Etalages bekijken van Dior en Armani op de Dam

Zowel Armani als Christian Dior openen dit jaar een filiaal op de Dam. De luxe modehuizen zullen beiden een voormalig bankgebouw betrekken: Dior het oude ABN Amro gebouw en Armani het pand waar voorheen de Rabobank zat. Volgens retailexpert Pim van den Berg geeft de komst van de chique modehuizen naar de Dam de binnenstad een goede impuls, zo schrijft AT5.

Van den Berg zegt de afgelopen tijd zo'n dertig Nederlandse steden te hebben bezocht en daar vooral veel verpaupering te hebben gezien. "Bij de grote steden valt dat proces nog wel mee, maar ook hier dreigt dat", stelt van den Berg. "De komst van Dior en Armani kan dat voorkomen want beide winkels zorgen toch voor een nieuwe aantrekkende werking, ook in aanvulling op De Bijenkorf."

Witwasmachine
Volgens van den Berg zullen beide zaken vooral kijkpaleizen worden. Het publiek zal daarbij worden gelonkt met prachtig ingerichte interieurs en etalages maar zullen de aankoop uiteindelijk toch voornamelijk online doen, zo is de verwachting.

Verder ziet de retaildeskundige ook een verschuiving van chique merken van de PC Hooftstraat naar de Dam. "De PC Hooftstraat heeft een beetje haar glans verloren", zo constateert van de Berg. "Een deel van de shoppers voelt zich daar niet meer op zijn gemak, ook omdat het een beetje een witwasmachine is geworden."

De paar voorbijgangers die AT5 heeft gesproken, zien de komst van de beide merken wel zitten. "Ik zou even moeten sparen voor ik er iets zou kunnen kopen", vertelt een vrouw. "Maar ik zou er zeker even binnenlopen, puur om even te kijken hoe het er uit ziet."