Coulthard: "Pechvogel van Red Bull"

Sally (Tessa)
Red Bull-coureur David Coulthard is dit seizoen nog maar één keer in de punten gefinisht. In Canada haalde hij wel het podium met zijn derde plaats. De Schot zag teamgenoot Mark Webber al drie keer zoveel punten behalen.

De Australiër eindigde al zes maal in de punten en heeft er nu achttien. Coulthard hoopt echter op meer geluk. "Aan het begin van het seizoen had ik wat problemen in de kwalificaties, waardoor ik de races van een mindere startplaats moest beginnen en zodoende vaak betrokken raakte bij incidenten", vertelde Coulthard. "Het enige weekend waarin ik helemaal zelf verantwoordelijk was voor een incident, was in Monaco."

In de straten van Monte Carlo maakte de 37-jarige rijder bij Casino een fout en schoof hij de vangrails in. "Ik wil niet zielig doen, maar ik was wel steeds de pechvogel van het team. Aan de andere kant ben ik wel een paar keer in de top tien gefinisht en stond ik in Canada op het podium. Ook ben ik drie keer negende geworden. Dat klinkt misschien niet zo stoer, maar ik zat in die races wel steeds binnen tien seconden van de zevende plaats, wat nog maar eens aantoont dat de middenmoot gewoon erg competitief is."

"Ik ben zeer optimistisch voor de tweede helft van het seizoen, Het wordt een spannend gevecht met Toyota, Renault en Williams", zo eindigt de Schot zijn betoog. Hij gaf nog aan dat 2008 misschien zijn laatste seizoen is. Coulthard gaf afgelopen zaterdag in de straten van Pamplona een demonstratie, een zogenaamde 'Bull Run'.