Zwak Nederland onderuit tegen Oostenrijk op EK voetbal

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK voetbal afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Door het verlies is Oranje op de derde plaats geëindigd.

Oostenrijk was in de eerste helft de beste ploeg en kwam na zes minuten al op voorsprong. Op links kwamen de Oostenrijkers door. In eerste instantie liet hij zijn mannetje lopen. Malen probeerde zijn fout te herstellen en verdedigde te laat mee terug en de openingstreffer gleed binnen. Na de 0-1 bleef Oostenrijk beter en kon Oranje geen grip krijgen en na een half uur greep bondscoach Ronald Koeman in en wisselde Joey Veerman, maar veel beter werd het niet in de eerste helft en Nederland mocht blij zijn dat het 0-1 bleef.

In de tweede helft kwam het Nederlands elftal direct langszij. Lutsharel Geertruida veroverde de bal op het middenveld en na een snelle uitbraak maakte Cody Gakpo de gelijkmaker op aangeven van Xavi Simons. Maar vrij snel kwam Oostenrijk weer op voorsprong. Op rechts zag de verdediging van Oranje er opnieuw niet goed uit en uit een voorzet van Florian Grillitsch kopte Romano Schmid binnen. Daarna kwam Nederland weer op gelijke hoogte. Invaller Wout Weghorst kreeg de bal bij Memphis Depay, die knap afwerkte. Ook die stand bleef niet lang staan, want opnieuw kwam Oostenrijk op links goed door en zorgde Marcel Sabitzer voor de 2-3.

Oranje probeerde daarna opnieuw in de wedstrijd te komen, maar kwam niet meer tot scoren in Duitsland en zo gaat Nederland als derde in de poule door. De tegenstander voor het Nederlands elftal is nog onbekend.