Engeland overtuigt weer niet op EK en speelt gelijk tegen SloveniŽ

Engeland heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het EK voetbal in Duitsland. Ook in de derde groepswedstrijd kon de Engelse ploeg niet overtuigen en werd het 0-0 tegen Slovenië. Ook de Sloveense ploeg bereikte de volgende ronde op het EK.

Engeland kon in de eerste twee wedstrijden tegen Servië en Denemarken niet overtuigen, maar was met vier punten uit twee wedstrijden al wel zeker van de volgende ronde op het EK. Ook tegen Slovenië was Engeland maar matig aan de bal en creëerde weinig tegen de Slovenen. Even dacht Engeland in de eerste helft op voorsprong te komen via Bukayo Saka, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Slovenië liet Engeland aan de bal en trok zich terug op hun eigen veld, waarna ze Engeland lieten komen. Maar de Engelsen waren onmachtig om echt gevaarlijk te worden en het werd 0-0 tussen de beide landen.

Door het gelijkspel is Engeland groepswinnaar en gaat Slovenië ook naar de volgende ronde op het EK. De Engelse ploeg is de volgende van mogelijke tegenstanders van Oranje.