Beautynieuws: zwarte tandpasta?

Wilkinson Sword Quattro for Women




Prijs: Apparaatje met 1 mesje 6,95 euro, navulverpakking met drie mesjes 6,95 euro (daarnaast zijn er ook een scheergel en mousse in deze serie)
Wat belooft het? Het eerste onthaarsysteem met vier mesjes voor vrouwen. Glijdt met behulp van de Vitamine E en Aloë Vera strip moeiteloos over de huid en zorgt voor een langdurig glad resultaat.
Wat doet het? Een knalroze scheermesje voor vrouwen... nee, helemaal origineel is het niet. Maar dat is natuurlijk niet waar het om gaat, de vraag is of dit Wilkinson systeem fijn in gebruik is. Wat direct opvalt bij gebruik is dat het houdertje zwaarder is dan vele andere systemen, die veelal van plastic zijn gemaakt. Daardoor ligt deze Wilkinson wat steviger in de hand, maar of je dat fijn vindt is natuurlijk persoonlijk. Scheren doet het prima in ieder geval, geen wondjes of krasjes, dus die test heeft dit systeem prima doorstaan!

8x4 Soft Kiss




Prijs: 2,69 euro
Wat belooft het? 100% zeker van de hele dag frisse en droge oksels, in deze variant voorzien van een lekkere bloemengeur.
Wat doet het? Effectieve deo met een lekker, doch niet al te aanwezig, geurtje.

Alterna Caviar Anti-Aging Volume Collectie




Prijs: 32,85 euro voor de shampoo, 34,90 euro voor de conditioner
Wat belooft het? Richt zich met precisie op de veroorzakers van het verouderen van het haar en zorgt er zo voor dat het haar er gezond en jeugdig uit ziet. De Toepassing van Alterna’s Volume Technology hydrateert en geeft tegelijkertijd gewichtloos volume aan het haar, waardoor het haar sterk, elastisch, glanzend en volumerijk wordt met een luxe en elegante look.
Wat doet het? Mijn haar is (nog) niet oud, maar ik voorkom natuurlijk graag dat het dat wel wordt. De shampoo en conditioner geven me in ieder geval het gevoel dat ik mijn haar goed verzorg: na gebruik ziet het er inderdaad mooi glanzend uit en is het lekker soepel. Nadeel van de verschillende 'kapsalonmerken' (waar ook Alterna onder valt) is toch wel de prijs. Dertig euro voor een shampoo is niet iets dat ik even fluitend neerleg, al vind ik de kwaliteit duidelijk beter dan bij de meeste 'drogisterijmerken' het geval is.

Olaz Complete Everyday Sunshine




Prijs: 10,99 euro
Wat belooft het? Een unieke verzorgende dagcrème met een vleugje zelfbruiner en breed spectrum UV-A en UV-B bescherming met een SPF 15.
Er zijn twee tinten: lichte zomerse gloed en diepe zomerse gloed.
Wat doet het? Olaz is niet het eerste merk dat met een dagcrème komt die ook een subtiel tintje achterlaat. Maar zoals vaak het geval bij Olaz: ze zijn misschien niet de eerste, maar wel een stuk goedkoper! Het principe is wel een beetje bekend: de verzorgende dagcrème zorgt tevens voor een gezond kleurtje. Geen tintje zonnebank of zelfbruiner, nee, als je deze crème dagelijks gebruikt zie je er uit alsof je net lekker een uurtje in het lentezonnetje hebt gezeten.

Max Factor Masterpiece Mascara




Prijs: 13,95 euro
Wat belooft het? Deze mascara heeft een iFX borsteltje om de vorm van de ogen fraai te framen. Het heeft zachte, flexibele haartjes die de wimperhaartjes bij de wortel aanpakken, zelfs de hele korte en moeilijk te bereiken haartjes.
legt een mooi gelijkmatig laagje mascara op ieder haartje van wortel tot punt.
Wat doet het? Een heerlijk borsteltje, met kleine, dicht op elkaar geplaatste, haartjes. Wil je graag dikke, zwarte wimpers dan zul je misschien twee of drie laagjes moeten aanbrengen. Ben je meer voor de naturel-look dan is één laagje voldoende. Geen aan elkaar geplakte wimpers of klontjes, maar mooi gescheiden haartjes. Een aanrader!

Max Factor Passion Flower make-up lijn




Prijs: Colour Perfection Duo Eyeshadow 9,95 euro, Powder Dip Eyeshadow 7,95 euro, Nailfinity nagellak 7,95 euro, Colour Perfection Lipstick 11,00 euro
Wat belooft het? Een zomerse make-up lijn met veel kleur, voornamelijk roze.
Wat doet het?Het meest in het oog springende product is de Powder Dip Eyeshadow. De applicator rust in een resevoir gevuld met 'natte' poeder. Deze breng je aan op je ooglid, waar de oogschaduw mooi dekkend 'opdroogt'. Het aanbrengen vind ik nog knap lastig, de applicator had van mij iets kleiner gemogen. Al met al een leuk nieuw soort oogschaduw, waar wel enige handigheid voor vereist is. De overige producten in deze lijn zijn heerlijk zonnig en de pasteltinten overheersen: zacht roze, lila en lichtgroen.

Lush nieuws:

Lush kennen we vooral van de zeepjes en andere 'zeepachtige' spulletjes, maar sinds kort hebben zij ook tandpasta's. Een witte en een zwarte variant om precies te zijn. Zwarte tandpasta? Ja, dat wilden wij wel even testen!



White Toothpaste


Prijs: 5,20 euro
Wat belooft het? Deze witte tandpasta, ook wel vanille zout tandpasta genoemd, bevat onder andere aftreksel van vanille stokjes, vanille absoluut en zout. De vanille maakt je adem zoeter en het zout helpt om je mond te verfrissen en grondig te reinigen. Gebruik het wanneer je super glanzende en schone tanden wilt krijgen.
Wat doet het? Je bent gewend dat tandpasta een frisse, vaak mintachtige, smaak heeft. Het is dan ook wel even wennen, deze zoetige tandpasta. Poetsen doet hij prima en de nasmaak is aangenamer en minder overheersend dan een mint-tandpasta.

Black Toothgel


Prijs: 5,20 euro
Wat belooft het? Zwarte tandpasta, ofwel een tandpasta met de oude wijsheid van Azië. Deze tandpasta is zwart door de houtskool die ervoor zorgt dat je gebit grondig wordt gereinigd. De citroen met de sandelhout etherische olie voor een aangename smaak. Gebruik deze tandpasta voor wittere tanden en een super schoon gebit, maar vergeet niet even snel in de spiegel te checken of je niet nog wat zwarte stukjes tussen je tanden hebt!
Wat doet het? Een beetje raar is het wel, zwarte tandpasta. Dapper probeer ik het, en eigenlijk valt het best mee. De tandpasta smaakt een beetje naar thee, best lekker. Echt schuimen wil hij niet, dat is wel even wennen. Na afloop spoel ik mijn mond een aantal keren om alle restjes weg te krijgen en valt het me op dat mijn tanden echt heel erg schoon aanvoelen, schoner dan normaal.

De tandpasta's worden verkocht in vrij kleine tubes en zijn duurder dan de meeste reguliere merken. Ook dien je er op te letten dat aan deze tandpasta's geen fluoride is toegevoegd, terwijl dit natuurlijk wel goed is voor je gebit. Gebruik ze dus ter afwisseling, want erg lekker zijn ze wel.