Duitsland na late treffer alsnog groepswinnaar

Duitsland heeft op het EK op het nippertje een nederlaag weten te voorkomen. Door een doelpunt in de blessuretijd werd het 1-1 en hierdoor sluiten de Duitsers de poulefase ook af als groepswinnaar.

Duitsland leek al snel op voorsprong te komen dankzij Andrich maar zijn treffer werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens een eerdere overtreding van Musiala. Daarna waren het Zwitsers die op voorsprong kwamen. Ndoye prikte een voorzet met de punt van zijn schoen achter Neuer. De Zwitsers hadden daarna de verdediging goed op orde en wisten er ook voor te zorgen dat de Duitse middenvelder Kroos nauwelijks bereikt kon worden, waardoor de Duitsers en nauwelijks kansen kregen.

Duitsland kreeg niet veel kansen, maar als die er waren was het ook direct zeer gevaarlijk. Een schot van Musiala werd gekeerd door Sommer en in de rebound miste Gündogan. Even later wist Akanji nog net een inzet van Kimmich te blokkeren. Zwitserland leek de wedstrijd te beslissen toen Vargas scoorde maar hij bleek buitenspel te staan. In de blessuretijd wist Füllkrug uit een voorzet van Raum met een geplaatste kopbal alsnog de gelijkmaker te scoren.

Duitsland gaat hierdoor als groepwinnaar naar de volgende ronde, ook Zwitserland is als nummer twee daarvan verzekerd.