Crawford wint tactische F2-hoofdrace Barcelona, Verschoor valt uit

De jongelingen in de Formule 2 hebben zondag hun hoofdrace van het weekeinde in Barcelona verreden. Op het Spaanse asfalt werd het weer een tactische strijd, waardoor het voor de podiumplaatsen nog redelijk spannend bleef tot aan het einde.

Paul Aron vertrok vanaf poleposition en had Jak Crawford naast zich, gevolgd door Franco Colapinto, Gabriel Bortoleto, Kimi Antonelli, Ritomo Miyata, Joshua Dürksen, Juan Manuel Correa, Victor Martins en Kush Maini - Richard Verschoor vertrok vanaf de negentiende plek.

Aron, Crawford, Colapinto en Bortoleto hadden een prima start, maar achter in het veld ging het fout met onder meer Dennis Hauger en Victor Martins, die beiden in het grind stonden; safety car. Al vrij snel konden we door met de genoemde top-4, voor Isack Hadjar, die van buiten de top-10 zeer sterk naar voren was gekomen.

Het duurde niet lang tot Crawford als eerste van de toppers naar binnen kwam, terwijl Dürksen zich naar voren reed en Hadjar verschalkte. Bortoleto kwam even later nieuwe banden halen en kwam achter Crawford de baan op, waarna Aron en Colapinto ook binnen kwamen - voor Aron ging dat niet helemaal lekker en hij verloor zijn positie aan Crawford.

Een stilgevallen Taylor Barnard zorgde voor een virtual safety car, maar aangezien er dan niet gestopt mag worden leverde dat geen voordeel op voor iemand. Niet veel later gleed Aron door het grind, waardoor hij nagenoeg kansloos was in het gevecht voor de podiumplekken.

Voor Dürksen, rijdend op de alternatieve strategie, ging het fout: zijn auto gaf de geest. Bij de herstart na de virtual safety car vochten Bortoleto en Colapinto om de virtuele tweede plek, ruim achter virtueel leider Crawford. Een ronde of drie later probeerde Colapinto het nog eens en dit keer kwam hij wél langs Bortoleto.

Met het einde langzamerhand in zicht kwam Correa zijn stop maken voor zachte banden, waarop hij al snel een lekker tempo ontwikkelde, zich van plek negen naar voren reed en Bortoleto te grazen nam voor plek vier. Kort daarop moest ook Aron er aan geloven en zo reed Correa naar de derde plek, die hij dit keer wél mocht behouden - zaterdag viel hij terug na een tijdstraf. Crawford pakte ondertussen een sterke overwinning, Colapinto werd tweede en Verschoor haalde de finish niet.