Martins na dramatische seizoensstart naar sprintracewinst in Barcelona

Ook in de Formule 2 is zaterdag de sprintrace op het circuit van Barcelona verreden. Dat werd na een vermakelijke start verder niet de meest boeiende race ooit, maar dat mocht de pret in het ongemakkelijk warme Spanje niet drukken.

Kush Maini vertrok vanaf poleposition, naast Victor Martins en voor Juan Manuel Correa, Ritomo Miyata, Kimi Antonelli, Gabriel Bortoleto, Franco Colapinto, Jak Crawford, Paul Aron en Isack Hadjar - Richard Verschoor moest het vanaf de negentiende plek gaan proberen.

Maini kende een zeer matige start en zakte vier plekken terug, terwijl Martins de leiding pakte, voor Miyata, Correa en Bortoleto. Maini herstelde zich wel snel en in rap tempo pakte hij Bortoleto en Correa terug, waarna de volgorde in de top-5 een ronde of twintig gelijk bleef.

Met de slotfase in zicht kreeg Miyata te horen dat hij vijf seconden tijdstraf aan de broek had gekregen vanwege het overschrijven van de track limits, terwijl Correa de aanval begon te openen op Bortoleto's vierde plek. Dat leverde bij het ingaan van de slotronde eindelijk succes op, waarna Bortoleto nog naar plek zes zakte.

Martins werd niet bedreigd en na een dramatisch begin van het seizoen - de nummer vijf in het kampioenschap vorig jaar kwam in tien races nog niet verder dan een zevende plek - pakte hij eindelijk een zege. Maini schoof door Miyata's straf op naar plek twee en het podium werd gecompleteerd door Correa, zijn eerste F2-podium sinds zijn terugkeer in de racerij na het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in 2019. Verschoor finishte als zestiende.

Update
Correa kreeg na afloop een tijdstraf, waardoor Aron opschoof naar de derde plek.