Alonso: "Zege verloren door verkeer"

Peterselieman

Fernando Alonso denkt dat hij de Grand Prix van Canada vandaag op zijn naam had kunnen schrijven. De Spanjaard eindigde op het circuit Gilles Villeneuve met zijn Ferrari als derde achter de McLarens, maar verloor van Lewis Hamilton en Jenson Button door langzamere deelnemers die hem tot tweemaal toe ophielden.

"We hadden een kans om te winnen hier. Ik had een mooi gevecht met Lewis Hamilton en dankzij een fantastische pitstop kwam ik net voor hem de baan op. Daarna moest ik die plek echter weer afstaan omdat ik werd opgehouden door verkeer voor mijn tweede stop," zei Alonso in de persconferentie na afloop van de race. De Spanjaard werd in zijn ronde op weg naar de pits opgehouden door een Lotus, waardoor hij enkele seconden en daarmee de plek aan Hamilton verloor.

In de slotfase van de race stuitte Alonso op de HRT van Karun Chandhok waarna Button hem eenvoudig in kon halen voor plaats twee. "Dat was zeer spijtig. Verkeer kostte me uiteindelijk de overwinning en tien punten.Maar het is in ieder geval positief dat we weer om de zege hebben kunnen strijden, nadat we in Turkije nog ver achter lagen. Het gaat de goede kant op en we doen nog volop mee in het kampioenschap."