Piquet wist dat het goed kwam

Sally (Tessa)
De afgelopen paar weken werd er volop gediscussieerd over hoe lang Nelson Piquet jr. nog in een Renault zou zitten. De Braziliaan stelde zwaar teleur in de eerste paar races, maar in Frankrijk snoerde hij alle critici de mond door als zevende te finishen. En wist zijn teamgenoot Fernando Alonso voor te blijven.

"Het is een geweldig gevoel om mijn eerste punten op zak te hebben. Hier was ik sinds het begin van het seizoen al op aan het wachten. Het duurde iets langer dan ik wilde, maar de eerste races van het jaar waren gewoon niet makkelijk voor het team", vertelde Piquet. "In Frankrijk vielen alle puzzelstukjes echter op hun plek. We hadden een weekend zonder problemen en konden de auto gedurende het weekend steeds verder verbeteren. Ik voelde me erg goed in de auto."

"Ik hoop dat ik deze lijn kan vasthouden tijdens het tweede deel van het seizoen", vervolgde de bijna-23-jarige. "Ik moet daarbij wel zeggen dat dit resultaat niets heeft veranderd bij mij. Ik wist namelijk de hele tijd al waartoe ik in staat was en dat alles op een gegeven moment wel goed zou komen. Maar nu ik meer ervaring heb, denk ik wel dat het tijdens de tweede helft van het seizoen nog wat beter moet kunnen gaan."

"Ik heb echt ontzettend veel geleerd tijdens mijn eerste acht races. En elke seconde die je in de auto zit, leer je weer iets bij. Hierdoor krijg je ook steeds meer vertrouwen in de wagen. Het is een natuurlijk leerproces, dat kost nu eenmaal tijd. Mijn doel voor komend weekend is om nog meer punten te scoren en opnieuw net zo goed te presteren als mijn teamgenoot. Het wordt echter wel zwaar, aangezien de teams in de middenmoot erg aan elkaar gewaagd zijn. Een paar tienden kan het verschil zijn tussen de achtste en de zestiende plaats", aldus Piquet.

Technisch directeur Bob Bell heeft alle vertrouwen in Nelsinho.