Kinderboekennieuws

In dit Kinderboekennieuws een heleboel boeken voor kinderen, maar we trappen af met een boek door kinderen!

Sommige mensen hebben hersenen (en andere eigen-wijsheden van kinderen) - Bas Westerweel & Unni LindellHeerlijke kinderuitspraken als 'Kunst is als je iets heel mooi verft en het dan op de wc hangt' en 'Ik vind sprookjes heel mooi, want dan zit mama een poosje stil' gebundeld in een handzaam boekje. Heerlijk herkenbaar als je zelf kinderen hebt.

ISBN 90 229 9158 x
Uitgeverij A.W. Bruna
9,95 euro

12 Rijmpjes en versjes uit de oude doos boekje en DVD (gezongen en voorgedragen door Karin Bloemen) - Han G. Hoekstra & Fiep Westendorp
Meneer Juttepeer en mevrouw Zoetekauw, de Dierenschilder en nog meer lekker ouderwetse meezingliedjes en versjes komen op deze DVD tot leven. In het boekje staan de teksten en plaatjes van de liedjes die te zien zijn op de DVD.

ISBN 90 544 4556 4
Uitgeverij Rubinstein
12,95 euro
alle leeftijden

Dribbel en zijn speelgoed - Eric Hill
Als je klein bent is je speelgoed je grootste bezit. Je vrachtwagen, je rubbereendje en niet te vergeten je beer: ze spelen vaak een grote rol in je leven. Ook Dribbel is dol op zijn speelgoed en showt je zijn bezittingen heel trots. Alle speelgoedjes waar hij je over vertelt zitten ook als kartonnen versie in het boek. Deze kartonnetjes kun je uit het boek drukken en er mee spelen.

ISBN 90 269 1723 6
Uitgeverij Holkema & Warendorf
9,95 euro
2+

Wat komt er na drie... vier! - Arend van Dam
Vier jaar worden is een grote gebeurtenis. Je gaat naar school en gaat daar van alles leren. Dit boekje bereidt de aanstaande kleuter daar spelenderwijs goed op voor.

ISBN 90 269 1670 1
Uitgeverij van Holkema & Warendorf
8,95 euro
3+

Plop: Leer de vormen
Kabouter Plop en zijn vriendjes leren peutertjes door middel van duidelijke illustraties de verschillende vormen. Leuk is dat ze bij iedere vorm ook direct een voorbeeld laten zien: een cirkel is niet alleen een rondje maar ook een wiel en een knoop bijvoorbeeld.

ISBN 90 5916 160 2
Studio 100
5,99 euro
3+

Kunst voor kleintjes: Dieren maken voor kleine handjes - Nellie Shepherd
Kinderen zijn dol op knutselen, maar niet alle ouders weten hoe ze met een kindje van drie of vier jaar aan de slag moeten gaan. Want wat moet je maken, en hoe pak je dat aan? In dit boek staat in mooie kleurenfoto's afgebeeld hoe je te werk moet gaan als je met je peuter of kleuter dieren wilt maken, en in combinatie met de duidelijke beschrijvingen kan het haast niet mis gaan.

ISBN 90 257 4102 9
Uitgeverij Gottmer
12,50 euro
3+

Het grote prentenboekenliedjesboek - Elle van Lieshout & Erik van Os
(incl. cd met liedjes gezongen door Hakim)
De Gruffalo, Monkie en Hazeltje, het zijn allemaal figuren uit prentenboeken die bij kinderen zeer geliefd zijn. Elle van Lieshout en Erik van Os bedachten bij twintig prentenboeken een liedje. Korte liedjes en lange liedjes, grappige liedjes en vrolijke liedjes, een brulliedje en een rap; in 'Het grote prentenboekenliedjesboek' vind je het allemaal. Hakim, die we kennen uit Sesamstraat, voorzag de liedjes van een stem.

ISBN 90 5637 792 2
Uitgeverij Lemniscaat
15 euro
4+

ZOOP: Bionda's Show
ZOOP is nog steeds enorm populair op tv en ook de pockets verkopen prima. Bionda's show is de nieuwste titel in deze reeks en zoals de titel al verklapt, dit verhaal gaat met name over Bionda. Het boek is geschreven in niet al te moeilijke taal en heeft redelijk grote letters, zodat het ook voor de beginnende lezers goed te doen is.

ISBN 90 269 1618 3
Uitgeverij van Holkema & Warendorf
5,95 euro
7+

Vlinders in je buik, brok in je keel - Annika Thor
Anders en Elfie zijn vriendje en vriendinnetje, maar dan komt er een nieuw meisje in de klas. Deze Melissa wordt door de juf naast Anders in de klas geplaatst, en dat zorgt er voor dat Elfie een beetje jaloers wordt. Ze vindt Melissa veel mooier knapper dan zichzelf. Maar Anders heeft het ook niet makkelijk: door alle vrouwelijke belangstelling maken zijn vriendjes hem uit voor meidengek...

ISBN 90 5637 768 X
Uitgeverij Lemniscaat
12,50 euro
8+

Op zoek naar Masimo (bekentenissen van Georgia Nicolson) - Louise Rennison
Chicklit voor jonge pubermeisjes, zo kun je 'Op zoek naar Masimo' het beste omschrijven. Het boek is geschreven in dagboekvorm en leuk voor meisjes in de hoogste klassen van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Alhoewel... ook ik heb zitten smullen!

ISBN 90 257 4122 3
Uitgeverij Gottmer
12,50 euro
10+