Wolven vallen vrouw aan in safaripark nabij Parijs

In een safaripark nabij de Franse hoofdstad Parijs is een jogger ernstig gewond geraakt. Drie wolven vielen een 37-jarige vrouw aan, ze werd gebeten "in de nek, de kuit en de rug", vernam persbureau AFP uit kringen die bekend waren met de zaak. De aanklager van Versailles, Maryvonne Caillibotte, zei dat vrouw levensgevaarlijk gewond opgenomen was in het ziekenhuis. 

Het incident vond zondagmorgen plaats in het Thoiry Safari Park, ongeveer 40 kilometer ten westen van de Franse hoofdstad. Het is duidelijk dat de vrouw alleen ging joggen nadat ze met haar gezin had geslapen in een safarilodge. Ze kwam terecht in de "safarizone, die eigenlijk alleen bedoeld is voor auto’s", legt Caillibotte uit. Daar werd ze vervolgens “aangevallen door drie wolven”. Het is niet duidelijk of de vrouw een fout heeft gemaakt of dat het pad naar de safarizone niet voldoende gemarkeerd was met waarschuwingen.

Het park zegt "stilte, vrede en afzondering" te bieden in de advertenties voor de lodges in de wolvenzone. Ze bieden "een unieke, zeer intieme ervaring met de poolwolven die je vanuit de living van de lodge kunt zien." Een nacht kost tussen de 220 en 760 euro.

Reddingswerkers waren “zeer snel” ter plaatse en de wolven werden “weggevoerd”, legde aanklager Caillibotte uit. Een bron die bekend was met de zaak zei dat de vrouw door "beveiligingssystemen zoals een greppel en een elektrische afrastering" moet zijn gegaan. De politie doet onderzoek naar het incident.