FOK!games maandoverzicht: juni

Frank (Frankii)
De maand juni bracht heel wat toffe games. Er kwamen dertien games op de pijnbank om beoordeeld te worden, waaronder het nieuwe deel van de populaire PlayStation franchise Metal Gear Solid. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots kreeg van Morthill maar liefst een 87% en vandaag de dag discussieren veel gamers nog over het cijfer. Een goede game is het zeker wel!

Everybody was kung fu fighting! SocialDisorder mocht zijn ninjapak aantrekken en aan de slag gaan met Ninja Gaiden 2. Ondanks de matige camera en een gebrek aan vernieuwingen - wat overigens ook een pluspunt is - werd de game beloond met een 86%.

Dan het lachertje van de maand: Haze. Wat een topgame moest worden, werd een flopgame. Volgens KoosyNL was de leus Say no to drugs... say yes to life... say NO to Haze het meest toepasselijk bij deze review. Door een slecht verhaal, een matige A.I. en graphics die de normale mens niet kan uitstaan kon Haze geen voldoende krijgen.

Een andere grote release van deze maand was Race Driver: GRID. Deze game bleek totaal geen flop te zijn, maar een toppertje. Ook dit spel kon net geen 90% krijgen en moest het doen met een 86%. Dit allemaal dankzij een strakke gameplay en een goede mix van simulatie- en arcade-gameplay. Of het een Gran Turismo-, Forza Motorsport- of Project Gotham-beater is, is helemaal aan jezelf.

Dan gaan we over naar de ports van deze maand. Eén daarvan was de PC-versie van Mass Effect. Zo blij als SpankmasterC was, ging hij vol vreugde aan de slag met de PC-versie. Mass Effect is meer dan een goede port en kreeg een dikverdiende 90%. Vooral het verhaal maakte SpankmasterC erg blij.

De andere port was Enemy Territory: QUAKE Wars. De PS3-versie viel bij SocialDisorder goed in de smaak, maar het was toch niet helemaal goed. Volgens hem hadden het geluid en de graphics wat beter gekund, en het feit dat beide kampen identiek zijn speelde een grote rol in de beoordeling van de game.

Ook kwamen er wat minder bekende games uit. Zoals Etrian Odyssey. Een minder bekende game kan best vermakelijk zijn, en Etrian Odyssey is daar een goed voorbeeld van. Het verdiende een dikke voldoende en is zeker een leuke aanschaf voor iedere DS-bezitter die wel wat van avonturen houdt. Over avonturen gesproken, de adventuregame Belief & Betrayal was voor lizardtattoo ook best aardige game. Ondanks een matig uitgewerkt verhaal en de onlogische puzzels kreeg Belief & Betrayal toch een dikke voldoende.

De maand juni bracht niet alleen goede games. Er waren zeker drie games die tegenvielen. Ondanks een 67% voor SBK-08 Superbike World Championship moest Morthill toegeven dat de game toch niet was wat het moest worden. Ook de Wii-versie van Agatha Christie: And Then There Were None viel enorm tegen. Het verdiende absoluut geen voldoende en dus moest onze beste Agatha Christie het doen met een onvoldoende. Porten is en blijft een kunst. Als laatste werd Family Ski ook onder de loep genomen. Deze skigame moest dé skigame van het moment worden maar Egamer werd daar niet bepaald wakker van. Het gebrek aan fun in de game speelde bij de beoordeling een zeer belangrijke rol.

Ballen, het heeft meerdere betekenissen. Voor Frankii betekende het niets anders dan Dragon Ball Z Burst Limit. Zo trots als hij was mocht hij deze game reviewen. Ondanks een kleine teleurstelling, want Frankii was al zeer snel klaar met vechten, kreeg de game een dikke 74%. Voor zo\'n cijfer hoef je zeker niet te schamen. Een ander ballengame, die toch ook best aardig was, is Smash Court Tennis 3 voor de Xbox 360. De game is een stuk realistischer dan Virtua Tennis maar minder realistisch dan Top Spin. De game heeft een leuke editer, maar springt verder niet boven de concurrentie uit.

Voor de maand juli staan er ook al een hele lading reviews gepland. Wat denk je bijvoorbeeld van Top Spin 3, Buzz! Quiz TV, Alone in the Dark en Kung Fu Panda. Over deze games dus volgende maand meer, nu eerst nog een terugblik op het nieuws van de afgelopen week.