F1: Uitslag Grand Prix van Spanje

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De Nederlander vocht een felle strijd uit met Lando Norris die tweede werd. Lewis Hamilton won het onderonsje van de Mercedes-coureurs en eindigde als derde.

Norris startte vanaf poleposition met Verstappen naast zich. Het hele veld startte op de zachte banden, uitgezonderd Alexander Albon die na het wisselen van motoronderdelen vanuit de pits moest vertrekken. Hij koos voor de mediums. Norris was redelijk weg, maar Verstappen was beter vertrokken en zat richting de eerste bocht aan de binnenkant. Vanaf plek vier was het Russell die de ruimte had en de leiding greep, voor Verstappen en Norris.

Na twee ronden haakte Verstappen bij Russell aan en passeerde de Brit bij de eerste bocht buitenom, waardoor hij de leiding greep. De Nederlander reed langzaam maar zeker weg bij de Brit die in de vijftiende ronde zijn eerste stop maakte. Hierbij ging het rechtsachter niet goed waardoor hij veel tijd verloor. Verstappen stopte na zeventien ronden, waarna de leiding naar Norris ging, voor Charles Leclerc. Diens teamgenoot Carlos Sainz was dankzij een goede stop voor Lewis Hamilton gekomen, maar de Brit kon dit enkele ronden later recht zetten. Het duo raakte elkaar wel.

Norris kwam pas na 23 ronden binnen voor zijn eerste stop, waardoor Leclerc aan de leiding ging, voor Verstappen. Norris kwam terug op plek zes, twaalf seconden achter Verstappen. De Brit passeerde al snel Sainz en ging met zijn veel nieuwere banden op jacht naar de Mercedessen van Hamilton en Russell.

Verstappen liep langzaam maar zeker uit op Russell die halverwege de race een foutje maakte en Norris aan zich voorbij zag gaan. Russell sloeg even terug, maar Norris pakte enkele bochten later definitief de tweede positie. Het gevecht opende de deur voor Hamilton, waardoor Russell zich genoodzaakt voelde een tweede stop te maken. Verstappen stopte na 44 ronden voor de tweede maal en koos voor nieuwe zachte banden. Hij viel terug tot plek drie, achter Norris en Leclerc.

Norris voerde het tempo op, maar Verstappen ging op zijn nieuwe zachte banden op jacht naar Leclerc. Norris en Leclerc stopten in de 48e ronde, wat de leiding aan Verstappen gaf, acht seconden voor Norris. Het gevecht barstte los, terwijl daarachter Hamilton Russell verschalkte voor plek drie. Daarachter mocht Leclerc plek vijf van Sainz overnemen.

Na 66 ronden werd Verstappen afgevlagd als winnaar, voor Norris en Hamilton. Russell pakte plek vier, voor Leclerc die een ronde tekort kwam om de Brit in te halen. Sainz eindigde voor het eigen publiek als zesde, voor Oscar Piastri, Sergio Perez, Pierre Gasly en Esteban Ocon.