Chinees handelt in dooie muggen

Djeez

Een Chinese man is een lucratief handeltje begonnen. De man is namelijk een webwinkel begonnen waar hij muggenlijkjes aan de man probeert te brengen. En met succes, want in twee dagen tijd zijn er al meer dan tienduizend muggen over de virtuele toonbank gegaan.

Zoals meestal met briljante ideeën kwam ook dit lumineuze idee uit de hemel vallen. Nin Nan uit Sjanghai zat al een hele tijd te bedenken hoe hij nu klanten naar zijn online juwelierszaak moest lokken. "Terwijl ik nadacht, sloeg ik met een flinke pets een mug dood. Zo is het idee ontstaan".

Voor zes Yuan, hetgeen neerkomt op zo 'n vijftig eurocent, is men de trotse bezitter van een heus muggenkadaver. Dankzij reclameslogans als 'Gedood door mensenhanden’ en ‘Kan gebruikt worden voor wetenschappelijke studies’ vliegen de lijkjes de winkel uit. Bijna 250.000 mensen hebben al een kijkje genomen in de webshop.

Met de vele kijkers heeft Nan's muggenwinkeltje ook veel adverteerders getrokken. Ook zijn er al twee werkgevers in de Chinees geïnteresseerd. Hij weigert nu echter voor een baas te werken nu de zaken lopen als een tiet. Hij wil dan ook nergens op ingaan, want zijn grootste doel is nu beroemd worden. En dat lijkt hem aardig te lukken.