Boek: Jane Moore - Dubbelklik

Dubbelklik is op het eerste gezicht een echte chiklitroman: het boek vertelt over de belevenissen van Jess Monroe, 34 jaar en single. Haar vriendinnen plaatsen bij wijze van verjaardagscadeau een advertentie op een datingsite, het is tenslotte hoog tijd dat Jess eens aan de man raakt! Vele afspraakjes volgen, maar de ware zit er niet tussen. Knappe mannen die getrouwd blijken te zijn en er vandoor gaan zodra er een bekende het restaurant binnen komt, gebruinde kerels die in het echt helemaal eerder bleek en ook nog eens tien jaar ouder dan op de foto zijn. Eén van de heren neemt zelfs de benen zodra hij Jess ziet...


Het eerste deel van het boek gaat uitsluitend over deze afspraakjes. De schrijfstijl is erg leuk, hoofdpersoon Jess richt zich direct op de lezer en geeft je al snel het gevoel dat je één van haar vriendinnen bent. Dit deel van het boek komt precies overeen met wat je bij de titel en de tekst op de kaft zou verwachten.

Halverwege krijgt het boek echter een serieuzer tintje. Jess' zus krijgt borstkanker. En alhoewel je hierdoor Jess nog beter leert kennen en met haar meeleeft, heb ik toch even met verbazing zitten lezen. Je denkt een luchtig boek over internetdaten te pakken te hebben, maar opeens neemt het verhaal een hele andere wending tenslotte. Alhoewel ik er wel even aan moest wennen, en van mening ben dat het boek hierdoor best wat serieuzer gepresenteerd mag worden aan de lezer, ben ik uiteindelijk wel 'blij' met deze wending. Het geeft het boek meer diepgang en maakt het des te boeiend om te lezen.

Door de borstkanker van haar zus gaat Jess ook wat anders tegen het daten aankijken, en deels hierdoor komt zij in contact met Ben, medewerker in een huis voor door kanker getroffen kinderen. Erg verrassend is het wellicht niet, maar juist hij zou wel eens haar ideale man kunnen zijn...als hij tenminste op vrouwen valt!


Auteur Jane Moore

'Dubbelklik' leest makkelijk weg, maar heeft net wat meer inhoud dan de gemiddelde chicklit-roman. Voor de liefhebbers van dit genre dus zeker een aanrader, en daarom vier sterren.



Uitgever: Uitgeverij van Holkema & Warendorf ISBN: 90 269 8490 1
Pagina's: 336 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!