Renault hoopt op meer op Silverstone

Fernando Alonso lijkt vastberaden om een goed resultaat neer te zetten komend weekend bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na zijn goede resultaat in Australië, de eerste race van het seizoen waar hij als vierde eindigde, is de Spanjaard nauwelijks voorin te vinden.

"Ik ben positief voor de volgende race. In Frankrijk hebben we namelijk gezien dat we goede progressie aan het boeken zijn, al realiseren we ons dat we nog steeds veel werk voor de boeg hebben", vertelde een nuchtere Alonso. "We hebben vorige week drie dagen in Silverstone getest en we hebben daar gewerkt aan de afstelling van de auto, enkele nieuwe onderdelen en de banden. We hebben nu een goed gevoel over dit circuit en dat zal ons zeker helpen tijdens de eerste trainingen op vrijdag."

In Frankrijk werd teamgenoot Nelson Piquet jr. zevende, Alonso finishte net achter hem op de achtste plek. De tweevoudig wereldkampioen had echter op meer gehoopt: "Na de kwalificatie dacht ik echt dat we een serieuze kans op het podium zouden hebben. Natuurlijk ben ik dan teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat. Mijn race begon al niet goed en ik verloor meteen wat terrein. Daarna kon ik de snelheid die ik op de zaterdag had laten zien, niet meer opnieuw uit de wagen halen."

"De snelheid op de rechte stukken was wel prima, maar ik wist maar niet verder naar voren te komen. Een punt is tenminste nog iets. Ik ben vastberaden om het komend weekend beter te doen."

Technisch directeur van Renault Bob Bell hoopt dat Piquet jr. meer vertrouwen heeft gekregen na de race op Magny-Cours. De Braziliaan scoorde daar zijn eerste punten in zijn Formule 1-carrière. Bell: "Op vrijdag was hij nog flink langzamer dan Fernando, maar tegen het einde van het weekend zat hij er heel goed bij en scoorde hij uiteindelijk ook meer punten. Het was dus een zeer positief weekend voor hem en dat is erg goed voor zijn zelfvertrouwen."

"Hopelijk zal dit dienen als een springplank voor de tweede helft van het seizoen, waar we zullen racen op circuits die hij al kent. Ik denk dat dit voor hem een goede kans is om te laten zien uit welk hout hij gesneden is", aldus een optimistische Bell.