Politieagenten gedood bij aanslag in Dagestan

In de Russisch autonome republiek Dagestan hebben schutters in twee steden het vuur geopend, waarbij volgens de jongste bericthen 15 politieagenten om het leven zijn gekomen en verschillende gewonden zijn gevallen. Russische media melden dat ook een priester en een kerkganger zijn gedood, en dat twee aanvallers zijn neergeschoten.

In de stad Derbent zijn zowel een synagoge als een orthodoxe kerk beschoten. Ook zijn er schoten gelost bij een politiebureau en een kerk in de hoofdstad Machatsjkala, ongeveer 125 kilometer verderop. Zowel de kerken als de synagoge zijn in brand gestoken. Beelden van de brandende synagoge zijn gedeeld door een journalist van de New York Times, waarop de omvang van de schade duidelijk te zien is.

De politie is momenteel bezig met een klopjacht op voortvluchtige daders en heeft alle wegen in Derbent afgesloten, volgens The Moscow Times. Niemand kan de stad meer in of uit. Het is nog onduidelijk of de schietpartijen met elkaar in verband staan en wie de daders zijn.

Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de aanvallen bestempeld als “terroristische aanvallen”. Regeringsleider Sergej Melikov van Dagestan noemt de acties “een poging om de regio te destabiliseren”.