Jaar cel voor rapper Kempi

De 22-jarige Eindhovense rapper Kempi (Jerrel Lloyd Kemperveen) is gisteren door de politierechter in Den Bosch veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verboden vuurwapenbezit en bedreiging. Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie.

Kempi bedreigde op 22 maart twee conducteurs in de trein bij station Eindhoven Beukenlaan met een vuurwapen. De conducteurs hadden hem betrapt op reizen met een valse OV-jaarkaart. Kempi moet hen ook in totaal 750 euro smartengeld betalen.

Een paar dagen na het voorval in de trein zou Kempi betrokken zijn geweest bij een vechtpartij aan de Edisonlaan in Eindhoven. Bij aankomst van de agenten ging de rapper er vandoor en gooide hij snel iets weg. Agenten vonden later een pistool met vier kogels. Kempi bekende op het politiebureau dat dit wapen van hem was. Op het bureau bleek tevens dat hij een filmpje op zijn telefoon had staan waarop hij met een mini-uzi (een semi-automatisch machinepistool) poseerde.

Een vierde strafbaar feit vond plaats in het Groningse Wildervank, waar de band van Kempi op de vuist ging met de lokale bevolking. Ook hierbij dreigde Kempi met een vuurwapen, al bleek het deze keer om een namaakpistool te gaan.

De Eindhovense rapper zegt dat hij met zijn muziek criminele jongeren wil inspireren tot een leven op het rechte pad. Officier van justitie V. Vreeling vindt dat Kempi's gedrag niet te verenigen is met zijn zelfverklaarde status als positief rolmodel.

Kempi werd al eerder veroordeeld voor mishandeling, omdat hij iemand met een neppistool had geslagen. Vorig jaar arresteerde de politie hem nog in verband met een bedreiging in een Groningse discotheek.