[WBD] Serena makkelijk verder

In slechts 51 minuten veegde Serena Williams de Poolse Agnieszka Radwanska van de baan: 6-4 en 6-0. De Amerikaanse volgde het voorbeeld haar zus Venus, en staat daarmee ook in de halve finale.

Had Radwanska eerder nog gestunt door in de vierde ronde Svetlana Koeznetsova te verslaan, tegen Williams kwam ze gewoon te kort. In de eerste set kon de Poolse nog wel aardig bij blijven, maar de Amerikaanse stond nooit achter.

Wat betreft het percentage eerste services dat in was, gingen de dames gelijk op. Maar wat betreft de winners op die eerste service, was Williams duidelijk beter: 84 % tegen 53 %. Ook wat aces betreft was ze oppermachtig: maar liefst elf aces, tegen nul van Radwanska.

In de tweede set was Williams van de buitencategorie. Ze maakte bijna geen fouten en sloeg de ene winner na de andere. Ze maakte alle winners op de eerste service. Radwanska stelde tegen die volle 100 % een schamele 36 % over.

In de tweede ronde won Serena ook al van het zusje van Radwanska, Urszula. Williams moet het in de halve finale opnemen tegen de Chinese Jie Zheng.