Webber beter dan verwacht

Mark Webber is bij Red Bull Racing bezig aan een van zijn beste jaren tot nu toe. Eerder was dat het jaar 2005, toen scoorde hij met BMW-Williams 36 punten. Nu heeft de Australiër er in de eerste acht races al achttien.

"Het seizoen verloopt momenteel beter dan verwacht", zo meende Webber. "Aan het begin van het seizoen zagen we dat we dit jaar veel sterke tegenstanders hadden. Die teams zijn nog steeds erg sterk, maar de cijfers liegen niet. We doen het erg goed en we hopen de vierde plaats in het constructeurskampioenschap vast te kunnen houden. Dat ik tot dusver een zeer betrouwbare auto heb gehad, heeft zeker geholpen. Niet veel teams zijn dit jaar zeven races op rij in de punten gefinisht."

"Het zal niet gemakkelijk worden om tot het einde van het seizoen zo betrouwbaar te blijven, maar we hopen in ieder geval dat een slecht weekend nog zo lang mogelijk uitblijft", vervolgde hij. De Red Bull-coureur verwacht dat in het tweede deel van het seizoen de concurrentie wel toeneemt. Webber: "Renault heeft dit jaar nog niet optimaal gepresteerd en ik verwacht tijdens de rest van het seizoen dus nog wat meer tegenstand van dit team. En er zijn nog een paar andere rijders en teams die ook nog niet het achterste van de tong hebben laten zien."

Het Red Bull Racing-team van Christian Horner heeft al 24 punten binnengehaald, van Webber en teamgenoot David Coulthard samen. Ze worden gevolgd op een punt door Toyota.