Transfer Jenner en Molhoek afgerond

Vitesse heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Zowel Julian Jenner als Rogier Molhoek komen op huurbasis naar de Arnhemse club, die bij beide spelers een optie tot koop heeft bedongen. Jenner en Molhoek komen van AZ.

"Ik wil bij Vitesse weer lekker voetballen en samen met de club de weg omhoog vinden. Dat ik hier weer op mijn favoriete positie mijn kwaliteiten kan tonen, was een belangrijke reden om voor Vitesse te kiezen," aldus Jenner. Bij Vitesse zal hij als rechtsbuiten gaan opereren, daar waar hij onder Van Gaal vaak rechtermiddenvelder was. De 24-jarige stond afgelopen seizoen vijf keer in de basis en viel zestien keer in, en wist slechts drie keer te scoren.

Technisch directeur Marc van Hintum is content: "Hij kan zeker uitgroeien tot een publieksspeler. Het is duidelijk dat hij een heel goede voetballer is, technisch goed en met specifieke kwaliteiten. Wij willen dominant en attractief voetbal spelen en Jenner past perfect in dat plaatje."

Molhoek kwam afgelopen seizoen uit op huurbasis voor NAC Breda, waar hij in 26 duels drie doelpunten maakte. NAC wilde graag verder met de middenvelder, maar hij koos toch voor Vitesse: "Uiteindelijk is het gevoel het belangrijkst. De mensen bij Vitesse en ook het toekomstplaatje spreken me erg aan."

Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ vertelt dat beide spelers niet weg hoefden, maar zelf kozen de club te verlaten: "Zowel Jenner als Molhoek hoefde niet op zoek naar een andere club. Het zijn twee spelers die zeker niet weg móesten, maar zelf hebben gekozen voor een vertrek. Bij AZ hebben ze zeker voldaan, maar de concurrentie op hun posities is groot. Bij Vitesse hebben ze meer perspectief op speeltijd," aldus Brands.