Fitna krijgt mogelijk een vervolg

Nu diverse uitspraken en zijn kritiek op de islam in de film Fitna niet strafbaar zijn bevonden door het Openbaar Ministerie heeft Geert Wilders het plan opgevat om Fitna een vervolg te geven. "Het besluit van het OM is een goede opmaat naar een boek of Fitna 2", zei Wilders na de uitspraak.

In zijn reactie haalde Wilders ook gelijk uit naar Jordanië. "Ik zou me hebben verbaasd als ik wel zou zijn vervolgd. Ik hoef me niet aan de wetten van bananenrepublieken als Jordanië en Saoedi-Arabië te houden. Dit besluit moet met een gouden strik erom naar die gekken in Amman worden gestuurd." Nog steeds kan er door Jordanië, na het ontvankelijk verklaren van een klacht van de groep 'The Messenger of Allah Unites Us', een internationaal arrestatiebevel worden uitgevaardigd .

De partijleider van de PVV is opgelucht dat hij nu vrij is om openlijk te debatteren over Fitna: "Het debat voeren we in de Tweede Kamer en in het land, maar niet in de rechtszaal. Overigens is het terecht dat ik onderscheid maak tussen een abjecte religie, die grote gevaren met zich meebrengt, en de moslims, waar ik als groep niets tegen heb."

Ruim veertig uitspraken en de film zelf zijn onderzocht door het OM en niet strafbaar bevonden. "In een maatschappelijk debat kunnen uitspraken schokkend, scherp of grievend zijn, maar daarmee zijn ze nog niet strafbaar", verklaarde het OM.

 

Geert Wilders
Geert Wilders