Man heeft te dikke kop voor pasfoto

Het heeft even geduurd, maar het is Jan Meijer uit Steenwijk uiteindelijk toch gelukt zijn rijbewijs te laten verlengen. Een overijverige gemeenteambtenaar wilde namelijk de pasfoto's van de Overijsseler niet accepteren, omdat hij het hoofd van Meijer te groot vond.

Een maand geleden toog de beste man naar het stadhuis, om daar nieuwe pasfoto's te laten schieten. "Maar volgens de ambtenaar pasten die niet op het rijbewijs", zo vertelt hij. Hierop ging Meijer opnieuw in het pasfotohokje zitten. Ditmaal ging hij zo ver mogelijk naar achteren zitten om maar zo klein mogelijk over te komen. Maar ook deze plaatjes werden niet goedgekeurd. Om van het gezeur af te zijn, liet hij een fotograaf maar nieuwe foto's van zijn kop maken.

De dag erop ging hij opnieuw naar het gemeentehuis, om daar bij een andere ambtenaar eerst de oude pasfoto's in te leveren. Tot zijn verbazing keurde deze ambtenaar de oude kiekjes in een keer goed. "Komt dit wel goed?", vroeg Meijer dan ook. Waarop de ambtenaar droogjes antwoordde: "Nou als uw hoofd al te groot is, is dat van mij dat zeker!"

Eindelijk heeft de Steenwijker dan toch zijn nieuwe rijbewijs in huis. Zelf vindt hij dat het wel meevalt met zijn postuur. "Ik geef toe, ik ben niet de dunste. Maar er zijn mensen op mijn werk met nog veel grotere hoofden", zo verklaart hij.