Zaccagni schiet ItaliŽ in slotminuut van blessuretijd naar achtste finales

Italië heeft zich in extremis geplaatst voor de volgende ronde van het EK. In de slotminuut van de extra tijd schoot Mattia Zaccagni de belangrijke 1-1 binnen en gaat Italië als nummer twee door naar de achtste finales. In de tweede ronde speelt het tegen Zwitserland.

Italië moest tegen Kroatië minimaal een punt halen om zeker te zijn van plaatsing voor de volgende ronde, terwijl de Kroaten de overwinning hard nodig hadden. Kroatië begon dan ook aanvallend aan de wedstrijd en dankzij een schot van Luka Sucic werden ze ook gevaarlijk, maar de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma bracht uitstekend redding. Na twintig minuten nam Italië het heft in handen en begon steeds beter te spelen met de nodige kansen, maar kon de doelman van Kroatië niet passeren.

Ook in de tweede helft begon Kroatië sterk. Na acht minuten kregen ze ook een penalty na hands van Davide Frattesi. Luka Modric nam vervolgens de penalty, alleen faalde de aanvoerder vanaf elf meter. Eén minuut na zijn gemiste strafschop maakte Modric alsnog de belangrijke 1-0. De 38-jarige werkte een rebound binnen en werd daarmee de oudste speler die op een EK wist te scoren.

Na de 1-0 van Kroatië was het volop verdedigen voor de Kroaten en leken ze de wedstrijd tegen Italië eruit te slepen. Maar in de slotminuut van de extra tijd ging het alsnog mis voor Kroatië. Mattia Zaccagni werkte prachtig af en schoot voor Italië de belangrijke 1-1 binnen.

Door het gelijkspel is Italië de nummer twee in groep B en speelt het in de tweede ronde tegen Zwitserland. Voor Kroatië is het bang afwachten of er een vervolg in zit, maar gezien de twee punten ziet het er slecht uit voor Kroatische voetballers.