Oostenrijk wint van Polen op EK

Oostenrijk doet weer helemaal mee in de groep van Nederland. In de tweede groepswedstrijd wonnen de Oostenrijkers met 3-1 van Polen.

Bij Oostenrijk mocht Gernot Trauner voor het eerst in de basis beginnen op dit EK en de Feyenoord-verdediger kopte na negen minuten de openingstreffer binnen. Na een half uur zorgde Krzysztof Piatek voor de gelijkmaker. Nadat eerst Trauner kon blokken pikte Piatek de bal op en schoot met rechts raak.

Oostenrijk en Polen gingen met 1-1 de rust in. In de tweede helft was de Oostenrijkse ploeg de sterkste en zou ook de overwinning grijpen. Christoph Baumgartner tikte na een goede aanval de 2-1 binnen en niet veel later werd het ook nog 3-1. Marcel Sabitzer werd door de Poolse-doelman Wojciech Szczesny onderuit gehaald, waarna Marko Arnautovic vanaf elf meter raak schoot. Na de 3-1 kreeg Oostenrijk nog kansen om de score verder uit te diepen, maar het bleef 3-1.

Door de zege staan de Oostenrijkers nu op drie punten in groep C, evenveel als Frankrijk en Nederland, die later vrijdagavond tegen elkaar spelen.