BelgiŽ herpakt zich op EK en zorgt voor spanning in groep E

België doet weer helemaal mee in groep E op het EK voetbal. De Rode Duivels wonnen met 2-0 van Roemenië en daardoor hebben alle vier de ploegen nu drie punten.

België had de eerste groepswedstrijd met 1-0 verloren van Slowakije en moest zich herpakken tegen Roemenië. Binnen twee minuten stonden de Rode Duivels op voorsprong. Youri Tielemans zorgde voor de snelle voorsprong via een schot net buiten de zestien.

Na de openingsgoal werd Roemenië direct gevaarlijk en kreeg een goede kans op de gelijkmaker. Die werd voorkomen, waarna België weer overnam. België was in de eerste helft duidelijk sterker dan de Roemenen, maar het bleef bij 1-0.

In de tweede helft leek België na een kwartier de score te verdubbelen. Romelu Lukaku werd diep gestuurd door aanvoerder Kevin de Bruyne, waarna de spits van de Rode Duivels afwerkte. Dat deed Lukaku echter in buitenspelpositie en na het bekijken van de beelden werd het doelpunt afgekeurd.

Na het afgekeurde doelpunt ontsnapte België aan de gelijkmaker. Dennis Man kreeg een enorme kans op de 1-1, maar die werd knap gepakt door Koen Casteels. Daarna voerde Roemenië de druk op, maar tien minuten voor tijd viel de spanning in de wedstrijd weg, nadat De Bruyne de 2-0 binnenschoot.

Door de zege van België hebben nu alle vier de ploegen drie punten na twee wedstrijden, waardoor alles wordt beslist op de laatste speeldag in groep E.