3DS informatie tot nu toe

Zelfs Nintendo moet er aan geloven, niets is er meer geheim te houden in de wereld door het internet. Door allerlei berichten te combineren is er al een goed beeld te maken van de Nintendo 3DS. Hieronder staan de feiten en geruchten op een rijtje.

De Nintendo 3DS zal twee verschillend schermen en een tilt sensor hebben. Het systeem zal aanzienlijk krachtiger worden dan de huidige handhelds, dit is gemeld door bronnen die bezig zijn met de system development kit van de handheld, zeg maar het Nintendo's bouwpakket voor ontwikkelstudios om 3DS spellen te creëren.

Daarnaast is er nog een schets te vinden die door een Chinese blogger gemaakt is, die beweert te beschikken over zo'n 3DS development kit. Let op, het plaatje hieronder is een photoshop van de schets gemaakt door een site.

3DS mock-up

Het onderste scherm is zoals het oude scherm van de huidige DSi, dus dat zal weer dienen als touchscreen. Het bovenste scherm is een stuk groter dan wat Nintendo nu heeft en zal 3D beelden kunnen tonen. Dit effect is uit te zetten, zodat ook oude spellen van de DS nog te spelen zijn. Volgens ontwikkelaars die al bezig mochten gaan met de handheld, is het effect van het scherm echt wonderlijk te noemen.

Ook interessant is het grijze rechthoekje boven de D-pad. Je ziet twee rondjes daarin, wat camera's kunnen zijn. Het feit dat het er twee naast elkaar zijn, zou duiden op een 3D camera. Het rondje onder de D-pad is een analoge stick om preciezer te kunnen bewegen in 3D.

De spellen zullen uitkomen op een kaartje, ter grootte van een compact flashkaartje. Hoogstwaarschijnlijk heeft de handheld een multislot, want ook de huidige DS kaartjes zouden moeten passen. En nadat Iwata, de baas van Nintendo, zijn mond voorbij had gepraat weten we ook dat het apparaat een  tiltsensor en/of een accelerometer ingebouwd heeft, zodat het ook zijn positie en snelheid kan bepalen ten opzichte van de speler. Aankomende week gaat Nintendo het echte apparaat en zijn uiteindelijke specificaties bekend maken tijdens de E3. Wij zijn benieuwd of het internet zijn huiswerk goed gedaan heeft!