Sainz en Norris sterk in vrije trainingen Barcelona

Op het circuit van Barcelona zijn de drie vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje inmiddels afgewerkt. Zaterdag gaat de kwalificatie om 16.00 uur van start op het circuit waar Max Verstappen alweer acht jaar geleden de eerste Nederlandse F1-zege pakte.

Twee coureurs zijn bijzonder lekker bezig geweest tot nu toe, Lando Norris en Carlos Sainz. In zijn McLaren opende Norris het weekeinde door in de eerste training de snelste tijd te noteren, welgeteld 24 duizendsten van een seconde voor Verstappen en met Sainz in de Ferrari op een derde plek.

Lewis Hamilton kwam zich in de tweede training melden met de snelste tijd, hoewel Sainz en Norris er met respectievelijk 22 en 55 duizendsten van een seconde niet ver vanaf bleven. Verstappen had het iets moeilijker en noteerde de vijfde tijd, achter de verrassende Pierre Gasly in zijn Alpine.

Zaterdag was Sainz de snelste in de derde training, dit keer met Norris op 30 duizendsten en teamgenoot Charles Leclerc daar nog eens zeven duizendsten achter. Leclerc heeft mogelijk wel een probleem: Norris zat hem in de weg en dat betaalde hij terug door een tik uit te delen op de baan, resulterend in schade aan de McLaren. Verstappen zat 0,074 seconden achter Sainz en werd daarmee vierde, tekenend voor de kleine verschillen.

Alle volledige resultaten zijn hier te vinden.