Pulling en Chambers winnen F1 Academy-races Barcelona

Op het circuit van Barcelona is het derde weekeinde van het jaar in de F1 Academy afgewerkt, het kampioenschap voor vrouwelijke coureurs. Het werden weer twee vermakelijke races, met vooral strijd achter de eerste positie.

Race één
De poleposition was voor Abbi Pulling, die Chloe Chambers naast zich had. Nerea Marti en de van een blessure teruggekeerde Doriane Pin stonden op rij twee, voor Bianca Bustamante en Tina Hausmann - Emely de Heus en Maya Weug stonden op de elfde en twaalfde plek.

Pulling kende een goede start, terwijl Marti Chambers verschalkte en Pin met een totaal mislukte start terug viel naar het achterveld. Daar ging het ook fout: Weug en Amna Al-Qubaisi raakten in de clinh en eindigden in het grind, waardoor de safety car de baan op kwam.

Na een handvol ronden konden we door, met Pulling en Marti voorop. Daar kwam geen verandering meer in, Pulling pakte een overtuigende zege. Marti werd tweede, Chambers hield Bustamante achter zich en completeerde het podium - De Heus eindigde op een uitstekende zesde plek.

Race twee
Pulling, Chambers, Pin en Marti namen de eerste twee rijen in beslag op de grid, voor Hamda Al-Qubaisi, Lia Block, Hausmann en Bustamante - De Heus vertrok vanaf plek elf, Weug vanaf de vijftiende stek. Chambers kende een goede start en nam de leiding, voor Pulling en Marti.

Een paar ronden voor het einde wist Al-Qubaisi de derde plek over te nemen van Marti en die hield ze vast tot aan de finish. Chambers reed naar haar eerste overwinning, kampioenschapsleidster Pulling hield Al-Qubaisi nog net achter zich voor de tweede plek. De Heus werd tiende, Weug dertiende.