Arrestaties (12 en 13) na verkrachting met antisemitisch karakter meisje (12) nabij Parijs

De Franse politie heeft maandag drie jongens tussen 12 en 13 jaar gearresteerd na de vermoedelijke antisemitische verkrachting van een 12-jarig meisje in de buurt van Parijs. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie worden ze beschuldigd van het misdrijf op zaterdag in de voorstad Courbevoie, ten noordwesten van de hoofdstad.

Zaterdag bracht het meisje de middag door met een paar vrienden voordat ze door een van hen naar huis werd gebracht. Toen ze door het Henri Regnault Park liep, kwam ze twee jongens tegen, van wie ze er één vaag kende. De jongens versperden haar de weg en dwongen haar mee te gaan naar een leegstaand gebouw. Een derde jongen voegde zich bij hen en beledigde het meisje over haar geloof en noemde haar een "vuile Jood", volgens verklaringen van de tiener aan de politie.

Dit werd gevolgd door een ongekende uitbarsting van geweld: volgens informatie van Le Figaro werd de tiener geslagen, op de grond gegooid en werd er een foto van haar genomen. Een van de aanvallers hield een aansteker tegen haar wang en dreigde haar te "verbranden". Ze dwongen haar tot vaginale en anale penetratie en fellatio en dreigden haar te vermoorden als ze het aan de politie zou vertellen.

Het meisje beschreef de gruwelen die ze had meegemaakt aan haar ouders, die de politie waarschuwden. Haar vriendin, die aanwezig was toen de twee jonge mannen haar meenamen, kon een gedetailleerde beschrijving van de verdachten geven. Videobewakingsbeelden stelden onderzoekers ook in staat om de aanwezigheid van de drie verdachten in de buurt van de plaats delict te bevestigen.

Het onderzoek, dat eerst werd toevertrouwd aan het politiebureau van Courbevoie en vervolgens aan de territoriale brigade voor gezinsbescherming, leidde tot de arrestatie van de drie verdachten. 

Het aantal antisemitische misdrijven is ook in Frankrijk aanzienlijk toegenomen na de aanval op Israël door de radicale islamitische groep Hamas op 7 oktober en het begin van de Gaza-oorlog.