FOK!kers meer uit eten na rookverbod

Als het aan de FOK!kers ligt ondervinden de restaurants geen hinder van het rookverbod. Sterker nog, er wordt nu zelfs meer uit eten gegaan. Dat blijkt uit de speciale FP-poll. Vandaag is het langverwachte rookverbod in de horeca ingegaan.

Ruim 46 procent van de FOK!kers laat zich niet tegenhouden door het verbod en gaat net zo vaak uit eten als anders. 29,1 procent van de stemmers echter aan nu vaker een restaurant te bezoeken. Dit in tegenstelling tot 6,2 procent die juist niet meer uit eten gaat. 4,5 procent zegt minder vaak naar een restaurant te gaan. Slechts 1,6 procent zegt nu een voorgerecht en/of toetje over te slaan. 7,4 procent beweert gewoon een sigaret op te steken in een restaurant.

De reacties zijn weer verdeeld. Spagetti_Ninja zegt: "Ik ga zelden uit eten, maar ik vind het wel prettig dat ik mij nu geen zorgen meer hoef te maken over andermans stank." Bioman: "Ben erg blij met het rookverbod in restaurants. Het is gewoon smerig als mensen gaan zitten roken terwijl jij nog zit te eten. Erg asociaal ook." Maar er zijn ook andere geluiden: "laten we alle dikke, lelijke en stinkende mensen dan ook maar weren. dat vind ik pas asociaal en smerig om te zien. m'n ogen kan dat soort leed niet aan en het verpest gelijk mn eetlust", aldus Punkerdude.

Stem ook! Wil je meer lezen over het rookverbod, lees dan de special. Je kunt ook de columns lezen over het rookverbod. We hebben zowel een voorstander als een tegenstander.Dit was ook een oplossing geweest.