NHL: Panthers en Oilers strijden tot laatste minuten om Stanley Cup-winst

In Sunrise, Florida is maandagavond een einde gekomen aan het seizoen in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De Florida Panthers ontvingen de Edmonton Oilers voor de zevende en beslissende wedstrijd in de Stanley Cup Final.

De Panthers hadden de serie in de afgelopen twee weken geopend met drie zeges, maar met een 8-1 overwinning in wedstrijd vier openden de Oilers een indrukwekkende comeback. Daardoor was een zevende wedstrijd nodig, waarin de Panthers konden jagen op hun eerste Stanley Cup ooit. De Oilers wilden voor het eerst weer winnen sinds 1990, toen ze hun vijfde en laatste titel in zeven jaar tijd pakten, het einde van de laatste grote NHL-dynastie.

Enfin, in Sunrise was het al vroeg raak: na ruim vier minuten kreeg Carter Verhaege een schot van Evan Rodrigues op zijn stick, waarmee hij precies de goede draai mee wist te geven voor de 1-0. Lang duurde het niet, want ruim twee minuten later stond het alweer gelijk: Cody Ceci stuurde Mattias Janmark op weg en de Zweed tekende voor de gelijkmaker achter goalie Sergei Bobrovsky.

De twee goalies hielden hun doel vervolgens lange tijd schoon, tot vijf minuten voor het einde van de tweede periode: Sam Reinhart ging op rechts in de tegenaanval en zette de Panthers op fraaie wijze op 2-1. De Oilers probeerden het daarna nog, maar Bobrovsky was niet meer te kloppen en de Panthers pakten voor het eerst in de historie de Stanley Cup.