Lindblad wint F3-hoofdrace Barcelona, Van Hoepen in slotfase lek

Op een aan het einde ineens nat circuit van Barcelona is zondagochtend de hoofdrace van het weekeinde in de Formule 3 verreden. Het was vooral voor de strijd om de andere podiumplekken een vermakelijke race, hoewel de dag voor de Nederlanders niet zo best begon.

Op poleposition stond Christian Mansell, die Arvid Lindblad naast zich had staan. Ze werden gevolgd door Nikola Tsolov en Luke Browning, voor Oliver Goethe, Leonardo Fornaroli, Martinius Stenshorne, Laurens van Hoepen, Alex Dunne, Mari Boya, Santiago Ramos en Noel Leon.

Mansell kende een uitstekende start en sloeg gelijk een gat naar Lindblad, die werd gevolgd door Tsolov en Browning. Na een paar ronden opende Lindblad de aanval op Mansell, met succes. Browning nam Tsolov even later te grazen en ook Fornaroli én Goethe gingen voorbij de Bulgaar, die teamgenoot Van Hoepen in zijn nek had hijgen.

In de voorlaatste ronde knokte Van Hoepen met Stenshorne voor plek zeven, maar dat ging fout: de Noor tikte het achterwiel van de Nederlander aan, resulterend in een lekke band. In de slotronde begon het ineens nog stevig te regenen, maar dat hield Lindblad niet van de zege af, voor Mansell en Fornaroli, die daarmee Gabriele Mini aflost als kampioenschapsleider.