Schumacher teleurgesteld na kwalificatie

Michael Schumacher werd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada slechts dertiende. De Duitser begrijpt niet waar de slechte prestaties vandaan komen, omdat de renstal er tijdens de eerste vrije traingen goed bij zat. Teamgenoot Nico Rosberg zal in Montreal vanaf plaats tien gaan vertrekken.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld met deze kwalificatie. De balans was niet goed, er was niet voldoende grip en ik had problemen met het remmen en het gedrag van de auto. De wagen presteerde gewoon niet zoals we verwachtten," zei een zwaar teleurgestelde Schumacher die in het verleden in Canada zeer goed presteerde.

"Gistermiddag hadden we soortgelijke problemen en toen pasten we de auto na de tweede training aan. Vanochtend leken die veranderingen goed uit te pakken omdat ik er redelijk goed voor stond maar in de kwalificatie kwamen dezelfde problemen terug. Het is moeilijk om de reden te begrijpen maar we zullen het onderzoeken om morgen met een goede strategie te komen."

Teamgenoot Rosberg snapt ook niet waar de problemen vandaan komen. "Dit was niet bepaald een goede kwalificatie. De auto was dit weekend goed maar in de kwalificatie kregen we de banden niet goed aan het werk. Dat was ons grote manco. In de eerste kwalificatie was de harde band niet zo slecht maar vervolgens kregen we de zachte band niet goed aan het werk. Het is heel teleurstellend om als tiende te starten maar in deze race kan er van alles gebeuren dus hopelijk kunnen we morgen ons voordeel waar dan ook pakken."