorin versterken en zoeken we, als er geld over is, nog wat creativiteit op het middenveld. In die volgorde."

Voorlopig is de Argentijn Dario Cvitanich de enige grote aankoop van Ajax tot nu toe. Eerder werden de Braziliaanse verdediger Henrique , die tekende bij FC Barcelona maar wellicht verhuurd zal worden aan Ajax, en de Argentijnse verdediger Maidana in verband gebracht met Ajax.

Diablo 3 console versie is een mogelijkheid

The Guardian was aanwezig tijdens het World Wide Invitational Event en sprak met onder andere de COO van Blizzard, Paul Sams. De reden voor dat het zo lang duurde met de aankondiging van Diablo 3 was dat het team druk was met andere dingen. Op een gegeven moment wilden ze Diablo 3 gaan maken, en de aankondiging van een paar dagen geleden is het resultaat. Toen er gevraagd werd naar een mogelijk console versie van Diablo, gaf Sams een antwoord die we niet verwachtten:

Any plans to bring Diablo 3 to console?

"I don't know yet. A lot of it depends on whether we think the gameplay experience will be the same on console, especially regarding the controls. Also I'd like to keep our audience together. One question mark I have is whether the console owners would allow PC players to play against console gamers. I think the answer gets a lot easier if the console owners say yes. But at the moment they do like to have closed systems. But you know, I think what it really it comes down to is the game itself. We want to deliver what is the best experience possible so the controls and everything else have to be perfect. When you are developing for multiple platforms you sometimes have to compromise. We aren't willing to compromise. We have relationships with all the console manufacturers. I know they would love to have us on their platforms, ideally on their own and not their competitor! But it's all about the game experience."

Tevens gaat het ook goed met de verfilming van World of Warcraft. Om het hele interview te lezen, moet je even op deze link klikken.

Fisichella: "Geen negatief effect crash"

Giancarlo Fisichella is klaar voor de Grote Prijs op Silverstone. De Italiaan crashte vorige week bij het testen op het circuit daar, en omdat hij bij het ongeluk zijn handen niet van het stuur had gehaald moest hij ter controle naar het ziekenhuis.

"Ik voel geen negatieve effecten van de crash van vorige week", zei Fisichella. "Het zag er erger uit dan het in werkelijkheid was. Ik had alleen even mijn handen van het stuur moeten halen. Dat had me een trip naar het ziekenhuis bespaard."

"Na een solide finish in Frankrijk hoop ik het ook in Groot-Brittannië erg goed te kunnen doen", vervolgde de 35-jarige rijder voor Force India. "Ik geniet altijd van de races op Silverstone en ik heb het hier in het verleden goed gedaan. Het circuit van Silverstone is erg technisch. Je hebt hier een goed ritme, een goede balans en goede grip nodig."

"We nemen een nieuw aerodynamisch pakket mee naar deze race", zei de Italiaan. "We hebben dit pakket vorige week nog getest in Silverstone. Mijn testdag kwam voortijdig ten einde door die crash, maar daarvoor had ik een erg gevoel over de auto. Elke stap voorwaarts kunnen we op dit moment ook goed gebruiken."

Force India haalde dit seizoen nog geen enkel punt, ook Fisi's teamgenoot Adrian Sutil niet.

Waar is Snake zijn "little snake"?

We kennen ze allemaal: vragen die de mensheid al eeuwen lang kwellen. Vragen waar niemand een antwoord op kan vinden. Wat is de zin van het leven? Wat was er eerder, de kip of het ei? Waarom gaan vrouwen nooit alleen naar het toilet? Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van de vele vragen die in deze wereld leven.

Een vraag die bij veel Metal Gear Solid fans al jaren leeft is ook zo'n vraag. Hoe mans is één van de stoerste gamesfiguren eigenlijk? Wat is nou eigenlijk de reden dat hij geen kinderen kan verwekken? Kortom, heeft Solid Snake eigenlijk wel een "Solid Snake"?

Een Metal Gear fan heeft er zijn missie van gemaakt om het antwoord te vinden en het lijkt erop dat hij eruit is.

quote
Besides, not having a penis would make him a perfect soldier. Just think about it, if you create a perfect soldier, what would be his only weakness? His fucking sex drive. Because of Big Boss' sex drive, he almost got killed by EVA at the end of MGS3. The Patriots wanted to create a perfect soldier, with no weaknesses, so they made Snake have no penis.

Voor het volledige verslag van het onderzoek kan je hier terecht.



Zie jij iets?

Coulthard: "Pechvogel van Red Bull"

Red Bull-coureur David Coulthard is dit seizoen nog maar één keer in de punten gefinisht. In Canada haalde hij wel het podium met zijn derde plaats. De Schot zag teamgenoot Mark Webber al drie keer zoveel punten behalen.

De Australiër eindigde al zes maal in de punten en heeft er nu achttien. Coulthard hoopt echter op meer geluk. "Aan het begin van het seizoen had ik wat problemen in de kwalificaties, waardoor ik de races van een mindere startplaats moest beginnen en zodoende vaak betrokken raakte bij incidenten", vertelde Coulthard. "Het enige weekend waarin ik helemaal zelf verantwoordelijk was voor een incident, was in Monaco."

In de straten van Monte Carlo maakte de 37-jarige rijder bij Casino een fout en schoof hij de vangrails in. "Ik wil niet zielig doen, maar ik was wel steeds de pechvogel van het team. Aan de andere kant ben ik wel een paar keer in de top tien gefinisht en stond ik in Canada op het podium. Ook ben ik drie keer negende geworden. Dat klinkt misschien niet zo stoer, maar ik zat in die races wel steeds binnen tien seconden van de zevende plaats, wat nog maar eens aantoont dat de middenmoot gewoon erg competitief is."

"Ik ben zeer optimistisch voor de tweede helft van het seizoen, Het wordt een spannend gevecht met Toyota, Renault en Williams", zo eindigt de Schot zijn betoog. Hij gaf nog aan dat 2008 misschien zijn laatste seizoen is. Coulthard gaf afgelopen zaterdag in de straten van Pamplona een demonstratie, een zogenaamde 'Bull Run'.

De Ridder definitief naar Wigan

Daniël de Ridder heeft een nieuwe club gevonden. De oud-speler van Ajax speelde het afgelopen seizoen bij Birmingham City, maar kreeg daar geen nieuw contract. De aanvaller heeft in Wigan Athletic echter al direct een nieuwe werkgever gevonden.

De Ridder komt bij de ploeg waar ook Mario Melchiot actief is manager Steve Bruce tegen. Dezelfde Bruce haalde de Nederlander eerder ook naar Birmingham. "Daniel is een zeer snelle speler, die onverwachte dingen kan doen, hij kan een verdediger passeren en heeft ook het inzicht om een pass te geven," aldus Bruce op de website van Wigan.

[Upd] Tomasson terug bij Feyenoord

Volgens RTV Rijnmond keert aanvaller Jon Dahl Tomasson terug bij Feyenoord. De 31-jarige Deen speelde eerder van 1998 tot 2002 bij de Stadionclub. Momenteel staat Tomasson onder contract bij het Spaanse Villarreal.

Met Feyenoord won hij in 1999 de landstitel en in 2002 de UEFA Cup. Een jaar later maakte Tomasson deel uit van de selectie van AC Milan, dat toen de Champions League won.

Na zijn periode in Italië speelde Tomasson voor VfB Stuttgart en Villarreal, waar hij het afgelopen seizoen weinig aan de bak kwam. De Deense aanvaller zal woensdag worden gepresenteerd in De Kuip.

Update De NOS heeft bevestigd dat Tomasson inderdaad terug is gekeerd bij zijn oude ploeg.

'Feyenoord bood Lee aan bij Jeonbuk Motors'

Feyenoord heeft contact gezocht met een Zuid-Koreaanse club en daar Chun-Soo Lee aangeboden. De Rotterdammers willen volgens Zuid-Koreaanse media 2,9 miljoen euro ontvangen voor de Zuid-Koreaans international.

"We hebben al een voormalige international in ons team en de komst van Lee zou ons helpen om nog meer toeschouwers te trekken. Maar de transfersom die Feyenoord vraagt, is voor ons te hoog om in overweging te nemen," reageert de clubleiding van Jeonbuk Motors.

'Portugezen stoppen zaak Madeleine'

De Portugese politie zet een punt achter het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, zonder dat schuldigen zijn gevonden. Dat heeft de Portugese krant Jornal de Notícias vandaag gemeld op gezag van bronnen bij de politie.

Madeleine verdween op 3 mei 2007 op 3-jarige leeftijd uit een vakantiewoning van haar ouders in het Zuid-Portugese Praia da Luz. Na haar verdwijning zetten haar ouders een internationale campagne op touw om hun dochter terug te vinden. De ouders en Robert Murat, een Brit die tijdens de verdwijning van Madeleine in Praia da Luz verbleef, werden als arguidos (formele verdachten) aangemerkt. Bronnen bij Portugese justitie zeiden tegen Jornal de Notícias dat er onvoldoende bewijzen zijn om een of meerdere verdachten te vervolgen.

Je kunt op het forum de hele geschiedenis rond Maddy lezen.

Renault hoopt op meer op Silverstone

Fernando Alonso lijkt vastberaden om een goed resultaat neer te zetten komend weekend bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na zijn goede resultaat in Australië, de eerste race van het seizoen waar hij als vierde eindigde, is de Spanjaard nauwelijks voorin te vinden.

"Ik ben positief voor de volgende race. In Frankrijk hebben we namelijk gezien dat we goede progressie aan het boeken zijn, al realiseren we ons dat we nog steeds veel werk voor de boeg hebben", vertelde een nuchtere Alonso. "We hebben vorige week drie dagen in Silverstone getest en we hebben daar gewerkt aan de afstelling van de auto, enkele nieuwe onderdelen en de banden. We hebben nu een goed gevoel over dit circuit en dat zal ons zeker helpen tijdens de eerste trainingen op vrijdag."

In Frankrijk werd teamgenoot Nelson Piquet jr. zevende, Alonso finishte net achter hem op de achtste plek. De tweevoudig wereldkampioen had echter op meer gehoopt: "Na de kwalificatie dacht ik echt dat we een serieuze kans op het podium zouden hebben. Natuurlijk ben ik dan teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat. Mijn race begon al niet goed en ik verloor meteen wat terrein. Daarna kon ik de snelheid die ik op de zaterdag had laten zien, niet meer opnieuw uit de wagen halen."

"De snelheid op de rechte stukken was wel prima, maar ik wist maar niet verder naar voren te komen. Een punt is tenminste nog iets. Ik ben vastberaden om het komend weekend beter te doen."

Technisch directeur van Renault Bob Bell hoopt dat Piquet jr. meer vertrouwen heeft gekregen na de race op Magny-Cours. De Braziliaan scoorde daar zijn eerste punten in zijn Formule 1-carrière. Bell: "Op vrijdag was hij nog flink langzamer dan Fernando, maar tegen het einde van het weekend zat hij er heel goed bij en scoorde hij uiteindelijk ook meer punten. Het was dus een zeer positief weekend voor hem en dat is erg goed voor zijn zelfvertrouwen."

"Hopelijk zal dit dienen als een springplank voor de tweede helft van het seizoen, waar we zullen racen op circuits die hij al kent. Ik denk dat dit voor hem een goede kans is om te laten zien uit welk hout hij gesneden is", aldus een optimistische Bell.

Brabantse winkeliers vrezen komst 'megamall'

Toen de gemeente Tilburg eind vorig jaar bekend maakte een enorm grote 'shopping mall' iets ten noorden van de stad te willen bouwen, waren winkeliers al huiverig. Nu wordt hun angst bevestigd door twee onderzoeken waarvan de resultaten gisteren werden gepubliceerd: de komst van het winkelcentrum zal grote gevolgen hebben voor Tilburgse winkeliers, maar zelfs hun collega's in Breda en Den Bosch zullen omzet gaan verliezen.

Projectontwikkelaars OVG en MDG kwamen destijds met het idee van een 'shopping mall' Amerikaanse stijl. In Tilburg-Noord moet het grootste winkelcentrum van Nederland verrijzen. In de eerste plannen heeft de mall een winkeloppervlakte van 100.000 vierkante meter, goed voor 200 tot 300 winkels.

Gisteren werd een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat winkels in de Tilburgse binnenstad 13 tot 19 procent van hun omzet zullen verliezen als gevolg van de komst van het winkelcentrum. Als de shopping mall een oppervlakte van 125.000 vierkante meter krijgt, zal de totale detailhandel in Tilburg en omgeving worden ontwricht. Volgens de Ondernemers Federatie Tilburg toont het onderzoek aan dat de komst van de mall ongewenst is, maar ze is van mening dat het werkelijke omzetverlies nog hoger zal liggen.

Uit een tweede onderzoek blijkt dat de 'megamall' ook de omzet van winkeliers in Breda en Den Bosch, en dan met name die in de modesector, zal drukken. De onderzoekers menen bovendien dat een winkelcentrum van deze omvang, dat zich richt op koopkrachtige consumenten, veel succesvoller zal zijn in de Randstad. Begin september neemt het Tilburgs college een definitief besluit.

Vertrouwen Williams voor thuisrace

Nico Rosberg en Kazuki Nakajima verwachten het beter te doen bij de Grand Prix op Silverstone dan in Frankrijk. De Williams-coureurs kenden op het circuit van Magny-Cours een slecht weekeinde en zij finishten in de achterhoede, op de vijftiende en zestiende plek.

De Duitser, die in Frankrijk een teleurstellende zestiende plek haalde, zei voor de komende race: "We hebben nog veel te doen, als we nog sterker willen worden. Om die reden hebben we vorige week ook drie dagen getest op het circuit van Silverstone. We hebben veel werk kunnen verzetten met de FW30 en hopelijk kunnen we daar de komende races van profiteren. Silverstone is een geweldig circuit, dus ik kijk erg uit naar deze race. Ik denk dat we het daar een stuk beter zullen doen dan in Frankrijk."

"Ik heb erg veel zin in deze race. Het is niet alleen een thuisrace voor het team, ook voor mijzelf is het een thuiswedstrijd, aangezien ik al een poosje in Engeland woon", zei Nakajima die als vijftiende binnen kwam. "Vorige week heb ik me tijdens de test goed kunnen voorbereiden op deze race. Dat was na de race op Magny-Cours ook wel nodig."

In 2004 scoorde Williams voor het laatst punten in zijn thuisrace, toen bracht Juan Pablo Montoya de wagen als vierde aan de finish. In 1997 was de laatste zege van Williams op Silverstone, toen met Jacques Villeneuve.

Werklozen moeten elke baan accepteren

Vanaf vandaag geldt er een nieuwe regeling voor mensen die werkloos worden. Zij zullen elke baan moeten accepteren, ook als dit betekent dat het onder hun niveau is. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt later dit jaar met een wet waarin de regeling wordt opgenomen.

De regeling geldt niet voor mensen die voor vandaag al werkloos waren. Wanneer iemand, die vanaf vandaag zijn baan verliest en daardoor werkloos wordt, een baan onder zijn niveau aanneemt, dan volgt er een aanvulling op de WW-uitkering voor de duur dat die persoon daar recht op heeft.

De commissie-Bakker heeft het kabinet geadviseerd om mensen die werkloos worden een half jaar de tijd te geven om een nieuwe baan op niveau te zoeken. Of het kabinet ook meegaat in dit advies moet nog blijken.

FOK!kers meer uit eten na rookverbod

Als het aan de FOK!kers ligt ondervinden de restaurants geen hinder van het rookverbod. Sterker nog, er wordt nu zelfs meer uit eten gegaan. Dat blijkt uit de speciale FP-poll. Vandaag is het langverwachte rookverbod in de horeca ingegaan.

Ruim 46 procent van de FOK!kers laat zich niet tegenhouden door het verbod en gaat net zo vaak uit eten als anders. 29,1 procent van de stemmers echter aan nu vaker een restaurant te bezoeken. Dit in tegenstelling tot 6,2 procent die juist niet meer uit eten gaat. 4,5 procent zegt minder vaak naar een restaurant te gaan. Slechts 1,6 procent zegt nu een voorgerecht en/of toetje over te slaan. 7,4 procent beweert gewoon een sigaret op te steken in een restaurant.

De reacties zijn weer verdeeld. Spagetti_Ninja zegt: "Ik ga zelden uit eten, maar ik vind het wel prettig dat ik mij nu geen zorgen meer hoef te maken over andermans stank." Bioman: "Ben erg blij met het rookverbod in restaurants. Het is gewoon smerig als mensen gaan zitten roken terwijl jij nog zit te eten. Erg asociaal ook." Maar er zijn ook andere geluiden: "laten we alle dikke, lelijke en stinkende mensen dan ook maar weren. dat vind ik pas asociaal en smerig om te zien. m'n ogen kan dat soort leed niet aan en het verpest gelijk mn eetlust", aldus Punkerdude.

Stem ook! Wil je meer lezen over het rookverbod, lees dan de special. Je kunt ook de columns lezen over het rookverbod. We hebben zowel een voorstander als een tegenstander.



Dit was ook een oplossing geweest.

Russische skins vast voor racistische moordgolf

In Rusland zijn negen jonge nazistisch geïnspireerde skinheads aangehouden wegens de moord op twintig mensen. Het negental,  tussen 17 en 22 jaar oud, wordt ook beschuldigd van twaalf mislukte moordpogingen.  Onder de jongeren zit een 22-jarige vrouw die beelden schoot van de moorddadige bende. De twee leiders van de bende waren op het moment van de misdaden nog geen 16 jaar oud.

Alle moorden en pogingen werden in een tijdspanne van 8 maanden gepleegd uit racistisch oogpunt. Eenzame mensen die geen Slavisch voorkomen hadden, waren het doelwit.

Neo-nazisme en xenofobie zijn in Rusland al jaren in opmars. Op muren geschilderde hakenkruizen duiken steeds vaker op in het Russische straatbeeld, terwijl joodse begraafplaatsen en synagoges vaak doelwit zijn van vandalisme. Sociologen proberen ondertussen te begrijpen hoe dat kan gebeuren, in een land dat miljoenen burgers verloor in de oorlog tegen Nazi-Duitsland.

'Vino' niet meer in wielrennerij

Alexandre Vinokourov komt naar eigen zeggen niet meer terug in de wielersport.Dat was zijn antwoord op het gerucht dat hij bezig was aan zijn comeback.

Vino zit tot 21 juli een schorsing uit vanwege vermeend dopinggebruik. Daarna zal hij niet meer terugkeren. "Dopingtesten, de Tour, het wielrennen in het algemeen... Ik wil daar niet meer over spreken," aldus de renner.

"Ze willen me niet meer kennen. Het wielrennen is al twee, drie jaar zwaar ziek. Maar ik wil daar niet meer aan denken. Ik was gewoon een zondebok. Op dit moment doe ik aan triatlon, maar dan wel puur als hobby."

Massu toch naar Spelen

Nicolas Massu mag toch zijn olympische tennistitel verdedigen in Beijing. Hij kreeg van de ITF, de Internationale Tennis Federatie, één van de zes beschikbare wildcards.

Normaal gesproken moet een speler bij de eerste 56 van de wereldranglijst staan om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Massu voldoet daar niet aan, hij staat 131e. Vandaar dat hij de wildcard krijgt. "Ik ben erg blij dat ik mijn land kan vertegenwoordigen," zegt Massu. "Spelen voor Chili heeft altijd topprioriteit bij mij. Zeker na de goede herinneringen van vier jaar geleden."

De andere vijf wildcards voor de heren gingen naar Kevin Anderson, Jonas Björkman, Kei Nishikori, Max Mirnyi en Peng Sun. Bij de dames waren Maria Koryttseva, Yung-Jan Chan, Ayumi Morita, Nuria Llagostera-Vives, Alicia Molik en Selima Sfar en de gelukkigen.

Ronaldinho wil weer samenwerken met Scolari

Ronaldinho heeft in een interview met TV Globo aangegeven graag weer samen te werken met Luiz Felipe Scolari, de nieuwe manager van Chelsea. De twee werkten eerder samen bij Brazilië, waarmee Scolari en Ronaldinho in 2002 wereldkampioen werden.

De 28-jarige Braziliaan is zelf echter niet bezig met een vertrek, maar geeft aan er zeker voor open te staan. "Ik ben een Barcelona-speler. Of ik vertrek of niet, het ligt in handen van mijn broer." De broer van Ronaldinho werkt als zaakwaarnemer van de international.

"Het is natuurlijk fantastisch dat Felipao (Scolari) me wil hebben. Hij is een geweldige trainer en ik heb veel respect voor hem. Als ik de kans krijg om weer met hem samen te werken dan doe ik dat graag. We hebben een mooi verleden samen en dat ben ik nog niet vergeten."

Tottenham wil Luis García

Volgens El Mundo Deportivo heeft Tottenham Hotspur een bod van twaalf miljoen euro uitgebracht op Luis García van Espanyol. De 26-jarige spits heeft een ontsnappingsclausule van 24 miljoen euro in zijn contract staan, maar lijkt voor minder te mogen vertrekken.

Spurs reageert hiermee op het mogelijke vertrek van de huidige spitsen. Dimitar Berbatov wordt begeerd door Manchester United, Robbie Keane door Liverpool en ook Darren Bent vertrekt mogelijk. De Londense club wil snel aansluiting vinden met de Engelse top en probeert de selectie daarvoor zo snel mogelijk te versterken.

Vorige week wist de club al doelman Heurelho Gomes te strikken.

Douglas langer bij FC Twente

De Braziliaanse verdediger Douglas heeft bijgetekend bij FC Twente. Hij verlengt zijn contract bij de Tukkers tot medio 2012. Douglas vindt een langer verblijf bij FC Twente het beste voor zijn ontwikkeling.

"Er waren meer clubs die hem wilden hebben," aldus zaakwaarnemer Raymond van Lierop in De Telegraaf." "Maar wij denken dat een langer verblijf bij FC Twente op dit moment het beste is voor zijn ontwikkeling."

Douglas speelde vorig seizoen twaalf duels voor de club uit Enschede. Met zijn goede spel wekte hij de interesse van Ajax. De verdediger koos dus echter voor een langer verblijf in Enschede.

Bourdais denkt nog niet aan toekomst

Fransman Sébastien Bourdais wil nog niet denken aan het komende seizoen, maar de onzekerheid van zijn team Scuderia Toro Rosso maakt het er niet makkelijker op. Hij heeft wat verloren ten opzichte van teamgenoot Sebastian Vettel, die aan Red Bull wordt gelinkt.

Bourdais zei tegenover de Briste televisiezender ITV: "Natuurlijk is het makkelijk om je zorgen te maken, maar je kan het ook naast je neer leggen, wat ik probeer te doen. We hebben nog maar acht races gehad en zijn dus nog niet eens op de helft. Ik heb ook niet het idee dat ik mijn ware potentie al heb getoond. Wat er nu vanaf nu gebeurt, zie ik wel. Mocht ik ontslagen worden, dan is dat prima."

"Het belangrijkste vind ik dat ik mijn best doe, en dat doe ik, al is het nu niet duidelijk te zien. Ik heb natuurlijk niet op alle zaken invloed, maar als ik het in de ogen van een paar mensen niet goed doe, dan vind ik dat prima. Ik focus me nu op 2008 en kan niet meer doen dan hopen dat ik er volgend jaar nog ben om te laten zien wat ik met een auto op slicks kan doen."

Rabobank wil contract Menchov verlengen

Rabobank hoopt nog voor het begin van de Tour de France het contract met Denis Menchov te hebben verlengt. Menchov is in de Tour de kopman en heeft zich een podiumplek als doel gesteld.

Naast Rabobank is ook de Russische ploeg Tinkoff, die volgend jaar flink zal gaan uitbreiden, geinteresseerd in de diensten van Menchov. Grootste successen voor Menchov waren de twee Vuelta's die hij won.

Van Marwijk wil Duitse mentaliteit

Bert van Marwijk heeft op zijn eerste werkdag direct kenbaar gemaakt wat zijn bedoelingen zijn. Hij gaf onder andere aan dat hij wil dat de spelers van het Nederlands elftal de Duitse mentaliteit krijgen.

De kersverse bondscoach is zelf trainer geweest in Duitsland, namelijk bij Borussia Dortmund. Hij weet dus wel al wat af van de Duitse mentaliteit: "Het gaat erom dat je ook leert jezelf te motiveren als je níks te winnen hebt, zoals de Duitsers tegen Polen en Oostenrijk. Daar zijn zij heel goed in."

"Dat gedeelte van de Duitse mentaliteit zal ik ook proberen erin te krijgen. Duitsland weet op het veld niet van ophouden. Dát moeten we koppelen aan het Nederlandse tactisch vermogen, dat groter is dan dat van menig ander land," aldus Van Marwijk.

Kans groter op WK-organisatie door fans

Engeland is tot nu toe het enige land dat zich officieel heeft gemeld voor de organisatie van het WK in 2018. Ook Nederland en België gaan zich echter binnenkort melden voor een gezamenlijke organisatie van het WK door beide landen. Dat meldt Harry Been, secretaris-generaal van de KNVB.

Volgens Been is de kans op de organisatie van het WK toegenomen door de goede houding van de fans tijdens het afgelopen EK. Wel moet de FIFA eerst beslissen of het WK van 2018 in Europa wordt gehouden. De kans is groot dat dit ook gaat gebeuren."Dat is een eerste vereiste," zegt Been. "Het moet nog worden besloten, maar in de wandelgangen van de voetballerij wordt daar wel vanuitgegaan. Nederland is een klein land, maar wel een land dat behoorlijk in ontwikkeling is op voetbalgebied. En we hebben het voordeel van onze supporters."

"Als ik nu een percentage moet noemen van onze kans om het WK te mogen organiseren, dan zou ik zeggen: tussen de 20 en 30 procent," aldus de secretaris-generaal.

Puber vast voor verkrachting 9-jarig meisje

De politie heeft gisteren een 15-jarige verdachte uit Leerdam aangehouden voor verkrachting van een 9-jarig meisje. De jongen zou op 29 april in het Gelderse Asperen in de fout zijn gegaan. Dat meldde de politie vandaag.

AVRO's Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. Daar werden onder meer een compositietekening en het t-shirt van de dader getoond. In de omgeving van Asperen verspreidde de politie een poster met daarop de compositietekening.

De politie ontving meer dan honderd tips. Op basis van een van die tips is de jongen aangehouden, aldus een politiewoordvoerder. Speciaal opgeleide rechercheurs verhoren de 15-jarige.

Jordanië brengt zaak-Wilders voor de rechter

Daar waar Justitie in Nederland gisteren na maanden onderzoek bekend maakte dat men PVV-leider Geert Wilders niet gaat vervolgen, zet Jordanië de rechtszaak tegen het Nederlandse Kamerlid wel door. Dat heeft de Jordaanse Justitie vandaag laten weten. Volgens de justitiële-top van Jordanië is er voldoende reden om tot vervolging over te gaan wegens Wilders' film Fitna.

De NOS meldt dat de juridische procedure in Jordanië tegen Wilders over veel schijven loopt. Via het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het bericht over de aanklacht naar de ambassade in Nederland, die Buitenlandse Zaken in Nederland inlicht.

Jordanië zegt voorlopig niet van plan te zijn om een verzoek in te dienen voor de arrestatie van Wilders. De rechtszaak moet vooral een signaal aan Nederland zijn dat belediging en zwart maken van de islam niet wordt getolereerd. 

Aan de andere kant meldt RTL Nieuws vanochtend dat de Jordaanse rechter Wilders wel wil verhoren. Hij is inmiddels reeds opgeroepen om voor een verhoor te verschijnen. De kans dat de PVV-leider vrijwillig naar het Midden-Oosten zal afreizen, is uiteraard zeer klein.  De straf die Wilders boven het hoofd hangt in Jordanië kan maximaal 15 jaar cel bedragen.

De organisaties die achter de aanklacht zitten, zoals 'The Messenger of Allah Unites Us', roepen ook al een tijd op tot een boycot van Nederlandse producten.

Wilders zegt in een reactie zich niets aan te trekken van justitiële perikelen in Jordanië. Hij heeft zelfs plannen voor een Fitna deel 2.

Analisten verwachten goede verkoopcijfers voor Wall-E

Het afgelopen weekend ging de nieuwste film van Disney Pixar in première in Amerika. Wall-E vertelt het verhaal van een robot, Wall-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class), die over een paar honderd jaar in de toekomst als laatste "wezen" op de aarde is. Hij is ooit gecreëerd voor het ophalen van afval, maar in de loop der eeuwen is zijn programma meer geworden dan dat. Op een dag komt dan EVE langs, een veel geavanceerdere robot die zich realiseert dat Wall-E de toekomst van de aarde kan redden. Ze schiet terug de ruimte in om dit nieuws aan de mensheid te brengen en Wall-E komt met haar mee.

De film kende in Amerika een sterk openingsweekend met een omzet van $62,5 miljoen. Daarmee is de film minder succesvol dan Finding Nemo, welke $70 miljoen binnenhaalde in het eerste weekend, maar wel een stuk meer dan de laatste Pixar film Ratatouille, welke $47 miljoen binnenhaalde. Op basis van deze goede prestatie verwachten veel analisten dan ook dat de game ook een succes kan gaan worden. Arvind Bhatia, werkzaam bij Stern Agee, verwacht dat de game 5,2 miljoen keer over de toonbank zal gaan dit fiscale jaar nog, 30% meer dan Ratatouille.

Goede filmprestaties staan niet op een lijn met goede gameverkopen. Zo bracht de film Cars maar de helft op van wat Finding Nemo deed, maar het aantal verkochte games lag wel 60% hoger. THQ zelf denkt alleen dat de game Wall-E ook gewoon beter in elkaar zit dan bijvoorbeeld Ratatouille. Er zijn al reviews geschreven, nog niet allemaal gepubliceerd, welke de game met gemiddeld een 7.0 beoordeelden. Daarbij is de doelgroep van jonge en casual gamers er eentje die zeker warm zal lopen voor de game.

De verwachtingen deden de aandelen van THQ in ieder geval een hoop goeds. Ze stegen met ruim 2% naar $20,24.

'Isaksson bijna van PSV'

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV doelman Andreas Isaksson bijna binnen heeft. De onderhandelingen tussen de landskampioen en de Zweedse sluitpost van Manchester City zouden zich in een afrondend stadium bevinden.

Het ziet er momenteel naar uit dat Isaksson woensdag of donderdag medisch gekeurd zal worden. Daarna zal hij definitief tekenen bij de Eindhovense club. Nadat hij eerder zei nog niets gehoord te hebben van PSV, bleek later toch dat hij in gesprek was met de club.

Isaksson wordt bij PSV de opvolger van Heurelho Gomes, die op weg lijkt naar Tottenham Hotspur. De 26-jarige Isaksson was het afgelopen EK eerste doelman bij Zweden. Het afgelopen seizoen verloor hij zijn basisplaats bij het Engelse Manchester City aan de jonge Joe Hart.

Voor zijn periode in Engeland speelde Isaksson voor Stade Rennes, Djurgardens, Juventus en Trelleborg. In Italië was hij tweede keeper achter Edwin van der Sar.

Ook zoon eigenaar loods De Punt aangehouden

De zoon van de eigenaar van de loods in het Drentse De Punt waar begin mei een fatale brand uitbrak, is maandag aangehouden. De 22-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Bij de brand op de scheepswerf kwamen drie brandweermannen om het leven.

Woensdag werd de 52-jarige eigenaar van de loods aangehouden. Hij zit nog in voorarrest. De zoon zou volgens een woordvoerder van het OM net als zijn vader betrokken zijn bij het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk, waardoor de brand kon uitbreken.

De brand in een scheepswerf in De Punt ontstond op 9 mei in de meterkast. Op het moment dat de brandweerlieden het pand binnengingen om de brand te blussen, kwamen gassen uit het isolatiemateriaal in het dak vrij. Het vuur ontwikkelde zich door deze gassen sneller dan verwacht. De ingesloten brandweermannen waren niet meer te redden.

Het OM liet begin juni weten dat de brand een technische oorzaak had. Op basis van het onderzoek van de politie werd geconcludeerd dat niemand een strafrechtelijk verwijt was te maken. Hierop kwam het OM echter terug toen bleek dat de technische recherche een deel van het inbeslaggenomen bewijsmateriaal niet had onderzocht. Daarop besloot het OM de zaak te heropenen en hield vervolgens de eigenaar van de loods aan.

Voor Aissati ook Heerenveen in markt

FC Utrecht krijgt concurrentie in de strijd om Ismaïl Aissati. Feanonline heeft uit verschillende, onafhankelijke bronnen vernomen dat ook sc Heerenveen geïnteresseerd is in de getalenteerde middenvelder van PSV.

Aissati wordt door velen beschouwd als een groot talent. Het afgelopen seizoen kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe in Eindhoven, wat leidde tot ontevredenheid bij de geboren Utrechter.

Onlangs kwamen er berichten naar buiten dat er een ruil aanstaande is tussen Aissati en FC Utrecht-linksback Erik Pieters. Het ziet er nu echter naar uit dat ook Heerenveen zich in de strijd gaat mengen om de 19-jarige middenvelder.

Vitesse, Willem II rond over Van der Struijk

Vitesse en Willem II hebben een akkoord bereikt over de overgang van Frank van der Struijk naar Arnhem.

Vitesse hoopt zo snel mogelijk ook tot overeenstemming te komen met de speler zelf. De 23-jarige verdediger speelt sinds 2003 voor de Tilburgers.

Van der Struijk wordt bij Vitesse gezien als centrumverdediger, terwijl hij bij Willem II regelmatig als back werd geposteerd.

Belg slaat peuter (2) bijna dood

Een 21-jarige Belg heeft vorige week woensdag het 2-jarige zoontje van zijn vriendin bijna doodgeslagen. Het kind werd met ernstig hoofdletsel en zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct moest worden geopereerd.

De politie van de Belgische plaats Ravels heeft de aan drugs verslaafde en bij de politie bekende man aangehouden op verdenking van kindermishandeling. Wellicht wordt de aanklacht uitgebreid met moord of doodslag. Doktoren vrezen namelijk ondanks de operatie voor het leven van de peuter. De beweegredenen van de man zijn niet bekend gemaakt.

Volgens de politie hadden de man en de moeder van het jongetje sinds vijf weken een relatie met elkaar. De man staat in de buurt bekend als een werkloze drugsgebruiker. Hoewel de vrouw nalatigheid wordt verweten, is zij niet aangehouden.

Väyrynen: "Geen trek in België"

Jacky Mathijssen kondigde bij de start van de voorbereiding aan dat Mika Väyrynen meer dan welkom was bij Club Brugge. De Finse middenvelder lijkt echter weinig zin te hebben in een Belgisch avontuur.

"De Fin loopt niet warm voor een vertrek naar België", vertelt Club-manager Luc Devroe tegen Sporza. "Hij wil onder de nieuwe coach Huub Stevens de kat wat uit de boom kijken bij PSV."

De Eindhovense club rekent echter niet meer op de 26-jarige international. Door de afslanking van de kern is er geen plaats meer voor Väyrynen, die bij PSV te vaak in de lappenmand zat.

Club Brugge hoopt dat het alsnog tot een transfer komt. "Wesley Sonck zei ook dat hij niet terugwilde naar België, maar tekende niet veel later bij ons."

Berbatov weer nummer één prio voor Man U

Dimitar Berbatov is toch weer kandidaat nummer één voor de vacante positie van spits bij Manchester United. Het is geen geheim dat Sir Alex Ferguson op zoek is naar een aanvallende versterking.

Met Wayne Rooney, Carlos Tevez en Louis Saha heeft de Engelse kampioen op dit moment slechts drie spitsen ter beschikking, terwijl Saha mogelijk nog vertrekt.

Volgens The Mirror heeft Ferguson ruim 30 miljoen euro over voor de Bulgaar, terwijl Tottenham Hotspur zo'n 40 miljoen euro verwacht te ontvangen.

Berbatov wordt al sinds vorige zomer gelinkt aan een vertrek bij Spurs, maar tot een transfer is het nog altijd niet gekomen.

Jensen komt 'zeker' terug met talkshow

Robert Jensen komt terug op televisie. "We gaan zeker door", vertelde althans de presentator zelf in een video die hij op zijn website heeft geplaatst. Volgens Jensen staat het 'honderdduizend procent' vast dat de talkshow na zes jaar niet ten einde is gekomen.

Vorige week werd duidelijk dat Jensen dit jaar waarschijnlijk niet meer zou terugkeren met zijn show. RTL meldde toen pas in november weer met hem te gaan praten over een mogelijk nieuw seizoen in 2009.

"Ik moest dan wel nu vast een 'commitment' maken", legt de presentator uit. "Ik heb besloten dat niet te doen. Dat betekent alleen dat we waarschijnlijk niet vanaf september te zien zijn. Een ding is zeker: we keren weer terug op het juiste moment en op de juiste plek", zinspeelt hij mogelijk op een vertrek bij RTL. "Tot die tijd is het misschien even stil. Het kan een paar maanden zijn, maar ik ken mezelf. Het kan ook een paar jaar zijn."

Afgelopen seizoen ontving Robert Jensen gasten als Kim Holland, Kelly, Patricia Paay en alle kandidaten van de Gouden Kooi in zijn show. Ook grote sterren als America's Next Top Model Jaslene, Goldie Hawn, Larry Flynt en La Toya Jackson schoven bij de 35-jarige presentator aan. In mei was de laatste aflevering van Jensen te zien op RTL 5.

Sekshuizen kijken uit naar Wereldjongerendagen

De sekshuizen in Sydney verwachten goede zaken te doen tijdens de Wereldjongerendagen die op 15 juli in de Australische stad beginnen. Elke keer als er in Sydney een groot evenement is, moeten de bordelen volgens ingewijden extra personeel aannemen.

Aan de Wereldjongerendagen nemen naar verwachting 225.000 rooms-katholieke jongeren deel. Uit Nederland reizen ongeveer zevenhonderd jongeren naar de Australische stad. Hoofdgast is paus Benedictus XVI, die zal voorgaan in de afsluitende eucharistieviering.

''Wij zullen veel toeristen en pelgrims ontvangen'', zegt een woordvoerster van het bordeel Bondi Junction in Sydney.

Arsenal wil werk maken van Senna

Het sterke EK van Marcos Senna is in heel Europa opgevallen. De 31-jarige middenvelder van Spanje staat in de belangstelling van Juventus, maar met name Arsenal.

De Londense club is vastberaden om de geboren Braziliaan naar Engeland te lokken. Manager Arsène Wenger is gecharmeerd van de verdedigende middenvelder, die op dit moment nog actief is bij Villarreal.

Volgens geruchten in Engeland heeft Arsenal zo'n acht miljoen euro over voor Senna. De Londense topclub is op zoek naar een vervanger van Mathieu Flamini, die is vertrokken naar AC Milan.

Mourinho gelooft niet in komst Lampard

Nieuwbakken Inter-trainer José Mourinho gelooft niet in een komst van Frank Lampard naar Inter Milan deze zomer.

The Special One heeft bij Chelsea lange tijd samengewerkt met Chelsea en is altijd zeer tevreden geweest over de 29-jarige international.

De Engelsman ziet in Deco bovendien een potentiële concurrent naar Stamford Bridge komen. Desalniettemin gelooft de Portugese trainer niet in de komst van Lampard. "Dit seizoen? Ik denk van niet," aldus Mourinho in The Sun.

"Waarom niet? Niet dat we hem niet willen, maar ik denk niet dat Chelsea hem wil verkopen. Echter, voor volgend seizoen kan het makkelijker zijn om naar Inter te komen. Ik ben er 100% zeker van dat hij in het seizoen 2009/2010 hier speelt."

Blizzard zorgde voor fusie tussen Vivendi en Activision

Op de World Wide Invititional gaf Blizzards Chief Operating Officer Paul Sams in een interview met gamesindustrie.biz aan dat de reden voor de fusie van Activision en Vivendi, zijn bedrijf was. De situatie was niet dat de besturen van Activision en Vivendi bij elkaar zijn gaan zitten om eens te praten, waarna Blizzard geïnformeerd is over de fusie. Blizzard was er vanaf het begin al bij. Als belangrijkste ontwikkelaar van Vivendi werd ze al op voorhand gevraagd wat ze vonden van een fusie. De reactie van Blizzard was dat dat een prima plan was en dat dat dan het beste met Activision kon zijn.

But the fact of the matter is that we felt doing something like this was a positive and important thing to have happen, and we were part of all those meetings. We were sitting with Bobby and those folks when we talked about what the structure would be like.

The Vivendi people were there, but the reality is that in Vivendi Games, Blizzard is the crown jewel, so we needed to be on board and believe in it. And honestly, when [Vivendi] said to us they were thinking about exploring the possibility of something like this, we said that if we were going to do something like that, it should be with Activision - those words came from our mouth.

Voor de fans van Blizzard had Sams ook een geruststellende mededeling. Er zal helemaal niks gaan veranderen binnen de managementstructuur van het bedrijf. Elke werknemer zal ook de taken blijven uitvoeren die hij of zij nu uitvoert. Het enige verschil zal zijn dat Mike Morhaime zal rapporteren aan Bobby Kotick, CEO van Activision, in plaats van Bruce Hack, CEO van Vivendi.



Paul Sams, COO van Blizzard

MVV legt Boffin vast

MVV heeft een akkoord bereikt met doelman Ruud Boffin, zo meldt dagblad De Limburger.

De 21-jarige keeper was in het seizoen 2006/07 derde doelman bij PSV achter Heurelho Gomes en Oscar Moens.

Vorig seizoen werd hij verhuurd aan FC Eindhoven, waarvoor hij een twintigtal wedstrijden keepte.

Nu maakt de sluitpost de overstap naar Maastricht waar hij gaat strijden om de positie van eerste keeper.

Fitna krijgt mogelijk een vervolg

Nu diverse uitspraken en zijn kritiek op de islam in de film Fitna niet strafbaar zijn bevonden door het Openbaar Ministerie heeft Geert Wilders het plan opgevat om Fitna een vervolg te geven. "Het besluit van het OM is een goede opmaat naar een boek of Fitna 2", zei Wilders na de uitspraak.

In zijn reactie haalde Wilders ook gelijk uit naar Jordanië. "Ik zou me hebben verbaasd als ik wel zou zijn vervolgd. Ik hoef me niet aan de wetten van bananenrepublieken als Jordanië en Saoedi-Arabië te houden. Dit besluit moet met een gouden strik erom naar die gekken in Amman worden gestuurd." Nog steeds kan er door Jordanië, na het ontvankelijk verklaren van een klacht van de groep 'The Messenger of Allah Unites Us', een internationaal arrestatiebevel worden uitgevaardigd .

De partijleider van de PVV is opgelucht dat hij nu vrij is om openlijk te debatteren over Fitna: "Het debat voeren we in de Tweede Kamer en in het land, maar niet in de rechtszaal. Overigens is het terecht dat ik onderscheid maak tussen een abjecte religie, die grote gevaren met zich meebrengt, en de moslims, waar ik als groep niets tegen heb."

Ruim veertig uitspraken en de film zelf zijn onderzocht door het OM en niet strafbaar bevonden. "In een maatschappelijk debat kunnen uitspraken schokkend, scherp of grievend zijn, maar daarmee zijn ze nog niet strafbaar", verklaarde het OM.

 

Geert Wilders
Geert Wilders

Weblog moet naam spammer weghalen

Web-log.nl, de site van Ilse Media waar iedereen makkelijk een weblog kan aanmaken, heeft stichting Mijn Kind Online (MKO) dat daar een weblog heeft, gedwongen de naam van een spammer weg te halen.

MKO waarschuwde in een bericht voor de site GeldmetjePC.nl van Rutger Mooij, directeur van Mooij Development. Bezoekers van die site wordt gevraagd om de inloggegevens van hun MSN-account in te vullen. Met deze data heeft Mooij toegang tot de vriendenlijst van degene die zijn gegevens heeft verstrekt. Daarmee kan hij deze mensen spammen met allerhande aanbiedingen.  Volgens MKO zien kinderen het gevaar van dergelijke praktijken niet in. Justine Pardoen van Mijn Kind Online zegt daarover tegen website Emerce.nl: ''Het is zonneklaar dat een volwassene in één oogopslag ziet wat een gemiddelde puber blijkbaar niet ziet: dit deugt van geen kant."

Kennelijk heeft Mooij over het bericht geklaagd bij de leiding van Web-log.nl, want MKO moest de naam van degenen die achter GeldmetjePC.nl zit, verwijderen. Anders zou het log op zwart worden gezet.  Pardoen vindt dat er sprake is van een "volstrekt belachelijke eis'' van Web-log.nl.  ''Dit is geen tiener die per ongeluk iets doet, maar een ondernemer van 28 jaar die bewust van een truc gebruikmaakt ook al doet hij wettelijk niets verkeerd."  Toch heeft MKO om problemen te voorkomen de naam van Mooij verwijderd.

Ondertussen dook weblog GeenStijl (GS) gisteren ook op de kwestie. Dat resulteerde meteen in een boos telefoontje van advocaat Thiele van Rutger Mooij die verwijdering van de gegevens eiste.  Volgens GS was die Thiele overigens niets anders dan de heer Mooij zelf. De ondernemer in kwestie heeft GS inmiddels telefonisch gedreigd met juridische stappen als het item niet wordt weggehaald.

Polen wil EU-verdrag niet meer tekenen

De Poolse president Lech Kaczynski zegt dat hij het Verdrag van Lissabon niet zal tekenen, nu de Ieren het in een referendum hebben afgewezen. De uitspraak is een onprettige binnenkomer voor de Franse president Sarkozy. Frankrijk is namelijk vanaf vandaag voor een half jaar EU-voorzitter en zal de moeilijke taak krijgen ook deze crisis weer te bezweren.

Volgens Kaczynski is het 'nutteloos' om het verdrag te tekenen, omdat de Ieren het al hebben afgewezen. Het Poolse parlement heeft het verdrag in april al geratificeerd, maar een handtekening van de president ontbreekt nog. De conservatieve Kaczynski is lange tijd tegen het het verdrag geweest.

De Tsjechische president Vaclav Klaus loopt overigens evenmin warm voor ratificatie. "Er zit iets niet goed. Er zit iets helemaal niet goed", waren de veelzeggende woorden van Sarkozy gisteravond op de Franse tv. Volgens hem vraagt de bevolking zich steeds meer af of de nationale overheid hen niet veel beter kan beschermen dan de EU. De Franse president meent dat die gedachte "een stap achteruit" is.

De crisis heeft het feestje bij de Arc de Triomphe vandaag, ter opening van het Franse voorzitterschap, in ieder geval al bij voorbaat bedorven. Zelfs een blauwe Eiffeltoren helpt daar niets meer aan (bekijk een filmpje).

Afscheidswedstrijd Jaap Stam uitverkocht

Het afscheidsduel van Jaap Stam in Zwolle is uitverkocht. De laatste kaarten gingen vanochtend vrij snel over de toonbank. De wedstrijd zal op zaterdag 26 juli gespeeld worden.

Het duel zal gespeeld worden tussen het huidige Ajax en een sterrenteam, dat Stam zelf heeft samengesteld. Spelers als Dennis Bergkamp, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf, Romario, Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso en Edgar Davids doen mee.

De verdediger begon zijn carrière bij FC Zwolle. Hij ging daarna naar Cambuur en Willem II. Al snel kwam hij bij PSV terecht. Drie seizoenen later mocht hij het shirt van Manchester United gaan dragen. Nadat er woordenwisseling was met Sir Alex Ferguson vertrok hij naar Lazio Roma. Via AC Milan kwam hij terecht bij Ajax om daar zijn loopbaan af te sluiten. De 35-jarige mandekker heeft 67 interlands op zijn naam en drie doelpunten voor Oranje.

Verzakkingsgevaar huizen Rotterdam

Uit een onderzoek van de gemeente Rotterdam, blijkt dat meer dan 7.000 huizen, met name in het noorden van de stad, zulke slechte funderingen hebben dat verzakkingsgevaar bestaat. De resultaten van het onderzoek worden vandaag officieel naar buiten gebracht door de wethouders van Ruimtelijke Ordening en Financiën en Buitenruimte.

Tachtig procent van de woningen die in gevaar zijn, ongeveer 6.000 stuks, hebben een houten onderbouwing. Het gevaar bij de houten funderingen bestaat uit paalrot, veroorzaakt door een te laag grondwaterpeil. De bovenkant van de houten palen begint te rotten, waardoor er scheuren in muren kunnen ontstaan en vloeren scheef kunnen zakken.

De overige 1.500 woningen, die op staal zijn gefundeerd, kunnen deels verzakken doordat de ondergrond van de fundering verzakt; de huizen zakken zelf niet even snel met de bodem mee. De problemen kunnen zich voordoen in de wijken Feyenoord, Noord, Kalingen-Crooswijk, IJsselmonde, Hilligersberg-Schiebroek, Delfshaven en Charlois.

Bewoners moeten zelf voor de herstelkosten opdraaien, maar de gemeente wil leningen met een lage rente verstrekken aan mensen die de kosten niet zelf kunnen dragen. De totale schade bedraagt volgens deskundigen honderden miljoenen euro's. Vanaf 1 januari 2009 kunnen mensen aanspraak maken op de regeling. Gedupeerden kunnen vanaf morgen al terecht op internet bij een speciaal loket, bereikbaar via de website van de gemeente Rotterdam, waar zij advies, begeleiding en informatie kunnen krijgen.

Nieuwe kans carrière Britney Spears

Producer Rodney Jerkins poogt de carrière van popster Britney Spears nieuw leven in te blazen, schrijft het Amerikaanse showbizzblad Peope. Jerkins, die eerder werkte met Whitney Houston en Michael Jackson, probeert naar eigen zeggen 'iets nieuws' te doen met het idool.

Hij wil Britney 'dansbare up-tempo nummers' laten opnemen op haar nieuwe album, waarvan de titel overigens nog niet bekend is. Ondanks Spears' roerige periodes de afgelopen paar jaar, roemt de producer haar professionaliteit gedurende haar loopbaan als mediaster. Zeven jaar geleden werkte Jerkins ook al met het tieneridool samen.

Spears heeft sinds de scheiding van Kevin Federline moeite op het rechte pad te blijven. Ze mag haar zoontjes sporadisch zien en is meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis.

Vega-Pamela haalt uit naar Jessica Simpson

Vegetariër Pamela Anderson heeft op de Australische radio uitgehaald naar Jessica Simpson uit woede over een T-shirt dat de zangeres half juni droeg. Simpson droeg toen een shirt met de tekst 'Real Girls Eat Meat'.

Anderson, die ook optreedt voor de dierenrechtenorganisatie PETA, noemde Simpson een 'b-tch' (sloerie) en een 'wh-re' (hoer) toen de presentator van de Australische Kyle and Jackie O Show naar haar mening vroeg over het T-shirt.

Simpson kreeg een storm van kritiek van PETA over haar heen toen ze met het kledingstuk in het openbaar verscheen. Volgens de zangeres was het T-shirt echter een grap richting Carrie Underwood, de ex van haar vriend Tony Romo. De dierenwelzijnsorganisatie heeft Underwood al twee keer uitgeroepen tot 'de meest sexy vegetariër ter wereld'.

Ook blanke boeren aangevallen in Zimbabwe

Aanhangers van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe hebben zondag een aantal blanke boeren gemolesteerd die zich hadden verzet tegen de onteigening van hun land. Dat heeft een vakbondsfunctionaris maandag gezegd. Vier personen moesten in het ziekenhuis worden behandeld aan onder meer brandwonden en botbreuken.

Het geweld viel samen met de beëdiging van Mugabe, die vrijdag de zeer omstreden tweede ronde van de presidentsverkiezingen won. De boeren werden aangevallen in Mashonaland West, waar Mugabe's partij Zanu-PF veel aanhangers heeft. Volgens de vakbondsfunctionaris denken Mugabe's aanhangers kennelijk dat ze overal mee wegkomen nu hun leider is herkozen.

De aangevallen boeren hadden van de regionale overheid toestemming gekregen tijdelijk op hun land te blijven.

De tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Zimbabwe vond plaats na een uiterst gewelddadige campagne waarin meer dan tachtig doden vielen en ruim tweehonderdduizend mensen op de vlucht werden gedreven. Oppositieleider Morgan Tsvangirai trok zich vanwege het geweld uit de race terug. Veel buitenlandse leiders hebben gezegd dat Mugabe moet opstappen.

Zwangere vrouw vermoord en van foetus beroofd

Een hoogzwangere vrouw die zaterdag vermoord werd gevonden in een park in de Amerikaanse staat Washington blijkt te zijn beroofd van haar bijna voldragen foetus. Dat heeft de politie maandag gezegd. Een 23-jarige vrouw is als verdachte aangehouden. Het kind, een jongetje, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens het gerechtelijk onderzoek werd de 27-jarige vrouw, wier handen en voeten met katoendraad gebonden waren, vrijdagavond met messteken in de borst om het leven gebracht en werden vervolgens haar buik en baarmoeder opengesneden om de foetus verwijderen.

Volgens het politierapport loog de verdachte dat het kind van haar was toen zij vrijdagavond de eerste hulp belde en werden in haar tas met bloed doordrenkte handschoenen, een stanleymes, babyspulletjes en katoendraad aangetroffen.

Verdonk: bestuur TON weer compleet

Het bestuur van Trots op Nederland is weer compleet. Dat zei Rita Verdonk gisteravond in Hoofddorp op een bijeenkomst van haar beweging.

Na het vertrek van Ed Sinke als adviseur en bestuurslid heeft Verdonk twee nieuwe bestuursleden benoemd, accountant Tom Gastelaars en jurist Jacq Linssen. ''Ik blijf zelf graag voorzitter, want dit gaat me niet nog eens gebeuren'', aldus Verdonk.

Verdonk vertelde verder dat er ook een nieuwe directeur is gevonden voor Favorita BV, het bedrijf dat de financiering regelt voor TON. Dat is Aad Bleukens, directeur van een assurantiekantoor in Nootdorp. Volgens Verdonk kan haar politieke beweging met de nieuwe mensen een goede doorstart maken. ''Ik ben wekenlang 's morgen om vijf uur wakker geworden met de vraag 'waarom'. Maar ik ben zeker niet gaan navelstaren. We gaan er nu weer tegenaan.''

Jaar cel voor rapper Kempi

De 22-jarige Eindhovense rapper Kempi (Jerrel Lloyd Kemperveen) is gisteren door de politierechter in Den Bosch veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verboden vuurwapenbezit en bedreiging. Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie.

Kempi bedreigde op 22 maart twee conducteurs in de trein bij station Eindhoven Beukenlaan met een vuurwapen. De conducteurs hadden hem betrapt op reizen met een valse OV-jaarkaart. Kempi moet hen ook in totaal 750 euro smartengeld betalen.

Een paar dagen na het voorval in de trein zou Kempi betrokken zijn geweest bij een vechtpartij aan de Edisonlaan in Eindhoven. Bij aankomst van de agenten ging de rapper er vandoor en gooide hij snel iets weg. Agenten vonden later een pistool met vier kogels. Kempi bekende op het politiebureau dat dit wapen van hem was. Op het bureau bleek tevens dat hij een filmpje op zijn telefoon had staan waarop hij met een mini-uzi (een semi-automatisch machinepistool) poseerde.

Een vierde strafbaar feit vond plaats in het Groningse Wildervank, waar de band van Kempi op de vuist ging met de lokale bevolking. Ook hierbij dreigde Kempi met een vuurwapen, al bleek het deze keer om een namaakpistool te gaan.

De Eindhovense rapper zegt dat hij met zijn muziek criminele jongeren wil inspireren tot een leven op het rechte pad. Officier van justitie V. Vreeling vindt dat Kempi's gedrag niet te verenigen is met zijn zelfverklaarde status als positief rolmodel.

Kempi werd al eerder veroordeeld voor mishandeling, omdat hij iemand met een neppistool had geslagen. Vorig jaar arresteerde de politie hem nog in verband met een bedreiging in een Groningse discotheek.

Koningshuis declareert voortaan via Balkenende

De Tweede Kamer is tijdens het debat over de kosten van het Koninklijk Huis overeengekomen dat in de toekomst alle kosten via de minister-president moeten worden gedeclareerd. Alhoewel Balkenende een coördinerende rol krijgt in de nieuwe opzet, komt er geen aparte begroting voor de kosten van het Koningshuis.

Er komt een extra begrotingsartikel waarin alle kosten van het Koningshuis worden samengebracht. De kosten zullen nog steeds onderdeel blijven van de begrotingen van verschillende ministeries. Juist het toeschrijven van koninklijke kosten aan diverse ministeries heeft voor veel ophef gezorgd in de Kamer. Zo werden er bijvoorbeeld in de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties personeelskosten van het Koningshuis ontdekt van 650.000 euro. Na de 'ontdekkingen' heeft de Kamer om transparantie van de kosten gevraagd en daaruit volgt de nieuwe boekhouding.

Later vandaag zal de Tweede Kamer opnieuw het Koningshuis gaan bespreken. De wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis, afkomstig uit 1972, moet voor de afgesproken veranderingen worden geactualiseerd.

Nieuwe staking dreigt in Hollywood

Na de maandenlange staking van scenarioschrijvers begin dit jaar dreigt nu een werkonderbreking van acteurs de productie in Hollywood lam te leggen. De Amerikaanse vakbond van acteurs, de Screen Actors Guild, neemt geen genoegen met het laatste bod van de filmbazen.

De filmstudios en de acteurs voeren al 42 dagen lang onderhandelingen over een nieuwe cao. De filmbazen kwamen gisteravond met hun laatste voorstel: 250 miljoen dollar extra voor acteurs en meer zeggenschap over het beeldmateriaal. De Screen Actors Guild, met meer dan 120.000 leden, willen echter verder onderhandelen. De bestaande driejarige cao liep vandaag af.

Volgens de Amerikaanse productiemaatschappijen komt de productie van films en televisieseries vrijwel stil te liggen nu de deadline is gepasseerd. De acteurs lopen per dag 2,5 miljoen dollar aan salarissen mis als zij niet instemmen met het voorstel, waarschuwden de filmbazen.

Denemarken gelukkigste land ter wereld

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Puerto Rico en Colombia komen daarna, gevolgd door onder meer IJsland, Zwitserland en Nederland.

Dat blijkt uit het jongste World Values-onderzoek, waarvan de resultaten gisteren zijn gepubliceerd. In totaal werden 350.000 personen wereldwijd gevraagd aan te geven hoe gelukkig en tevreden ze zijn.

De Denen met hun democratie, sociale gelijkheid en vredige omgeving bleken het gelukkigst. De Zimbabwanen, die kampen met een politieke en economische crisis, zijn het ongelukkigst. Het rijkste land ter wereld, de Verenigde Staten, staat op de zestiende plaats.

Sinds het eerste onderzoek in 1981 is de wereld gelukkiger geworden, in ieder geval in de meeste van de 52 onderzochte landen.

Executies in stijl in Gears of War 2 multiplayer beelden

Enige tijd geleden werd bekend gemaakt dat er een Gears of War 2 surprise bij de 360 versie van Unreal Tournament III zou zitten. Met de komst van internet blijft zoiets natuurlijk niet lang exclusief voor de UTIII bezitters, vandaar dat het filmpje dat er bij inbegrepen is zijn weg naar het internet, en dus ons, heeft gevonden. Ik zal m'n inleiding kort houden, aangezien Cliffy zelf alles uitlegt.

Doet het filmpje het niet? Dan kun je hem hier ook bekijken.

In november kunnen 360 bezitters hun scherm weer voorzien van een plak bloed. Tot die tijd zullen we naar alle waarschijnlijkheid regelmatig voorzien worden van nieuwe footage, screens en informatie.

Lekker ballen in FIFA 09 gameplay footage

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA. Gelukkig krijgen we tegenwoordig meer veranderingen voorgeschoteld dan alleen hoofdzakelijk het grafische. Dit jaar kunnen we volgens EA zelfs 250 veranderingen verwachten, tot in de kleinere details. Zo zullen spelers niet meer een aantal animaties hebben om op hun smoel te vallen, maar zullen ze afhankelijk van de hoek en de kracht van de tegenstander elke keer anders vallen. Op plaatjes is dit nooit zo duidelijk te zien, daarom hebben we alvast de eerste gameplay beelden voor je. Het gaat hier wel om een video die is opgenomen met een camera, dus het beeld is niet super, maar je kunt alvast bepalen hoeveel van de 250 veranderingen jij kunt zien.

FIFA 09 komt begin oktober uit op ongeveer elk denkbaar platform. Wanneer we direct-feed beelden voor je hebben zullen we het je uiteraard direct laten weten.

Mascottes Olympische Spelen vervloekt

De mascottes voor de Olympische Spelen dit jaar zijn volgens veel Chinezen niet zo onschuldig als ze lijken. De vijf figuurtjes zouden de schuld zijn van de natuurrampen en andere calamiteiten waardoor China dit jaar geteisterd wordt.

Jingjing, de panda-mascotte, zou symbool staan voor Sichuan. Deze provincie is recent het hevigst getroffen door een aardbeving en is beroemd om zijn panda's. De Tibetaanse antilope Yingying zou de voorbode zijn van de rellen in Tibet. Nini de zwaluw lijkt op een vlieger en zou volgens de Chinezen verwijzen naar het dodelijk treinongeluk in april. Dit ongeluk vond plaats in Weifang, bekend om een vliegerfestival. Huanhuan, de mascotte van het olympisch vuur zou de buitenlandse protesten bij de fakkeltocht hebben aangewakkerd en de vis Beibei zou staan voor de recente overstromingen die Zuid-China recentelijk hebben getroffen.

De Chinese regering probeert de theorieën over de 'vervloekingen' de kop in te drukken. Websites die melding maken over de vervloekingen zijn niet langer online, omdat ze niet door het censuurbeleid van de overheid komen.

Bijgeloof zit diep in de Chinese cultuur geworteld. Doorgaans moet de overheid hier officieel niets van hebben. Deze zelfde regering heeft de opening van de Spelen echter op de achtste dag van de achtste maand om acht uur laten vallen. Dit moet de Spelen veel voorspoed brengen: acht is het ultieme geluksgetal in China.

'Verkrachters altijd de cel in'

Als het aan minister Hirsch Ballin van Justitie ligt, gaan daders van ernstige gewelds- en zedendelicten altijd de cel in. De minister maakt zijn standpunt vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Om de richtlijnen rondom het straffen van gewelds- en zedendelinquenten aan te scherpen, gaat de minister hoogstpersoonlijk met het openbaar ministerie (OM) in gesprek. Officieren van justitie moeten bij dergelijke delicten volgens hem in principe geen taakstraffen meer eisen.

De brief komt naar aanleiding van de ophef die vorige week ontstond toen een ex-agent een taakstraf van tweehonderd uur had gekregen voor het seksueel misbruik van een 14-jarig meisje. Deze straf was conform de eis van het OM, wat tot veel woedende reacties leidde.

Volgens Hirsch Ballin moet de hoofdregel zijn dat bij ernstige zeden- en geweldsdelicten het OM geen taakstraf eist. Deze stelregel moet in de verscherpte Aanwijzing Taakstraffen worden opgenomen en daar mag slechts in 'uitzonderlijke gevallen' vanaf worden geweken.

De minister overweegt ook aanpassing van het Wetboek van Strafrecht. Door deze aanpassing moet het opleggen van een taakstraf bij ernstige zeden- en geweldsdelicten wettelijk beperkt worden. Het is aan het college van procureurs-generaal om de officieren van justitie en de advocaten-generaal op de aangescherpte richtlijnen te wijzen.

Vorige week sprak een Kamermeerderheid van CDA, PVV, VVD en SP openlijk de voorkeur uit voor de beperkte mogelijkheid tot het opleggen van een taakstraf bij ernstige zeden- en geweldsdelicten. Juridisch gezien blijkt de uitvoering lastiger te liggen. Het Wetboek van Strafrecht noemt een 'opgedrongen tongzoen' namelijk ook verkrachting. Mede voor gevallen waarvoor een celstraf te zwaar voor lijkt, wil de minister bekijken hoe een taakstraf verzwaard kan worden.

CD: Jason Mraz - We Sing, We Dance, We Steal Things

'Well open up your mind and see like me, open up your plans and you'll be free', Jason Mraz had het niet beter kunnen zeggen. De flierefluiter uit Virginia wilde eigenlijk 'magician' worden, maar verkoos toch het muzikale pad. En niet geheel onverdienstelijk: inmiddels heeft hij miljoenen platen verkocht, tourt jaarlijks wereldwijd, en weet tussendoor ook nog af en toe een album op te nemen. Z'n laatste werk We Sing, We Dance, We Steal Things. kwam onlangs uit, en piekte midden mei op #3 in de Billboard charts. Niet slecht voor een troubadour uit Mechanicsville, VI.

Apothekers willen met geding schade beperken

Met ingang van vandaag vergoeden zorgverzekeraars van een aantal medicijnen alleen het goedkoopste merk. Dit voorkeursbeleid gaat de apothekers naar eigen zeggen 355 miljoen euro kosten.

Het gaat om generieke geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen. De apothekers doen vandaag een laatste poging de schade te beperken. In een kort geding voor de rechtbank in Den Haag eist de brancheorganisatie KNMP van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een verhoging van de vergoeding per geleverd medicijn van zes naar 8,25 euro.

Met het voorkeursbeleid zullen de medicijnen gemiddeld 85 procent goedkoper worden. Daaronder vallen ook de veel geslikte cholesterolverlagers en maagzuurremmers. Jarenlang hebben apothekers veel geld verdiend met de verkoop van bepaalde medicijnen van relatief dure merken, terwijl dezelfde medicijnen van een ander, goedkoper merk ook beschikbaar waren.

Vorige week deed een groep apothekers nog een vergeefse poging het voorkeursbeleid van de verzekeraars tegen te houden. De rechtbank in Utrecht stelde hen in het ongelijk. Apothekers zeggen per ondernemer meer dan een ton aan omzet te verliezen. De belangenorganisatie van apothekers KNMP vreest zelfs honderden faillissementen onder de bijna tweeduizend apothekers.

Accijnzen diesel en lpg omhoog

Maandenlang verzet van de autolobby heeft niet mogen baten; vandaag gaan de accijnzen op diesel en lpg omhoog, met respectievelijk 3 en 1,5 cent. De belangenorganisatie Bovag grijpt de dag waarop de accijnsverhogingen van kracht worden aan voor nieuw protest. Dat gebeurt in de Tweede Kamer in Den Haag, voorafgaand aan het wekelijkse vragenuurtje.

Bovag-directeur Koos Burgman overhandigt een dvd met afkeurende boodschappen van weggebruikers aan Tweede Kamerleden die financiën in hun pakket hebben. De dvd gaat ook naar de leden van het kabinet.

Oliemaatschappijen terug naar Irak

In Irak worden enkele van de rijkste olie- en gasvelden voor buitenlandse maatschappijen geopend. Met die stap hoopt de Iraakse overheid de productie met 60 procent te kunnen verhogen (1,5 miljoen vaten per dag extra).

Dat deelde het Iraakse ministerie van Olie mee, meldden internationale media gisteravond. Bagdad koos enkele tientallen bedrijven uit die mogen meedoen aan de aanbestedingsprocedure. De verdragen moeten volgend jaar worden ondertekend.

Media hadden eerder de verwachting uitgesproken dat het olieministerie nu al serviceverdragen met westerse concerns zou sluiten. Maar de overeenkomsten zouden zijn stukgelopen op de eis van de bedrijven om in olie betaald te krijgen.

Irak beschouwt de ontwikkeling van de olie-industrie van levensbelang voor de heropbouw van het land. Onder dictator Saddam Hussein was de olie-industrie genationaliseerd.

[Gerucht]Geen Kingdom Hearts 3 op de PS3?

Kingdom Hearts en Kingdom Hearts 2 waren een enorm succes op Sony's PlayStation 2. Dit leidt heel natuurlijk tot de conclusie dat deeltje drie automatisch naar de PS3 zou komen. Maar door de hoge verkoopcijfers van de Wii gaan er al echter een lange tijd geruchten dat Kingdom Hearts 3 niet voor Sony's PS3, maar voor Nintendo's Wii zal verschijnen.
Nu heeft het magazine Nintendo Power wel een heel interessant stukje. In de komende editie van de magazine staat namelijk een advertentie die een nieuwe game zou moeten onthullen voor de Wii.

"We'll kick off the next 20 years of Nintendo Power with more big reveals, including a top-secret cover story fit for a king. It's got a lot of heart. Just kidding. It's Mother 3. Just kidding. Please look forward to it."

Waar denk je aan als je naar de vetgedrukte woorden kijkt? Inderdaad, Kingdom Hearts 3. Dit is op het moment natuurlijk allemaal maar pure speculatie. Of dit dus waar is moeten we afwachten.



...Op naar de Wii?...

Sony beantwoordt vragen rondom Firmware 2.40

Het nieuws rondom de 2.40 update dat de langverwachte XMB en Trophies voor Sony's Playstation 3 zal bevatten lijkt maar niet op te houden. Na ondere andere de bekendmaking, videobeelden en info heeft Sony enkele meest gestelde vragen over de update voor ons gamers beantwoordt op de officiële Playstation Blog.

Will voice-messaging/private chat be featured in 2.40 as well? If not, can we expect to see this feature added in the future?
We are evaluating the opportunity to offer voice chat, but for this update, we wanted to focus on text messaging as the key priority for communications that our users have asked for.

Can you use the web browser in game?
No, you must exit the game before browsing the internet.

Will In-Game XMB come up during playback of PS2 games, Blu-Ray discs, and DVDs?
The XMB is an exclusive feature for PS3 game titles. Accessing the XMB during gameplay was the top request from our users, which we focused on for this update. However, we continually engage PS3 owners for feedback and will evaluate the opportunity to offer XMB access during movie playback in the future.

Can we go to the display settings and change anything there in-game (resolution, input, etc)?
No, you must exit the game before changing these settings.

Will it be possible to change in-game the sound output?
Yes, sound output changes are supported.

Will we be able to access the PLAYSTATION Store while in-game?
No, but you can view your downloads in progress.

Will we be able to stream music (either via media server or USB drive) for custom soundtracks or is it relegated to music stored on the HDD?
Currently only music stored on the HDD is accessible in games that support this feature. We’d also like to reiterate that Firmware v2.40 merely enables custom soundtracks. It’s up to developers to include this feature in upcoming games (or to patch existing ones).

Does 2.4 enable cross game invites? Will it down the line?
No, cross-game invites are not available in this system software update. We are evaluating opportunities to expand on the new features delivered in 2.40.

Will trophies be mandatory for all games release here on out?
We are working with developers to ensure that Trophies are supported across the board in the future.

Where is each player’s trophy stat info held? I am going to upgrade my hard drive and I don’t know if the trophies will still be on my account if I earn some and then get a new hard drive.
Trophies will be attached to users’ PSN ID. Trophy data needs to be synchronized to the online account on PSN to be transferred to the new PS3 system.

Will the patch automatically allocate unlocked trophies according to your saved files or would you have to do it again?
No, Trophies aren’t retroactive.

Can we view PSN profiles/Trophies from a PC using a Web browser? Will there be an API for web developers to access the PSN data, so online profiles can be created?
We’re evaluating these opportunities to expand where Trophies can be experienced.

Can you only compare trophies with friends that are online?
As long as a friend has a PSN account, you can compare trophies with them regardless of their online status.

Is there a limit to how many trophies the devs can put set by Sony?
There’s not a limit on number of trophies, but there’s a value assigned to each trophy. Developers must balance out the trophies that are available to stay within an overall value based on whether the game is considered large-scope or small-scope. Essentially, a user that has unlocked every trophy in one game would have the same level as a user that unlocked every trophy in another title, all titles (depending on scope) have the same overall impact on a users’ level.

Will new games have a cool little icon on the back saying “trophy compatible?”
We’re currently working on how Trophy support will be messaged to the consumer on our software packaging.

When you get a trophy, does it make a noise?
Currently, no.

What is Eric’s favorite cheese?
Mozzarella

70% van alle PS3-games werken met Trophies

Het duurt niet lang meer. Gisteren werd er al aangegeven dat de langverwachte XMB (firmware 2.40) vanaf woensdag verkrijgbaar zal zijn voor Sony's PlayStation 3 en nu krijgen de PS3-eigenaren daar bovenop nog nog meer goed nieuws. Het PlayStation Magazine UK heeft aangegeven dat 70% van alle nu al uitgekomen PlayStation 3 games zal gaan werken met Trophies.

"PlayStation 3 achievements - called 'trophies' - will be unveiled soon (this bit we already know, but here's the interesting bit), and 70% of games will already be compatible."

Dit zou best weleens kunnen kloppen, omdat het voor de developers waarschijnlijk niet veel werk zal zijn om de Trophies te integreren in hun game.



Hideo Kojima werkt aan Xbox 360 titel?

Wie kent hem eigenlijk niet? 'The voice of GOD' beter bekend als Hideo Kojima die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de Metal Gear Solid Saga, is zoals iedereen weet helemaal klaar na Metal Gear Solid 4. Hideo gaat zich nu na MGS4 richten op andere projecten. Op de bonus disk van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots kunnen we Hideo zien met een Xbox 360 devkit op zijn bureau. Wordt zijn volgende titel een game voor de Xbox 360? Misschien zullen Zone of the Enders 3 zien op de Xbox 360?



Oldskool vechten in Street Fighter II HD gameplay beelden

Naast de langverwachte Street Fighter IV kunnen gamers later dit jaar ook genieten van een wat oudere en zeker niet mindere Street Fighter. De meest populaire deel Street Fighter II heeft een flinke poetsbeurt gekregen aan de graphics en zal vanaf eind september verkrijgbaar zijn vanaf de PlayStation Store. Om de fans in de stemming te brengen zijn er gameplay beelden vrijgegeven die hieronder te bekijken zijn.

Software charts UK, Time to be 'Bad' And 'Brawl'

Het is eindelijk hier. De langverwachte Super Smash Bros. Brawl is uit en staat daarbij bovenaan in de verkopen. Mario en zijn vrienden/vijanden worden op de hielen gezeten door de heren van Bad Company uit Battlefield: Bad Company. LEGO Indiana Jones moet het door de nieuwkomers doen met een derde plek, gevolgd door de immens gestegen Wii Fit. Wii Fit is daarnaast ook de game die deze week het meest gestegen is in de UK-charts.



Rookverbod Nederlandse horeca van kracht

Heb je zin nog even lekker de kroeg in te gaan, pilsje bestellen, peukje erbij? Jammer, dan ben je nu te laat. Vanaf dit moment is er in de Nederlandse horeca een rookverbod van kracht.

Wat voor veel mensen een opluchting is, is voor anderen een nachtmerrie; in alle horecagelegenheden, inclusief cafés, discotheken, restaurants en poppodia mag vanaf vandaag niet meer gerookt worden. De gedachte achter het verbod is een rookvrije werkplek voor iedereen, dus ook voor horecapersoneel. Op terrassen mag nog wel gerookt worden, evenals in aparte rookruimtes. Een voorwaarde is wel, dat in die aparte rookruimtes niet bediend wordt.

Zijn we er klaar voor?
Vorige maand werd bekend dat de horeca nog niet helemaal klaar was voor het naderende verbod. Of dat inmiddels wel het geval is, kunnen we alleen maar afwachten. Dat sommige FOK!kers er ook nog niet helemaal klaar voor waren, bleek uit een recente poll over het rookverbod. Bijna 5000 mensen brachten hun stem uit. Zo'n 10 procent van de stemmers gaf aan het verbod gewoon keihard te gaan negeren en bijna 17 procent legt zich ‘er dan maar bij neer’. Een ruime meerderheid daarentegen, zo’n 49 procent kon niet wachten tot het zover was; zij roken namelijk niet. 3 procent gaf aan maar te stoppen met roken. Succes ermee!

De reacties op de poll waren uitermate verdeeld. Hi_flyer is, voornamelijk om gezondheidsredenen, bijvoorbeeld erg blij met het verbod: "Aangezien ik door jeugdastma allergisch ben voor rook, ben ik erg blij dat het bijna zo ver is. Kan ik ook eens een biertje drinken zonder ziek te worden. Nog los van alle andere voordelen, zoals geen stinkende kleren meer." Rkatier ziet er de 'humor' wel van in: "En weet je wat het 'leuke' is, de eigenaar krijgt de boete als er controle plaatsvind. Niet de roker maar de eigenaar." 5_voor_12 is al te teleurgesteld in de horeca om er ook maar iets om te geven: "Ik heb de horeca na de omschakeling naar de euro (met de asociale prijsverhogingen) al de rug toegekeerd, dus mijn klandizie missen ze al een paar jaar." Sneeuwbataljon komt met een wel heel originele oplossing voor zijn probleem: "Ik ga voortaan pure wiet roken dat is toch wel gewoon toegestaan."

Is er nog hoop voor de roker?
De Nederlandse staat moet zich morgen voor de rechter verantwoorden. 300 caféhouders hebben de staat voor de rechter gedaagd en hopen dat deze het rookverbod alsnog tegenhoudt. Als de uitslag hiervan bekend wordt, houden we jullie natuurlijk op de hoogte.


Heb je een klein momentje over? Stem dan even op de laatste poll over het rookverbod.
Meer lezen over het rookverbod in de horeca en over wereldwijde en wel heel opmerkelijke rookverboden? Lees dan de special! Klik hier.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.