Lifestyle: Gupi

De Gupi is een cavia die geluid maakt en kan lopen. Je kunt het diertje trainen en er zelfs een soort van band mee opbouwen. Fijn aan dit elektronische huisdier is dat je hem (als je bijvoorbeeld op vakantie gaat) ook rustig een paar weken kunt laten slapen.

Het principe van het elektronische huisdier is niet onbekend. De bekendste zijn waarschijnlijk de Fur Real Friends, maar er zijn ook vele andere soorten en merken op de markt. De Gupi heeft als groot pluspunt dat hij (in tegenstelling tot de Fur Real Friend bijvoorbeeld) ook kan lopen en daarin zelfs getraind kan worden. Dit laatste gebeurt met behulp van speciale sensoren in de oogjes, die sowieso al helpen hindernissen te vermijden, en dat met wat training (op zijn rug duwen zodra hij een hindernis nadert) nog gerichter kunnen.Voor je met de Gupi aan de slag kunt moet je hem eerst even opladen. Het ziet er wat raar uit, een mechanische cavia met een wortel aan zijn mond die via een adapter met het stopcontact verbonden is, maar het moet even. Na een kwartiertje kun je hem loskoppelen om hem vervolgens gerust te stellen. Je kunt dit vergelijken met een geboorte, en dus is het aan te raden je Gupi eens even flink te knuffelen en gerust te stellen. Is dit eenmaal gebeurd dan kun je hem op de grond zetten, waarna Gupi aan de wandel zal gaan. Hier en daar botst hij tegen wat meubelstukken aan, maar vaker loopt hij er keurig omheen. Met het worteltje kun je hem lokken, al trekt mijn Gupi zich daar niet altijd iets van aan.

Gupi houdt het uren vol voor hij weer moet worden opgeladen. Hij geeft dit overigens zelf aan door een beetje te gaan mopperen en niet meer te willen lopen. Ben je hem even zat nog voor zijn batterij op is, kun je hem door even tussen zijn oogjes te drukken ook makkelijk in slaap brengen.

De Gupi is gedetailleerd uitgevoerd met een mondje dat open en dicht kan en een stevige vacht. Ook de mogelijkheden zijn uitgebreid, uitgebreider dan veel van zijn 'concurrenten'. Hij is bedoeld als speelgoed voor kinderen van vier jaar en ouder, maar ik denk dat hij ook bij veel volwassenen erg in de smaak zal vallen. Met zijn vijftig euro is hij wel een beetje aan de dure kant.

Wil je de Gupi zelf aanschaffen? Dat kan via www.gadgetfabriek.nl of via deze directe link . Vul bij je bestelling de kortingscode FOK2206 in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij gadgetfabriek.nl vindt.

Via: gadgetfabriek.nl Prijs: 49,95 euro ( 10 % korting beschikbaar voor FOK! bezoekers) Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!