Ook zoon eigenaar loods De Punt aangehouden

De zoon van de eigenaar van de loods in het Drentse De Punt waar begin mei een fatale brand uitbrak, is maandag aangehouden. De 22-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Bij de brand op de scheepswerf kwamen drie brandweermannen om het leven.

Woensdag werd de 52-jarige eigenaar van de loods aangehouden. Hij zit nog in voorarrest. De zoon zou volgens een woordvoerder van het OM net als zijn vader betrokken zijn bij het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk, waardoor de brand kon uitbreken.

De brand in een scheepswerf in De Punt ontstond op 9 mei in de meterkast. Op het moment dat de brandweerlieden het pand binnengingen om de brand te blussen, kwamen gassen uit het isolatiemateriaal in het dak vrij. Het vuur ontwikkelde zich door deze gassen sneller dan verwacht. De ingesloten brandweermannen waren niet meer te redden.

Het OM liet begin juni weten dat de brand een technische oorzaak had. Op basis van het onderzoek van de politie werd geconcludeerd dat niemand een strafrechtelijk verwijt was te maken. Hierop kwam het OM echter terug toen bleek dat de technische recherche een deel van het inbeslaggenomen bewijsmateriaal niet had onderzocht. Daarop besloot het OM de zaak te heropenen en hield vervolgens de eigenaar van de loods aan.