Blessurezorgen Denemarken lijken toe te nemen

Olga Kroeders

Een dag voor het WK-duel met Nederland groeien de blessurezorgen voor de Deense bondscoach Morten Olsen. Behalve Nicklas Bendtner is ook onzeker of Feyenoorder Jon Dahl Tomasson en middenvelder Daniel Jensen morgen aantreden voor het duel. Het duo trainde vandaag apart vanwege "lichte blessures".

De blessure van Bendtner is nog altijd ernstiger dan die van Tomasson en Jensen. Over de spits van Arsenal zei Olsen vandaag dat het erop leek dat hij niet kan spelen. Over Tomasson en Jensen was de Deense bondscoach ook niet positief gestemd. "Het is twijfelachtig of ze kunnen spelen."

De blessuregolf lijkt een zegen voor Ajacied Christian Eriksen. De 18-jarige middenvelder zou zomaar een basisplaats kunnen krijgen. Ondanks Eriksens gebrek aan ervaring, kent Olsen geen twijfels. "Hij is goed genoeg. Er is een goede kans dat hij maandag speelt."

Zonder zijn twee beste aanvallers lijkt zelfs Olsen niet meer in een zege op Oranje te geloven. Gevraagd naar wat een goed resultaat zou zijn, gaf de hij een duidelijk antwoord: "Een gelijkspel." Middenvelder Christian Poulsen was het daarmee eens. "Het is een bonuswedstrijd. Zij zijn favoriet, dus kunnen wij zonder druk beginnen."