FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 juni 2010

[WK Pool] Tussenstand na dag 2

De tweede dag van het Wereldkampioenschap voetbal zit er alweer op. Het is dus weer hoog tijd om de tussenstand op te maken van de FOK! WK 2010 Pool.

In het klassement hebben we een nieuwe leider, namelijk quexy1. Deze user behaalde tot dusver 255 punten. Pedroso staat voorlopig op de tweede plaats met 230 punten. De top drie wordt gecompleteerd door Silvain met 205 punten. Daaronder volgen drie deelnemers met 195 punten, namelijk bork, bosgroentensoep en Banzaiaap.

Ook in het klassement voor de subleagues is één en ander veranderd. De subleague KLBSC gaat daar aan de leiding met 85 punten. Zij worden gevolgd door FOK!sportcrew met 64 punten. PUKKE sluit de top drie af met 61 punten.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

Verdonk geen minister voor PVV

Rita Verdonk wordt geen minister voor de PVV. Op internet circuleerden geruchten dat Verdonk mogelijk zou terugkeren op een ministerspost als de PVV tot de regering zou toetreden, maar Geert Wilders ontkracht dit.

Op Twitter meldt hij zaterdagavond: "Heb goede kwaliteit kandidaat-bewindslieden voor het geval we zouden gaan regeren. En om meer geruchten te voorkomen: Rita Verdonk dus niet." Rita Verdonk keert niet terug in de Kamer nadat haar partij Trots op Nederland geen enkele zetel haalde.

Na de verkiezingszege van de PVV lonkt Wilders naar regeringsdeelname. Een dag later liet hij zijn breekpunt over de verhoging van de AOW-leeftijd vallen. De zaterdag aangestelde informateur Uri Rosenthal gaat onderzoeken of een kabinet met VVD, PVV en CDA mogelijk is.

[Video] Boete voor Hamilton na kwalificatie

Lewis Hamilton heeft aan zijn actie na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een waarschuwing en een boete overgehouden. De Brit reed de snelste tijd en moest daarna in de uitloopronde zijn auto van het team stilzetten omdat er niet genoeg brandstof in bleek te zitten.

Hamilton zette op het lange rechte stuk de motor uit en ging op zijn bolide zittend zwaaien naar de fans, terwijl hij ondertussen de auto in de goede richting stuurde. Daarna stapte hij uit en ging de McLaren richting de pits duwen.

De stewards legden de Brit een boete van 10.000 Amerikaanse dollars en gaven hem daarnaast een waarschuwing omdat hij de maximale tijd had overschreden die er voor staat om na de kwalificatie de pits te bereiken.

Unicef Open: NL'ers stranden in kwalificatie

De Nederlandse deelnemers aan de kwalificaties voor het Unicef Open zijn er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken. Hierdoor gaat het toernooi in Rosmalen morgen van start met alleen Arantxa Rus, Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker in het hoofdschema.

Van de Nederlanders die deelnamen aan de kwalificatie kwam Justin Eleveld het verst. Hij bereikte de tweede ronde na winst op de Hongaar Marton Fucsovics, maar de Duitser Dieter Kindlmann bleek te sterk voor hem. Yannick Lupescu ging al in de eerste ronde onderuit tegen de Amerikaan Denis Kudla terwijl Richel Hogenkamp het onderspit moest delven tegen de Française Julie Coin.

Waarschuwing voor tsunami na aardbeving India

De Nicobaren, een eilandengroep ten oosten van India, zijn zondagochtend vroeg (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. Het Tsunamiwaarschuwingscentrum heeft de landen ten oosten van de Indische Oceaan gewaarschuwd voor een tsunami. Er zijn nog geen meldingen over slachtoffers.

De tsunamiwaarschuwing geldt voor India, Indonesië, Sri Lanka, Birma, Thailand en Maleisië. Die landen werden met kerst 2004 zwaar getroffen door vloedgolven, waardoor honderdduizenden mensen om het leven kwamen.

De aardbeving van zaterdag had een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Een dergelijke schok 'kan een verwoestende tsunami opwekken', aldus het Tsunamiwaarschuwingscentrum. De Nicobaren liggen ten noordwesten van het Indonesische eiland Sumatra. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen.

[Groep C] Uitslag Engeland - Verenigde Staten

In Rustenburg is om 20:30 afgefloten voor het eerste duel in groep C tussen Engeland en de Verenigde Staten.

In de beginfase was het voor beide partijen aftasten toch was het Engeland dat al na vier minuten het net wist te vinden. Steven Gerrard kon scoren doordat Wayne Rooney van de bal af bleef na aangeven van Heskey. Na het doelpunt hadden de Verenigde Staten weer even moeite om het spel op te pakken. De Amerikanen slaagden er desondanks in om al vrij snel voor het doel van de Engelse doelman te verschijnen. Altidore had na een ruim kwartier voetbal de kans op de gelijkmaker. Echter sprong King net voor de Amerikaan op en had de mazzel wat eerder bij de bal te zijn dan zijn tegenstander.

Milner kreeg de eerste kaart van  het duel na zijn tweede overtreding in deze wedstrijd liet de scheidsrechter duidelijk merken niet van dit soort overtredingen gediend. Een aantal minuten later was het Tim Howard die naar de grond ging na een overtreding van Heskey. De goalie van de Verenigde Staten kon gelukkig nog verder. In de tussentijd werd bij Engeland Milner naar de kant gehaald. De enige speler op het veld met een gele kaart werd voor vervangen door Wright-Philips. Landon Donovan probeerde zo'n acht minuten voor rust doelman Green te verrassen met een schot. Gelukkig voor de Britse voetbalploeg ging de bal ruim naast. Enkele minuten later was het wel raak een gigantische blunder van doelman Green die een bal geschoten door Dempsey onder zich door zag gaan. Dit doelpunt was een behoorlijke tik voor de Engelsen en ook zij hadden even de tijd nodig om deze blunder te verwerken.

De tweede helft is ondertussen weer van start gegaan en direct een gele kaart voor DeMerit van de Verenigde Staten voor een handsbal. Na vijf minuten spelen in de tweede helft is het duidelijk wat de Engelsen willen, namelijk scoren. Lennon gaf na 52 minuten een prima bal aan Heskey maar die besloot recht op de Howard te schieten en een prima kans te verprutsen. De tweede helft is opnieuw leuk om naar te kijken. Beide ploegen spelen een leuke pot voetbal en kansen zijn er aan beide zijdes. Engeland heeft misschien iets vaker de bal in het bezit maar de Verenigde Staten komt niet direct in gevaar. Na een ruim uur spelen was Joseph Altidore die een prima kans kreeg maar doelman Green wist ditmaal wel de bal tegen te houden en Engeland nog altijd op een gelijkspel te houden.

Wayne Rooney schoot een kwartier voor tijd voor het eerst richting het doel van Tim Howard. De bal ging echter net voor Howard langs over de achterlijn. Een aantal minuten later was het opnieuw Rooney die een kleine mogelijkheid had maar ook deze bal ging niet in het net. De Verenigde Staten leken zich ervan bewust dat er niet meer in Rustenburg viel te halen en ze tevreden konden zijn met een gelijkspel tegen de Engelsen.Daar leken de Amerikanen dan ook uiteindelijk gelijk in te krijgen. Een prima fluitende Braziliaanse scheidsrechter floot na 94 minuten eerste wedstrijd in Groep C ten einde.

Engeland

1 - 1

Verenigde Staten

 4' Gerrard
   40' Dempsey 
 
 Gele kaart: Milner, Carragher, Gerrard (Engeland), DeMerit, Cherundolo (Verenigde Staten)
 
Stadion: Royal Bafokeng Stadion, Rustenburg (ZAf)
Toeschouwers: 42000
Arbiter: Simon (Bra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Green
Johnsen
Terry
King (Carragher/ 46)
A. Cole
Lennon
Lampard
Gerrard
Milner (Wright-Philips/ 30)
Rooney
Heskey (Crouch/ 79)
  Howard
Cherundolo
DeMerit
Onyewu
Bocanegra
Dempsey
Bradley
Clark
Donovan
Altidore (Holden / 86)
Findley (Buddle/ 77)

Trio verkracht jonge Zweedse op kerkhof

Een 25-jarige vrouw is gisteravond bij het Zweedse Motala op extreem grove wijze verkracht. De Zweedse is door drie mannen verkracht op een begraafplaats.

"Ze heeft ons verteld dat ze werd vastgehouden en verkracht", laat politie-inspecteur Torbjörn Lindqvist weten. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze op weg was van een feest toen ze door het drietal werd vastgegrepen. Geen van drieën kwam haar ook maar bekend voor.

"Daarna kwam ze bij de spoedeisende hulp en legde uit wat er was gebeurd." Het slachtoffer is vanochtend ondervraagd door politiepersoneel dat is opgeleid in het omgaan met verkrachtingsslachtoffers.

Na het verhoor is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis voor enkele onderzoeken en de behandeling. Lindqvist kan nog niets zeggen over de psychische toestand van de vrouw. In de zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht, men wacht eerst het sporenonderzoek op het kerkhof af.

Unicef Open: Haase meteen in actie

Robin Haase zal morgen op de eerste dag van het Unicef Open meteen in actie komen. De Nederlander zal de tweede partij op het gras op het Centercourt tegen de Duitser Simon Greul spelen. Haase is de nummer 155 van de wereld, terwijl Greul op plaats 66 staat.

Het toernooi in Rosmalen wordt geopend door het Britse talent Laura Robson die het op zal gaan nemen tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova. De nummer twee van de plaatsingslijst Dinara Safina zal ook in actie gaan komen. Zij neemt het op tegen de Slowaakse Magdalena Rybarikova.

Messi: "Taken goed uitgevoerd"

In zijn eerste optreden tijdens dit WK wist de Argentijnse sterspeler Lionel Messi niet tot scoren te komen, maar liet hij toch een aantal keer zijn kwaliteiten zien. Dankzij de 1-0 overwinning op de Nigerianen, kijkt Messi met een goed gevoel terug op de wedstrijd.

"We hebben de taken van de trainer (bondscoach Diego Maradona, red.) goed uitgevoerd", aldus Messi tegenover diverse media na de 1-0 zege op Nigeria. "Het is belangrijk om met een overwinning te beginnen."

"Ook de manier waarop was mooi. We hebben goed voetbal laten zien. Dat ik zelf de kansen miste om te scoren is niet zo heel erg. Soms scoor je, soms scoor je niet. Dat is voetbal", zo voegde de watervlugge vleugelspeler van FC Barcelona eraan toe.

Gabriel Heinze liet weten erg blij te zijn met zijn doelpunt. "Het geeft een goed gevoel dat ik dit doelpunt heb gescoord. We kunnen allemaal met een gerust hart gaan slapen. Ik zag de voorzet komen en wist meteen dat ik met het hoofd ging scoren", zo meldt de matchwinner.

Hockeyheren Bloemendaal prolongeren landstitel

Bloemendaal heeft vanmiddag de landstitel bij het mannenhockey geprolongeerd. De ploeg van coach Max Caldas won op eigen veld ook de tweede wedstrijd tegen HGC in de finale van de play-offs. De Noord-Hollandse formatie zegevierde op strafballen: 7-6.

Na de normale speeltijd en de verlenging was de stand 3-3. Vorige week zondag was Bloemendaal met 2-1 te sterk in de eerste wedstrijd bij HGC. Voor de thuisploeg scoorden Martijn van Mierlo (1-0), Wouter Jolie (2-1) en Jamie Dwyer (3-2). Voor HGC waren Barry Middleton, Eric-Jan Iding en Ashley Jackson trefzeker. Voor Bloemendaal was het de vijfde titel op rij en het veertiende landskampioenschap in de clubhistorie.

Karakteristieken

Bloemendaal - HGC 3-3 (1-1, 3-3, 3-3) sb: 7-6
23' Martijn van Mierlo 1-0
26' Barry Middleton 1-1
45' Wouter Jolie 2-1 (sc)
50' Eric-Jan Iding 2-2
68' Jamie Dwyer 3-2 (sb)
70' Ashley Jackson 3-3 (sc)

'Negatief imago Limburg door Wilders'

De opmars van de PVV in Limburg baart universiteitsbestuurder Jo Ritzen van de Universiteit Maastricht grote zorgen. De grote populariteit van Wilders zou het imago van Limburg geen goed doen.  

"We staan te boek als PVV-provincie. Dat is schadelijk voor ons imago in het buitenland", meent Ritzen. 40% van de studenten van de universiteit van Maastricht komt uit het buitenland, met name uit Duitsland. Ritzen denkt dat Limburgers op de PVV hebben gestemd uit ongenoegen.

Zo zegt hij in de Limburger: "In het buitenland trekt Wilders toch vooral aandacht met anti-islam- en anti-buitenlanders-denkbeelden. De grote steun voor hem zal ook in dat kader bezien worden. Ik heb al reacties gekregen met de vraag welke gevolgen de uitslag heeft voor de aantrekkelijkheid van de universiteit voor buitenlandse studenten."

'Ecclestone wil reclame in pitboxen'

De vete tussen Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de teams lijkt weer helemaal opgelaaid te zijn nu de contracten met Pirelli als nieuwe bandenleverancier in de sport nog niet getekend zijn. De Brit ontkent echter een dergelijk voorstel gedaan te hebben.

In de Formule 1 gaat Allsport over de reclameuitingen op en rond de circuits. Dit bedrijf stuurde de teams een brief met de mededeling dat ook de ruimte in de pitboxen onder de rechten van Allsport vallen. De teams gebruiken deze ruimte om hun eigen reclame te maken, maar hier zou een eind aan kunnen komen mochten de teams niet snel met Pirelli in zee gaan. De renstallen zijn volgens journalist Adam Cooper er van overtuigd dat Ecclestone achter de brief zit.

De Brit ontkent tegenover Cooper. "Het heeft niks met mij te maken. Allsport gaat erover, niet ik. Blijkbaar adverteren de teams op plekken terwijl ze niet het recht hebben dit te doen. Alles op het circuit is in handen van Allsport," zei Ecclestone die ook ontkende dat de keuze voor een nieuwe bandenleverancier er me te maken heeft. "Het heeft niks met Pirelli te maken. Ik hoop dat Pirelli het contract niet krijgt, en Michelin ook niet. Dan kunnen we met Avon in zee."

De teams hebben het Concorde Agreement er op na geslagen om een bepaling over de reclame in de pitboxen te vinden, maar uit niets blijkt dat er een beperking op de uitingen zit.

WK-fans gaan met elkaar op de vuist

Bij een knokpartij onder buurtbewoners in Den Helder heeft een onbekend persoon zijn vuurwapen getrokken en geschoten.

Dat gebeurde op een grasveld in de Dommelstraat waar veel publiek was samengedromd om gezamenlijk naar WK-voetbalwedstrijden te kijken. Op het veldje hadden de bewoners partytenten opgezet.

Door de vechtpartij raakte een persoon gewond, maar zijn toestand is niet kritiek. Het is niet bekend of het slachtoffer geraakt is door een schot. De politie doet onderzoek naar het incident.

'Varken in kunstwerk is storend'

Islamitische bewoners van de Limburgse plaats Venray zouden zich ergeren aan een kunstwerk waarin een varken is verwerkt. Dat beweert het lokale PvdA-raadslid Hayrettin Ünüvar.

Het gaat om een sculptuur met daarin een beeltenis van een varken: een onrein dier binnen de Islam. Ünüvar laat weten dat het kunstwerk van haar niet weg hoeft, maar ze vraagt wel om in de toekomst rekening te houden met de multiculturele samenleving. Wethouder Patrick van der Broek verklaart dat het absoluut niet de bedoeling was om te kwetsen. Het varken in de sculptuur verwijst naar de vele varkensboeren in Venray.

Volleybalvrouwen verslaan Duitsland

De vrouwen van de Nederlandse ploeg hebben de vierde wedstrijd tijdens de Montreux Volleybal Masters met 3-1 gewonnen van Duitsland: 25-20, 25-16, 17-25, 25-19.

Dit betekent dat Oranje morgen, op de slotdag van het evenement, om de vijfde plaats speelt tegen Polen, dat de kruiswedstrijd tegen Japan met 3-1 wist te winnen.

Nederland speelde tegen Duitsland in een formatie met een opvallend hoog ‘TVC Amstelveen gehalte’. Naast spelverdeelster Laura Dijkema stonden de buitenaanvalsters Anne Buijs (9 punten) en Maret Grothues (11). De middenaanvalsters waren Quinta Steenbergen (9) en Robin de Kruif (met 16 punten topscorer). Manon Flier (14) was de diagonaalspeelster en als libero fungeerde dit keer Myrthe Schoot.

Het toernooi in Montreux geldt als voorbereiding op de Grand Prix in augustus en het WK in Japan, later dit jaar.

Playboy's evolutie van tieten

Playboy heeft iets nieuws. Onder de noemer 'Evolution of the Boob' hebben ze alle Playmates vanaf de jaren vijftig tot het heden verzameld. Duidelijk is te zien hoe het programma Photoshop de laatste decennia ook bij Playboy de dienst uitmaakt. Je krijgt gratis helaas een paar plaatjes te zien, maar wie bereid is 3,95 dollar te dokken, mag ze allemaal bekijken.

Dus wacht niet langer, en beslis hier wat jouw favoriete decennium is!

Koninklijke onderscheiding voor Coulthard

David Coulthard heeft een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen vanwege zijn verdiensten in de autosport. De 39-jarige Schot mag zich nu lid van de Orde van het Britse Rijk noemen.

Coulthard reed vijftien seizoenen in de Formule 1 voor de teams Williams, McLaren en Red Bull. De Schot wist dertien races op zijn naam te schrijven en zijn beste eindklassering in het kampioenschap was de tweede plaats in 2001.

Nadat Coulthard eind 2008 de sport verliet werd hij commentator bij de BBC. Dit jaar keerde hij terug als actieve coureur en vond een stoeltje in het DTM bij Mercedes. Een onverdeeld succes is dit nog niet geweest, want hij eindigde als twaalfde in Hockenheim en viel uit in Valencia en op de Lausitzring.

Kustwacht eist beter plan olieramp van BP

De plannen van de Britse oliemaatschappij BP om de lekkage in de olieleiding in de Golf van Mexico te dichten, gaan niet ver genoeg. De onderneming moet uiterlijk zondag een nieuwe aanpak presenteren.

Dat staat in een brief van de Amerikaanse kustwacht, die zaterdag naar buiten werd gebracht. Een dag eerder was hij al afgeleverd bij BP.

Het bedrijf kondigde vrijdag nog aan dat het de capaciteit voor het opvangen van olie uit de lekkende bron rond half juli verdubbeld wil hebben. De opvangcapaciteit is op dit moment 28.000 vaten per dag. Over ruim een maand moeten dat 50.000 vaten zijn. Een vat is ongeveer 159 liter.

Een topman van de kustwacht stelt in de brief aan BP dat zijn organisatie zeer bezorgd is over de daadkracht van het olieconcern. Dat moet meer inspanningen leveren om de ambities bij de bestrijding van de ramp waar te maken.

Deel van de zon zojuist ontploft

Slecht nieuws voor zonaanbidders. Een deel van de koperen ploert is vandaag ontploft. Het gaat hier om een zogeheten zonnevlek met het nummer 1081.

De zonnevlek produceerde een M1-zonnevlam. De explosie ging gepaard met een extreme uitbarsting van UV-stralen, gevolgd door een CME (Coronal Mass Ejection) van maar liefst één miljard ton.

NASA's Solar Dynamics Observatory probeert ons echter gerust te stellen. De stralingswolk zal waarschijnlijk niet de aarde bedreigen. Zonnevlek 1081 is echter rusteloos en groeiende, dus meer zonnevlammen zijn niet ondenkbaar.

Benieuwd naar de uitbarsting? Een animatie is hier te zien

Rosenthal spreekt maandag met fractievoorzitters

Informateur Uri Rosenthal gaat maandag met de fractievoorzitters van alle partijen praten. Om 11.00 uur ontvangt de zaterdag tot informateur benoemde Rosenthal in het gebouw van de Eerste Kamer VVD-leider Mark Rutte. Later op de dag volgen de fractievoorzitters van de andere partijen.

Koningin Beatrix heeft Rosenthal zaterdag verzocht om, 'mede gelet op de moeilijke situatie waarin ons land verkeert', op korte termijn te verkennen wat er mogelijk is. Hij kreeg de opdracht om als eerste te onderzoeken wat de mogelijkheid is van een kabinet waar de grootste partij en de grootste winnaar deel van uitmaken. De meest voor de hand liggende coalitie is die tussen de VVD, de PVV en het CDA, mogelijk aangevuld met de SGP.

Uitslaande woningbrand in Hoensbroek

In een appartementencomplex in het Limburgse Hoensbroek heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. Bewoners van tien appartementen aan de Markt moesten geëvacueerd worden, meldt de politie.

Het vuur ontstond rond 18.30 uur en mondde al snel uit in een grote brand. De hulpdiensten zetten de omgeving ruim af. De kermis, die op de Markt plaatsvond, hoefde niet geëvacueerd te worden.

Om 19.20 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De bewoners kunnen vooralsnog niet terug naar hun woning, zij worden door de gemeente opgevangen.

[F1] Uitslag kwalificatie Grand Prix Canada

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada gereden. De McLaren-coureur was op het circuit Gilles Villeneuve met een tijd van 1:15,105 de snelste voor, de Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel.

Het eerste deel van de kwalificatie leverde bijna een verrassing op. Zoals verwacht vielen de nieuwe teams af, tezamen met Sauber-rijder Kamui Kobayashi die het vertrouwen in de auto leek te missen. De Japanner werd bijna verslagen door de Lotus van Heikki Kovalainen. De Fin klokte een tijd van 1:18,237 en leek hiermee voor het eerst een van de gevestigde teams voor te blijven, maar Kobayashi wist in de laatste ronde net genoeg snelheid te vinden om de Fin voor te blijven.

De snelste tijd was voor Lewis Hamilton die 1:15,889 klokte. Hiermee bleef de McLaren-rijder Sebastian Vettel en Ferrari-coureur Fernando Alonso voor. Langzaamste man was Karun Chandhok die de HRT niet op snelheid kreeg en een beste ronde in de 1:27 klokte.

In het tweede deel was Hamilton wederom de snelste voor Vettel en Alonso. Voor plaats tien was een heftig gevecht gaande. Jenson Button stond op de wip in de slotfase, maar hij wist zich met een tijdsverbetering alsnog bij de besten te rijden. Verrassing was Vitantonio Liuzzi die met een ultieme laatste ronde op plaats acht nestelde en zijn teamgenoot Adrian Sutil voorbleef.

Slachtoffer van de dadendrang bij Force India was Michael Schumacher die zijn Mercedes niet op tempo kreeg en zelfs nog achter de Williamsen van Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg als dertiende eindigde. Vitaly Petrov, Sébastien Buemi, Jaime Alguersuari en Pedro de la Rosa waren de andere afvallers.

In Q3 zette Hamilton meteen een snelle tijd neer. De eerste die aan zijn tijd wist te komen was Alonso die er zes honderdste van af snoepte. Dit deed Webber direct daarna ook. Teamgenoot Vettel worstelde met de auto, maar wist uiteindelijk wel Alonso in te halen. In een ultieme poging pakte Hamilton uiteindelijk de poleposition met twee tiende seconde voor op Webber. De McLaren van de Brit had zo weinig brandstof aan boord dat hij de auto in de uitloopronde zelfs stil moest zetten.

Alonso zal morgen van plaats vier starten, voor Jenson Button, Vitantonio Liuzzi, Felipe Massa, Robert Kubica, Adrian Sutil en Nico Rosberg, die net als Schumacher niet de snelheid lijkt te hebben.

Uitslag kwalficatie

Pos Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:15,889 1:15,528 1:15,105 20
2 M. Webber Red Bull 1:16,423 1:15,692 1:15,373 21
3 S. Vettel Red Bull 1:16,129 1:15,556 1:15,420 24
4 F. Alonso Ferrari 1:16,171 1:15,597 1:15,435 24
5 J. Button McLaren 1:16,371 1:15,742 1:15,520 24
6 V. Liuzzi Force India 1:17,086 1:16,171 1:15,648 22
7 F. Massa Ferrari 1:16,673 1:16,314 1:15,688 23
8 R. Kubica Renault 1:16,370 1:15,682 1:15,715 21
9 A. Sutil Force India 1:16,495 1:16,295 1:15,881 21
10 N. Rosberg Mercedes 1:16,350 1:16,001 1:16,071 20
11 R. Barrichello Williams 1:16,880 1:16,434   22
12 N. Hülkenberg Williams 1:16,770 1:16,438   20
13 M. Schumacher Mercedes 1:16,598 1:16,492   16
14 V. Petrov Renault 1:16,569 1:16,844   21
15 J. Alguersuari Toro Rosso 1:17,027 1:16,928   16
16 S. Buemi Toro Rosso 1:17,356 1:17,029   17
17 P. de la Rosa Sauber 1:17,611 1:17,384   19
18 K. Kobayashi Sauber 1:18,019     10
19 H. Kovalainen Lotus 1:18,237     12
20 J. Trulli Lotus 1:18,698     11
21 T. Glock Virgin 1:18,941     12
22 B. Senna HRT 1:19,484     10
23 L. di Grassi Virgin 1:19,675     12
24 K. Chandhok HRT 1:27,757     3

Cancellara wint proloog in Zwitserland

Fabian Cancellara heeft de proloog van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zwitser legde de 7,6 kilometer van 10.21.

Cancellara had na het eerste gedeelte, dat licht bergop ging, nog zes seconden achterstand. Dit maakte de winnaar van vorig jaar echter goed in de afdaling die volgde richting de finish. 

Achter Cancellara eindigde Roman Kreuziger als tweede, hij was slechts een seconde langzamer. Tony Martin en Peter Sagan gaven drie seconden toe. Lance Armstrong kon geen indruk maken en verloor een halve minuut.

Simão: "We hebben Brazilië vaker verslagen"

Portugal moet in de groepsfase zien af te rekenen met Brazilië, Ivoorkust en Noord-Korea. In de derde wedstrijd wachten de Brazilianen. Simão laat weten dat de Portugezen geen angst hebben voor Brazilië.

"Als we moeten winnen kan dat, waarom niet?", aldus de buitenspeler van Atlético Madrid tegen Portugese media. "Portugal heeft enkele van de beste spelers in Europa met een hoop ambitie, en we hebben een erg hecht en sterke ploeg", vervolgt de ervaren international.

Simão start dinsdag het WK tegen Ivoorkust. "Het is altijd belangrijk om aan het WK te beginnen met een overwinning. We willen niet tegen Brazilië spelen in de laatste groepswedstrijd in de wetenschap dat we móeten winnen", aldus de aanvallende middenvelder.

Van angst is echter totaal geen sprake vindt Simão. "Want we hebben ze in het verleden al meerdere malen verslagen." Mocht Portugal doorgaan dan wacht mogelijk de grote favoriet voor de WK-titel Spanje. "Dan wordt het lastig, want zij zijn de Europees kampioen."

Kroon zeker van Tour de France

Karsten Kroon verschijnt in juli aan de start van de Tour de France in Rotterdam. Zijn werkgever, Team BMC, heeft dit vandaag laten weten.

Kroon zal voornamelijk in dienst van kopman Cadel Evans gaan rijden, maar er is nog meer. "Het is de bedoeling dat ik in ontsnappingen mee zit en mij laat zien. Daarnaast wordt er natuurlijk ook van mij verwacht dat ik Cadel bij sta, maar het is zeker niet de bedoeling dat ik heel de tijd bij hem blijf," liet de renner weten.

Toch was het voor Kroon aanvankelijk hopen op deelname aan La Grande Boucle. In april kwam de renner tijdens de Waalse Pijl hard ten val en hield daar verschillende breuken aan over. Inmiddels is hij weer helemaal hersteld. "Ik heb hard gewerkt om weer op niveau te komen. Eigenlijk heb ik nooit gevreesd dat het niet goed zou komen. Ik wil graag de Tour rijden, zeker ook omdat de start in Rotterdam is. Als ik deze week goed door kom, rijd ik zeker de Ronde van Frankrijk."

Het is voor Kroon zijn vierde deelname aan de Tour de France. De laatste keer, dat hij mee deed, was in 2005. Toen eindigde de renner in het algemeen klassement op de 135e plaats.

Lagerbäck: "Goal kwam voort uit een fout van ons"

Nigeria verloor haar eerste wedstrijd van het WK tegen Argentinië. Gabriel Heinze kopte raak en dus verloren de Super Eagles met 1-0. Lars Lagerbäck, bondscoach van Nigeria, blikte op de persconferentie terug op de wedstrijd.

"We hadden het geluk niet mee, want dankzij een fout van ons, incasseerden we dat tegendoelpunt. Het is ongelukkig dat een kort moment van concentratieverlies tot een tegendoelpunt heeft geleid, maar dat zegt wat over het spel op dit niveau", aldus Lagerbäck.

Taye Taiwo raakte tijdens het duel met de Argentijnen geblesseerd. "Ik hoop dat het goed met Taiwo gaat. Ik heb nog niet met hem of de medische staf over zijn situatie gesproken, maar hopelijk is het niets ernstigs", zo vervolgde de Zweed.

De Roover toch weg bij FC Groningen

Sepp de Roover vertrekt bij FC Groningen. De 25-jarige Belgische verdediger ondertekende vandaag een vierjarig contract bij Lokeren. De Roover verlengde eind mei zijn contract bij Groningen nog met twee jaar.

De Roover liep in november een zware knieblessure op en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. De éénvoudig international kwam eerder uit voor Verbroedering Geel, Willem II, PSV, FC Eindhoven en Sparta Rotterdam. Lokeren is erg actief op de transfermarkt. Eerder haalde de club van trainer Peter Maes al Ivan Yagan, Ivan Leko, Koen Persoons en Benjamin De Ceulaer.

NOS kan niets doen tegen vuvuzela's

De NOS kan niets doen aan het oorverdovende lawaai van de vuvuzela's tijdens de wedstrijden van het WK Voetbal op Nederland 1. De toeters veroorzaken een constant bijengezoem.

"We hebben er al op ingespeeld door de juiste geluidsmix te zoeken tussen het achtergrondgeluid en de commentator. Maar als omroep kun je er verder weinig aan doen. Dit hoort de hele wereld"
, zegt NOS-directeur Jan de Jong in het AD.

Stem ook mee met de FOK!-poll over de vuvuzela.


De Britten en Belgen lukt het echter wel

Contador wint op Alpe d'Huez

De zesde etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Alberto Contador. In de koninginnenrit naar Alpe d'Huez klopte de Spanjaard Janez Brajkovic in de sprint. Contador kon de gele trui niet op de Sloveen heroveren.

Contador probeerde op de Alpe d'Huez verschillende keren bij Brajkovic weg te rijden. De renner van RadioShack slaagde er echter telkens in om weer bij de kopman van Astana aan te haken. Op de meet had het tweetal een kleine voorsprong op Sylvester Szmyd, Jerome Coppel en Jurgen van den Broeck, die de koplopers in de finale moesten laten gaan.

Uitslag etappe 6

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 4:31,06
2 Janez Brajkovic (Slo) RadioShack z.t.
3 Sylvester Szmyd (Pol) Liquigas + 0,17
4 Jérôme Coppel (Fra) Saur + 0,24
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma Lotto + 0,40


Klassement na etappe 6

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Janez Brajkovic Team RadioShack 24:26,05
2 Alberto Contador (Spa) Astana + 1,41
3 Tejay van Garderen Team HTC-Columbia + 2,41
4 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma Lotto + 3,46
5 Nicolas Vogondy Bouygues + 4,01

Romero laat 'Jabulani' 110 meter vliegen

Er is in aanloop naar het WK voetbal al veel over de Jabulani, de WK-bal, gezegd. De bal zou de schrik van de keepers zijn, maar dit lijkt vooralsnog mee te vallen. Wat wel opvalt, is de snelheid die de bal op 1700 meter hoogte meekrijgt.

Sergio Romero, keeper van Argentinië, demonstreerde dit vanmiddag. De goalie kreeg het namelijk voor elkaar om een doeltrap over de achterlijn van zijn Nigeriaanse collega, Vincent Enyeama, te schieten. De afgelegde afstand bedroeg een slordige 110 meter.

De trapkracht van Romero speelt hier zeer zeker in mee, maar ook de luchtweerstand is anders op de eerdergenoemde hoogte. De bal komt in Johannesburg gemiddeld vijf procent verder dan in een stadion op zeeniveau.

Noord-Korea dreigt met aanval op Zuid-Korea

Noord-Korea heeft zaterdag gezworen een 'grote militaire aanval' te doen op Zuid-Koreaanse luidsprekers en andere propaganda-installaties langs de zwaarbewaakte grens en dat de vergelding een 'genadeloze aanval' zal zijn, waarbij zelfs niet moet worden uitgesloten dat 'Seoul in een zee van vuur verandert'.

De Zuid-Koreaanse minister van defensie, Kim Tae-young, had geen direct commentaar op het dreigement van Noord-Korea. Het leger van Zuid-Korea verhoogde wel de waakzaamheid, ondanks het feit dat er geen ongebruikelijke troepenbewegingen van het Noord-Koreaanse leger te bespeuren waren.

Kim zei vrijdag tijdens een zitting van het parlement dat het land begint met uitzenden van radioprogramma's via de luidsprekers langs de grens als de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft besloten welke maatregelen het tegen Noord-Korea wil treffen.

Zuid-Korea heeft de Veiligheidsraad gevraagd Noord-Korea te straffen voor een torpedoaanval op het Zuid-Koreaans marineschip Cheonan, waarbij 46 matrozen om het leven kwamen. Na een internationaal onderzoek concludeerde Zuid-Korea vorige maand dat het Noorden verantwoordelijk was voor de aanval.

Aanhoudingen bij demonstratie NVU in Venlo

Bij een demonstratie van de Nationale Volksunie (NVU) in Venlo zijn zaterdag 37 mensen gearresteerd. Een van hen maakte een hitlergroet, de andere 36 arrestanten waren zogeheten tegendemonstranten. In totaal waren er zestig NVU'ers en evenzoveel tegendemonstranten.

De demonstratie verliep rustig, meldt de politie. Een paar keer moest de politie, die in groten getale aanwezig was, ingrijpen. Zo'n vierhonderd agenten konden voorkomen dat de twee groepen elkaar troffen.

De arrestaties waren vooral vanwege het overtreden van de noodverordening en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Van de 37 arrestanten waren er 22 Duits.

Queens-finale tussen Fish en Querrey

De finale van het grastoernooi van Queen's wordt een Amerikaanse onderonsje tussen Sam Querrey en Mardy Fish. De als zevende geplaatste Querrey won van de Duitser Rainer Schuettler. De Amerikaan had drie sets nodig voor zijn zege: 6-7 (9), 7-5, 6-3. Fish rekende af met de Spanjaard Feliciano Lopez: 6-3, 6-4.

Fish had eerder titelverdediger Andy Murray uitgeschakeld. Topfavoriet Rafael Nadal sneuvelde gisteren in de kwartfinale tegen de als achtste geplaatste Lopez.

Queens-finale tussen Fish en Querrey
Queens-finale tussen Fish en Querrey (Foto: Novum)

Federer naar finale Halle

LIeyton Hewitt neemt het in de finale van het ATP-toernooi van Halle op tegen Roger Federer. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in de halve finale Philipp Petzchner uit Dutisland met 7-6 en 6-4.

Federer speelde niet zijn beste tennis tegen de Duitser. De nummer twee van de wereld moest in de eerste set tweemaal een achterstand goedmaken. In de tweede set ging het beter en trok hij de partij alsnog naar zich toe.

[E3] Microsoft: Grootse aankondiging komende E3

Microsoft wilt gaan knallen komende E3 en ze hebben gezegd dat ze met grotere aankondigingen gaan komen dan de aankondiging van Project Natal vorig jaar.

Een e-mail dat naar xbox.com gebruikers is gegaan zegt het volgende; "Met de mega aankondiging van Natal vorig jaar zou je denken dat deze niet te overtreffen is. Denk maar nog eens na. Dit jaar hebben we op de E3 nog grotere aankondigingen gepland voor jullie"

Wat zou het kunnen waar Microsoft zulke grote aankondigingen over gaat doen? Xbox 720? Xbox Slim? Exclusiviteit? Laat het ons weten in de nieuwe poll.

MS

Friese opknapbeurt

Eén ding moet je die jongens nageven: creatief zijn ze zeker! Ook in Friesland moet de broekriem worden aangetrokken en daarom heeft een stelletje overactieve ambtenaren de volgende bezuiniging bedacht. Alleenstaande bijstandsvrouwen worden voor 1.400 euro gepimpt en vervolgens gesleten aan een rijkaard. De verwachting is dat de rijke minnaars voor hun opgedirkte sloeberwijfies gaan zorgen. Op die manier denken de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel flink te kunnen snijden in de uitkeringen.

Birma ontkent ontwikkeling kernwapenprogramma

De militaire junta van Birma ontkent dat het land bezig is met de ontwikkeling van een atoomprogramma. De junta noemde vrijdag dergelijke aantijgingen ongegrond en politiek gemotiveerd. Volgens de junta hebben anti-regeringsgroepen in samenwerking met de media de beschuldigingen geuit met als doel 'het democratische proces in Birma te belemmeren en het politieke imago van de regering te bezoedelen'.

Vorige week beschuldigde de in Noorwegen gevestigde mediaorganisatie Democratic Voice of Burma (DVB) de junta ervan samen met Noord-Korea te werken aan een kernwapenprogramma om een bom en langeafstandsraketten te ontwikkelen. De DVB zei dat deze conclusies waren getrokken op basis van een vijf jaar durende studie en onthullingen van een overloper uit het Birmese leger.

Het Birmese ministerie van buitenlandse zaken zei dat de aantijgingen slechts gebaseerd waren op 'informatie, geleverd door deserteurs, overlopers en dissidenten, die inaccuraat, oneerlijk en onbetrouwbaar is'. De regering ervan beschuldigen dat ze kernwapens wil ontwikkelen 'draagt niet bij aan regionale en internationale stabiliteit', zei de junta in een verklaring. "Birma, een ontwikkelingsland, ontbreekt het aan een geschikte infrastructuur, technologie en financiën om kernwapens te ontwikkelen."

[Groep B] Uitslag Argentinië - Nigeria

Argentinië heeft zijn eerste groepswedstrijd op het WK voetbal gewonnen. De manschappen van bondscoach Diego Armando Maradona waren met 1-0 te sterk voor Nigeria. De enige treffer van het duel werd al in de zesde door Heinze gemaakt.

Voorafgaand aan het duel was er twijfel over de vorm van sterspeler Messi, maar al snel bleek dat dit niet nodig was. De speler van FC Barcelona stond aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd, die door Higuaín werd gemist. Vlak daarna werd een schot van het Argentijnse wonderkind door doelman Enyeama tot corner gepromoveerd. Deze spelhervatting leverde voor de Argentijnen alsnog de voorsprong op. Heinze kopte de bal achter de sluitpost van de Nigerianen.

In het vervolg was Argentinië heer en meester. Het kon via Higuaín zelfs op een 2-0 voorsprong komen, maar de Argentijn faalde. In het slot van de eerste helft beet Nigeria wat meer van zich af, maar de beste kans was uiteindelijk voor Messi. Obasi was voor de Nigerianen in kansrijke positie.

In de tweede helft viel er in eerste instantie weinig te genieten, maar na twintig minuten ontbrandde er toch nog een mooie strijd. Argentinië was via Messi en Higuaín gevaarlijk, maar stuitten voortdurend op de uitstekend keepende Enyeama. Voor Nigeria waren Odemwingie, Taiwo en Uche dichtbij een treffer. Dit trio had het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de Argentijnen er met de zege vandoor gingen.


Argentinië

1 - 0

Nigeria

 6' Heinze
 
 
 Gele kaart: Guttiérez, (Argentinië), Haruna, (Nigeria)
 
Stadion: Ellispark, Johannesburg
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Stark (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Gutiérrez
Demichelis
Samuel
Heinze
Verón (Maxi Rodríguez/74)
Mascherano
Messi
Di María (Burdisso/85)
Tévez
Higuaín (D. Milito/79)
  Enyeama
Odiah
Yobo
Shittu
Taiwo (Uche/75)
Kaita
Etuhu
Haruna
Obinna (Martins/52)
Yakubu
Obasi (Odemwingie/60)

Zeven gewonden bij ongeluk Monnickendam

Zeven mannen tussen de 18 en 25 jaar zijn vrijdagavond in Monnickendam gewond geraakt toen de auto waar zij allen in zaten over de kop sloeg. De 25-jarige bestuurder raakte waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt, omdat de auto te zwaar beladen was. Dat meldt de politie zaterdag.

De auto reed op de Pierenbaan tegen een stoeprand, voordat het voertuig over de kop sloeg. Hulpdiensten schoten de zeven, afkomstig uit Monnickendam en Volendam, te hulp. De brandweer moest een man die bekneld zat, bevrijden. De zeven werden naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel was.

Polen arresteert Mossad-agent

De Poolse autoriteiten hebben een vermoedelijke spion van de Mossad, de Israëlische geheime dienst, gearresteerd in verband met de moord op Mahmoud al-Mabhouh, een agent van Hamas, in Dubai op 19 januari. Dat heeft de Duitse federale aanklager zaterdag gezegd.

Een man die de naam Uri Brodsky gebruikt, wordt ervan verdacht te werken voor een buitenlandse spionagedienst in Duitsland en zou een lid van de Mossad, die deel uitmaakte van het team dat Al-Mabhouh heeft vermoord, hebben geholpen aan een Duits paspoort.

Brodsky werd begin juni gearresteerd bij aankomst in Polen, omdat Duitsland een Europees arrestatiebevel tegen de man had uitgevaardigd. Duitsland wil nu dat de man door Polen wordt uitgeleverd. Wanneer de man kan worden uitgeleverd, is nog niet bekend. "De zaak ligt nu in handen van de Poolse autoriteiten", aldus een woordvoerder.

Het Poolse ministerie van binnenlandse zaken wilde niet op vragen over de arrestatie ingaan.

Volgens de politie in de Verenigde Arabische Emiraten waren er ongeveer 25 personen betrokken bij de moord op Al-Mabhouh. De meeste verdachten zouden naar het land zijn gereisd op valse Europese paspoorten. De politie van Dubai zegt 'bijna honderd procent' zeker te zijn dat de Mossad achter de aanslag op Al-Mabhouh zat.

Docker Farrar te snel af in Delta Tour

Mitchell Docker heeft de eerste etappe in de Delta Tour Zeeland op zijn naam geschreven. De Australische renner van Skil-Shimano was in de rit, van Middelburg naar Goes, de snelste van een kopgroep van twaalf man.

Docker was verrassend Tyler Farrar en Graeme Brown te snel af. Farrar nam dankzij bonificatieseconden wel de leiding in het algemeen klassement over van Jos van Emden die overigens ook in de kopgroep zat.

Uitslag Eerste etappe

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Mitchell Docker (Aus) Skil-Shimano 4.33,07
2 Tyler Farrar (USA) Garmin z.t.
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank z.t.
4 Aidis Kruopis (Lit) Palmans - Cras z.t.
5 Francisco Ventoso (Spa) Carmiooro z.t.

Algemeen klassement

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Tyler Farrar (USA) Garmin 4.36,09
2 Jos van Emden (Ned) Rabobank + 0,04
3 Mitchell Docker (Aus) Skil-Shimano + 0,06
4 Graeme Brown (Aus) Rabobank + 0,07
5 Jack Bobridge (Aus) Garmin + 0,10

FOK!: "Nederland wordt wereldkampioen"

In aanloop naar het WK voetbal konden FOK!kers aan de hand van een poll aangegeven, welk land wereldkampioen voetbal zou worden. Het resultaat van de ruim 1100 stemmen kan je hieronder terug vinden.

Volgens de FOK!kers wordt het Nederlands elftal wereldkampioen. 49.9% van de stemmen werd op Oranje uitgebracht. Spanje eindigde op de tweede plaats met 24.5% en Brazilië completeerde de top drie met een percentage van 10.5%.

AtheistischFundamentalist koos voor Nederland en lichtte deze toe met de woorden: "Spanje, Brazilië, Argentinië en Duitsland vrezen ons minstens zo erg als wij hen. Stukje chauvinisme mag wel."

Ook Yi-Long koos voor Oranje, maar is nog niet helemaal zeker van de eindzege. "Nederland gekozen, omdat we tot de kanshebbers behoren, maar tijdens zo'n toernooi kan er van alles gebeuren, dus het valt eigenlijk nauwelijks te voorspellen."

Natuurlijk waren er niet alleen mensen, die niet voor het Nederlands elftal kozen. Zo werden ook Spanje (FireFox1), Brazilië (WeebI) en Frankrijk (Koenitjuh) in de reacties genoemd.

Makélélé voetbalt toch jaar door

De 37-jarige middenvelder Claude Makélélé heeft besloten zijn loopbaan met een jaar te verlengen. De voormalig Frans international en aanvoerder van Paris Saint-Germain had eerder verklaard dat hij deze zomer zou stoppen met voetballen.

Makélélé kwam dit seizoen tot 31 wedstrijden en won met zijn team de Franse beker. Tussen 1995 en 2008 kwam hij 71 keer uit voor het Franse nationale elftal. Daarnaast behaalde hij successen met Nantes, Real Madrid en Chelsea.

Stekelenburg: "Klaar om Van der Sar op te volgen"

Maarten Stekelenburg begint maandag a.s. met het Nederlands elftal aan het WK voetbal. De keeper van Ajax, die bij Oranje de opvolger van Edwin van der Sar is, heeft in elk geval vertrouwen in een goede afloop.

"Edwin van der Sar blijft ook in mijn ogen de grootste," was de duidelijke taal van Stekelenburg. "Maar iemand moet hem opvolgen. Die taak vertrouwt de bondscoach mij toe en ik voel me daar klaar voor; ook op het podium van een WK."

In 2006 behoorde Stekelenburg ook tot de selectie voor het WK en tijdens het EK van 2008 was hij reservekeeper. "Ik heb twee toernooien over zijn schouder kunnen meekijken", vervolgt de Ajacied zijn relaas. "Wat me altijd het meest opviel bij Edwin was zijn kalmte."

"Misschien dat Edwin soms ook gespannen was, maar dat liet hij nooit blijken. Heel knap. Dat ik tegen Roemenië heb gekeept (Op het EK 2008, red.), zie ik als een groot voordeel voor dit WK. De ervaring van die ene wedstrijd kun je zo inruilen tegen een hele reeks vriendschappelijke interlands die ik daarvoor had gespeeld."

Uitslag derde vrije training Canada

Lewis Hamilton heeft tijdens de laatste vrij training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd op de klokken gezet. De Brit was bijna drie tiende sneller dan Mark Webber. Fenando Alonso reed de derde tijd, gevolgd door Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Hamiltons teamgenoot Jenson Button kwam niet verder dan de achtste tijd.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:16.058   15
2 M. Webber Red Bull 1:16.340 +0:00.282 16
3 F. Alonso Ferrari 1:16.495 +0:00.437 19
4 M. Schumacher Mercedes 1:16.536 +0:00.478 15
5 S. Vettel Red Bull 1:16.582 +0:00.524 16
6 R. Kubica Renault 1:16.653 +0:00.595 18
7 A. Sutil Force India 1:16.673 +0:00.615 15
8 J. Button McLaren 1:16.699 +0:00.641 16
9 V. Liuzzi Force India 1:16.814 +0:00.756 15
10 V. Petrov Renault 1:16.982 +0:00.924 18
11 N. Hülkenberg Williams 1:17.121 +0:01.063 16
12 F. Massa Ferrari 1:17.231 +0:01.173 16
13 J. Alguersuari Toro Rosso 1:17.331 +0:01.273 22
14 K. Kobayashi Sauber 1:17.548 +0:01.490 20
15 P. de la Rosa Sauber 1:17.609 +0:01.551 16
16 S. Buemi Toro Rosso 1:17.633 +0:01.575 21
17 R. Barrichello Williams 1:17.789 +0:01.731 18
18 N. Rosberg Mercedes 1:17.979 +0:01.921 4
19 J. Trulli Lotus 1:19.013 +0:02.955 15
20 H. Kovalainen Lotus 1:19.447 +0:03.389 16
21 T. Glock Virgin 1:19.536 +0:03.478 22
22 L. di Grassi Virgin 1:19.844 +0:03.786 20
23 B. Senna HRT 1:20.325 +0:04.267 18
24 K. Chandhok HRT -:--.--- -:--.--- 1

CD: Paul Weller - Wake Up The Nation

Paul Weller staat vooral bekend om zijn zwoele popliedjes als 'You do something to me' en 'Wild Wood'. Naast het schrijven van dergelijke popsongs weet Weller blues, rock en soul op een geweldige manier te combineren. Anno 2010 houdt hij die combinatie nog steeds in stand, en hoe! Op zijn tiende studio-album, Wake Up The Nation, lijkt Weller er meer wilde haren bij te hebben gekregen dan te zijn verloren. Na het prima gepolijste album, 'As is Now' en het experimentele '22 Dreams', worden we nu getrakteerd op een lekker rauw geluid. Zoals de titel doet vermoeden, is dat kennelijk de opzet van deze Brit; ontwaken doe je nu eenmaal het snelst met wat meer lawaai.

Ernstige brandwonden door steekvlam uit barbecue

Drie mannen hebben vrijdagavond ernstige brandwonden opgelopen toen tijdens een verjaardagsfeest in een tuin in Dongen bij een gasbarbecue een steekvlam ontstond. Een deel van de aanwezige partytent schroeide weg, meldt de politie zaterdag.

Het ongeluk gebeurde rond 23.15 uur achter een woning aan de Kardinaal van Rossumstraat in de Brabantse plaats. Drie mannen van 50, 51 en 56 uit Dongen liepen ernstige brandwonden op. Zij moesten naar het ziekenhuis. Een 19-jarig meisje had lichte brandwonden aan haar voet en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Vermoedelijk is er een hoeveelheid gas vrijgekomen, waarna de steekvlam ontstond. De barbecue en de gasfles werden in beslag genomen. De precieze oorzaak wordt onderzocht.

Inval bij homodiscotheek Amsterdam

Bij een inval in een homodiscotheek in de Warmoesstraat in Amsterdam heeft de politie twaalf mensen aangehouden. Er werden verschillende soorten drugs gevonden, waaronder xtc, crystal meth en waarschijnlijk cocaïne, meldt de politie.

Volgens de lokale omroep AT5 gaat het om de Cockring, een bekende Amsterdamse homoclub. Bij alle aanwezigen werd door de politie de kleding doorzocht. Zes van hen hadden drugs bij zich. Twee bezoekers werden verdacht van drugshandel en een man had pepperspray bij zich. In het kader van hetzelfde onderzoek zijn op vier locaties huiszoekingen verricht. Daarbij werd op een plek harddrugs gevonden.

Waarnemend burgemeester van Amsterdam Lodewijk Asscher moet nu besluiten of de discotheek gesloten wordt.

Li tegenstandster Sharapova in finale Birmingham

Li Na heeft de finale van het WTA-grastoernooi in Birmingham bereikt. De Chinese, als eerste geplaatst, was in de halve eindstrijd Aravane Rezai met 6-1, 3-6 en 6-3 de baas.

Li moet het in de finale morgen opnemen tegen de Russin Maria Sharapova, die zich eerder vandaag al plaatste. De twee speelden al zesmaal eerder tegen elkaar. Sharapova won vijf van die ontmoetingen.

Beveiliging Soccer City Stadium onvoldoende

De beveilging rondom het Soccer City Stadium is zo lek als een mandje. Dat heeft een verslaggever van BNR Nieuwsradio twee dagen geleden bewezen.

De persoon in kwestie had geen officiële toegangspas bij zich, maar passeerde terstonds wel drie beveiligers. Daar gaf hij aan voor het mediacentrum te komen. Dit leverde nauwelijks problemen op, waardoor hij zomaar kon doorlopen. Dit is opvallend te noemen, aangezien op het gebruikte FIFA-kaartje de volgende tekst stond: "Not valid in any official stadium".

Dit voorval roept hoe dan ook de nodige vraagtekens op, aangezien het Nederlands elftal maandag a.s. zijn eerste wedstrijd in Soccer City speelt. Daarnaast was er voorafgaand aan het WK voetbal een terroristische dreiging, die afkomstig was van Al-Qaeda.

Toch is er tot op heden nauwelijks wat van terreur te merken. Het WK voetbal is één groot feest, waardoor we ons voorlopig niet te veel zorgen moeten maken.

Park superblij na zege

Zuid-Korea won vanmiddag met 2-0 van Griekenland. Na afloop reageerde de aanvoerder van het Aziatische land, Park Ji-Sung opgetogen.

"Dit is een heel goed resultaat. Ik ben superblij," aldus de speler van Manchester United die het tweede doelpunt in de wedstrijd maakte. "Dit was de derde WK-treffer in mijn carrière. Ik voel mij vereerd, omdat dit het eerste WK in Afrika is. Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk alleen om de teamwinst."

Dead Space 2 toont actie in gameplay trailer

Dead Space 2 komt eraan en Gametrailers.com heeft de eerste gameplay trailer voor de game. In de trailer zien we hoe Isaac zijn pak aantrekt en daarna een flink aantal monsters neerschiet met een aantal verschillende guns. Aan het eind komt er nog een groter monster tevoorschijn.

Dead Space 2 is het vervolg op deel één en zal zich afspelen op ruimtestation Sprawl. De psychische ziekte veroorzaakt door "The Marker" lijkt nog steeds aanwezig en in combinatie met de post-traumatische ervaring aan boord van de Ishimura blijft alles inwerken op hoofdpersoon Isaac Clarke.

Dead Space 2 komt uit voor de Xbox 360, PC en Playstation 3 en staat gepland voor een release in 2011.

 

Hewitt naar finale in Halle

Lleyton Hewitt heeft de finale van het ATP-toernooi in Halle bereikt. De Australiër was te sterk voor de Duitse publiekslieveling, Benjamin Becker. De setstanden waren 6-7(4), 7-6(3) en 6-2. Hewitt moet het in de finale opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen Roger Federer en Philipp Petzschner.

Het is voor Hewitt de eerste keer, dat hij het toernooi in Halle gebruikt ter voorbereiding op Wimbledon. In de laatste jaren koos de nummer 32 van de wereldranglijst ervoor om op Queens te spelen. In de periode tussen 1998 en 2009 won hij dit toernooi maar liefst vier keer.

Politie arresteert konijnenkiller

Een 23-jarige man uit de Amerikaanse staat Massachusetts is opgepakt voor het mishandelen en doden van vijf konijnen op een bouwbedrijf. Dat zegt de Dierenbescherming van Massachusetts.

Wayne Brackett brak woensdag in op het bedrijf en vermoordde vijf van de zeventien aanwezige konijntjes. De dieren behoren toe aan het zesjarige dochtertje van de eigenaar van de onderneming. De pluizige beestjes waren met meerdere messteken om het leven gebracht. Brackett kon worden gepakt, omdat een beveiligingscamera zijn aanwezigheid op het bouwbedrijf had vastgelegd.

Agent toont piemel in winkel

De politie van de Amerikaanse stad Batavia heeft dinsdag een 38-jarige collega van het korps van de stad Cincinnati opgepakt. Agent Robert W. McDonough III uit Cincinnati heeft vorige maand zijn geslacht laten zien aan het winkelende publiek in een filiaal van de winkelketen Sears.

De 'dirty cop' werd wegens schennispleging geboeid afgevoerd. McDonough, die een blanco strafblad heeft, heeft ontkend schuldig te zijn aan het voorval. In een door een rechercheur ondertekende verklaring zou hij echter zijn rits naar beneden hebben gedaan terwijl hij geen onderbroek droeg. Vervolgens zou hij aan diverse mensen zijn geopende gulp hebben laten zien.

De agent kon worden gepakt naar aanleiding van bewakingsbeelden die op 3 mei zijn gemaakt. Via een aankoop in de winkel kon hij worden opgespoord. Hij heeft zichzelf overigens aangegeven bij de politie.

Slovenië hoopt op eerste zege op eindtoernooi

Slovenië is voor de derde keer actief op een eindtoernooi. Maar zowel op Euro 2000 als het WK in 2002 wisten de Slovenen niet te winnen.

Slovenië wist in de kwalificatiereeks knap af te rekenen met het Rusland van Guus Hiddink. Met de drie 'Nederlanders' in de selectie Tim Matavz (FC Groningen), Dalibor Stevanovic (Vitesse) en Aleksander Seliga (Sparta) hoopt het kleine land op een eerste overwinning.

"Met winst in de eerste wedstrijd openen we bovendien meteen de deur naar de achtste finales'', sprak Zlatko Dedic tegenover diverse media. Dedic en zijn ploeggenoten ontmoeten morgenmiddag in de eerste wedstrijd Algerije, dat na 24 jaar weer actief is op een WK.

"Wij zijn volledig gefocust op de openingswedstrijd. We kijken daarnaast echter ook naar het complete plaatje in deze groep, want als we winnen van Algerije moet ons doel ook een plek in de volgende ronde zijn", besluit Dedic, die naast de Algerijnen ook Engeland en Team USA moet verslaan.

Unicef Open: Rus loot ongunstig

Aranxta Rus heeft ongunstig geloot bij het Unicef Open dat komende week In Rosmalen wordt gespeeld. De nummer 125 van de wereld, de enige Nederlandse die direct in het toernooischema is opgenomen, moet optreden tegen de nummer acht van de plaatsingslijst Anabel Medina.

De nummer één van de plaatsingslijst, Justine Henin, speelt in de eerste ronde tegen de Duitse Angelique Kerber. Tamarine Tanasugarn, winnares van de laatste twee edities van het toernooi, mag het opnemen tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

'Transfers Milito en Motta naar Inter ongeldig'

De Italiaanse justitie is een onderzoek begonnen naar dubieuze transfers van Internazionale. De Champions League-winnaar zou bij de transfers van Diego Milito en Thiago Motta vorige zomer onderhandeld hebben met de onbevoegde voorzitter van Genoa, Enrico Preziosi, meldt Hamburger Morgenpost.

Prezisio was op het moment dat hij zijn handtekening onder de transfers zette niet in het bezit van de juiste papieren. Daardoor worden er nu vraagtekens gezet over de rechtsgeldigheid van de contracten.

Internazionale nam Milito en Motta vorig jaar over van Genoa. Dit jaar waren de Zuid-Amerikanen onderdeel van de succesploeg van José Mourinho. Naast de Champions League werden ook de competitie en de beker gewonnen. Milito nam in de met 2-0 gewonnen Champions League-finale tegen Bayern München beide doelpunten voor zijn rekening.

Veel doden door overstromingen China

In China zijn door overstromingen minstens 155 mensen omgekomen. Ook zijn 140.000 huizen ingestort waardoor meer dan 1,3 miljoen mensen dakloos zijn geworden. Deze mensen worden opgevangen in tijdelijke opvangkampen, dat meldden Chinese autoriteiten.

China heeft al het hele seizoen te maken met extreme weersomstandigheden. Er zijn al dertien zware stormen geweest en sinds april is er sprake van overvloedige regenval. Daardoor is het waterpeil in veel grote rivieren sterk gestegen.

Overstromingen zijn niet nieuw voor China, ieder jaar stroomt de Yangtse Kiang over. Dit jaar echter, stond het water in meren rond de rivier hoger dan bij de grote overstromingen van 1998. Toen verloren 4.000 mensen het leven.

De Chinese overheid zegt dat de Drieklovendam in de bovenloop van de Yangtse Kiang helpt bij de regulatie van de waterstand, en dat zo grote schades worden voorkomen. Het is niet bekend wat de rol van de dam is geweest bij de huidige overstromingen.

 

'De Drieklovendam'

[Le Mans] [Video] Zware crash Mansell

De 78e editie van de 24 uur van Le Mans is direct na de start opgeschrikt door een crash van Nigel Mansell. De voormalig wereldkampioen Formule 1 crashte na amper zeventien minuten door een mogelijke klapband vol in de muur bij Mulsanne.

Mansell moest uit zijn Ginetta-Zytek worden gehaald door de marshalls en werd afgevoerd door een ambulance naar het medisch centrum. Over eventuele verwondingen en de ernst ervan is nog niks bekend. De race werd vervolgt nadat de rijders een half uur achter de safety car hadden gereden.


De nasleep van de crash in beeld.

Taxichauffeuse verkracht en vermoord

De Duitse politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van de moord op een taxichauffeuse in Hagnau en een verkrachting van een andere chauffeuse. De 32-jarige bestuurster van een taxi werd op woensdag door vermoedelijk haar laatste klant doodgestoken. De politie zoekt dringend getuigen van de laatste taxirit.

De vermoedelijke moordenaar wordt er ook verdacht dat hij dinsdag op 55 kilometer van Hagnau een 44-jarige taxichauffeuse heeft ontvoerd, verkracht en zwaar heeft mishandeld. De man was in haar taxi gestapt en dwong haar naar de buurt van de berg Hohentwiel bei Singen te rijden. Op een afgelegen weggetje werd de vrouw verkracht en mishandeld. Dankzij een zoekactie van de politie werd de zwaargewonde aan haar lot overgelaten taxichauffeuse op woensdagochtend gevonden. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze aan haar verwondingen werd geopereerd.

Het tweede slachtoffer van de man werd dood gevonden in haar taxi op een parkeerplaats. Door haar moordenaar is ze meerdere keren met een mes in haar nek gestoken. De 32-jarige chauffeuse was een alleenstaande moeder van twee kleine kinderen. De politie heeft een signalement van de dader. Het gaat om een slanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud die gebroken Duits spreekt. Op woensdag zagen getuigen hem in Friedrichshafen op een fiets rijden. Toevallige passanten zagen dat de broek van de man vuil en bloederig was.

Automobilist rijdt spelende meisjes aan

Een automobilist heeft vandaag in het Groningse Wildervank twee spelende meisjes aangereden. Eén van de kinderen kwam hierbij om het leven, het andere kind raakte zwaargewond. Haar conditie is op dit moment kritiek. Het ongeval gebeurde in een drukke buurt.

De bestuurder reed over een bruggetje waarop de twee meisjes aan het spelen waren. Vermoedelijk waren ze aan het skeeleren. Bij het ongeval belandden beide slachtoffers onder de auto. De politie meldt dat het ongeluk voor veel oproer zorgde. Zo'n tweehonderd mensen waren op het ongeval afgekomen en daarbij ging het er heftig aan toe. De automobilist bleef bij het ongeluk ongedeerd.

De burgemeester en medewerkers van Slachtofferhulp zijn naar de plek van het ongeval toegegaan om met de toegestroomde menigte te praten.

Unicef Open: De Bakker treft Sijsling

In de eerste ronde van de ATP-toernooi van Rosmalen, tegenwoordig het Unicef Open, zal Thiemo de Bakker moeten aantreden tegen zijn landgenoot Igor Sijsling. Sijsling werd gisteren nog met een wildcard toegelaten tot het toernooi, terwijl De Bakker op basis van zijn ranking rechtstreeks werd toegelaten.

Robin Haase, ook met een wildcard toegelaten, treft in de eerste ronde Simon Greul. Titelverdedigder Benjamin Becker speelt in de eerste ronde tegen Jarkko Nieminen, terwijl de eerste vier reekshoofden een bye hebben.

Cahill: "Duitsers zijn nogal vol van zichzelf"

Australiër Tim Cahill vindt dat Duitsland wel erg hoog van de toren blaast voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd met Australië. De sterspeler van de Socceroos denkt dat zijn ploeg extra gemotiveerd zal zijn.

De Duitse bondscoach Joachim Löw had eerder aangegeven dat hij vindt dat de Australische ploeg van Pim Verbeek erg verdedigend speelt en dat de speelstijl 'saai' is. ''Laat ze maar met stenen gooien naar ons. Die nemen wij op onze kin'', laat Cahill weten tegen diverse media.

''Laat die Duitsers ons maar naar beneden praten. Ze zijn ook nogal vol van zichzelf. Voor ons kan dat alleen maar positief uitpakken. We beginnen duidelijk als underdogs aan de wedstrijd. Maar we willen zo snel mogelijk een daad stellen in het duel", aldus de speler van Everton.

Australië en Duitsland ontmoeten elkaar morgen in Durban. Bondscoach Verbeek hoopt met zijn formatie de prestatie van Guus Hiddink minimaal te evenaren. Bij het WK in Duitsland haalde de Socceroos de achtste finales. Daarin bleek wereldkampioen Italië te sterk.

[Groep B] Uitslag Zuid-Korea - Griekenland

Griekenland heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal verloren. In Port Elizabeth was Zuid-Korea met 2-0 te sterk. De doelpunten werden gemaakt door Lee Jung-soo en voormalig PSV-speler Park Ji-sung.

Zuid-Korea was de ploeg met de meeste overmacht, ondanks het feit dat de ploeg niet sterk speelde. Dit was echter ook niet nodig tegen de Grieken, die een kleurloze wedstrijd afwerkten. De mannen van Otto Rehhagel speelden futloos, hanteerden een veel te laag baltempo en gaven erg veel ruimte weg.

Na twee minuten kreeg Griekenland nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar dat was dan ook hun enige wapenfeit. Na zeven minuten zette Lee Jung-soo Zuid-Korea op voorsprong. De speler werd bediend door Ki Sung-yeung, die een vrije trap nam. Voor rust hadden de Zuid-Koreanen al met 2-0 voor moeten staan. Lee Chung-yong en Park Chu-young hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

Kort na de thee was het alsnog raak via Park Ji-sung. De aanvaller ontving de bal na een fout in de Griekse verdediging, waarna hij keurig afrondde. Pas in de laatste twintig minuten schakelde Griekenland een tandje bij en kwam Zuid-Korea onder druk te staan. Salpingidis, Gekas en Torosidis kregen kansen, maar er werd niet meer gescoord.


Zuid-Korea

2 - 0

Griekenland

 7' Lee Jung-soo
 52' Park Ji-sung
 
 
 Gele kaart: Torsosidis (Griekenland)
 
Stadion: Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Hester (NZl)
 
Opstelling:   Opstelling:
Jung Sung-ryong
Cha Doo-ri
Cho Yong-hyung
Lee Jung-soo
Lee Young-pyo
Lee Chung-yong (Kim Jae-sung/90 1)
Ki Sung-yueng (Kim Nam-il/75)
Kim Jung-woo
Park Ji-sung
Park Chu-young (Lee Seung-yeoul/87)
Yeom Ki-hun
  Tzorvas
Seitaridis
Vyntra
Papadopoulos
Torosidis
Katsouranis
Tziolis
Karagounis (Patsatzoglou/46)
Samaras (Salpangidis/59)
Gekas
Charisteas (Kapetanos/61)

Koeienlever moet Japan succes bezorgen

De voorbereiding van Japan op het WK voetbal verliep alles behalve vlekkeloos. Om het tij te keren nuttigt de hele selectie van tijd tot tijd een koeienlever. Volgens de medische en culinaire staf is dit goed voor het uithoudingsvermogen, wat de prestaties ten goede moet komen.

In de koeienlever zit veel ijzer, waardoor het zuurstofstransport in het bloed wordt bevorderd. Maandag a.s. zal blijken of het wapen van de Japanners daadwerkelijk heeft geholpen. Dan treedt de pleg namelijk aan tegen Kameroen.

Patricia Paay valt met scooter

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Patricia Paay met haar scooter gevallen, wat haar een flinke hoofdwond opleverde. Paay werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en is daar onderzocht, dat meldde haar manager zaterdag.

De 61-jarige had in de RAI de stripshow ‘DreamMen’ bijgewoond en was net onderweg naar huis. Door wegwerkzaamheden rondom het complex reed Paay tegen een losliggende steen, waardoor ze onderuitging.

In het ziekenhuis is een scan van haar hoofd gemaakt en ze moet het met een lichte hersenschudding rustig aan doen. Inmiddels is Paay weer thuis.

Ronaldo populairste voetballer op WK

Hoewel veel Nederlandse voetballiefhebbers weinig sympathie voor hem hebben, blijkt Cristiano Ronaldo toch de populairste speler te zijn op dit WK. Volgens Google is de Portugees de meest gezochte voetballer op het internet.

Ronaldo verslaat hiermee andere toppers als de Braziliaanse Kaka, de Engelsman Wayne Rooney en de Argentijnse Lionel Messi. Toch is ook 'onze' Wesley Sneijder een van de meest gegooglede voetballers.

De zoekgigant heeft ook laten weten dat Arjen Robbens blessure afgelopen week belangrijker was dan de verkiezingen. "Robben werd vier tot vijf keer meer ingetikt dan de twee belangrijkste politieke kandidaten", aldus Google.

Tabarez: "Suárez komt niet op de bank"

Luis Suárez kende gisteren een moeizame start van het WK voetbal. De aanvaller kwam tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk geen enkele keer in scoringspositie en kwam daarnaast nauwelijks in het spel voor.

Volgens de bondscoach van Uruguay, Oscar Tabarez, hoeft Suárez niet bang te zijn dat hij op de bank terecht komt. "Dat lijkt me geen goede oplossing. Dan verliest hij nog meer zelfvertrouwen. Ik ga wel een goed gesprek met hem aan. Ik wil weten hoe hij zich in de wedstrijd tegen Frankrijk voelde. Wat is er met hem gebeurd? Ik werk al een aantal jaar met Luis. Ik heb een prima verstandhouding met hem."

Ook Nicolas Lodeiro, eveneens Ajacied, kreeg milde kritiek van Tabarez. De middenvelder kreeg in het tijdsbestek van amper een kwartier twee keer geel, waardoor hij in de 81e minuut kon inrukken. "In principe is elke boeking te vermijden. Maar ik ben ook ooit speler geweest. Ik weet hoe het soms kan gaan op het veld."

FIFA: "Vuvuzela soms even niet gebruiken"

De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een oproep gedaan aan de enthousiaste voetbalsupporters, die een wedstrijd op het WK voetbal willen volgen. De bond zou graag zien, dat de toeter tijdens toespraken en volksliederen voor korte tijd het zwijgen wordt opgelegd.

De organisatie benadrukte daarnaast ook dat de vuvuzela's niet verboden zullen worden. "Iedereen houdt van de vuvuzela, ze zijn het symbool van dit toernooi. Wij hebben er geen klachten over ontvangen," aldus een woordvoerder.

Boonen: "Cavendish is Superman niet"

Tom Boonen start vandaag voor het eerst sinds zijn val in de Tour of California in een wedstrijd. De Belgische sprinter en klassiekerspecialist zal van start gaan in de proloog van de Tour de Suisse, waar hij in de sprints onder andere Mark Cavendish zal tegenkomen.

"Omdat het zo ver weg gebeurde, beet ik door. Ik kon niet zomaar een auto naar huis nemen," vertelde Boonen in de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Op een bepaald moment moest ik toch de vlag strijken. Mijn benen waren stuk. Mijn rug, mijn bekken: alles trok scheef omdat ik met dat rechterbeen geen kracht kon zetten. Het was alsof ik twee keer de Tour had gereden."

"De eerste keer dat ik nu sprint, zal het weer raar doen. Ik zal die crash moeten overwinnen. Als je tien spurten doet, neem je negen keer veel risico's. Je weet eigenlijk maar half waar je gaat uitkomen."

In de Tour, die over precies drie weken start in Rotterdam, mikt Boonen weer op de groene trui. Daarvoor zal hij de strijd aan moeten gaan met de supersprinter Mark Cavendish, die volgens Boonen niet helemaal in vorm is.

"Hij is nog niet klaar. Hij is momenteel wat minder, dat kan je niet onder stoelen of banken steken. Ondertussen heeft hij wel ingezien dat hij niet alleen is in het peloton. Zo van: "Oei, ik ben Superman niet. Cavendish heeft bij Team Columbia wel een enorm goede ploeg. Hij heeft minder nodig dan wij om te kunnen winnen. Hij heeft een heel goed inzicht in de spurt. Daarmee compenseert hij veel."

Grote vraag naar oordopjes in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse handelaren in oordopjes doen goede zaken tijdens het WK voetbal. De afgelopen dagen is een ware run ontstaan op de beschermende dopjes vanwege het oorverdovende kabaal van de vuvuzela, de traditionele Afrikaanse herrietoeter.

"We kunnen het niet eens bijhouden", vertelde een verkoper uit Kaapstad vandaag in de krant Weekend Argus. De oordopjes hebben al de bijnaam Vuvu-stop gekregen. Het gewilde product wordt op de verpakking omschreven als "zeer effectieve geluidsreductie, vooral bij voetbal- of rugbywedstrijden, of voor tv-verslaafden die het geklaag van hun vrouw niet willen horen".

Volgens de handelaren helpen de oordopjes het geluid met 31 decibel te verminderen. De vuvuzela kan maximaal 130 decibel produceren.


Het antwoord op deze ongein...

Malouda baalt van reserverol

Florent Malouda moest gisteren, opvallend genoeg, vanaf de bank starten tegen Uruguay. De Fransman mocht wel invallen tijdens het duel, maar de middenvelder van Chelsea was niet te spreken over zijn reserverol.

"Ik ben tot op het bot gefrusteerd, maar de bondscoach bepaalt wie spelen", vertelde Malouda na afloop tegen Franse media. De Franse bondscoach Raymond Domenech zou de middenvelder op de bank hebben gezet vanwege zijn agressieve houding op de training.

Aanvoerder Patrice Evra zou nog in gesprek zijn gegaan met zijn ploeggenoot, maar dat bleek niet het gewenste resultaat op te leveren. Malouda wacht alsnog op zijn kans. "Ik hoop dat ik in de overige wedstrijden een kans krijg om mijzelf te bewijzen. Maar de bondscoach bepaalt uiteindelijk."

Domenech blijft op de vlakte over de reserverol van Malouda. "Ik heb 23 spelers tot mijn beschikking en iedere speler is belangrijk. Als ik een speler vijftien minuten voor tijd inbreng, dan verwacht ik dat hij een bijdrage levert. Die bijdrage vind ik net zo belangrijk als die van een basisspeler."

'Bakircioglü naar Kayserispor'

Kennedy Bakircioglü speelt volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk voor het Turkse Kayserispor. De Ajacied heeft inmiddels een akkoord met de ploeg uit de hoogste Turkse competitie, waar Shota Arveladze hoofdtrainer is, bereikt.

Kayserispor doet geen mededelingen over de transfersom, waar Ajax het vertrek van Bakircioglü nog niet wil bevestigen. De aanvaller, die nooit in de plannen van trainer Martin Jol is voorgekomen, had in Amsterdam nog een contract voor de duur van één jaar.

In het seizoen 2004/2005 debuteerde Bakircioglü in de Eredivisie bij FC Twente, waar hij twee jaar onder contract zou staan. Vervolgens trok de aanvaller naar Ajax. In Amsterdam slaagde hij er echter niet in om potten te breken en veroverde in de laatste drie jaar nooit een basisplaats.

'Aliens controleren mensen via onderhuidse chips'

Ene Ron Noel heeft skeptici voor een raadsel gezet. Lange tijd werd de Amerikaan voor gek verklaard. Nu hebben artsen echter een implantaat uit zijn lichaam verwijderd, die wetenschappers maar niet kunnen thuisbrengen.

Bij Noel begon zijn horrorverhaal al veertig jaar geleden, sinds zijn ontvoering door buitenaardse wezens. Sindsdien laten de aliens hem maar niet met rust. Omdat de beste man er gek van werd, wendde hij zich tot de Amerikaanse arts dr. Roger Leir.

Deze deed eerst een aantal tests met zijn patiënten. Zo bracht hij dankzij hypnose enkele huiveringwekkende gebeurtenissen uit Noels brein naar boven. Zo wist hij tot in detail te vertellen hoe aliens medische experimenten op hem hebben uitgevoerd.

Met behulp van UV-licht werden sporen op Noels lichaam zichtbaar die afkomstig zouden zijn van klauwen. In zijn onderarm bleek een metalen voorwerp te zitten. Een implantaat, door aliens in het lichaam ingebracht en door Leir weer verwijderd. "Het is een onbekend type chip", beschrijven de artsen. "Het is van een metaal dat is omhuld met een organische stof."

Uit tests is gebleken dat de chip sterk magnetisch is en radiosignalen uitzendt die tot in de ruimte op te pikken moeten zijn. Deze straling loopt op tot maar liefst 137 megahertz. Men vermoedt dat de aliens Noel telkens hebben kunnen terugvinden door het vreemde object in zijn lichaam. Hij hoopt dat de buitenaardse wezens hem nu eindelijk met rust laten.


Een filmpje met hierin de chip, een lekker wijf en Noels hypnosetherapie. De alu hoedjes kunnen weer op!

Dopingtests vooralsnog negatief

Er is voorafgaand aan het WK voetbal, dat gisteren van start is gegaan, nog geen enkele speler op het gebruik van doping betrapt. Dit liet het hoofd van de medische dienst van de FIFA, Jiri Dvorak, vandaag bekend.

Van alle 32 deelnemende landen werden acht spelers op het gebruik van verboden middelen getest. "Die ploegen waren zeer behulpzaam, alles verliep probleemloos," aldus Dvorak.

Ook tijdens het toernooi zullen er dopingcontroles worden gehouden. Na elke wedstrijd moeten twee spelers van elke ploeg zich melden voor een bloed- en urinetest.

Drogba slaat training Ivoorkust over

Didier Drogba heeft vandaag de training van Ivoorkust overgeslagen. De aanvaller bleef achter in het hotel om zich verder te laten behandelen aan zijn arm. Drogba brak vorige week zijn arm in een oefenwedstrijd tegen Japan. Een dag later liet hij zich opereren.

Gisteren verscheen Drogba voor het eerst weer op het trainingsveld. Hij droeg ter bescherming een manchet en waagde zich nog niet aan persoonlijke duels. De aanvoerder werkte vooral aan zijn balgevoel en conditie. Het is nog steeds onduidelijk of hij de eerste wedstrijd van Ivoorkust op 15 juni haalt.

Vliegende kleuren in de Blob 2

De Blob 2 komt eraan en hieronder is een interview met één van de ontwikkelaars van het spel. Het vervolg zal heten de Blob: The Underground.

Het originele Blob spel is op de Wii en DS uitgekomen, het concept komt van een aantal Nederlandse studenten. THQ zag dat concept wel zitten en heeft het overgekocht. Blue Tongue Entertainment, een Australische ontwikkelaar heeft de game ontwikkeld. Deel twee zal naast de DS en Wii release ook een PS3 en een Xbox 360 release krijgen.

Blob 2 komt in 2011 uit en zal onder andere co-op bevatten.

Helaas lukt het niet om het filmpje correct te tonen, daarom vraag ik jullie hier naar het interview met gameplaybeelden van de Blob: The Underground te kijken.

Airbus-piloot SMS't tijdens landing

Een Australisch passagiersvliegtuig, dat twee weken geleden onderweg was van Darwin naar Singapore, was tijdens de landing bijna neergestort. De piloot was naar verluidt aan het SMS'en.

De Airbus A321-200 met 167 passagiers aan boord wilde op 27 mei landen op de luchthaven van Singapore, maar moest de landing net voor het aan de grond zetten afbreken. De piloten werden gealarmeerd dat het landingsgestel op 122 meter hoogte nog niet was uitgeklapt. De tweede landing bleek gelukkig wel succesvol.

Boze tongen beweren dat de piloot van Jetstar niet zat op te letten omdat hij bezig was met zijn mobiele telefoon. Australische luchtvaartinspecteurs hebben de zaak nu in onderzoek. Het is overigens niet de eerste keer dat de budgetvliegmaatschappij in opspraak is geraakt.

[Video] Bondscoach Uruguay mild over rood Lodeiro

Oscar Tabárez, de bondscoach van Uruguay, zag zijn ploeg gisteravond doelpuntloos gelijkspelen tegen Frankrijk. Tabárez was mild over de rode kaart van Nicolas Lodeiro.

De Ajacied, die als invaller het veld in kwam, kreeg binnen een kwartier tweemaal geel en moest dus het veld verlaten. "In principe is elke boeking te vermijden. Maar ik ben ook ooit speler geweest. Ik weet hoe het soms kan gaan op het veld.”

Highlights van de wedstrijd

Chaos in Socom 4

Het regent vandaag trailers zo voor de E3 die volgende week begint. Sony liet gisteren ook al weten dat er twee gamplaytrailers zouden verschijnen dit weekend. Killzone 3 is al eerder geplaatst, maar nu laten ze ook meer zien van SOCOM 4.

In dit spel heeft een groep genaamd Naga succesvol een staatsgreep in een Zuid-Aziatisch land gepleegd . Jij en je team zullen in zes dagen de chaos weer onder controle moeten krijgen en erachter zien te komen wat de leider van Naga wil. Het spel zal te besturen zijn met Move, en natuurlijk, zoals je bijna verwacht door vorige spellen uit de reeks, zal je je headset gebruiken om je troepen commandos te geven. In de multiplayer zul je met 32 personen in een gebied kunnen vertoeven, waar je natuurlijk ook kunt communiceren met je teamgenoten door middel van je headset.

Een releasedatum is nog niet gegeven, maar hopelijk horen we die aankomende week tijdens de E3.

UCI schorst Oostenrijkse wielerploeg

De Internationale Wielerbond UCI heeft Vorarlberg-Corratec voorlopig geschorst. Het Oostenrijkse continentale wielerteam kampt met financiële problemen. Tegenover Cyclingnews bevestigt een woordvoerder van de bond de schorsing. Het team mag niet koersen tot de problemen zijn opgelost.

Ook de Delta Tour Zeeland moesten de Oostenrijkers laten lopen, die al langer in de problemen zitten. De meest bekende renner van de ploeg is René Haselbacher. De 31-jarige Oostenrijker rijdt sinds 2009 bij Vorarlberg-Corratec. Daarvoor zat de sprinter voor Gerolsteiner en Astana op de fiets.

Podolski zit vol vertrouwen

Duitsland speelt morgen zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Australië. De Duitse aanvaller Lukas Podolski zegt in een vooruitblik dat hij zich bewust is van de verdedigende kracht van de tegenstander.

"We weten dat het spel van Australië voornamelijk is gebaseerd op het voorkomen van doelpunten. Aan ons de taak om gaten in hun afweer te vinden. We zullen er echt wel doorheen komen," aldus de spits van FC Köln.

In groep D, waarin verder Servië en Ghana zitten, is Die Mannschaft favoriet. "Wij zijn favoriet, maar nog lang niet geplaatst", besluit Podolski.

Tweede winst voor waterpolodames in voorronde World League

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich goed hersteld van de nederlaag tegen Griekenland gisteren. De regerend olympisch kampioenen verloren gisteren tijdens de voorronde van de World League met 11-12 van de Grieksen, maar wisten vandaag alweer Frankrijk te verslaan.

In Athene waren de vrouwen, waarbij Klein topscorer was met vier doelpunten, veels te sterk voor Franse dames. De dames maakten al in de eerste periode het verschil (6-0) en bereidde de voorsprong uit tot de 17-4 eindstand. Nederland staat nu tweede in de poule, een plek dat recht geeft op het spelen van de Super Final eind juni in San Diego.

Vader kan je niet stoppen in TFU2

In een indrukwekkende cinematic trailer zien we onze grote vriend Starkiller terug, die door Darth Vader nog eens wordt verraden en ter dood veroodeeld wordt. Niet dat dat hem tegenhoudt om een klein leger letterlijk een koppie kleiner te maken...

Tegen het einde van het filmpje zien we echter wat Darth Vader heeft uitgespookt in de tussentijd. Wil je weten wat er in het hoofd van zo'n... kloon omgaat? Ga dan hier een kijkje nemen. Letterlijk.

The Force Unleashed 2 zal tegen het einde van 2010 arriveren.

Fallout: New Vegas' vliegende radio's

Er is een trailer verschenen van Fallout: New Vegas, waarbij we kunnen genieten van wat gameplay. We zien vooral veel nieuwe wapens en de daarbij horende explosies, nieuwe vijanden, spelelementen maar ook de gokspelletjes waar we eerder over spraken.

Kijk gauw de trailer:

Fallout: New Vegas is de opvolger van Fallout 3, waarbij zoals verwacht de speler de post-apocalyptische stad van Las Vegas kan bezoeken. De bommen hebben de stad grotendeels gemist, waardoor het meeste nog overeind staat; de wetloze chaos van het Capital Wasteland is hier minder aan de orde. We kunnen in oktober gaan genieten van New Vegas.

WK Vandaag: 12 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan er drie duels op het programma, waaronder het treffen tussen Engeland en de Verenigde Staten.

Poule B

Zuid-Korea v. Griekenland


Om klokslag half twee zullen Zuid-Korea en Griekenland tegenover elkaar staan. Onder leiding van sterspeler Ji-Sung Park zullen de Koreanen de prestatie van het WK in 2002 proberen te herhalen. Tijdens dit WK haalden ze de halve finale. Aan de andere kant staan de Grieken. Onder leiding van succestrainer Otto Rehagel haalden de Grieken de Europese titel binnen in 2004, en stiekem hoopt de Duitser op een tweede succes op een groot toernooi.

Argentinië v. Nigeria

In dezelfde poule nemen Argentinië en Nigera het om vier uur tegen elkaar op. Onder leiding van trainer Diego Maradona wisten de Argentijnen zich maar met moeite te plaatsen voor het WK en ook tijdens het WK zal veel afhangen van de vorm van sterspeler Lionel Messi. Aan de andere kant staat Nigeria. Deze hadden het iets makkelijker tijdens de kwalificatie, zij verloren geen enkele wedstrijd. Nu het toernooi voor het eerst in Afrika plaatsvindt hopen Nigeria op een succes op eigen bodem.

Poule C

Engeland v. Verenigde Staten


Later vandaag zullen Engeland en de Verenigde Staten hun eerste wedstrijd spelen. Als groepshoofd zullen de Engelsen een favorietenrol innemen, een rol die ze al sinds 1966 niet waar kunnen maken. Lange tijd was het, mede door John Terry, erg onrustig rondom de Engelsen, maar het lijkt erop dat ze het net op tijd weer op de rails hebben. Zullen ze deze keer dan wel zegevieren? De Verenigde Staten geleden onder leiding van Bob Bradley gemakkelijk door de kwalificatie. Tijdens het WK hopen ze hoge ogen te gaan gooien onder leiding van topspelers Landon Donovan en Tim Howard.



TV schema

Tijd Programma Zender
12:00 - 12:50 NOS Studio Sportzomer Ned. 1
13:00 - 13:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Zuid-Korea - Griekenland Ned. 1
13:20 - 14:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Zuid-Korea - Griekenland Ned. 1
14:20 - 14:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Zuid-Korea - Griekenland Ned. 1
14:30 - 15:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Zuid-Korea - Griekenland Ned. 1
15:25 - 15:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Zuid-Korea - Griekenland Ned. 1
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Argentinië - Nigeria Ned. 1
15:50 - 16:50 NOS WK Voetbal: 1ste helft Argentinië - Nigeria Ned. 1
16:50 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Argentinië - Nigeria Ned. 1
17:00 - 18:04 NOS WK Voetbal: 2de helft Argentinië - Nigeria Ned. 1
17:50 - 18:55 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Engeland - Verenigde Staten Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Engeland - Verenigde Staten Ned. 1
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Engeland - Verenigde Staten Ned. 1
21:30 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Engeland - Verenigde Staten Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Engeland - Verenigde Staten Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

 

Kritiek op Japanse bondscoach

Bondscoach Takeshi Okada begint nu al een beetje te stressen. Zijn ploeg wil nog niet draaien en dat komt hem op veel kritiek van de vaderlandse media te staan. De kritiek van de media is nog niet alles zijn spelers beginnen hem nu ook af te vallen.

De beruchte verdediger Marcus Tulio Tanaka, die onlgangs nog Ivoorkust-vedette Didier Drogba een gebroken arm toebracht, haalde zaterdag nog brutaal uit naar de arme Okada. "Als we spelen zoals de coach het wil, kunnen we moeilijk onze kwaliteit tonen," merkte hij op.

In de voorbereidingsfase op dit WK gingen vier wedstrijden verloren. Okada koos daarin voor een behouden tactiek met een defensieve speelwijze. Tanaka, een geboren Braziliaan, wil zelf evenwel ook ten aanval trekken als hij daartoe de kans ziet.

"Dat maakt het voetbal juist zo leuk," zei de speler van Nagoya Grampus. "Elke speler heeft zijn eigen ingevingen. Ik ook, dus ik wil naar voren kunnen in bepaalde splsituaties."

Ook het expiriment van Okada met middenvelder Keisuke Honda in de spits vindt Tanaka maar niks. "Hij hoort daar niet te spelen. Vanuit de tweede lijn komt zijn talent veel beter tot zijn recht. Keisuke heeft onder meer een geweldig schot. Maar hij moet danwel in stelling worden gebracht. Ik wil hem daarbij graag van dienst zijn. Maar dat moet dan wel mogen van de coach."

Joran alleen in cel uit angst voor moord

Joran van der Sloot, die inmiddels in de zwaarbewaakte Castro Castro gevangenis vastzit, heeft gevraagd om alleen in een cel te zitten, omdat hij bang is vermoord te worden door andere gedetineerden. Vrijdag werd Joran in staat van beschuldiging gesteld, waardoor hij nu verdacht wordt van de moord en de beroving van Stephany Flores.

'Schande' en 'moordenaar' riepen boze omstanders vrijdag, toen Van der Sloot in de gevangenis aankwam. Hij kreeg bovendien een krop bedorven sla naar zijn hoofd gegooid. Hij werd vervolgens naar een afgesloten deel aan de oostkant van de gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima gebracht.

Hij heeft daar volgens de gevangenisdirecteur het traditionele Peruaanse gerecht seco de pollo gegeten. Van der Sloot zit alleen in een cel in de buurt van het kantoor van de directeur. In dat deel van de gevangenis bevindt hij zich in het gezelschap van een Colombiaanse huurmoordenaar en een burgemeester die geld heeft witgewassen.

Van der Sloot zou Stephany Flores na een potje poker in een casino in een hotelkamer hebben omgebracht. Hij zou haar neus hebben gebroken waarna zij werd gewurgd. Daarna zou hij haar portemonnee hebben leeggehaald en in haar jeep zijn weggereden. Het ging om geld ter waarde van bijna 250 euro en twee creditcards.

Als Van der Sloot schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf tussen de 15 en 35 jaar krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer zijn proces begint.


Beelden van aankomst Joran van der Sloot in gevangenis Castro

Oranje traint achter gesloten deuren

Om half twaalf vanmorgen is bondscoach Bert van Marwijk met zijn spelers begonnen met een training achter gesloten deuren. Op complex Wits University bereidt de selectie zich zonder publiek en pers voor op de eerste wedstrijd van aankomende maandag tegen Denemarken.

Arjen Robben is vanmorgen in Johannesburg aangekomen. Hij zal zich gelijk bij de selectie van Oranje voegen. Vorige week zaterdag, in de oefenwedstrijd tegen Hongarije, liep Robben een scheurtje op in zijn hamstring.

Wekelijkse Japanse Verkoopcijfers

De Japanse verkoopcijfers zijn er weer, deze week de cijfers van 31 mei tot en met 06 juni 2010.

- Tabel 1 laat de top 10 software zien van deze week
- Tabel 2 laat de hardware verkopen zien van deze week, hoeveel minder of meer dan de week ervoor.
- Tabel 3 laat de handhelds bij elkaar zien; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL), alleen van deze week.
- Tabel 4 laat de totaal verkochte software en hardware zien van deze week.
- Tabel 5 laat de hardware verkopen zien van 04-01-2010 tot en met heden en alles in totaal.
- Tabel 6 is hetzelfde als tabel 3 en 5 in elkaar.

Plaats Hardware Game Stuks Verkocht
1 Wii Super Mario Galaxy 2
105.149
2 PSP Fairy Tail: Portable Guild 34.971
3 DS Dragon Quest Monsters: Joker 2 23.417
4 DS Let's Make a Pro Soccer Club! DS World Challenge 2010 18.305
5 PS3
Lost Planet 2
16.543
6 PSP
Hisshou Pachinko Pachislot Kouryaku Series Portable Vol. 1: CR Neon Genesis Evangelion - Tamashii no Kiseki 14.521
7 PSP
Metal Gear Solid: Peace Walker
14.262
8 DS
Medarot DS: Kabuto / Kuwagata 14.090
9 PS3 World Soccer Winning Eleven 2010: Blue Samurai Challenge 14.056
10 DS
Friend Collection 13.918

 

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP 23.588 -1.466
2 PS3 18.951 -2.036
3 Wii
18.818 -1.658
4 DSi XL
10.737 -5.530
5 DSi 8.219 -2.105
6 Xbox 360
3.258 -288
7 DS Lite
1.743 -1218
8 PS2
1.316 -147
9 PSP Go
1.026 -206

 

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 63.754 24.614
DS 69.730 20.699

 

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 94.353 44.881
Microsoft - 3.258
Nintendo 174.879 39.517

 

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 973.372 14.640.705
PS3 681.819 5.183.186
Wii 738.233 10.343.432
DSiXL 512.458 1.019.365
DSi 371.420 4.710.366
DS Lite
97.939 17.945.695
Xbox 360
76.011 1.285.683
PSP GO
34.337 110.092
PS2 39.389 21.649.566

 

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.007.709 14.750.797
DS 981.817 30.260.897

Nigerianen krijgen torenhoge premie bij winst op Argentinië

Het Nigeriaanse nationale elftal kan bij winst op Argentinië vandaag een torenhoge bonus tegemoet zien. Niet alleen van de bond, maar ook van een puissant rijke zakenman.

De zakenman heeft de Nigerianen, mits zij weten te winnen van Argentinië, een bedrag van één miljoen dollar cash beloofd. Dit bedrag mag dan onder de spelers worden verdeeld. Als de Super Eagles van de Zuid-Amerikanen weten te winnen krijgen ze naast dat bedrag van de zakenman ook nog 100.000 dollar per persoon van de Nigeriaanse voetbalbond.

De Afrikanen zijn er van overtuigd dat ze een goed toernooi kunnen neerzetten. De president van Nigeria, Goodluck Jonathan, staat ook vol achter het elftal. Collega-staatshoofden denken dat een Afrikaans land geschiedenis gaat schrijven op het WK.

Man vangt vallend kind van driehoog

Een man die een in een H&M in Brussel aan het winkelen was, heeft daar een kind opgevangen dat juist drie verdiepingen naar beneden viel. "Ik hoorde gekrijs, keek naar boven en zag dat er een kind uit de lucht viel. Ik stak mijn armen uit en ze viel er recht in. Een mirakel", zegt Matteo Ianiri (54) uit de Brusselse gemeente Vorst zaterdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Het vierjarig meisje Philine uit Nijvel was aan de aandacht van haar ouders ontsnapt op een bovenverdieping. Ze kroop op de leuning van de roltrap. Ze viel erover en stortte naar beneden. De redder is zwaar geëmotioneerd door de gebeurtenis. Hij prijst zich gelukkig dat hij iets later in de winkel was, omdat hij toch maar de tram nam in plaats van de auto.

"Als je eraan denkt dat zo'n banale keuze als tram of auto ervoor gezorgd heeft dat ik op het goede moment op de goede plek stond, voelt het ongelofelijk aan. In alle andere gevallen was dat meisje morsdood geweest. Ze viel wel twintig meter naar beneden."

De H&M ging na de val direct dicht. Het zwaar aangeslagen personeel krijgt psychologische bijstand.

Nieuwe Pokémon onthuld door CoroCoro Magazine

Door het Japanse magazine CoroCoro, dat bekend staat om zijn betrouwbare bericht omtrent Pokémon games, zijn er zeven nieuwe Pokémon onthuld. Ooit gedacht aan een Gear Pokémon?

De eerste in de serie is de Gear Pokémon Dual-cog, een metaaltype. Daarnaast verschenen ook muis Pokémon Chirarii (Normal), varken Pokémon Munna (Psychic), vogel Pokémon Mamepeto (Flying / Normal), aap Pokémon Hihidaruma (vuur), zebra Pokémon Shimama (Electric) en de krokodil Pokémon Meguroko (Ground / Dark).

Opvallend is dat er wederom gekozen is voor een vlieg / normaal type, dat er wederom een vuuraap Pokémon 'ontdekt' is en de eerste Zebra Pokémon van de serie.

Daarnaast is bekend gemaakt dat er meer online opties in Pokémon Black en White geïmplementeerd worden, dat de serie zijn eerste vrouwelijke professor verwelkomt en dat de games in de lente van 2011 de overstap naar het westen maken.

 

 

De Ceulaer tekent bij Lokeren

Benjamin de Ceulaer verruilt RKC Waalwijk voor Sporting Lokeren. De 26-jarige Belg zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Na zes jaar afwezigheid keert De Ceulaer weer terug naar zijn vaderland. Lokeren komt uit in de hoogste afdeling in België, de Eerste Klasse.

De Ceulaer had bij RKC een aflopende verbintenis. In Nederland speelde hij eerder voor Feyenoord, maar daar kon de vleugelspeler niet op een basisplaats rekenen. In België kwam hij uit voor Sint-Truiden.

"Vuvuzela moe, kijk Sporza"

Gisteren stroomde heel Twitter al weer vol met reacties over de vuvuzela. Diverse twitteraars ergerden zich al direct aan de Zuid-Afrikaanse toeter. De aanwezige supporters in het stadion vinden veelal de herrie nog wel te harden maar op de televisie loopt het de spuigaten uit.

In het AD zegt de baas van de NOS al dat ze er alles aan doen om de geluidmixen wat aan te passen. Mocht je je desondanks ergeren aan het irritante getoeter van de Afrikanen dan kun je altijd nog het "geluid uitzetten of naar Sporza kijken," aldus een twitteraar. "Bij de NOS, BBC en het ARD is het geluid niet te harden."

Nadal gaat nu eerst even genieten

Rafael Nadal werd gisteren uitgeschakeld bij het ATP-toernooi van Queen's. De als eerste  geplaatste Spanjaard ging met 6-7 en 4-6 onderuit tegen zijn landgenoot Feliciano Lopez.

"Ik keer terug naar Mallorca en een beetje genieten van mijn huis", aldus de Spanjaard na afloop van de partij. "Sinds Indian Wells midden maart ben ik niet langer dan een week thuis geweest. Dus is dit een ideaal moment om even met familie en vrienden tot rust te komen en wat te golfen. De frustratie van dit verlies zal zo snel wegebben."

Overigens zal Nadal wel weer snel naar Engeland terugkeren voor de voorbereiding op Wimbledon. "Ik ga er met zeer veel motivatie naartoe. Ik ga trainen op mijn service en mijn houding op gras."

Advocate met beugel-bh mag cliënt niet zien

Advocate Brittney Horstman is niet welkom in de gevangenis van Miami. Haar beugel-bh laat namelijk alle alarmbellen afgaan.

Horstman wilde deze week praten met een cliënt in de gevangenis van de Amerikaanse stad. Eenmaal bij de poort lieten de bewakers de brunette niet naar binnen gaan. Hoewel er een briefje hangt dat aangeeft dat advocates met een beugel-bh gewoon mogen doorlopen, liet men haar niet naar binnen.

Horstman wist een goede oplossing. Ze ging naar een toilet en deed daar het stuk lingerie uit. In blouse en jasje liep ze gewoon door de metaaldetector, maar opnieuw mocht ze niet doorlopen. Het niet dragen van een bh is namelijk tegen de kledingvoorschriften van de gevangenis.

Horstman laat het er niet bij zitten. Ze heeft een groep collega's gemaild met de toevoeging: 'dit is volstrekt onacceptabel'. Daarnaast vindt zij het discriminerend voor vrouwen. Horstman kan overigens nu helemaal niet praten met cliënten. Volgens haar Facebook-profiel is ze namelijk haar stem kwijt.

Puinruimen in Devil's Third

De ontwikkelstudio Valhalla Studios, dat nu geleid wordt door Tomonobu Itagaki die verantwoordelijk was voor het bloedige Ninja Gaiden en de Dead or Alive fighting reeks, is nu bezig om een nieuwe draai te geven aan het shootergenre. Maar hoe ze dat gaan doen laat de studio nog even in het midden.

Tomonobu Itagaki, de ontwerper van het spel die vastgegroeid lijkt met zijn zonnebril, wil met Devil's Third de speler meer gevoel geven bij het doden van de tegenstanders. Dit wil hij bereiken door veel close combat in te voeren in het spel. Het spel zal ook multiplayeropties hebben, dus dat belooft vrij veel intense gevechten.

Over het singleplayerverhaal is nog niet veel bekend. De ontwikkelaar geeft alleen aan dat Kessler syndrome theorie een inspiratie voor het verhaal is. Deze theorie beschrijft hoe door een botsing in de ruimte tussen bijvoorbeeld satellieten, er meer botsingen uit ontstane puin zullen plaatsvinden, totdat er zoveel puin aanwezig is, dat ruimtereizen onmogelijk zal zijn. Op concepttekeningen van het spel is er ook puin uit de ruimte te zien dat op aarde neerstort en een chaos teweeg brengt.

Devil's Third komt uit voor Xbox 360 en PlayStation 3 en zal worden uitgegeven door THQ. Bekijk de niet zo bescheiden trailer hieronder.

Wester: Niemand wil de PVV

Volgens politiek verslaggever Frits Wester wil niemand met de PVV van Geert Wilders gaan regeren. Dit zei de RTL-journalist vrijdag in de EO-talkshow Knevel & Van den Brink.

Wester: "Niemand wil eigenlijk een VVD-PVV-CDA-coalitie. Maar door de enorme winst van de PVV is men wel verplicht om met Wilders te gaan praten. Maar tegelijkertijd proef je bij al die partijen, ook de VVD en het CDA, dat ze hopen dat de onderhandelingen mislukken."

Wester denkt dan ook dat de huidige coalitiebesprekingen met de PVV deels een toneelspel zijn: "Nu de PVV zo groot geworden is, wil ook niemand het verwijt krijgen dat ze de PVV helemaal geen kans hebben gegeven. Ze hopen dan dat snel zal blijken dat regeren met de PVV helemaal niet mogelijk is en dat de schuld daarvan mooi bij de PVV gelegd kan worden."

Daarbij komt tevens dat, in tegenstelling tot de VVD-achterban, CDA'ers helemaal niet op de PVV zitten te wachten. "Een groot deel van de CDA-achterban wil per se niet met de PVV regeren", aldus de politiek analist.

Wester zei ook dat VVD-leider Mark Rutte ook een regentenkabinet met VVD-PvdA-CDA en paars-plus met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks liet onderzoeken, mochten de onderhandelingen met de PVV geen vruchten afwerpen.


Frits Wester: Niemand wil met de PVV regeren (Foto: Novum)

'CDA-prominenten willen geen coalitie met PVV'

Prominente partijleden van het CDA vinden niet dat hun partij met de PVV moet regeren. Als dit toch gebeurt, vrezen zij voor een schisma binnen de partij. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag. Fractievoorzitter Maxime Verhagen liet vrijdag in het midden of zijn partij met de VVD en de PVV wil regeren

Voorzitter van de hbo-raad, Doekle Terpstra, zegt zich van de partij af te keren als het CDA met de PVV gaat regeren. "Het is ondenkbaar dat we op inhoud kunnen samenwerken. Mocht het toch gebeuren dan haak ik af", zegt Terpstra. Hij ziet een groot risico voor een 'scheiding van de geesten'.

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Peter Kooijmans noemt de samenwerking 'bedenkelijk' en dus 'niet acceptabel'. De partij plaatst volgens hem een hele groep Nederlanders buiten de maatschappij. Leonard Geluk, oud-wethouder in Rotterdam, noemt het voor het CDA 'ondenkbaar en onacceptabel' om zaken te doen met een partij die concessies doet aan godsdienstvrijheid.

Feestende Afrikanen sieren voorpagina's kranten

De voorpagina's van de Nederlandse kranten worden vandaag opgesierd door bontgekleurde Afrikaanse voetbalsupporters. Het WK is begonnen en dat willen de Afrikanen weten ook.

Voetbalfeest barst los!, zo kopt De Telegraaf boven een foto van de openingsceremonie in het Soccer City Stadium van Johannesburg. De Volkskrant drukte op de voorpagina een foto af van een zingende Afrikaan, die zijn zoontje op zijn arm draagt. Het ventje draagt behalve een Zuid-Afrikaanse shawl ook oordopjes, als bescherming tegen het oorverdovende lawaai van de vuvuzela's.

Volgens het AD worden de televisiekijkers nu al gek van het constante gezoem van de vuvuzela's tijdens de wedstrijden. NOS-directeur Jan de Jong zegt in de krant dat daar weinig aan te doen is. "We hebben er al op ingespeeld door de juiste geluidsmix te zoeken tussen het achtergrondgeluid en de commentator. Maar als omroep kun je er verder weinig aan doen. Dit hoort de hele wereld."

In het sportkatern AD Sportwereld komen enkele kenners aan het woord over hun voorspellingen. Zanger Guus Meeuwis noemt Nederland als titelfavoriet, de andere voetballiefhebbers houden het vooral op Spanje en Argentinië. De Telegraaf was getuige van de laatste dag van Arjen Robben bij fysiotherapeut Dick van Toorn. "Op een parkeerplaats tussen de auto's onderging Arjen Roben, Neerlands hoop in bange WK-dagen, de laatste fysieke tests. Robben en Van Toorn moesten het proefdraaien even onderbreken toen iemand met de auto wenste te vertrekken, maar uiteindelijk gaven het sprint- en kort draaiwerk wel het gewenste resultaat", zo zag de krant.

De Volkskrant kopt op een van de sportpagina's Swingen laat Van Marwijk aan spelers. Volgens de krant oogde de bondscoach gisteren kortaf en geïrriteerd tijdens de internationale persconferentie en deed hij weinig moeite om Oranje in het buitenland te verkopen. In Trouw komt Ibrahim Afellay aan het woord over de moeilijke keuze die hij moest maken tussen Nederland en Marokko. "Ik heb er goed over nagedacht en als je ergens goed over nadenkt, maak je altijd de goede keuze", aldus de international.

FOK!kers walgen van 'vet wijf' met voedselhulp

Een nieuwsitem dat gisteravond werd uitgezonden bij RTL Nieuws heeft heel wat losgemaakt op het KLB-forum. Het filmpje laat zien dat ook de VS in een diepe recessie zit en dat ook daar steeds meer inwoners moeten rondkomen van voeldselhulp. De arme vrouw die door verslaggever Erik Mouthaan wordt gefilmd, heeft echter een fors postuur en een grote auto, hetgeen tot verontwaardiging heeft geleid in het bewuste topic.

"Misschien herinner je nog dat Nederlandse wijf dat al rokend in haar autootje naar de voedselbank reed, ondertussen mopperend op al die negerkindjes die Nederlandse voedselhulp kregen", begint FOK!ker LXIV zijn klacht. "Maar alles kent een overtreffende trap en vaak is die in Amerika te vinden."

"Er was dus een heel dik wijf, dat samen met haar heel dikke dochter in een groot huis in de VS woonde. Ze vertelde dat ze van voedselbonnen rond moest komen." Vervolgens vertelt hij hoe de vrouw in haar grote auto naar de supermarkt reed om daar voor maar liefst 177 dollar aan overheidsgeld boodschappen te doen. "En ondertussen maar klagen dat ze van de voedselhulp rond moest komen. Hiermee vergeleken was de Nederlandse voedselbank echt armoede troef."

Het standpunt van de topicstarter kan op veel bijval rekenen. Zo vindt een FOK!ker dat ze 'op die pens toch ook wel een maandje of twee moeten kunnen leven'. Op het moment in het filmpje dat de vrouw haar koelkast opent met de toevoeging 'zo ziet het er altijd aan het einde van de maand uit', komt de reactie: "Zo ziet het bij mij eruit als ik net boodschappen heb gedaan."

Hoe verder het topic vordert, des te minder steun krijgt de dikkerd. Zo vindt men het het vreselijk 'dat die vrouw stond te klagen dat ze geen geld hadden en honger zouden leiden terwijl die dochter naast haar uit een zak m&m's zat te vreten en ondertussen dat karretje vol met taart en 3-literpakken cola werd volgestouwd'. Over een ding zijn de FOK!kers het wel eens. Voor het bedrag dat de vrouw maandelijks aan voedselbonnen opstrijkt, is het zeker mogelijk gezond te eten.

Dik wijf
De bewuste dames. Klik op het plaatje voor het filmpje

Galekovic vervanger van Australische keeper Jones

Eugene Galekovic is de vervanger van de Australische reservedoelman Brad Jones. Dit maakte bondscoach Pim Verbeek bekend. Galekovic trainde afgelopen week al mee met de selectie van de Socceroos, maar was officieel nog geen lid van de WK-selectie.

Jones besloot eerder deze week niet terug te keren naar Zuid-Afrika nadat hij vanwege familieomstandigheden afreisde naar zijn vaderland.

Rechter coulant voor Rooney vanwege landsbelang

In Engeland kan men opgelucht ademhalen, aangezien sterspeler Wayne Rooney voorlopig even zonder kopzorgen aan het WK kan beginnen. De spits van Manchester United is verwikkeld in een rechtszaak waarmee veel geld is gemoeid.

De rechtszaak kan Rooney een kleine vijf miljoen euro kosten. De rechter acht het, in verband met het landsbelang, noodzakelijk dat Rooney zich momenteel op het WK kan richten en stelde de zaak uit tot na het toernooi in Zuid-Afrika, zo weet De Telegraaf te melden.

Het voormalige managementsbureau van Rooney spande de rechtszaak tegen de aanvaller in. Toen de manager van Rooney bij het betreffende bureau vertrok, nam hij Rooney en diens vrouw mee als klanten. Vanaf dat moment liep het bureau dus behoorlijk wat inkomsten mis.

Het managementsbureau is van mening dat het nu twintig procent van het geld, dat Rooney sinds zijn vertrek bij het bureau heeft verdiend, mag opeisen. Dit komt neer op bijna vijf miljoen euro. De rechter vreesde dat deze zaak teveel aan Rooney zou klagen, zodat uitstel het gevolg was.

Civilization V krijgt releasedatum

2K Games heeft de releasedatum van Civilization V bekend gemaakt. Het vijfde deel van de turn-based strategiegame zal te koop zijn vanaf 21 september in Amerika en op 24 september in de rest van de wereld.

Het spel zal onder andere een een nieuw gevechtssyteem, realistischere landschappen en verbeterde diplomatieke handelingen van de computertegenstander bevatten. Met dit deel voert de uitgever wederom enkele nieuwe gameplay-elementen toe om ook dit deel de legendarische reeks van Sid Meier waardig te laten zijn. 

Civilization V

Winst voor Italië in laatste oefenduel

Italië heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika winnend afgesloten. Tegen de lokale club Guatemala All Stars tankten de Italianen vertrouwen. Na negentig minuten stond er een 6-0 eindstand op het scorebord.

Bij La Squadra Azzurra waren Andrea Pirlo en Daniele De Rossi niet opgenomen in de basisopstelling. Voor eerstgenoemde komt dit doordat hij geblesseerd is. De Rossi werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Verder had bondscoach Marcello Lippi de beoogde basiself de wei ingestuurd. De doelpunten kwamen op naam van Simone Pepe, Gianpaolo Pazzini (beiden twee), Vincenzo Iaquinta en Antonio Di Natale.

Het eerste duel in Zuid-Afrika voor Italië staat aanstaande maandag op het programma. Dan neemt de equipe het op tegen Paraguay. De andere wedstrijd in groep F gaat tussen Nieuw-Zeeland en Slowakije.

Dodental camping VS bijgesteld

Het aantal doden door de overstroming van een camping in de Amerikaanse staat Arkansas is naar beneden bijgesteld tot zeker zestien. Dit heeft een woordvoerder van de rampenbestrijding vrijdag laten weten. Eerder werd gesproken van zeker twintig doden. Ongeveer dertig mensen worden nog vermist.

Op de camping sliepen mogelijk meer dan driehonderd mensen. In korte tijd viel in de nacht van donderdag op vrijdag tot 15 centimeter regen in een populair gebied voor vissers, wandelaars en mountainbikers vlak bij de rivieren de Caddo en Little Missouri. Honderden gasten van de Albert Pikecamping in de Ouachitabergen ten westen van Little Rock, de hoofdstad van Arkansas, werden in hun slaap verrast.

Onder de doden zijn kinderen. De reddingsdiensten hebben helikopters ingezet. Ook medewerkers van het Rode Kruis en leden van de Nationale Garde zijn ingezet. Gouverneur Mike Beebe van Arkansas heeft de camping bezocht.

Eerste WK-wedstrijd trekt 2,1 miljoen kijkers

De eerste wedstrijd van het WK voetbal heeft gisteren ruim 2,1 miljoen kijkers getrokken in Nederland. Dat blijkt uit gegevens van de stichting Kijkonderzoek. Het gaat om kijkers die thuis hebben gekeken naar Nederland 1 bij de NOS. Zuid-Afrika en Mexico speelden gelijk tegen elkaar, 1-1.

De tweede wedstrijd die gisteren werd gespeeld trok ruim 2,6 miljoen kijkers. Uruguay en Frankrijk speelden met 0-0 gelijk tegen elkaar.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 05-06 tot en met 11-06-2010.

Red Dead Redemption blijft de nummer één plaats domineren, de tweede plaats is nu voor The Sims, die één plek stijgt. De nieuwe UFC game is alweer uit de top 10 en daarvoor is in de plaats de nieuwe Super Mario Galaxy 2 op vijf en de Re-Entry voor Call Of Duty Modern Warfare 2.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
Red Dead Redemption 1
4
2 PC
Sims 3: Ambities
3 2
3 Xbox 360
Red Dead Redemption
2 4
4 Wii
New Super Mario Bros
5 28
5 Wii
Super Mario Galaxy 2
NIEUW 1
6 PS3
CoD: Modern Warfare 2  7 10
7 PS3
FIFA 2010 World Cup South Africa 6
5
8 PS3
Modnation Racers
8
3
9 Wii
Wii Fit Plus
9 2
10 Xbox 360
CoD: Modern Warfare 2 RE 3
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Hiddink belangrijk voor De Graafschap

Een nieuw stadion is voor De Graafschap weer een stapje dichterbij gekomen. Er zijn namelijk twee Koreaanse multinationals die willen investeren in de bouw van een nieuw stadion. Vertegenwoordigers van beide bedrijven zullen volgende week naar Doetinchem afrezien om samen met Guus Hiddink de onderhandelingen te starten.

De bondscoach van Turkije speelde ooit voor De Graafschap en als bondscoach wist hij met Zuid Korea de halve finale te halen op het WK. De Koreanen zijn nog altijd trots op hem en dit zal dan ook zeker in het voordeel van De Graafschap werken. Eerder al wist Hiddink investeerders te vinden voor de verkoop van het huidige stadion. De Vijverberg werd voor 14,3 miljoen euro verkocht aan investeerders. Hiddink is voor de Zuid-Koreanen belangrijk om het stadion te bouwen, omdat zij het beeldmerk van Hiddink gratis kunnen gebruiken.

Oranje verwelkomt Robben

De belangrijkste gebeurtenis van het Nederlands elftal zaterdag in Johannesburg is ongetwijfeld de komst van Arjen Robben. De aanvaller wordt halverwege de ochtend verwacht in Johannesburg.

Robben raakte ruim een week geleden in de oefenwedstrijd tegen Hongarije geblesseerd. Hij vertrok daarom niet gelijktijdig met de selectie, omdat hij in Nederland wilde revalideren. Hoewel het herstel voorspoedig verloopt, heeft Van Marwijk al gezegd dat Robben niet speelt in Nederlands eerste wedstrijd tegen Denemarken, komende maandag.

Oranje heeft zaterdag verder een besloten training op de Wits University gepland.

Buurman betrapt op seks met koe

Een man van het Indonesische eiland Bali heeft zijn buurman op heterdaad betrapt tijdens de liefdesdaad. De achttienjarige knul bleek druk bezig de liefde te bedrijven met een koe.

Toen de buurman zijn buurman Gusti Ngurah Alit betrapte met de koe, sloeg hij groot alarm in het dorp. Alit moest een bad nemen om zijn lichaam te zuiveren. Zijn geliefde koe werd in zee verzopen om zo de gemeenschap voor rampspoed te behoeden.

"De koe noemde mijn naam en verleidde mij", luidde het verweer van de jongeman. Het dorp wil er echter niet aan en dwingt hem nu tweeduizend oude munten te betalen. De eigenaar van de koe heeft omgerekend zo'n 450 euro gekregen voor de dood van de wandelende biefstuk.

CD: Deftones - Diamond Eyes

Het noodlottige auto-ongeluk van bassist Chi Cheng in 2008 liet hem in een coma achter en deed de band besluiten om het bijna afgeronde album Eros in de kast te laten liggen. Er werd ingezet op een geheel nieuwe plaat waarvoor Quicksand bassist Sergio Vega werd gevraagd de honneurs waar te nemen. Geen Eros, maar Diamond Eyes is dus de zesde plaat van de succesvolle Amerikaanse rockers.

Deftones

 

Roparun brengt 4,6 miljoen euro op

De jaarlijkse Roparun heeft dit jaar ruim 4,6 miljoen euro opgebracht. De opbrengst van de negentiende editie was daarmee iets lager dan vorig jaar. Dat werd vrijdagavond tijdens de slotavond bekend. Het geld is bedoeld voor de zorg voor mensen met kanker.

De renners van 275 teams vertrokken zaterdag, tijdens het pinksterweekeinde, vanuit Parijs. Maandag finishten de teams in Rotterdam. Bij de estafetteloop legden de renners ruim 520 kilometer af. De afgelopen edities is er volgens de organisatie ruim veertig miljoen euro bij elkaar gelopen.

VVD'er Uri Rosenthal wordt informateur

Voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer Uri Rosenthal wordt de informateur. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat Rosenthal zaterdagochtend naar Paleis Noordeinde gaat, waar hij vermoedelijk officieel tot informateur wordt benoemd.

Rosenhtal is hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en is ook werkzaam bij het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Als informateur gaat hij de mogelijkheden voor een nieuw kabinet onderzoeken. Nadat er een coalitie gevormd is, bepaalt een formateur welke ministers er komen en wie dat worden. De formateur is vaak ook de nieuwe premier.

De meest voor de hand liggend coalitie is nu tussen de grootste partij, de VVD, de grootste winnaar van de verkiezingen de PVV en het CDA. De VVD, de PvdA, De PVV, D66 en het CDA lieten al weten te vinden dat koningin Beatrix een informateur van VVD-huize moest benoemen.

'Duizenden katholieken verlaten kerk om misbruik'

Naar schatting enkele duizenden rooms-katholieken hebben zich de afgelopen maanden uitgeschreven bij hun kerk. Dit viel samen met een niet aflatende stroom berichten over misbruik in de rooms-katholieke kerk in Nederland. Dat meldt Trouw zaterdag na een rondgang langs verschillende parochies en zeven Nederlandse bisdommen.

Normaal gesproken ontvangen de bisdommen jaarlijks hooguit enkele verzoeken van mensen die om principiële redenen de kerk verlaten. De afgelopen maanden nam dit aantal volgens de krant sterk toe. Begin volgend jaar worden officiële cijfers over het verloop in ledenaantal bekend. "Maar dat er iets gaande is, kunnen we niet ontkennen", zegt een woordvoerder van het bisdom Groningen-Leeuwarden tegen de krant.

Het is volgens de Nijmeegse kerkhistoricus Peter Nissen hoogst ongebruikelijk dat katholieken hun kerklidmaatschap formeel beëindigen.

Ouders meer geld kwijt aan kinderopvang

Ouders gaan meer betalen voor de kinderopvang. Een gezin met een minimuminkomen is volgend jaar 21 euro per maand meer kwijt aan de opvang, voor de hoogste inkomens gaat het om een bedrag van 54 euro.

Demissionair minister André Rouvoet (Onderwijs) verlaagt de toeslag voor kinderopvang, omdat de tekorten weer oplopen. De kinderopvang gaat dit jaar 50 miljoen meer kosten dan kortgeleden nog werd verwacht.

Het kabinet probeert al langer de steeds maar stijgende kosten van de opvang in te dammen. Twee jaar geleden bleek al dat er een tekort van 1,2 miljard aan zat te komen als het kabinet niet ingreep. Zo ging de toeslag al omlaag , kwam er meer geld bij en werd geprobeerd om de groeiende vraag naar kinderopvang in te dammen.

De behoefte aan de opvang is de laatste jaren sterk gegroeid. In 2005 gingen nog 375.000 kinderen naar de opvang, vorig jaar waren dat er al 800.000.

Olga's WK-feitje van de dag

Tijdens het WK voetbal brengt Olga elke dag een feit over een van de landen die die dag in actie komen. Vandaag vinden er drie wedstrijden plaats, waaronder de Verenigde Staten tegen Engeland. In 1950 speelden beide landen, bij het eindtoernooi van het WK in Brazilië, ook tegen elkaar.

Op 29 juni 1950 vond de wedstrijd plaats. De VS had toen zijn laatste zeven wedstrijden verloren en in die wedstrijden scoorden de Amerikanen maar twee doelpunten. Engeland, dat samen met de Brazilianen tot de favorieten voor de wereldtitel behoorde, werd met 1-0 verrassend verslagen. In de 37e minuut scoorde Joe Gaetjens het enige doelpunt van de wedstrijd. De Verenigde Staten werden echter door nederlagen tegen Chili en Spanje in de groepsfase uitgeschakeld.

Overigens beschikte matchwinnaar Gaetjens niet over de Amerikaanse nationaliteit. De Amerikaanse voetbalbond liet hem spelen omdat hij deze wel had aangevraagd. Hij kwam echter niet door de procedure en speelde in 1953 voor zijn geboorteland Haïti.

Heerenveen troeft Manchester United en Arsenal af

De zeventienjarige IJslandse middenvelder Ingolfur Sigurdsson keert terug bij sc Heerenveen. Het IJslandse talent heeft een contract getekend voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Sigurdsson speelde eerder al voor de Friese club maar verruilde toen Heerenveen voor KR Reykjavik. Sigurdsson staat te boek als een groot talent.

Heerenveen heeft met het aantrekken van de IJslander grootmachten als Manchester United en Arsenal het nakijken gegeven. Heerenveen hoopt zich verder nog te kunnen versterken met Youssef El-Akchaoui. Eerder al wisten de Friezen Bas Dost en Arnold Kruiswijk aan te trekken. 

Gran Turismo wordt een revolutie

PolyPhony heeft een nieuwe trailer op het web gezet om ons stervelingen weer blij te maken met nieuwe beelden van Gran Turismo 5. Als ze daar in Japan maar weten dat we stervelingen zijn, want het spel is al meerdere malen vertraagd.

Gran Turismo 5 bevat meer dan 950 auto's, je kunt online racen, er is schade aan auto's en natuurlijk kun je het spel spelen met een 3D bril en met de Move controller, zoals eerder bericht is. En dat allemaal terwijl het enige wat we nog willen een releasedatum is, waar ze zich dit keer aan houden... Hopelijk horen we deze datum op de naderende E3.

 

Seizoenskaarten NEC en de Graafschap vliegen weg

NEC uit Nijmegen en De Graafschap in Doetinchem lijken volgend seizoen beide met een uitverkocht huis te spelen. NEC heeft momenteel van de elfduizend seizoenskaarten die beschikbaar waren er nog een kleine driehonderd beschikbaar. Daarnaast zullen er 600 kaarten overblijven voor de losse verkoop. 

Ook de Graafschap lijkt goede zaken te doen. De promovendus heeft al ruim tienduizend seizoenskaarten weten te slijten. Bij Vitesse gaat het minder goed volgens Omroep Gelderland. De Arnhemse club heeft momenteel 6100 seizoenskaarten verkocht terwijl er in het stadion plaats is voor 26 duizend toeschouwers. Over de kaartverkoop bij de andere Gelderse ploeg, AGOVV, is nog niets bekend.

Koeman in beeld bij Barcelona

De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter bij FC Barcelona zullen alle aandacht van Ronald Koeman krijgen. De Nederlander zal als Sandro Rosell de verkiezingen wint vermoedelijk technisch directeur bij FC Barcelona worden. Rosell zou volgens de peilingen de grootste kans maken om de nieuwe voorzitter te worden van Barcelona.

Rosell probeerde al eerder voorzitter te worden van de Spaanse club maar verloor toen van de huidige preses Joan Laporta. Dit weekend wil hij wraak nemen. Ook Marc Ingla diende onder Laporta en vertrok met onoverbrugbare meningsverschillen. De nieuwe voorzitter heeft in ieder geval te maken met een zware erfenis.

Tijdens het voorzitterschap van Laporta heeft hij de club uit een zware sportieve en financiële crisis weten te trekken. Met Frank Rijkaard en Pepe Guardiola won de club tijdens zijn bewind vier maal een landstitel, tweemaal de Champions League en een wereldbeker. Ook in financieel opzicht staat FC Barcelona er uitstekend voor.

Kojima laat ons weer aftellen

Het is weer zo ver. Het begint eigenlijk bijna een traditie te worden bij Hideo Kojima. Als je op de site van de ontwikkelstudio komt, is er weer een aftelsessie bezig met een vage hint naar wat het kan zijn. De teller zal stoppen op 15 juni, op precies de dag dat de Sony persconferentie op de E3 zal zijn. Zou het toeval zijn?

Op de site staat nu een Flashfilmpje met daarin plaatjes te zien van mensen die dingen doorsnijden. Houdt Hideo Kojima van koken? heeft de ontwikkelstudio de rechten van Cooking Mama overgenomen? Of komt er eindelijk meer informatie met beelden van Metal Gear Solid Rising? Hoofdrolspeler Raiden is ook dol op op het betere snijwerk met zijn wapens. We zullen het over een paar dagen weten.

Kojima teaser

Groningen wil Ivens halen

FC Groningen lijkt momenteel serieus werk te maken van de komst van Jonas Ivens naar het Noorden. De Groningers hebben zich inmiddels bij KV Mechelen gemeld voor de 25-jarige Belg. FC Groningen heeft dringend behoefte aan een centrale verdediger na het vertrek van Ondrej Svedik en Gibril Sankoh.

Bovendien zal Andreas Granqvist het waarschijnlijk eveneens voor gezien houden bij FC Groningen. Granqvist staat bij Celtic, Fulham, HSV en VfL Wolfsburg in de belangstelling. FC Groningen probeerde eerder al Robbie Wielaert bij Ajax los te weken maar die poging liep spraak, waarna de interesse is verlegd naar Ivens.

Rommedahl en Ajax uit impasse

Ajax en Dennis Rommedahl lijken er alsnog uit te komen. Eerder verkeerden de onderhandelingen over een nieuw contract van de Deen bij de Amsterdammers nog in een impasse. Nu lijken beide partijen een beetje wat er bij de wijn te doen.

Rommedahl had zijn zinnen gezet op een tweejarige verlenging van zijn contract. Ajax wou echter niet verder gaan dan een verlenging van één seizoen. De Amsterdammers lijken nu toch overstag en hebben de Deens international een contract aangeboden voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Die optie zal automatisch worden gelicht als de Deen een bepaald aantal wedstrijden zal spelen in het seizoen 2010-2011.

Pluisje keert terug op WK

Tijdens het WK van 1994 werd Diego Armando Maradonna van het WK in Amerika verbannen vanwege het gebruik van drugs. Vanmiddag keert de Argentijn terug op het hoogste niveau, ditmaal als bondscoach van Argentinië.

De vraag is alleen of de Argentijn het voor elkaar heeft met zijn elftal. Op papier heeft Maradona een ijzersterke aanval met Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez en Diego Milito. Maar of Maradona het in zich heeft om al die kwaliteiten te benutten is, op dit moment nog de vraag.

Om 13.30 uur zal in Ellis Park Nigeria de eerste tegenstander zijn voor het elftal van 'Pluisje'. Over Nigeria is weinig bekend en niemand weet wat er verwacht kan worden. Voorheen stonden de Afrikanen goed aangeschreven, maar ze zijn ondertussen voorbijgestreefd door de Ivorianen. "Wij gaan gewoon goed verdedigen tegen die superaanvallers", vertelde Lars Lagerbäck, de Zweedse coach van Nigeria.

Lagerbäck heeft in zijn selectie verrassend genoeg plaats gemaaktvoor Sparta verderdiger Dele Adeleye. De centrale verdediger verloor eerder bij Sparta zijn basisplaats.

Domenech: "Een goede 0-0"

Raymond Domenech gaf gisteren na de wedstrijd Frankrijk-Uruguay al direct toe dat het optreden van zijn ploeg niet zo sterk was. "Het niveau was teleurstellend." Erkende de Franse bondscoach. "Het was niettemin een goede 0-0 van onze kant. Maar ik had liever met een slechte 1-0 gewonnen. Het was frustreren dat de bal er ondanks ons overwicht niet inging."

De aanvoerder van de Fransen, Patrick Evra, probeerde positief te blijven. "We hadden deze wedstrijd moeten winnen. We hebben voldoende druk uitgeoefend. We hebben verzuimd te scoren."

Diego Forlan, spits van de Uruguayanen sprak van een verdiend punt. "Wij hadden problemen in de opbouw. We konden de bal onvoldoende in de ploeg houden. Toch vind ik 0-0 een terechte uitslag."

Chardon tevreden na dag 1

IJsbrand Chardon is de internationale vierspanwedstrijd het Franse Saumur uitstekend begonnen. De Nederlandse menner was verreweg de beste in de dressuur. Alle juryleden plaatsten de uit Den Hoorn afkomstige Chardon op de eerste plaats.

Met 43,52 strafpunten bleef de meervoudig wereldkampioen de Belg Gert Schrijvers (55,55) en landgenoot Harry de Ruyter (64,51) ruim voor. Peter de Ronder had vrijdag weinig controle over zijn paarden. Hij werd slechts elfde.

Killzone 3 laat je vliegen

Guerrilla Games heeft speciaal voor de E3 een gameplaytrailer uitgegeven. In deze video zien we een gebied, genaamd Frozen Shores, waarin de hoofdrolspeler het nodige geweld niet schuwt om te laten weten dat hij daar is.

In Killzone 3 zul je naar nieuwe gebieden op de Helghast planeet gaan en ontdekken dat die gebieden veel meer diversiteit bevatten dan ISA Command eerst had gedacht. Daarnaast zal Killzone 3 ook een nieuw vechtsysteem introduceren en natuurlijk zullen er genoeg nieuwe wapens te vinden zijn om het op de planeet te overleven, zoals bijvoorbeeld de Helghast jetpack en de WASP raketlanceerder die te zien zijn in onderstaande trailer.

Op de E3 zal er zeker meer te zien en te horen zijn, dus we verwachten volgende week meer informatie over het spel zelf.

Argentijns drietal mag geen bijnaam op het shirt dragen

Carlos Tévez, Sergio Agüero en Jonas Gutierrez moeten op het WK gewoon hun eigen naam achterop hun shirt dragen. De Argentijnen wilden met een bijnaam op het shirt spelen, maar de FIFA keurde hun verzoek af.

Tévez had de voetbalbond verzocht om zijn bijnaam Carlitos te dragen, terwijl Agüero voor zijn achternaam het woordje Kun wilde hebben. Jonas Gutierrez was van plan om simpelweg met alleen zijn voornaam op het shirt te voetballen.

De FIFA heeft het verzoek van de Argentijnen echter niet goedgekeurd. De ploeg van Diego Maradona speelt vanmiddag om 16:00 uur haar eerste duel. Tegenstander is Nigeria.

Capello laat spelers wachten

De spelers van Engeland weten vanmiddag pas twee uur voor het begin van hun eerste wedstrijd op het WK wie er aantreedt tegen de Verenigde Staten. Bondscoach Fabio Capello vindt dat tijdstip vroeg genoeg om zijn basis-elf aan te geven.

"Dat doe ik altijd zo", zei hij gisteren na de laatste training. De Italiaan wilde ook niet ingaan op wie de vaste doelman op het WK in Zuid-Afrika wordt. Routinier David James lijkt de grootste kans te maken. Robert Green en Joe Hart zijn de andere opties.

Capello nam het verder op voor zijn sterspeler Wayne Rooney. Die kreeg ruzie met de Afrikaanse scheidsrechter Jeff Selogilwe in de oefenpartij van Engeland tegen de Zuid-Afrikaanse club Platinum Stars (3-0 winst). Rooney ontving een gele kaart nadat hij Selogilwe beledigde. "Hij heeft in de kwalificatie alle duels gespeeld en nooit een probleem met een arbiter gehad. Ik hoop dat we dezelfde Rooney op dit WK zien. Hij moet respect hebben voor de scheidsrechter", aldus Capello.

Van der Sloot naar gevangenis

Joran van der Sloot, die wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, is overgebracht naar de gevangenis Miguel Castro Castro in de Peruaanse hoofdstad Lima. Dat hebben de Peruaanse krant El Comercio en het radiostation RPP vrijdag bericht.

Hij zit in hetzelfde paviljoen als een Colombiaanse huurmoordenaar, die van de moord op een bekende zakenvrouw in het Zuid-Amerikaanse land wordt verdacht, aldus El Comercio. In de gevangenis Miguel Castro zitten personen die van zware misdrijven worden verdacht of daarvoor zijn veroordeeld.

Van der Sloot wordt moord met voorbedachte rade en diefstal ten laste gelegd. Volgens de onderzoekspolitie Dirincri heeft hij Stephany Flores 8100 euro afhandig gemaakt.

Toen hij bij het Paleis van Justitie in de auto stapte die hem naar de gevangenis zou vervoeren, schreeuwden boze Peruanen "buitenlander, moordenaar" en gooiden vuilnis naar hem, schrijft El Comercio.

Bulgarije schrapt pijpleiding met Rusland en Griekenland

Bulgarije heeft vrijdag aangekondigd niet door te willen gaan met de bouw van een pijpleiding die Russische olie naar Griekenland moet transporteren. De reden voor het schrappen van de pijpleiding is zorg over het milieu na de enorme olieramp in de Golf van Mexico.

Premier Boiko Borisov informeerde ambassadeurs van de Europese Unie dat het land zich terugtrekt uit het project, omdat er weerstand is bij de bevolking van Burgas, een dorpje aan de Zwarte Zee, waar de pijpleiding zou beginnen. "We hebben allemaal gezien wat er is gebeurd in de Golf van Mexico", aldus Borisov. "Ik heb de ambassadeurs uitgelegd hoe stormachtig de zee is, hoe nauw de baai is en welke moeite een tanker moet doen om binnen te komen."

De pijpleiding van ruim 280 kilometer moet Russische olie, die met een tanker wordt aangevoerd, door Bulgarije naar de Griekse stad Alexandroupolis, in het noorden van Griekenland, brengen.

Giorgios Petalotis, een woordvoerder van de Griekse regering, zei dat Athene 'toegewijd blijft aan het vooruitzicht het project af te maken'. Russische regeringsmedewerkers hadden geen commentaar.

De beslissing te stoppen met het project moet nog formeel worden goedgekeurd door het Bulgaarse kabinet. De socialistische oppositie in het parlement bekritiseerde de beslissing van de regering en zei dat het niet in het Bulgaarse landsbelang was.

Bulgarije schrapt pijpleiding met Rusland en Griekenland
Bulgarije schrapt pijpleiding met Rusland en Griekenland (Foto: Novum)

'Zeilmeisje in de loop van zaterdag gered'

De Amerikaanse zeilster Abby Sunderland wordt waarschijnlijk in de loop van zaterdag gered. De Franse vissersboot Ile de la Réunion zal haar naar verwachting in de loop van de dag bereiken op de Indische Oceaan.

Dit hebben de Australische autoriteiten zaterdag laten weten. Abby is vrijdag teruggevonden. Met het zestienjarige meisje is alles goed. "Dit is fantastisch nieuws", zei vader Laurence Sunderland tegen Australische media.

Op de Indische Oceaan was donderdag een zoektocht begonnen naar Sunderland, die probeert als jongste ooit solo de wereld rond te zeilen. Het meisje was in slecht weer en hoge golven terechtgekomen en had een aantal noodsignalen afgegeven. Haar zeilboot heeft averij opgelopen.

Zeeuw zwaargewond door hondenbeten

Een man uit Vlissingen is vrijdagochtend zwaargewond geraakt door de hond van de buren. De Zeeuw werd in zijn hals en kin gebeten toen de hond over de schutting sprong en hij het dier probeerde te aaien. Het slachtoffer slaagde erin de woning binnen te gaan om aan de hond te ontkomen, meldt de politie.

Het slachtoffer is geopereerd, maar ligt nog in het ziekenhuis. Hoe hij er nu aan toe is, weet de politie niet.

Het incident gebeurde in Oost-Souburg waar het slachtoffer bij familie op bezoek was. Of de politie maatregelen heeft genomen tegen de hond is niet bekend.

Eto’o: “Allereerst een Afrikaan, vervolgens ben ik Kameroener”

Samuel Eto'o, sterspeler van Kameroen, is zeer te spreken over de manier waarop Zuid-Afrika het WK organiseert. Volgens de spits van Internazionale wordt op deze manier afgerekend met het traditionele stereotype van het Afrikaanse continent.

Eto'o kan niet wachten tot hij met de Ontembare Leeuwen aan het toernooi begint. Voor veel Afrikanen die niet uit Zuid-Afrika afkomstig zijn, voelt het WK toch als een evenement op 'eigen' bodem. "Het is geweldig. Ik heb er altijd van gedroom dat het WK ooit eens in Afrika georganiseerd zou worden en dit is de werkelijkheid geworden. Zuid-Afrika voelt voor mij hetzelfde aan als Kameroen. Ik heb altijd al gezegd dat ik eerst Afrikaan ben en dan pas een Kameroener."

"Ik ben er tijdens dit WK zo trots op dat ik Afrikaan ben. Net als de meeste Afrikanen, heb ik altijd harder moeten werken en laten zien dat ik meer geloof in mezelf heb dan anderen dat doen. De meeste mensen zien Afrika alleen als een continent dat in armoede, oorlog, hongersnood en ziekte leeft. Dit WK is echter het moment waarop we kunnen laten zien dat het ook andere kanten heeft."

Akkoord ICC-landen over misdrijf agressie

Zestig jaar na het begin van de onderhandelingen is vrijdag in Kampala een akkoord bereikt over agressie als nieuw internationaal misdrijf. Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, dat nu al bevoegd is voor genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid, moet politieke leiders kunnen berechten voor het voeren van een aanvalsoorlog.

Het akkoord is gesloten op de laatste dag van een internationale conferentie in de Ugandese hoofdstad. Het ICC krijgt onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid een onderzoek te beginnen ook zonder toestemming vooraf van de VN-Veiligheidsraad. Dat is een overwinning voor kleine landen als Nederland die zich inzetten voor een onafhankelijk Strafhof. Het akkoord bevat een clausule waardoor de inwerkingtreding van de nieuwe bevoegdheid wordt uitgesteld tot 2017 of later.

Tshabalala hoopt het net vaker te vinden

Siphiwe Tshabalala kwam met Zuid-Afrika op voorsprong in het openingsduel, maar zag dat de Mexicanen vervolgens op gelijke hoogte kwamen (1-1). Tshabalala, de maker van het eerste doelpunt van het WK 2010, liet aan Goal.com weten hoe hij zich voelt na de treffer.

"De goal was geweldig en ik was blij dat ik op die positie stond om hem erin te schieten. Ik hoefde er niet eens over na te denken, de kans diende zich aan en ik nam hem. Ik ben er blij mee en ik wil er nog meer scoren", aldus Tshabalala tegenover Goal.com.

FOK!kers kiezen voor VVD-PVV-CDA

FOK!kers lijken een lichte voorkeur te hebben voor een coalitie van VVD, PVV en CDA. Meer dan 34 procent ziet die combinatie als hun favoriete coalitie. De marge met ‘Paars Plus' is echter klein, want een combinatie van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 kan rekenen op 33 procent van de stemmen. Dat blijkt uit onze poll, waar inmiddels bijna dertienduizend mensen op stemden.

Een coalitie van VVD, Pvda en PVV ziet 10 procent als een goede optie. De kans op zo'n coalitie is echter klein. Uit een eerdere poll bleek dat de VVD en de PVV het populairst waren op FOK!. Beide partijen kregen zo'n 20 procent van de stemmen. De PvdA kreeg toen echter maar van 9 procent de voorkeur.

De favoriete coalitie van de FOK!kers lijkt steeds waarschijnlijker te worden naarmate de kabinetsformatie vordert. De SGP heeft inmiddels aangegeven bereid te zijn gedoogsteun te verlenen aan een coalitie van VVD, PVV en CDA. Dit zou een virtuele meerderheid van 78 zetels opleveren. De SGP neemt dan twee van de 78 zetels via gedoogsteun voor haar rekening.

VVD-leider Mark Rutte heeft echter nog geen voorkeur voor een coalitie uitgesproken. In de persconferentie na zijn bezoek aan koningin Beatrix stelde hij echter wel dat er serieus rekening gehouden moet worden met de partij van Geert Wilders. Hij zei ook dat de huidige formatie misschien wel de moelijkste is uit de recente parlementaire geschiedenis.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.