Vertrouwen Williams voor thuisrace

Nico Rosberg en Kazuki Nakajima verwachten het beter te doen bij de Grand Prix op Silverstone dan in Frankrijk. De Williams-coureurs kenden op het circuit van Magny-Cours een slecht weekeinde en zij finishten in de achterhoede, op de vijftiende en zestiende plek.

De Duitser, die in Frankrijk een teleurstellende zestiende plek haalde, zei voor de komende race: "We hebben nog veel te doen, als we nog sterker willen worden. Om die reden hebben we vorige week ook drie dagen getest op het circuit van Silverstone. We hebben veel werk kunnen verzetten met de FW30 en hopelijk kunnen we daar de komende races van profiteren. Silverstone is een geweldig circuit, dus ik kijk erg uit naar deze race. Ik denk dat we het daar een stuk beter zullen doen dan in Frankrijk."

"Ik heb erg veel zin in deze race. Het is niet alleen een thuisrace voor het team, ook voor mijzelf is het een thuiswedstrijd, aangezien ik al een poosje in Engeland woon", zei Nakajima die als vijftiende binnen kwam. "Vorige week heb ik me tijdens de test goed kunnen voorbereiden op deze race. Dat was na de race op Magny-Cours ook wel nodig."

In 2004 scoorde Williams voor het laatst punten in zijn thuisrace, toen bracht Juan Pablo Montoya de wagen als vierde aan de finish. In 1997 was de laatste zege van Williams op Silverstone, toen met Jacques Villeneuve.