Beautynieuws: wiet in je haar!

Nieuwe producten

Alterna Hemp Repair Weekly Treatment




Prijs: 30,25 euro
Wat belooft het? Geeft exceptioneel veel voeding aan beschadigd haar, waardoor het haar wordt gerevitaliseerd, geherstructureerd en verzorgd. Het hoge proteïne- en mineralengehalte van hennepzaad draagt bij aan het vergroten van de elasticiteit, het volume, de behandelbaarheid en de glans van het haar.
Wat doet het? Het is raar, een product waarop een wietplantje staat afgebeeld in je haar smeren. Het eerste dat ik dan ook doe is even ruiken aan de inhoud. Nee, bepaald geen wietlucht! Je gebruikt dit product, zoals de naam al zegt, één keer per week na het wassen. Na vijf a tien minuten inwerken spoel je het weer uit. Wat ik erg fijn vind is de niet-vette samenstelling. Veel maskertjes laten een soort glibberig laagje op je haar achter, maar daar is in dit geval absoluut geen sprake van. Wel is mijn haar na afloop lekker zacht en vooral soepel. Van de dertig euro die je moet neertellen voor één tube moet je misschien even slikken, maar als je je realiseert dat je slechts eenmaal per week een klein beetje nodig hebt, is het wellicht wel een goede investering.

LOOkX Mat Perfection Foundation




Prijs: 32,95 euro
Wat belooft het? Matterende foundation met UV filter en vitamine E, geeft de huid een natuurlijke en frisse uitstraling. Beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en heeft een corrigerend effect op imperfecties.
Wat doet het? Alleen al om de super mooie verpakking zou ik deze foundation aanraden! Geen plastic tubetje, nee, deze foundation is verpakt in een stijlvolle zilverkleurige pomp-dispenser. Mijn snel glimmende huid blijft na gebruik zeker een paar uur mooi mat en voelt lekker zacht aan. Wat mij betreft een absolute aanrader, waar je gezien het formaat van 40 ml ook nog eens een tijdje mee vooruit kan.

Lancaster Glamour Gloss Crystal




Prijs: 21,50 euro
Wat belooft het? Luchtig aanvoelende lipgloss met een high-gloss look en transparante kleur.
Wat doet het? Ik ben al een groot liefhebber van de lipglosses van Lancaster, omdat deze altijd precies de juiste verhouding kleur/glans/vocht bevatten. Ook deze nieuwe variant valt bij mij in de smaak. Vanwege de transparantie is het vooral een aanrader voor overdag, bijvoorbeeld als vervanger van je lippenbalsem.

Vichy Oligo 25 lippen




Prijs: 7,95 euro
Wat belooft het? Verzorgende gloss voor stralende lippen. Intense hydratering, geeft de lippen hun natuurlijke rode kleur terug.
Wat doet het? Zeker in de winter zijn mijn lippen vaak behoorlijk uitgedroogd, en daardoor wat wittig. Deze gloss is heel licht gekleurd, bijna transparant, maar geeft je lippen wel snel een natuurlijk rode tint en laat dat wittige verdwijnen. De eerste keren is het effect na een uur of twee wel verdwenen, maar na langer gebruik lijken mijn lippen de hele dag wat minder droog, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van het weer.

Max Factor Colour Perfection Shimmers




Prijs: 11,00 euro
Wat belooft het? Een lipstick op basis van een innovatieve gel, die urenlang houdt. Daarnaast worden de lippen super zacht en glad en glanzen en sprankelen ze urenlang.
Wat doet het? Ik kende de Colour Perfection lipsticks al, en deze Shimmers editie is hier een (limited edition!) aanvulling op. Het verschil zit 'm in het sprankelen en glanzen, dat deze variant uitbundig doet. Fijne aanvulling op de bestaande (en goede) lijn, ik snap alleen niet waarom deze lipsticks slechts tijdelijk te koop zijn. Zonde, als je het mij vraagt!

X-Trine Super Green Tea Fat Burner




Prijs: ter introductie 12,50 euro / 60 capsules (normaal 14,95euro)
Wat belooft het? X-Trine Super Green Tea Fat Burner is rijk aan groene thee. De actieve werkstoffen (polyfenolen genaamd) die in de groene thee aanwezig zijn, stimuleren de stofwisseling en verhogen daarmee de vetverbranding. Dit zogeheten 'thermogenetische effect' van Groene Thee houdt ca. 24 uur aan. Bij dagelijks gebruik van X-Trine Super Green Tea Fat Burner zal de stofwisseling dus telkens een stapje intensiever zijn, hetgeen leidt tot een verhoogde vetverbranding en dat daarmee onlosmakelijk resulteert in gewichtsverlies.
Wat doet het? Dit product is verkrijgbaar in capsules en als poeder om te mengen met water. Wij gingen met de capsules aan de slag. Op internet valt te lezen dat X-Trine hét nieuwe wondermiddel op het gebied van afvallen is, en groene thee staat al langer bekend als stofwisselingverhogend. Nu geloof ik niet in wondermiddelen als het om afvallen gaat. Een pilletje innemen, en ondertussen een bord met vette patat opeten en dan ook nog eens afvallen: nee, dat lijkt me niet realistisch. Nu is 1 januari natuurlijk het ideale moment om ook weer eens wat gezonder te gaan eten, dus dat heb ik gedaan, met deze pilletjes als 'extraatje'. Wat met name de eerste dagen vooral opviel was dat ik enorme dorst kreeg. Navraag leerde dat dit door de vochtafdrijvende werking zou kunnen komen. Die is overigens maar in beperkte vorm aanwezig, het is niet zo dat je liters vocht verliest en daardoor opeens kilo's lichter lijkt. Na drie weken gebruik kan ik trots melden dat ik een kilo of drie ben afgevallen. Of me dit ook gelukt was zonder deze capsules zullen we nooit weten, maar voor mijn gevoel was dit zeker een steuntje in de rug.

Valentijnsdag

Love at first Glow by JLo Eau de toilette



Prijs: vanaf 32,00 euro
Wat belooft het? Een fruitige, bloemige geur, waarover Jennifer Lopez zelf zegt:"Je eerste liefde vergeet je nooit... Mijn nieuwe geur neemt je mee terug naar die eerste verliefdheid, naar die eerste aanraking, naar die eerste kus...". Perfect getimed voor Valentijnsdag!
Wat doet het? Het flesje is identiek aan de eerste Glow geur, maar dan geheel roze. En zo kun je de geur ook eigenlijk het best beschrijven: een beetje lijkend op Glow, maar dan wat zoeter. Best lekker voor overdag! Zoals altijd is ook bij deze versie een hebbedingetje ingesloten: het befaamde kettinkje om de hals van de flacon is deze keer uitgevoerd als bedeltje om aan je mobieltje te hangen.

Jennifer Lopez heeft overigens sinds kort een site die helemaal in het teken staat van haar geurtjes. De site is absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen, al is het maar vanwege de mooie vormgeving. De URL: http://www.jenniferlopezbeauty.com


Lush nieuws
Ook het Lush nieuws staat deze maand helemaal in het teken van Valentijnsdag. In de Lushwinkels en op http://www.lush.nl vind je (binnenkort) verschillende producten die helemaal in het teken van de liefde staan, en wij hebben ze uiteraard voor je getest.

Love Stack




Prijs: 15,95 euro
Wat belooft het? Lieflijke opgestapelde badder beauty: een zeep, een ballistic en een massage bar elk in de vorm van een hart. Het ideale Valentijns cadeautje: dit trio bestaat uit een super zoete Rock Star zeep, Tisty Tosty rozen ballistic en Soft Coeur chocolade en honing massage blokje.
Wat doet het? De Love Stack bestaat uit drie verschillende producten. Rock star is een knalroze zeepje, waarvan de geur nog het beste valt te vergelijken met bubblegum. Mierzoet, maar oh zo lekker. Tristy Tosty is een 'bruishart': je gooit het in een vol bad en het hart bruist langzaam op en laat je bad heerlijk geuren. Leuk is dat er in het hart zeven kleine roosjes zitten, die tijdens het badderen vrolijk om je heen drijven. Het Soft Coeur massageblokje moet je volgens de verpakking doormidden breken en dan zacht over je huid wrijven. Dat breken wil me niet echt lukken, dus ik wrijf gewoon met het gehele blokje. In het midden zit een 'klodder' chocolade. Zorg ervoor dat je dit niet in één keer op je huid smeert, of je moet het leuk vinden om een chocoladelaagje te hebben. Verder ruikt de Soft Coeur heel zwoel en zoetig, verslavend bijna.

Mange Too massage bar




Prijs: 7,50 euro
Wat belooft het? Een mix van witte chocolade, honing, verse bananen met verzachtende en verzorgende fair trade cacao boter, shea boter en mango boter laten een zoete karamel geur op je huid achter en maakt deze super zacht. In tegenstelling tot de andere Lush producten, waar je bij het zien vaak je tanden in zou willen zetten, kan dat bij deze massagebar ook echt (al is hij daar natuurlijk niet voor gemaakt). In de winkels vanaf half februari.
Wat doet het? Lekker wrijven over je huid, zodat je het blok steeds zachter voelt worden (smelten als het ware). Je huid krijgt er een licht vettig laagje van en ruikt heerlijk zoet. De massage bar is bedoeld om een massage mee te geven (of te ontvangen), maar ik vind hem ook fijn om te gebruiken op ruwe of droge stukjes huid. Uiteraard heb ik ook even voorzichting geproefd. De smaak is het beste te omschrijven als zoete boter, helemaal niet slecht. Na gebruik ben je dus echt om op te eten!