[WBD-Jun] Dubbel Nederlands succes

Sally (Tessa)
De ongeplaatste Lesley Kerhove heeft in het juniorentoernooi op Wimbledon de derde ronde bereikt, ten koste van Linda Berlinecke (15). Ze won in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-2.

De Duitse gaf goed partij aan Kerkhove in de eerste set: 85 % van de eerste services was in, tegen maar 49 % voor de Nederlandse. En ondanks dat beide meiden maar ongeveer de helft van winners op die eerste services maakten, sloeg Berlinecke de minste onnodige fouten.

De tweede set ging aardig gelijk op, maar Kerkhove wist Berlinecke toch een aantal keer te breken. De Nederlandse sloeg meer winners op haar eerste service. Ook de derde set wist ze naar zich toe te trekken.

Als tweede geplaatste Arantxa Rus had minder moeite met Zi-Jun Yang uit Hongkong. Het werd 6-3 en 6-0 en ze gaat daarmee ook naar de derde ronde. Met een slechtere eerste service wist ze er wel meer winners eruit te halen. De tweede set werd het eerste servicepercentage een stuk beter. En haar tweede service liep helemaal goed. Rus stond slechts zeven punten in die tweede set.

Bij de jongens werd Xander Spong al eerder uitgeschakeld in de eerste ronde door de Australische Mark Verryth.