Hongarije stuurt Schotland in slotminuut naar huis op EK voetbal

Hongarije heeft in de slotminuut gewonnen van Schotland. Kevin Cosboth schoot in de tiende minuut van de blessuretijd de 1-0 binnen voor de Hongaren, waardoor Hongarije nog mag hopen op een vervolg van het EK. Voor Schotland zit het toernooi erop.

Vooraf was duidelijk dat er gewonnen moest worden om nog een vervolg te geven aan het toernooi. Schotland had één punt na twee wedstrijden, terwijl Hongarije nog geen punt haalde in de eerste twee wedstrijd op het EK. In een afwachtende eerste helft had Hongarije de beste mogelijkheid om te scoren, maar buiten een kopbal van Willi Orban was er nauwelijks gevaar in de eerste helft.

In de tweede helft was het wachten op beter, maar toen de wedstrijd net een beetje aan het loskomen was kwam Barnabas Varga hard in aanraking met een tegenstander. Vargas bleef roerloos liggen op het veld en werd daarbij door verschillende doeken afgedekt. Na ruim vijf minuten werd hij afgevoerd met een brancard.

De wedstrijd werd weer hervat en doordat beide ploegen moesten winnen werd het een slotfase met meerdere kansen voor beide teams. Zowel Schotland als Hongarije speelden vol op de aanval en zorgden voor de nodige kansen, maar leek het toch 0-0 te worden tussen de beide landen. Maar in één van de laatste aanvallen werd er toch gescoord. Uit een corner van Schotland brak Hongarije uit en kreeg Roland Sallai de bal op rechts aangespeeld. De middenvelder behield het overzicht en bediende Kevin Cosboth die in de linkerhoek raakschoot.

Door de overwinning is het voor Hongarije afwachten of ze bij de beste drie behoorden. Ze hebben drie punten met een doelsaldo van -3. Maar het mooiste nieuws, dat Vargas weer bij kennis was, kwam na afloop van de wedstrijd.