Spanje wint met b-elftal met gemak van AlbaniŽ op EK voetbal

Spanje heeft ook de derde en laatste groepswedstrijd winnend afgesloten. Tegen Albanië wonnen de Spanjaarden met 1-0 en hebben nog altijd geen tegendoelpunt op het EK voetbal.

Spanje begon tegen Albanië met een volledige B-ploeg, maar nog altijd stond er genoeg kwaliteit in het veld bij de Spanjaarden en waren ze vanaf het begin ook duidelijk sterker dan Albanië. Na dertien minuten zorgde Ferran Torres voor de openingstreffer. De Spaanse aanvaller kreeg de bal op rechts aangespeeld, waarna hij de Albanese-doelman kansloos liet en met links in de verre hoek raak schoot.

Na de 1-0 kreeg Spanje nog voldoende kansen om de score te verhogen, maar was slordig in de afwerking. In de slotfase van de wedstrijd kwam Albanië wat meer uit hun schulp en zorgde met een aantal afstandsschoten voor wat gevaar, maar echt gevaarlijk werden ze niet en het bleef 1-0 voor Spanje.

Door de zege van Spanje zit het EK erop voor Albanië. Door de nederlaag van de Albanese voetballers is Nederland zeker van de achtste finales, ongeacht het resultaat dinsdag tegen Oostenrijk.