Hans van Doorneveld overleden

Hans van Doorneveld is maandag na een lang ziekbed overleden. De Amsterdammer was als speler en trainer actief in het Nederlandse profvoetbal. Van Doorneveld werd 67 jaar.

Als voetballer debuteerde Van Doorneveld al op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Stormvogels, waarin hij samenspeelde met bekende spelers als Henk en Cees Groot. Later kwam hij nog uit voor KFC en FC Zaanstreek. Uit die laatste club ontstond later AZ '67.

Als trainer was Van Doorneveld werkzaam bij Haarlem, Fortuna Sittard, AZ, Sparta en De Graafschap. Zijn beste prestatie leverde hij begin jaren tachtig, toen hij Haarlem naar Europees voetbal leidde. De ploeg werd in 1982 als promovendus vierde in de eredivisie. In het UEFA Cup-toernooi werd Haarlem uitgeschakeld door Spartak Moskou. De uitwedstrijd in het Loezjniki-stadion werd ontsierd door één van de grootste rampen in de geschiedenis, waarin volgens de officiële cijfers 66 mensen de dood vonden. Naar verluidt zouden echter honderden mensen zijn overleden door verdrukking op weg naar de uitgang van het stadion in Moskou.