NHL: Oilers voltooien comeback, Stanley Cup Final naar beslissende game 7

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL gaat maandagavond laat bepaald worden wie de titel pakt: de Stanley Cup Final gaat naar een allesbeslissende zevende wedstrijd, nadat de Edmonton Oilers een 3-0 achterstand in de best-of-sevenserie ombogen naar een 3-3 stand.

De Florida Panthers wonnen de eerste drie wedstrijden en waren hard op weg naar de titel, maar in Edmonton wonnen de Oilers de vierde wedstrijd met 8-1, waarna ze in Florida wedstrijd vijf met 3-5 wonnen. Dit weekeinde werd de zesde wedstrijd gespeeld in het Rogers Place in Edmonton, waar het wederom feest was.

Na een ruime zeven minuten opende Warren Foegele het feest voor de Oilers, vroeg in de tweede periode verdubbelde Adam Henrique de score en aan het eind van die periode maakte Zach Hyman er 3-0 van. Vroeg in periode drie deden de Panthers dankzij Aleksander Barkov wat terug, maar dat mocht niet baten.

Ruim drie minuten voor het einde schoot Ryan McLeod een empty netter binnen voor 4-1 en twaalf seconden later tekende Darnell Nurse zelfs voor de 5-1 eindstand, waardoor het circus maandag naar Florida trekt voor de beslissende zevende wedstrijd.

Speelschema
Maandag 24 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 7; Florida Panthers - Edmonton Oilers (3-3)